Global Payroll 22 min

Internationale werknemers betalen

Geschreven door Quentin Vassas
4 maart 2022
Quentin Vassas

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Remote werken heeft voor geweldige mogelijkheden gezorgd voor bedrijven om mensen over de hele wereld te werven. Door internationale werknemers te werven met gebruik van een employer of record (of door je eigen internationale entiteiten op te richten) kun je de cultuur van je organisatie verrijken, een creatiever en innovatiever bedrijf opbouwen en je klanten betere services en oplossingen bieden.

Elke nieuwe internationale persoon die je werft, komt echter met nieuwe lokale wetgeving, die het betalingsproces kan beïnvloeden en tot nalevingsproblemen leiden. Met het kiezen van de juiste manier om de payroll te regelen voor internationale medewerkers kun je tijd besparen, je naleving met lokale wetgeving regelen en ervoor zorgen dat je medewerkers tevreden zijn.

Internationale medewerkers betalen in 5 stappen

Dit is een snelle en eenvoudige gids over het betalen van internationale medewerkers.

 • Kies of je een entiteit wilt oprichten, een employer of record wilt gebruiken of zzp'ers wilt inhuren. Je kunt een lokale juridische entiteit oprichten in het land waar de werknemer woont en werkt en daarna rechtstreeks werknemers in dienste nemen. Je kunt ook samenwerken met een employer of record om namens jou werknemers aan te nemen. Als derde optie kun je medewerkers werven als onafhankelijke zzp'ers. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je gebruik wilt maken van een employer of record (EOR), moet je weten hoe je mogelijke employer of record-partners kunt beoordelen.

 • Je medewerkers correct classificeren Zijn je medewerkers fulltime werknemers, zzp'ers of iets anders? In het VK bestaat bijvoorbeeld een aparte categorie tussen werknemers en zelfstandige zzp'ers. Je moet dit soort verschillen kennen om probleemloos internationaal te kunnen werven.

 • Bepaal welke tools en expertise je nodig hebt. Welke international payroll software ga je gebruiken? Heb je nieuwe mensen nodig voor het extra HR-werk of kan een employer of record die last van je wegnemen?

 • Blijf compliant met de lokale wetgeving. Internationaal werven betekent dat je moet voldoen aan een aantal nieuwe arbeidswetten. Je hebt een team van juridische experts nodig om je al deze regels te helpen bijbenen.

 • Bepaal je budget. Een entiteit oprichten duurt lang en kan zeer duur zijn, afhankelijk van het land. Met een EOR werken is vaak de beste optie om snel werknemers werven, maar je wilt uiteindelijk misschien een entiteit oprichten wanneer je team in het andere land groot genoeg is (meer dan 25 mensen). Mensen als zzp'ers betalen is de goedkoopste optie, maar werknemers verkeerd classificeren als zzp'ers kan ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf.

Dat is de korte versie. In de rest van deze gids begeleiden we je door alle uitdagingen die wereldwijd werven met zich meebrengt en geven we je handige en eenvoudige oplossingen zodat je je team vol vertrouwen kunt uitbreiden in het buitenland.

Handige bronnen voor wereldwijd werven

Als je meer wilt weten over de ins en outs van international payroll, raden we deze bronnen aan:

Welke opties zijn er voor het betalen van werknemers in het buitenland?

Laten we eens kijken naar hoe je internationale werknemers kunt betalen, beginnend met de oprichting van je eigen lokale juridische entiteit.

Een lokale juridische entiteit registreren in het buitenland

Een lokale juridische entiteit oprichten is de beste optie wanneer je minstens 25 medewerkers in het land werft en het niet erg vindt om tijd en geld te besteden aan je eigen kantoor.

Stap 1: Lees je in over de juridische verplichtingen in het andere land.

Elk land heeft zijn eigen regels, dus er zijn een aantal zaken waar je tegenaan loopt, zoals juridische verplichtingen en overheidsprocedures. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om vereisten voor aandeelhouders en het aandelenkapitaal, bedrijfslicenties, bankrekeningen, belastingen en arbeidsregelingen.

