Verenigd Koninkrijk 8 min

Remote werknemers betalen in het VK

Geschreven door Vittoria Bilello

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

De gids van Remote over werknemers aannemen in het Verenigd Koninkrijk geeft een globaal overzicht van de betalingsprocessen in het Verenigd Koninkrijk, de verwachtingen op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden en het arbeidsrecht in het Verenigd Koninkrijk. In deze gids hebben we het over hoe je remote werknemers in het VK kunt betalen.

Remote werknemers in het VK betalen is vrij eenvoudig, maar je moet wel wat juridische stappen doorlopen. Dit is het startpunt om ervoor te zorgen dat je medewerkers, werknemers en zzp'ers hun salaris zonder onderbreking krijgen.

Kunnen buitenlandse bedrijven remote werknemers rechtstreeks betalen?

Om werknemers in het VK uit te betalen, moet een bedrijf dat in het buitenland gevestigd is een lokale juridische entiteit opzetten of de werknemers aannemen via een employer of record, zoals Remote. Bedrijven kunnen hun teamleden in het VK ook als zzp'ers betalen, maar dat kan alleen als er sprake is van een legitieme zzp-relatie. Anders kan het bedrijf worden onderworpen aan straffen en boetes.

Welke inhoudingen op loonstrookjes moeten bedrijven met remote werknemers in het Verenigd Koninkrijk doen?

Ze moeten sociale premies en belastingen inhouden. Deze premies hebben betrekking op zaken als sociale zekerheid en werkloosheidsuitkeringen. Ze moeten ook een percentage van het loon inhouden om de NHS, het zorgstelsel van de overheid, te financieren, evenals verplichte bijdragen aan pensioenregelingen.

Hoeveel betalen bedrijven en werknemers voor pensioenregelingen in het Verenigd Koninkrijk?

Werkgevers moeten minimaal 3% van het loon van elke werknemer bijdragen aan een pensioenregeling. Werknemers moeten minstens 5% van hun eigen loon bijdragen aan een pensioenregeling, die werkgevers op de loonstrookjes moeten vermelden.

Werkgevers in het Verenigd Koninkrijk zijn wettelijk verplicht om ten minste het minimumbedrag bij te dragen aan pensioenfondsen voor werknemers. Werknemers worden meestal automatisch ingeschreven om ook een percentage van hun loon bij te dragen. Hoewel ze ervoor kunnen kiezen om geen bijdragen te betalen, mogen bedrijven werknemers niet aanmoedigen, intimideren of op een andere manier ervan overtuigen om geen pensioenbijdragen te betalen.

Welke informatie moet vermeld worden op Britse loonstrookjes?

Bedrijven met werknemers in het Verenigd Koninkrijk zijn wettelijk verplicht om loonstrookjes te verstrekken met gespecificeerde informatie over inhoudingen, uurtarieven en andere belangrijke informatie. Loonstrookjes moeten alle inhoudingen gedetailleerd vermelden, inclusief inhoudingen voor pensioen, belastingen, vergoedingen voor sociale bijdragen en betalingsinformatie.

Betalingsinformatie moet een volledige en nauwkeurige beoordeling bevatten van het betaalde bedrag, de gewerkte uren en het uurtarief. Als werknemers overuren uitbetaald krijgen, kunnen werkgevers uren opdelen in normale uren en overuren of alle gewerkte uren weergeven tegen het gemiddelde uurtarief voor de duur van de betalingsperiode.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

A tablet displaying a global payroll platform for distributed teams.

Wat is het tarief voor overuren in het VK?

Werkgevers in het VK zijn door de overheid niet verplicht om tarieven voor overuren te betalen. Maar werkgevers mogen in de meeste gevallen niet van werknemers eisen dat ze gemiddeld meer dan 48 uur per week werken. Werknemers hebben ook geen recht op speciale tarieven voor werken op feestdagen.

Hoewel overuren wettelijk niet verplicht zijn, betalen veel werkgevers in het Verenigd Koninkrijk overuren uit aan werknemers die meer dan 40 uur per week werken. Bedrijven die ervoor kiezen om overuren uit te betalen, moeten de regels en beperkingen ervan beschrijven in het arbeidscontract.

In sommige gevallen kunnen werknemers schriftelijk overeenkomen om gemiddeld meer dan 48 uur per week te werken. Als ze daarvoor kiezen, moeten ze die verbintenis kunnen annuleren met een opzegtermijn van een week.

link to Gids over werknemers aannemen in het Verenigd Koninkrijk

Gids over werknemers aannemen in het Verenigd Koninkrijk

Het arbeidsrecht in het Verenigd Koninkrijk kan lastig zijn, vooral voor werkgevers met maar een paar werknemers. Het verschil tussen een 'worker' en een 'employee' is bijvoorbeeld niet altijd even duidelijk als je nog nooit een team hebt beheerd in het Verenigd Koninkrijk. Als de belangrijkste employer of record voor internationaal talent helpt Remote bedrijven om in het Verenigd Koninkrijk mensen aan te nemen conform alle arbeidswetten.

Hoe betaal je zzp'ers in het Verenigd Koninkrijk?

