Verhalen van klanten 9 min

Remote helpt Talon.One goed te zorgen voor werknemers, zodat zij goed kunnen zorgen voor klanten

Geschreven door Hallie Wiseman
31 oktober 2022
Hallie Wiseman

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Toen Talon.One in 2015 zijn getargete marketing lanceerde, konden marketingteams wereldwijd 's nachts ineens weer met een gerust hart slapen. Als disruptive bedrijf weet Talon.One hoeveel je kunt bereiken als engineers zich volledig kunnen richten op het product en marketeers zich kunnen richten op strategieën.

Dit ethos van goed zorgen voor medewerkers zodat zij het bedrijf en de klanten beter van dienst kunnen zijn, is diepgeworteld in de cultuur van Talon.One. Daarom wisten de bedrijfsleiders dat ze bij de beslissing van Talon.One om het personeelsbestand te gaan verdubbelen niet alleen compliant. maar ook holistisch te werk moesten gaan.

Landspecifieke secundaire arbeidsvoorwaarden, naleving en contracten waren slechts het begin. Talon.One had een wereldwijde uitbreidingspartner nodig die een betrouwbare adviseur zou vormen voor alle vragen over internationaal werven. Bekijk waarom Talon.One Remote het volledige vertrouwen gaf om voor het bedrijf een team op te bouwen.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

Talon.One in een notendop

  • Hoofdkantoor: Duitsland

  • Opgericht: 2015

  • Bedrijfsgrootte: 170+ medewerkers

  • Sector: Software development

Als Head of People and Culture bij Talon.One kan Tatiana Jimenez zich nog herinneren dat de afdeling ooit maar uit één persoon bestond: zijzelf. "Ik werkte aan de administratieve aspecten, het binnenhalen van mensen, hier en daar aan wat visums en overplaatsingsaanvragen, en ik deed ook nog eens de recruitment."

Het was een intense werklast, maar Tatiana en de oprichters wisten al snel dat ze meteen de basis moesten leggen voor een gezonde bedrijfscultuur. Ze geloofden in het eeuwenoude mantra 'Als je goed zorgt voor je werknemers, zorgen zij goed voor je bedrijf'.

Vanaf het begin gebruikten Tatiana en haar groeiende afdeling People and Culture eigen methoden om ervoor te zorgen dat hun werknemers niet alleen werden gehoord, maar ook het gevoel hadden dat ze erbij hoorden en de vrijheid hadden om te werken op de manier die het best bij ze paste.

"Ik zou zeggen dat we mensen volledig stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ik denk dat dat de reden is waarom mensen bij ons blijven en we zo'n geweldige cultuur hebben."

Een snelle blik op de Glassdoor-beoordelingen van Talon.One en een praatje met de medewerkers bevestigen dat hun proces een groot succes is. Het succes kent echter ook een andere kant: de groei van de bedrijfscultuur en het klantenbestand betekende dat ze snel nieuwe mensen nodig hadden. Als je zo'n snelle groei slecht aanpakt, kun je zo al je harde werk tenietdoen. Op dat moment begon de zoektocht naar een wereldwijde uitbreidingspartner die de cultuur van Talon.One kon behouden en tegelijkertijd kon zorgen dat het bedrijf compliant bleef in meerdere landen.

Compliant blijven en risico's wegnemen

Bij het zoeken naar een employer of record om internationaal talent te vinden en te werven, wisten Tatiana en het People-team van Talon.One op basis van hun ervaringen in het verleden dat een aantal basisaspecten goed geregeld moesten worden.

We wilden een partner waar we volledig op konden vertrouwen als het gaat om naleving, secundaire arbeidsvoorwaarden, contracten, aanpassingen enzovoorts, voor de specifieke recruitmentlocaties.

Nadat Tatiana's team (nu bestaande uit 11 mensen) onderzoek had gedaan en EOR-leveranciers had vergeleken, kwam het bedrijf om meerdere redenen uit bij Remote. Om te beginnen had Remote in elk land eigen entiteiten zonder afhankelijk te zijn van derden, wat betekende dat Remote de enige optie was waarbij kon worden verzekerd dat er altijd ondersteuning zou zijn bij naleving en juridische zaken. En hoe zat het met de contracten en pakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden? De interne experts en lokale partners van Remote zorgden ervoor dat niets aan het toeval werd overgelaten. Nieuwe medewerkers konden de vergoeding en secundaire arbeidsvoorwaarden ontvangen zoals in hun land was bepaald.