Stap 2: Bepaal je soort entiteit.

Er zijn 3 soorten lokale entiteiten die je kunt oprichten: een vertegenwoordigingskantoor, een vestiging of een buitenlandse dochteronderneming. Elk heeft zijn eigen voordelen en beperkingen.

Een vertegenwoordigingskantoor is sneller en eenvoudiger op te richten, maar je kunt hierbij niet de mensen in dienst nemen die verantwoordelijk zijn voor het genereren van inkomsten zoals verkoop, management, software engineers, enz. Een vestiging is flexibeler dan een vertegenwoordigingskantoor, maar het is ook een stuk duurder en het duurt langer om aan de slag te kunnen. Met een buitenlandse dochteronderneming kun je profiteren van lokale belastingaftrekposten, maar het is duur om zo'n onderneming te runnen en het kost veel tijd. De optie die je kiest, moet passen bij je strategie voor wereldwijde uitbreiding.

Stap 3: Registreer je bedrijf en open bankrekeningen.

Afhankelijk van het type lokale entiteit dat je kiest, moet je nog verschillende financiële stappen nemen, waaronder:

 • Een kantoor vinden en registreren.

 • Alle relevante documentatie verzamelen.

 • Een lokale manager of directeur werven.

 • Lokale bankrekeningen en belastingaccounts openen.

 • Een payrollsysteem opzetten.

 • Je registreren bij de lokale belastingautoriteiten.

 • Lokaal personeel werven en onboarden.

Hoe dit proces er precies uitziet, hangt af van het land waar je je lokale entiteit opricht en de juridische verplichtingen van dat land. De kosten variëren ook, maar je krijgt altijd te maken met bijvoorbeeld registratiekosten, startkapitaal, juridisch advies en juridische documenten.

Een employer of record (EOR) gebruiken om internationale werknemers te betalen

Een employer of record (EOR) is een service waarmee bedrijven mensen in andere landen kunnen aannemen. EOR's regelen alle dagelijkse HR-zaken, zoals het beheren van de payroll, het betalen van de belastingen en sociale bijdragen en het beheren van de secundaire voorwaarden. Ook zorgen ze ervoor dat je bedrijf voldoet aan het lokale arbeidsrecht.

Samenwerken met een employer of record is de meest tijd- en geldbesparende optie voor wereldwijd werven. Als je samenwerkt met een EOR hoef je geen eigen lokale juridische entiteit op te richten in de landen waar je wilt werven, terwijl je je bedrijf ook weert tegen mogelijke nalevingsrisico's. De EOR neemt de medewerkers namens jou in dienst en tekent een serviceovereenkomst met je bedrijf om het intellectueel eigendom over te dragen.

Daarom is het belangrijk om te beseffen dat bij een EOR geen sprake is van co-werkgeverschap. Op papier zijn ze de enige werkgever, maar in de praktijk maken ze geen deel uit van het dagelijkse management van je medewerkers. Zie je EOR als je eigen lokale HR-team in een ander land.

Medewerkers betalen als onafhankelijke zzp'ers

Je kunt mensen mogelijk betalen als zzp'ers in plaats van als werknemers. Je moet echter wel zorgen dat je je werknemers correct classificeert. Als je dat niet doet, kun je te maken krijgen met boetes en straffen.

Voordat je onafhankelijke zzp'ers werft, kun je het best dubbelchecken of ze daadwerkelijk zo kunnen worden geclassificeerd. Houd er rekening mee dat juridische verplichtingen per land verschillen. Er kunnen situaties zijn waarin je je zzp'ers moet omzetten naar fulltime werknemers om juridisch compliant te blijven. In dat geval moet je een entiteit oprichten of werken met een EOR.

