Productupdates 7 min

Remote releasenotes februari

Geschreven door Job van der Voort
28 februari 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

We werken nu zo'n vier jaar aan het opbouwen van Remote. We hebben ongeveer 95% van die tijd besteed aan dingen achter de schermen. Dat heeft geleid tot geweldige dingen: je kunt nu via Remote binnen een paar dagen iemand in een ander land aannemen, iets wat normaal zeker een paar weken duurt. Je kunt zzp'ers bijna overal ter wereld eenvoudig en automatisch uitbetalen. En we zorgen ervoor dat je overal compliant bent.

Maar dit jaar wordt anders. We willen graag zo transparant mogelijk zijn en gaan daarom elke maand releasenotes publiceren.

We gaan weer een nieuw seizoen in, voor sommigen de lente en voor anderen de herfst, en we hebben een paar leuke updates en nieuwe functies die we graag met jullie delen. Ons team heeft hard aan deze updates gewerkt en we denken dat je ze geweldig gaat vinden.

We willen dat Remote het beste platform is om je wereldwijde team te beheren en we blijven ons product verder verbeteren op basis van jouw feedback en commentaar. We zijn blij dat je met ons samenwerkt en kijken ernaar uit om ons product de komende maanden en jaren samen verder te ontwikkelen.

Nieuwe functies voor werkgevers

Dit zijn een paar van de nieuwe functies voor werkgevers die we in februari hebben gelanceerd.

Directe werknemers in Remote

Directe werknemers in Remote

We weten dat veel van onze klanten hun teams uitbreiden, maar het beheren van werknemers op meerdere platforms kan lastig zijn. Het gebruik van spreadsheets en ongeschikte software leidt alleen maar tot meer kopzorgen.

We hebben een belangrijke functie ontwikkeld waarmee je werknemers kunt beheren die je via je eigen entiteit in dienst hebt genomen.

Je directe werknemer toevoegen in Remote is simpel. Met slechts een paar klikken kun je een werknemer uitnodigen voor selfonboarding. Vervolgens kun je het profiel bekijken, bewerken en beheren, en binnenkort nog veel meer.

Facturen maken en automatiseren namens je zzp'ers

facturen maken en automatiseren voor je freelancers

Als je met meerdere freelancers werkt, kan het handmatig verwerken van facturen en betalingen tijdrovend zijn. Dat kan weer leiden tot late betalingen, wat je relatie met freelancers niet ten goede komt.

We delen graag een nieuwe verbetering, waarmee werkgevers op een compliant manier namens hun freelancers facturen kunnen genereren. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Je kunt freelancers elke maand hetzelfde bedrag betalen met een automatisch gegenereerde factuur.

  • Je kunt eenmalige facturen voor ze maken met aangepaste gegevens en verschillende bedragen.

  • Je kunt je freelancers belonen door facturen te maken met extraatjes voor goede prestaties.

Je kunt terugkerende facturen meteen op autopilot zetten als je nieuwe freelancers toevoegt of terugkerende facturen maken voor bestaande teamleden. Zo stroomlijn je je factureringsproces. En als je dit combineert met automatische factuurbetalingen hoef je je nooit meer zorgen te maken of je freelancers wel op tijd worden betaald.

Nieuwe API- en developertools om je eigen geautomatiseerde datasynchronisatie te bouwen

We weten hoe belangrijk het is om gestroomlijnde en geautomatiseerde workflows te hebben voor je hele HR-stack. Daarom hebben we nieuwe functies ontwikkeld voor de Remote API waarmee je Remote kunt koppelen aan de HR-tools waar je al mee werkt.

Met de nieuwe eindpunten voor verlof kun je de goedkeuringsstromen voor verlof automatiseren en verlof op verschillende applicaties synchroniseren. Zo zorg je ervoor dat verlofverzoeken van werknemers op meerdere platforms worden goedgekeurd en geregistreerd.

En met de nieuwe eindpunten voor onkosten kun je de onkosten van je werknemers synchroniseren zodat je altijd op de hoogte bent van hun onkosten en ze snel kunt vergoeden.

Met deze nieuwe mogelijkheden kun je silo's uitsplitsen en je workflows efficiënter maken, zodat je je kunt richten op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien. Bekijk voor meer informatie over Remote's API onze documentatie voor ontwikkelaars.

Updates van onze servicevoorwaarden

We vinden het heel belangrijk om het intellectueel eigendom van werkgevers te beschermen en te zorgen dat je compliant blijft bij het uitbreiden van je internationale team. We begrijpen ook dat juridisch jargon en ingewikkelde terminologieën het lastig kunnen maken om servicevoorwaarden volledig te begrijpen.