"Vanuit een recruitmentperspectief is het uiteraard een zeer grote uitdaging om geweldig talent te vinden als je beperkt bent tot een specifiek land of een specifieke stad. Er gaan zoveel deuren open als je dat talent wereldwijd kunt zoeken. Dat betekent dat we veel talent gewoon kunnen werven, wat geweldig is!"

  • Remote berekent competitieve vergoedingen en pakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden bij het werven van nieuwe medewerkers.

  • De arbeids- en nalevingsexperts die Remote overal ter wereld heeft, geven Talon.One het vertrouwen om wereldwijd talent te werven.

Zie ook: Bekijk de statistieken over internationale medewerkers met onze calculator medewerkerskosten

Wat Remote en Talon.One gemeen hebben

Talon.One prijst zichzelf om de geweldige UI en de open communicatie met klanten. Twee dingen die de vorige EOR-leverancier het bedrijf niet kon bieden. Toen Tatiana en haar team probeerden teamleden te werven via het platform van de EOR, kwamen ze erachter dat het niet erg gebruiksvriendelijk was. En er was niemand om hen te helpen als ze tegen problemen aanliepen.

"Als we ondersteuning nodig hadden, waren ze moeilijk te bereiken. Dat was niet handig."

Remote's intuïtieve EOR-platform was van het begin af aan een succes en Tatiana en haar team konden mensen moeiteloos onboarden en beheren. Met slechts een paar klikken op de knop kon Talon.One de payroll regelen, secundaire arbeidsvoorwaarden opzetten, contracten genereren en meer. En als ze een vraag hadden, konden ze op Remote bouwen om hen te adviseren en te begeleiden.

"Remote ondersteunt ons bij het werven van wereldwijd talent en doet dat op een snelle en eenvoudige manier. Ze functioneren ook als adviseurs, want we hebben veel vragen omtrent welke secundaire arbeidsvoorwaarden we moeten aanbieden, wat wettelijk verplicht is, wat handig is om te hebben, et cetera. Remote heeft ons de informatie gegeven om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen en ons geholpen het talent te vinden dat we nodig hebben."

Remote deelde de doelen van Talon.One om de beste UI en een solide klantencommunicatie te vormen, maar er was nog iets wat we gemeen hadden: het rendement op investering maximaliseren. Remote was kosteneffectiever dan de vorige EOR van Talon.One, wat een cruciale factor was voor een start-up die wil uitbreiden. Remote's eerlijke prijsgarantie, zonder verborgen kosten, betekent dat Talon.One bij het onboarden van nieuwe medewerkers nooit met onverwachte kosten te maken krijgt.

Een basis vaststellen voor groei in de toekomst

Sinds ze werkt bij Talon.One heeft Tatiana haar People and Culture-team zien groeien van 2 tot 11 leden. De hele organisatie is van 70 naar meer dan 170 medewerkers gegaan. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft teamleden in de VS, het VK en in Singapore, en binnenkort worden er meer landen aan dat rijtje toegevoegd. En, zoals Tatiana zegt, "ondanks dat het moeilijk is om van een eenmansbedrijf naar een bedrijf met verschillende afdelingen en functieoverschrijdend werk te gaan", is Talon.One deze overgang goed doorgekomen en kunnen we met behulp van Remote het beste talent wereldwijd werven.

De werknemers die we via Remote hebben geworven, zijn tevreden. Ze zijn blij met de tool en met de ondersteuning die ze krijgen als ze vragen hebben. Het is een goede ervaring.

Talon.One blijft de rest van dit jaar en het aankomende jaar werven in een zoektocht naar het beste talent voor sales, klantsucces, producten en tech dat past bij de bedrijfscultuur van autonomie en open communicatie. Remote heeft een up-to-date rapport over waar je kunt werven waarmee Talon.One de juiste landen kan vinden voor specifieke functies. En, als Tatiana en haar team ooit persoonlijk advies nodig hebben over internationaal werven, weten ze dat de experts van Remote voor ze klaarstaan om hen stap voor stap te begeleiden.

Wil je net als Talon.One internationaal werven zonder stress? Neem vandaag nog contact op met Remote om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijde werving. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van medewerkers en contractanten over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.