Als het gaat om het betalen van onafhankelijke zzp'ers in het buitenland, is het proces simpel. Afhankelijk van je individuele overeenkomsten, kun je ze per uur of per project betalen. In de meeste gevallen zijn zzp'ers verantwoordelijk voor hun eigen belastingaangiften en verzekeringen. Ze hebben ook geen recht op secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals ziekteverlof), tenzij je anders bent overeengekomen. Je bent ze alleen verplicht hun facturen te betalen, wat je kunt doen via verschillende betalingsmethoden, zoals:

Zorg ervoor dat je een optie kiest die voor beide partijen het best werkt. Zorg ervoor dat je je relatie met zzp'ers regelmatig opnieuw beoordeelt zodat je niet te maken krijgt met verkeerde classificatie. In sommige landen is het simpelweg al genoeg als je langere tijd met dezelfde zzp'er werkt om deze om te moeten zetten naar een werknemer.

Wat zijn de uitdagingen voor bedrijven bij het betalen van internationale werknemers?

Nu we je wervingsmogelijkheden hebben besproken, kunnen we eens kijken naar de uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen als je internationale medewerkers werft.

Het risico op permanente vestiging

Permanente vestiging is een belastingterm die wordt gebruikt om een continue aanwezigheid van een bedrijf op een markt aan te duiden. In het algemeen houden lokale belastingautoriteiten bedrijven in de gaten die aan bepaalde criteria van 'permanente vestiging' voldoen, zoals bedrijven die zakelijke belastingen in het land moeten betalen. Als lokale belastingautoriteiten je bedrijf zien als een permanente vestiging, word je verantwoordelijk voor nieuwe belastingen. In het ergste geval kan het zijn dat je bedrijf dubbel wordt belast op hetzelfde inkomen, dat in je eigen land en dat in het land van je werknemers.

Elk land heeft zijn eigen definitie van wat permanente vestiging precies inhoudt. Sommige van de indicatoren zijn:

 • Er is een vaste bedrijfsplek (niet alleen een geregistreerd adres, maar ook een terugkerende plek voor werkzaamheden en verkoop).

 • Er worden inkomsten gegenereerd in het land.

 • Er is sprake van een bepaald niveau van controle dat het bedrijf heeft over lokale werknemers of zzp'ers.

 • Hoelang het bedrijf al actief is in de markt.

 • Hoeveel beslissingsbevoegdheid lokale werknemers hebben.

Als je de verkeerde methode kiest om internationale medewerkers te werven en betalen, kan dit ook leiden tot het risico op permanente vestiging.

Bedrijven die internationaal personeel werven kunnen permanente vestiging alleen vermijden door zichzelf te wapenen met informatie. Werken met een EOR betekent niet meteen dat het risico op permanente vestiging verdwijnt. Maar een goede EOR heeft wel de juridische expertise en mensen om de lokale wetgeving bij te houden en je bedrijf te helpen buitensporige belasting te vermijden.

De lokale arbeidswetgeving in elk land begrijpen

Als je internationaal werknemers werft, is een van de belangrijkste zaken compliant blijven (naast het werven van de juiste mensen, natuurlijk). Dat betekent dat je op de hoogte moet blijven van lokale arbeidswetgeving en belastingregelgeving, die niet alleen ingewikkeld zijn, maar ook vaak veranderen.

Payrollspecialisten beschrijven naleving vaak als een van de grootste uitdagingen waar ze mee aan de slag moeten bij het beheren van de payroll voor internationale werknemers. Er zijn een aantal problemen die zich voordoen:

 • Deadlines voor belastingaangifte, die per land verschillen.

 • Verschillende documenten om bij te houden en in te dienen.

 • De belastingplichten voor werknemers beheren.

En naast dit alles dienen bedrijven ook te onthouden op welke (wettelijke) secundaire arbeidsvoorwaarden werknemers recht hebben, wat op iedere loonstrook vermeld moet staan, hoe de payroll op de juiste manier wordt berekend en wat er moet worden ingehouden. Zonder een lokale partner kunnen deze verantwoordelijkheden overweldigend zijn.

En alsof het allemaal nog niet lastig genoeg is: je moet ook bekend zijn met de regelgevingen die voor meerdere landen gelden, zoals de AVG. Als je niet voldoet aan de AVG-wetgeving, kun je boetes krijgen van wel 20 miljoen euro of 4% van je jaarlijkse omzet. In het beste geval krijg je te maken met financiële straffen en in het slechtste geval kun je geen gebruik meer maken van lokaal talent en de lokale markt. Waar je ook werft, zorg dat je altijd op de hoogte bent van de wetgeving.

