India 7 min

Secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers in India

Geschreven door Garima Goel

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Weet je niet zeker wat de wettelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor remote medewerkers in India? Wil je je werknemers in het land een concurrerender arbeidsvoorwaardenpakket kunnen aanbieden? In deze korte handleiding vind je alles wat je nodig hebt.

De complete handleiding van Remote over remote medewerkers aannemen in India geeft een gedetailleerd overzicht van de arbeidswetgeving, payrollprocessen en meer in India. In deze handleiding vind je de details van veelvoorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden, toeslagen en vergoedingen, wettelijk en anderszins.

Wie hebben in India recht op secundaire arbeidsvoorwaarden?

De wettelijke vereisten voor secundaire arbeidsvoorwaarden in India verschillen aanzienlijk per arbeidscontract, bedrijfstak en staat. De rechten van een parttime fabrieksmedewerker op het platteland kunnen heel anders zijn dan die van een remote ingenieur in New Delhi.

Dat gezegd hebbende; er zijn in India een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden die gelden voor alle werknemers in het hele land. Zzp'ers in India hebben geen recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, terwijl fulltime en veel parttime werknemers dat over het algemeen wel hebben. Samen met Remote kun je een arbeidsvoorwaardenpakket opstellen dat voldoet aan jouw specifieke situatie.

Download de Global Benefits Guide en trek internationaal toptalent aan

De experts van Remote in global HR delen praktische tips om secundaire arbeidsvoorwaarden op te stellen die lokaal relevant en wereldwijd compliant zijn, zodat je overal ter wereld het beste talent aan kunt trekken en behouden.

Wettelijke en veelvoorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden in India

Toeslagen en vergoedingen

Hoewel het niet verplicht is, bieden werkgevers in India werknemers vaak extra monetaire voordelen naast hun basissalaris. Deze toeslagen kunnen bestaan uit een reiskostenvergoeding voor werknemers om naar het werk te reizen, medische vergoedingen voor werknemers om ziekteverlof op te nemen of voor zieke familieleden te zorgen, en huurtoeslagen voor het betalen van huisvesting.

Sommige secundaire arbeidsvoorwaarden zijn volledig belastbaar, maar andere zijn tot een bepaald bedrag vrijgesteld van belastingen. Neem contact op met Remote voor meer informatie over wat voor soort toeslagen je werknemers in India kunnen verwachten in het gebied waar ze werken.

Betaald verlof

In tegenstelling tot de meeste landen valt het verlofbeleid in India onder de wetgeving van de staat waar de juridische entiteit van het bedrijf is gevestigd, niet onder de wetgeving van de staat waar de werknemer werkt.

Werknemers in India hebben recht op een bepaald soort verlof dat verdiend verlof wordt genoemd. Het minimumaantal verdiend verlof is 15 dagen per jaar voor werknemers in de particuliere sector, maar verschilt per staat. Als een werknemer het verdiende verlof niet gebruikt, ontstaat het recht om het ongebruikte verdiende verlof over te dragen naar het volgende jaar.

Werkgevers in India mogen hun werknemers onbeperkt betaald verlof aanbieden. Als een werkgever onbeperkt betaald verlof aanbiedt, moet de werkgever al het opgenomen verlof bijhouden om ervoor te zorgen dat de Indiase wetgeving wordt nageleefd.

In de particuliere sector in India is het verlofbeleid vaak gestandaardiseerd. Senior werknemers krijgen meestal evenveel verlof als beginnende werknemers.

Feestdagen

Feestdagen zijn in India meestal regionaal, niet nationaal. Het land erkent slechts drie nationale feestdagen: De Dag van de Republiek op 26 januari, Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus en de Geboortedag van Mahatma Gandhi (Gandhi Jayanti) op 2 oktober.

Omdat elke staat zijn eigen vakanties heeft, geven werkgevers in India hun werknemers traditioneel 10 dagen betaald vakantieverlof om te gebruiken wanneer ze dat zelf willen.

Zwangerschapsverlof

India verplicht nu alle bedrijven in het land om hun werknemers zwangerschapsverlof te geven. Werknemers komen in aanmerking voor zwangerschapsverlof nadat ze in de voorafgaande 12 maanden ten minste 80 dagen voor de werkgever hebben gewerkt.