We hebben het taalgebruik en de verplichtingen in onze servicevoorwaarden verhelderd, termen over intellectueel eigendom verduidelijkt en lokale termen voor bepaalde rechtsgebieden geüpdatet zodat je helemaal voldoet aan de regelgeving in alle landen waar we actief zijn. Lees voor meer informatie over deze wijzigingen de bijgewerkte servicevoorwaarden.

Wat komt eraan bij Remote?

Dit zijn de nieuwe functies waaraan we momenteel hard werken, zodat we ze je binnenkort kunnen aanbieden.

Inzicht in hoe je je budget kunt inzetten in meerdere landen

Ontdekken hoe je je budget kunt inzetten in meerdere landen

Het is niet makkelijk om te bepalen hoeveel salaris je moet of zou moeten aanbieden, vooral niet in een budgetgedreven recruitmentlandschap.

We hebben al een aantal tools waarmee je inzicht krijgt in wereldwijde salarissen, zoals:

  • De Salarisverkenner: bekijk het salarisbereik voor functies in een bepaald land op basis van de laatste salarisgegevens.

  • De kostencalculator: krijg inzicht in de totale arbeidskosten in verschillende landen, waaronder de verplichte werkgeverskosten, belastingen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Binnenkort kun je ook een jaarbudget invoeren. Het werknemerssalaris wordt automatisch berekend om ervoor te zorgen dat de totale arbeidskosten, inclusief verplichte kosten en secundaire arbeidsvoorwaarden, binnen het gebudgetteerde bedrag vallen.

Zo kost het je minder tijd om wereldwijde schattingen te maken. Met slechts een paar klikken kun je zien hoever je budget wereldwijd reikt, en hoeveel je kunt besteden om het beste talent te werven.

Facturen in bulk genereren voor je freelancers

Naast onze nieuwe functie om facturen voor freelancers te maken en te automatiseren, kun je nu ook meerdere facturen tegelijk maken met een eenvoudig csv-template dat je in Remote kunt uploaden.

Dit is met name interessant voor grotere werkgevers, die elke maand honderden of misschien zelfs duizenden facturen genereren. Deze functie vereenvoudigt het factureringsproces en vergroot de efficiëntie.

Onboarding van freelancers vereenvoudigen met uitnodigingen in bulk

Meerdere freelancers toevoegen aan je Remote-account kan veel tijd kosten. Binnenkort kun je het onboardingsproces voor meerdere zzp'ers tegelijk starten en ben je sneller klaar met minder handelingen. Je kunt een eenvoudig csv-bestand downloaden, de gegevens en e-mailadressen van je freelancers invoeren en het bestand daarna weer uploaden in Remote. Daarna zetten wij het onboardingsproces in gang.

Bètatesten van nieuwe verlofcalculator

We zijn een nieuwe calculator voor betaald verlof aan het testen in meerdere landen. Hiermee krijgen werkgevers en werknemers duidelijke verlofoverzichten en kunnen ze het werk beter inplannen. In de komende weken gaan we deze berekeningen nog nauwkeuriger maken op basis van onze interne nalevingsgegevens en zorgen we ervoor dat ze voldoen aan de minimale regelgeving voor betaald verlof in de verschillende landen. Als je problemen ervaart met juistheid tijdens deze proefperiode, neem dan contact met ons op om je feedback door te geven.

Factuurspecificatie

We hebben feedback gekregen van werkgevers die graag meer inzicht willen in de kosten die op onze facturen staan vermeld, voor meer duidelijkheid en transparantie. Remote blijft zich houden aan onze Eerlijke prijsgarantie en we willen dat onze wereldwijde personeelsdiensten duidelijk gefactureerd worden.

We werken hier hard aan. De komende weken lanceren we gespecificeerde rapporten die je eenvoudig kunt bekijken via je factureringsmail. In de rapporten staan de kosten en kostencategorieën die van toepassing zijn op de werknemers die je via Remote hebt aangenomen.

Sneak preview: binnenkort een nieuwe look en feel!

We introduceren nog meer nieuwe functies en het Remote-platform krijgt een frisse nieuwe look. Wat denk je dat eraan komt?

Sneak preview van wat eraan komt bij Remote!

Deel je mening

Vind je de nieuwe functies leuk? Heb je ideeën over nieuwe functies waar we aan kunnen werken? Neem contact met ons op en laat het ons weten.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.