Een nauwkeurig en efficiënt internationaal payrollproces beheren

Uitdagingen in het beheren van je internationale payrollproces zijn onder meer:

 • Lokale naleving: Arbeidswetten verschillen enorm per land, zelfs binnen de EU. Deze allemaal bijhouden en naleven kan verwarrend zijn. Je beste optie is dan om te werken met een EOR of je eigen lokale experts te werven op het gebied van juridische zaken, payroll en HR. Zij kunnen je vervolgens helpen bij het werken met je lokale entiteiten in elk land.

 • Payrollberekeningen: Betaal je medewerkers op de juiste manier en op tijd om te zorgen dat ze tevreden en productief zijn. Regel betaling voor overuren, belastingaftrekposten, secundaire arbeidsvoorwaarden en sociale bijdragen in elk land. Als je dit niet doet, voldoe je niet alleen niet aan de naleving, maar creëer je een slechte werknemerservaring.

 • Nauwkeurige rapportering: Hoe internationaler je bedrijf is, hoe ingewikkelder het rapporteringsproces wordt. Onderdelen zoals de berekening van payrollinkomsten, het inhoud van payrollbelastingen en het verrekenen van verschillende wisselkoersen van valuta zijn allemaal van invloed op de nauwkeurigheid van rapporteringen.

 • Menselijke fouten: Fouten kunnen gebeuren, maar als je ze snel ontdekt en herstelt blijft de schade beperkt. Als je een ernstige schending begaat, vooral in een ander land, kan de lokale overheid straffen opleggen en word je in de toekomst waarschijnlijk beter in de gaten gehouden.

De kosten van internationale betalingen aan werknemers verminderen

Hoe kun je internationale werknemers betalen op een voordelige manier betalen? Dit zijn een paar mogelijkheden om geld te besparen:

 • Verdiep je in de belastingverdragen tussen je eigen land en het land van je werknemers. Misschien word je uitgesloten van bepaalde belastingen die gelden voor bedrijven uit andere landen. The International Center for Tax and Development biedt een tool voor belastingverdragen die je kunt gebruiken als beginpunt.

 • Lees je in over de criteria van lokale permanente vestiging. Zoals hierboven wordt vermeld, kun je te maken krijgen met dubbele belasting als een land je de status van permanente vestiging toewijst. Neem stappen om het risico op permanente vestiging.

 • Vind een platform met lage transactiekosten. Als je in de EU bent gevestigd, werkt met een zzp'er in een ander EU-land en beide landen hebben de euro, heb je geen last van hoge transactie- en valutawisselkoerskosten. Voor andere landen kunnen extra kosten gelden, naast de standaard transactiekosten. Vind een online betalingsplatform zoals Remote om je internationale zzp'ers te betalen zonder aanvullende kosten.

 • Vereenvoudig de payroll en verlaag je operationele kosten. Wat het kost om internationale werknemers te betalen, hangt ook af van hoelang het HR duurt om het proces te doorlopen. Vind een oplossing waarbij je betalingen, facturering en uitbetalingen met één klik op de knop kunt regelen, op één platform.

De beste payrollsystemen en -software gebruiken

Vraag je je af wat de best tools zijn om internationale werknemers te betalen? Het antwoord is international payroll software. Afhankelijk van of je een lokale juridische entiteit hebt of niet, kun je werken met een employer of record of een professional employer organization.

Payrollsoftware heeft een aantal voordelen:

 • Minder kans op fouten: Payrollsoftware vermindert de kans op menselijke fouten door handmatige gegevensinvoer.

 • Tijdbesparing: Op de juiste manier de payroll berekenen kost tijd en personeel. Met betrouwbare payrollsoftware kunnen je HR-teams meer tijd besteden aan je mensen en minder tijd aan het verwerken van papierwerk.