Het minimum voor zwangerschapsverlof verschilt per staat, maar de nationale overheid van India stelt het minimum op 26 weken betaald verlof voor werknemers met minder dan twee kinderen (exclusief het kind dat geboren wordt) en 12 weken voor werknemers met twee of meer kinderen. De wet voorziet ook in 12 weken zwangerschapsverlof voor adoptie en kinderen die via draagmoederschap zijn geboren.

Werknemers kunnen vanaf acht weken voor de uitgerekende datum zwangerschapsverlof opnemen. Nieuwe moeders hebben overdag recht op minimaal twee extra pauzes om te voeden totdat het kind 15 maanden oud is.

Vaderschaps- en ander ouderschapsverlof

India verplicht bedrijven niet om werknemers vaderschapsverlof of flexibel ouderschapsverlof te geven. Particuliere werkgevers zijn echter begonnen met het aanbieden van vaderschapsverlof als een optioneel voordeel.

Voorzieningen voor dagopvang

Werknemers die terugkeren van zwangerschapsverlof in bedrijven met 50 of meer werknemers hebben recht op kinderopvang die door hun werkgever wordt betaald. Werkgevers kunnen ervoor kiezen om kinderopvang op locatie te organiseren, de dienst uit te besteden aan een leverancier of werknemers een redelijke vergoeding te geven. Deze secundaire arbeidsvoorwaarde geldt niet voor nieuwe moeders die thuiswerken.

Particuliere ziektekostenverzekering

Hoewel India openbare gezondheidszorg heeft, verschillen de kwaliteit en beschikbaarheid hiervan aanzienlijk per gebied. Omdat de kwaliteit van de openbare gezondheidszorg vaak veel lager is dan die van de particuliere gezondheidszorg, bieden werkgevers een particuliere ziektekostenverzekering aan om het beste talent aan te trekken.

Particuliere ziektekostenverzekeringen zijn in India niet duur in vergelijking met deze verzekeringen in andere delen van de wereld. Werkgevers kunnen ervoor kiezen om werknemers een stipendium te geven zodat ze hun eigen dekking kunnen kopen, of kunnen rechtstreeks een vaste dekking aanbieden.

Ziekteverlof en persoonlijk verlof

Volgens de nationale overheid van India hebben werknemers recht op minstens 12 dagen betaald ziekteverlof (of persoonlijk verlof) per jaar. Dit verlof heeft betrekking op ziekte van werknemers, maar ook op rouwverlof en verlof om voor zieke familieleden te zorgen. Als werknemers meer dan drie dagen achter elkaar ziek zijn, mogen hun werkgevers om een doktersverklaring vragen.

Functiewijzigingen en promoties

Werknemers in India geven vaak veel om hun functietitel. Deze titels zijn in professionele en sociale kringen van betekenis. Werknemers die het goed doen, zijn gewend om elk jaar promoties en een aanzienlijke loonsverhoging te krijgen. Als je werknemers in India in dienst neemt, wees je dan bewust van het belang van functietitels en de verwachtingen in carrièregroei om miscommunicatie te voorkomen.

Wettelijke sociale premies in India

Werkgevers in India zijn verplicht om een percentage van het salaris van elke werknemer af te dragen aan het Employees' Provident Fund (het voorzieningenfonds voor werknemers), het Employees' Pension Scheme (de pensioenregeling voor werknemers) en de Employee's Deposit Linked Insurance (het depositoverzekeringsstelsel voor werknemers). Niet alle bedrijven hoeven onder alle omstandigheden bij te dragen. Zie onze handleiding over het betalen van remote werknemers in India voor meer informatie.

Secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden aan je werknemers in India met Remote

Met zoveel staten en verschillende regels om rekening mee te houden, kan het lastig zijn om te blijven voldoen aan de lokale regels voor secundaire arbeidsvoorwaarden in India. Remote regelt alles en biedt één oplossing voor al je arbeidsbehoeften in India. Onze wereldwijde personeelsoplossing regelt de payroll, secundaire arbeidsvoorwaarden, belastingen en compliance voor al je werknemers in India. Neem vandaag nog contact met ons op via sales@remote.com voor meer informatie over onze wereldwijde personeelsoplossingen en employer of record solutions.

Aan de slag met werven via Remote, de nieuwe standaard in global HR

Maak een account aan bij G2's toonaangevende payrollsoftware in meerdere landen en begin binnen enkele minuten met de onboarding van je eerste werknemers.

Nu aan de slag

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.