Je kunt Remote gebruiken om met één klik overal ter wereld zzp'ers aan te nemen, te beheren en te betalen. Met het product Contractor Management van Remote kunnen bedrijven eenvoudig zzp'ers in het Verenigd Koninkrijk betalen in hun eigen lokale valuta.

Wat is de impact van de IR35-regels op zzp'ers in het Verenigd Koninkrijk?

Deze regels voorkomen dat bedrijven een belastingtruc gebruiken om werkgevers-werknemersrelaties te classificeren als zzp-relaties.

In het Verenigd Koninkrijk werken zzp'ers soms via persoonlijke dienstverleningsbedrijven (PVC's). PVC's zijn derden die zzp'ers inhuren en vervolgens de diensten van die zzp'ers verkopen aan bedrijven. De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs een maas in de wet ontdekt waardoor bedrijven zzp'ers inhuurden via PVC's, terwijl die zzp'ers als werknemers geclassificeerd hadden moeten worden.

Om dit te voorkomen, heeft de Britse regering nieuwe IR35-regels ingevoerd. Vroeger waren zzp'ers verantwoordelijk voor het beheer van hun classificatiestatus bij PVC's. Nu moeten bedrijven die zzp'ers inhuren, checken of PVC's legaal zijn en of de relatie tussen de zzp'ers en het bedrijf niet werkgever-werknemerrelatie zou zijn zonder de PVC.

De IR35-regels zijn een lastig onderdeel van de Britse arbeidswetgeving, zelfs voor ervaren bedrijven. Remote beschermt bedrijven tegen problemen die zouden kunnen ontstaan door verkeerde classificaties en zorgt dat ze compliant blijven en beschermd zijn onder de Britse wetgeving.

Welke valuta kun je gebruiken om werknemers in het Verenigd Koninkrijk te betalen?

Werknemers in het Verenigd Koninkrijk moeten hun salaris in ponden ontvangen. Bedrijven in de VS kunnen hun Britse remote werknemers niet in dollars betalen. Voor een consistente betaling stellen de meeste bedrijven het salaris van de medewerker in ponden vast in het arbeidscontract, waarbij ze zelf het risico lopen op valutaschommelingen.

Wat is het verschil tussen medewerkers, zzp'ers en werknemers in het Verenigd Koninkrijk?

Medewerkers en werknemers zijn in het Verenigd Koninkrijk verschillende categorieën, zoals we uitleggen in ons artikel over arbeidsrecht in het Verenigd Koninkrijk. Medewerkers bevinden zich in een grijs gebied tussen werknemers en zzp'ers. Bedrijven die werknemers betalen als zzp'ers kunnen juridische problemen krijgen, zoals gebeurd is bij Uber en andere gig-based bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Remote kan bedrijven helpen om het verschil tussen medewerkers en werknemers in het Verenigd Koninkrijk te begrijpen zodat ze hun teams correct kunnen betalen.

Wat staat er in arbeidscontracten in het VK?

Alle fulltime werknemers in het Verenigd Koninkrijk moeten een arbeidscontract tekenen volgens de Employment Rights Act 1996. Deze contracten beschermen werknemers tegen onethische werkgevers, maar ze beschermen ook werkgevers door arbeidsrelaties gedetailleerd te beschrijven. Verplichte contracten zorgen ervoor dat werknemers niet kunnen claimen dat ze een beloofde secundaire arbeidsvoorwaarde niet hebben ontvangen of in een verkeerde functie zijn geplaatst.

Arbeidscontracten bevatten allerlei details, zoals:

  • Functie

  • Functiebeschrijving

  • Startdatum

  • Salaris of uurtarief

  • Betalingsfrequentie en -overzicht

  • Minimum pensioenbijdragen (voor werknemer en werkgever)

  • Bedrijfsregels

  • Prestatieverwachtingen

  • Beleid voor beëindiging

De meeste gegevens zijn verplicht en sommige (zoals prestatieverwachtingen en bedrijfsregels) kunnen per bedrijf verschillen.

Betaal je remote werknemers in het VK met Remote

Het Verenigd Koninkrijk heeft een rijke talentenpool van werknemers in verschillende competitieve sectoren. Remote helpt bedrijven over de hele wereld om hun werknemers in het Verenigd Koninkrijk te betalen conform de Britse wetgeving en biedt remote teams een eersteklas ervaring.

Met onze employer of record-oplossing kunnen we bedrijven helpen toptalent in dienst te nemen in het Verenigd Koninkrijk zonder een lokale juridische entiteit te openen of een percentage van het salaris van werknemers aan derden te betalen. Wij bieden een volledige EOR-oplossing voor een laag vast tarief, zonder verborgen kosten en zonder langetermijnverplichtingen. Neem contact op met sales@remote.comvoor meer informatie over onze employer of record-diensten en betalingsdiensten voor zzp'ers.

Aan de slag met werven via Remote, de nieuwe standaard in global HR

Maak een account aan bij G2's toonaangevende payrollsoftware in meerdere landen en begin binnen enkele minuten met de onboarding van je eerste werknemers.

Nu aan de slag
Remote is the G2 top-ranked multi-country payroll software

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.