 • Databeveiliging: Payrollmanagement betekent dat je omgaat met gevoelige gegevens, zoals bankgegevens, geboortedatums, bsn-nummers, enz. Hier moet voorzichting mee worden omgegaan. Als je de juist payrollsoftware gebruikt, worden je gegevens veilig opgeslagen zodat niemand van buiten je organisatie er toegang tot heeft.

 • Eenvoudiger beheer: Hoe groter je organisatie, hoe ingewikkelder het payrollproces. Met goede payrollsoftware betaal je je internationale team met één klik op de knop.

De juiste belastingen betalen en belastingdocumentatie indienen

Belastingen bijhouden en declareren is waarschijnlijk de grootste uitdaging bij het internationale medewerkers werft.

Canada berekent bijvoorbeeld 1000 CAD voor elke dag dat je geen arbeidsdossiers kunt overleggen voor de afgelopen 36 maanden. De VS heeft een straf voor nalatigheid bij betalen als je deadlines mist. De IRS kan een boete van 0,5% van het onbetaalde bedrag opleggen voor elke maand vertraging. De IRS kan deze boete ook voortdurend blijven verhogen totdat 25% van het verschuldigde bedrag is bereikt.

En houd ook rekening met het risico op permanente vestiging. Als de belastingautoriteit van een land denkt dat je in aanmerking komt voor lokale belastingaangifte, kun je tegen meerdere nieuwe en vervelende belastingproblemen aanlopen. Deze worden nog problematischer als je belastingen per ongeluk niet betaalt.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

A tablet displaying a global payroll platform for distributed teams.

Een stapsgewijze gids voor het betalen van internationale werknemers

Dit is een volledig overzicht van alles wat je nodig hebt om je internationale werknemers te betalen.

Kies of je je internationale payroll intern wilt beheren of met een global payroll-partner.

Voordat je kiest hoe je je internationale werknemers wilt betalen, kun je de stappen bekijken die benodigd zijn om payroll intern te regelen tegenover werken met een global payroll-partner. Zo kun je bepalen of je voor deze opties de juiste middelen hebt, zoals budget, bezetting en tijd.

Internationale payroll intern beheren voor buitenlandse werknemers

Stap 1: Een lokale juridische entiteit registreren.

Om payroll te beheren voor internationale werknemers, moet je te zorgen dat je bedrijf toestemming heeft om in het betreffende land te werken. Dit betekent dat je je bedrijf moet registreren in het land van verblijf van je werknemer. Voordat je een entiteit opricht, heb je hulp nodig van lokale juridische experts.

Stap 2: Krijg een duidelijk inzicht in het lokale arbeidsrecht.

Als je eenmaal bent geregistreerd, verdiep je dan in de fijne kneepjes van het lokale arbeidsrecht. Elk land heeft zijn eigen regelgevingen en wetten om aan te voldoen om payrollfouten en mogelijke boetes te vermijden. Als je bijvoorbeeld een werknemer werft in het VK, zijn er bepaalde deadlines voor belastingregistraties waar je vóór de eerste werkdag van je medewerker aan moet voldoen, net als verplichtingen voor de volgende belastingmaand. Als je je niet aan de regels houdt, kan het zijn dat je niet verder kunt met de werving.

Stap 3: Verzamel alle benodigde gegevens en verwerk ze op de juiste manier:

Hierbij zijn 2 factoren van belang. De eerste is het verzamelen van werknemersgegevens, zoals naam, adres, belasting-ID en bankrekeningnummer. De tweede is zorgen voor het juiste gegevensbeheer.

Elk land heeft zijn eigen lijst met werknemersgegevens die je voor de payroll moet verwerken. Als je deze gegevens hebt ingevoerd in je payrollsoftware, word je de gegevensbeheerder. Dit betekent dat je een oplossing moet gebruiken die compliant is met de lokale gegevensbeschermingswetten. Check de gegevensbescherming van je global payroll-partner nauwkeurig.

Stap 4: Check of je werknemer in het land mag werken.

Nadat je alle gegevens hebt verzameld, moet je ervoor zorgen dat je werknemers ook daadwerkelijk mogen werken in het land waar ze wonen. Een visum of status van ingezetene betekent niet altijd dat de persoon ook toegang heeft tot de arbeidsmarkt. Iemand zonder werkvergunning werven kan leiden tot juridische problemen en aanzienlijke boetes voor je bedrijf. Sla deze stap dus niet over.

Stap 5: Verwerk betalingen op de juiste manier.

Als je alle benodigde gegevens hebt verzameld, de arbeidsstatus van de werknemer hebt geverifieerd en de autoriteiten op de hoogte hebt gebracht, kun je de betalingen gaan plannen.

Hoe vaak je je medewerkers betaalt, hangt af van het contract en wettelijke verplichtingen. In sommige landen is het normaal om salarissen tweewekelijks uit te betalen, terwijl betalingen in andere landen aan het einde van elke maand worden verwerkt. Wat je voorkeur ook is, zorg ervoor dat je betalingsschema voldoet aan de lokale wetgeving in de landen waar je werknemers hebt. Dat kan betekenen dat je je payroll meerdere keren per maand moet verwerken.

Stap 6: Dien declaraties voor de belasting en secundaire arbeidsvoorwaarden in bij de belastingautoriteiten.

Uiteindelijk moet je bedrijf belasting en secundaire arbeidsvoorwaarden betalen voor de medewerker en de relevante autoriteiten informeren door declaraties in te dienen. In het algemeen geldt dat hoe meer personeel je wereldwijd werft, hoe meer deadlines voor belastingen, secundaire arbeidsvoorwaarden en salarisbetalingen je in de gaten moet houden.

Een global payrollpartner gebruiken om internationale werknemers te betalen

Laten we nu eens kijken naar de stappen die je moet zetten als je met een global payroll-partner werkt, zoals een EOR.

Stap 1: Kies je global payroll-partner zorgvuldig.

Als het gaat om global payrollpartners, zijn er verschillende mogelijkheden. Vergelijk de mogelijkheden en kies een partner die past bij de behoeften van je bedrijf. Dit zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Hebben ze hun eigen lokale entiteiten in elk land waar je wilt werven?

 • Hebben ze de juridische expertise die je zoekt?

 • Kunnen ze zowel zzp'ers als werknemers beheren op hetzelfde platform?

 • Berekenen ze een percentage van het salaris, onboardingskosten of andere aanvullende kosten?

Met zo veel verschillende onderdelen rekenen sommige leveranciers van global payroll services verschillende toeslagen en extra kosten. Kies een leverancier met een eerlijk en transparant tariefmodel zodat je geld bespaart met minder stress.

Stap 2: Zet de werknemerservaring voorop.

Nauwkeurige en tijdige payrollprocessen hebben rechtstreeks invloed op een positieve werknemerservaring. Alleen leveranciers van global payroll die hun eigen infrastructuur volledig in eigen handen hebben, kunnen een snelle en nauwkeurige payroll garanderen. Dit komt vooral omdat ze niet afhankelijk zijn van derden. Je werknemers zouden zich nooit moeten afvragen of ze hun salaris of secundaire arbeidsvoorwaarden wel op tijd en volledig zullen krijgen.

Stap 3: Betaal een passend salaris voor de persoon, functie en locatie.

Stel een salarisbeleid op om je wereldwijde team correct te betalen. We raden je aan je huidige salaris- en vergoedingenbeleid te herzien om al je werknemers een eerlijke beloning te bieden die past bij hun verantwoordelijkheden, locatie en andere factoren. Je global payroll-leverancier kan je helpen bij het opzetten van zo'n structuur.

Stap 4: Ga na of je in de toekomst een eigen entiteit nodig hebt.

Door te werven met een EOR kun je internationale werknemers snel, eenvoudig en compliant betalen. Als je in de toekomst je eigen entiteit wilt oprichten, bijvoorbeeld omdat je meer dan 25 werknemers hebt in een land en je verantwoordelijkheden intern wilt regelen, kan je EOR je bij deze overgang helpen.

Tijdens je overgang naar een eigen entiteit is het verschil tussen een PEO en een EOR van belang. Een PEO biedt veel van dezelfde services als een EOR, maar werft geen werknemers namens jou. Dat betekent dat je met een PEO geld kunt besparen als je je eigen entiteit al hebt.

link to Wanneer moet je een employer of record gebruiken en welke moet je dan kiezen?

Wanneer moet je een employer of record gebruiken en welke moet je dan kiezen?

Als je bedrijf werknemers in een ander land wil aannemen, heb je waarschijnlijk een employer of record nodig. Maar hoe kies je de juiste EOR? En wat doet een employer of record precies? In deze gids vind je alle antwoorden.

Wat zijn de voordelen van werken met een global payrollpartner om internationale werknemers te betalen?

Werken met een global payrollpartner om internationale werknemers te betalen heeft een aantal voordelen:

De payrollkosten verlagen

Door met een global payrollbedrijf samen te werken kun je flink veel geld besparen. Je hoeft geen intern personeel te werven voor het eindeloze papierwerk, de salaris- en belastingberekeningen, de administratie van secundaire arbeidsvoorwaarden, juridisch advies en de betalingsverwerking. Als je EOR voorziet in al je payrollbehoeften, kan je HR-team zich richten op het ontwikkelen van een fijne omgeving voor je internationale team.

Zorgen voor naleving van global payroll

Het is niet makkelijk om de lokale wetgeving te doorgronden en het wordt alleen maar moeilijker als je werknemers in meerdere landen gaat onboarden. Maar met een goede EOR kun je zonder al te veel complicaties werknemers onboarden in tientallen landen. Je global payrollpartner zorgt ervoor dat je voldoet aan alle juridische verplichtingen en houd je op de hoogte van wijzigingen in de lokale wetgeving. Als je je geen zorgen hoeft te maken over naleving, kun je vol vertrouwen wereldwijd werven.

Betere gegevensbeveiliging

Ongeveer 27% van bedrijven krijg te maken met payrollfraude. Er is meer mogelijkheid tot fraude als de payroll intern wordt geregeld, doordat meer mensen toegang hebben tot gegevens. Het proces uitbesteden aan een global payrollpartner zorgt voor een betere gegevensbeveiliging doordat een gespecialiseerd team zich inzet om je informatie veilig te houden.

Hogere medewerkerstevredenheid

Als je met een gespecialiseerde payrollpartner werkt, verklein je de kans op payrollfouten. Niet alleen zorgen ze ervoor dat salarissen correct worden berekend, maar ook dat alle betalingen op tijd worden gedaan. Met een snelle en betrouwbare payroll zorg je voor een geweldige ervaring van je internationale werknemers.

De snelste, eenvoudigste en veiligste manier om internationale werknemers te betalen

Als je wakker lag van wat er allemaal komt kijken bij een internationaal team opzetten, kun je nu weer rustig slapen. Met de juiste leverancier van global payroll aan je zijde, kun je je wereldwijde team vol vertrouwen uitbreiden.

Remote is de leidende global payroll- en contractor management service voor tientallen landen over de wereld. We helpen je graag bij:

 • het versnellen van je wereldwijde wervingsdoelen.

 • het vereenvoudigen van betalingen voor zowel fulltime werknemers als zzp'ers, met ons eenvoudig te gebruiken platform.

 • naleving garanderen met de lokale wetgeving met behulp van ons internationale team van juridische experts.

 • het verminderen van je payrollkosten en stroomlijnen van je betalingsprocessen.

Als je er klaar voor bent, kun je je nu aanmelden en binnen een paar minuten aan de slag gaan met werknemers en zzp'ers onboarden over de hele wereld. Vragen? Neem vandaag nog contact met ons op en een van onze experts staat je graag te woord.

Aan de slag met werven via Remote, de nieuwe standaard in global HR

Maak een account aan bij G2's toonaangevende payrollsoftware in meerdere landen en begin binnen enkele minuten met de onboarding van je eerste werknemers.

Nu aan de slag
Remote is the G2 top-ranked multi-country payroll software

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.