Verhalen van klanten 9 min

Checkly krijgt onverwachte hulp bij de uitbreiding van zijn wereldwijde team

Geschreven door Preston Wickersham
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

In de korte tijd sinds de oprichting in 2018 heeft Checkly developer monitoring en testingtools gerevolutioniseerd. Checkly's betrouwbaarheidsplatform is precies wat functieoverschrijdende development teams nodig hebben om end-to-endtests uit te kunnen voeren op hun cruciale API's en UI's. Op het door code gedreven platform staan alle developmenttools op één plek, maar de knappe koppen van Checkly bevinden zich overal ter wereld.

Internationale organisaties zoals Checkly verdienen global HR die transparant en solide is. Ontdek waarom Checkly een samenwerking is gestart met Remote om de uitbreiding van haar wereldwijde personeelsbestand aan te pakken.

Checkly in een notendop

Hoofdkantoor: Volledig remote

Opgericht: 2018

Bedrijfsgrootte: 30 werknemers

Sector: Software

Voor Kaylie Boogaerts, Director of People bij Checkly, waren de voordelen van internationaal werven altijd al overduidelijk. Het 100% remote beleid van het bedrijf geeft haar team toegang tot een grotere talentenpool, die leidt tot een diverser personeelsbestand met unieke perspectieven en culturen. Maar ze zag zich na verloop van tijd een onverwacht voordeel voordoen: Checkly's interne communicatie werd verfrissend transparant.

"Ik geloof sterk dat remote werken cultuur blootlegt", zegt Boogaerts. "Met onderwerpen die in een traditionele kantooromgeving wat sneller worden genegeerd, moet in een remote omgeving bewuster worden omgegaan. Je moet als bedrijf bijvoorbeeld duidelijk zijn over hoe je verwacht dat de communicatie loopt en hoe je ergens eigenaarschap van claimt."

Checkly bevond zich in de benijdenswaardige positie dat ze een hecht en transparant team hadden, dat volledig remote functioneerde en verspreid was over 14 landen. Maar zelfs met deze voordelen was het als een start-up zonder internationale entiteiten lastig om nieuwe wereldwijde teamleden te werven. Hier kwam het bedrijf achter toen ze een geweldige kandidaat voor een software engineer-functie vonden in een ander land. Om te zorgen dat dit droomtalent niet tussen hun vingers door zou glippen, had Checkly een internationale recrtuitmentpartner nodig die dingen snel en compliant kon regelen.

Checkly in staat stellen om te werven waar het wil, wanneer het wil

Wat heeft Checkly gedaan om de perfecte kandidaat voor een software engineer-functie te werven die in een land woonde waar Checkly geen bestaande entiteit had? Boogaerts en haar team vonden het antwoord bij de employer of record services van Remote.

Als start-up met teamleden in verschillende landen, en vaak slechts een of twee mensen per land, is het niet haalbaar om in elk van die landen een eigen entiteit op te richten. Uiteindelijk ging het om de keuze tussen een geweldig teamlid mislopen en doorgaan met het (dure) wervingsproces, of een EOR gebruiken en de juiste engineer binnenhalen.

Voor Boogaerts was het de 'kers op de taart' dat Remote ook de internationale payroll, landspecifieke secundaire arbeidsvoorwaarden en naleving regelde. Ze wist dat Remote kon helpen teamleden van Checkly de 'volledige medewerkerservaring' te bieden en de bedrijfswaarden transparantie en vertrouwen te versterken.

  • De arbeids- en nalevingsexperts die Remote overal ter wereld heeft, geven Checkly het vertrouwen om wereldwijd talent te werven.

  • Checkly kan nu wereldwijde teamleden onboarden in een fractie van de tijd.

  • Met Remote's eenvoudig te gebruiken zelfservice platform, kan het HR-team van Checkly zich richten op de medewerkerservaring.

Hoe Remote Checkly heeft geholpen met wereldwijde en transparante groei

Transparantie zit diep bij Checkly, van de communicatieworkflows van de afdelingen tot het salaris van de CEO. Die transparantie is waarom Checkly de award voor 'The Leading Remote-First Company' heeft gewonnen op de Running Remote-conferentie. Maar dat niveau van transparantie behouden was bijna onmogelijk toen ze een andere global HR-leverancier gebruikten, doordat deze leverancier in andere landen afhankelijk was van derden.

Zie ook: Waarom is het voor je global HR-leverancier belangrijk om eigen entiteiten te hebben?

Voor Checkly moest een EOR-partner een naadloze uitbreiding zijn van het People-team, een partner die de werknemers van Checkly volledig konden vertrouwen.

De belangrijkste reden waarom we Remote hebben gekozen als partner is dat Remote eigen entiteiten heeft in alle landen waar ze actief zijn. We hebben hiervoor met een andere leverancier samengewerkt, die in een aantal van haar landen met lokale partners werkte, en zijn met die leverancier in een paar moeilijke situaties terechtgekomen.

Checkly kon op Remote vertrouwen bij het op een transparante manier regelen van internationale tewerkstellingsnaleving, global payroll en secundaire arbeidsvoorwaarden, omdat Remote in elk land waar het actief is zijn eigen entiteiten heeft.

Daarnaast zouden Boogaerts en haar People-team er snel achter komen dat Remote meer inzichten en begeleiding kon bieden dan een standaard EOR.

Bekijk de landenpagina van Remote voor meer informatie over werven in het buitenland.

Voor Checkly is Remote meer dan alleen maar een leverancier

Checkly maakt zich niet langer zorgen over onboarding en het beheren van internationale medewerkers (of getalenteerde software engineers) sinds ze een samenwerking is gestart met Remote. Het team van Checkly heeft het solide, zelfservice HR-platform dat ze nodig heeft om de unieke, transparante bedrijfscultuur te behouden. En toen de mensen van Checkly hulp nodig hadden bij unieke wereldwijde recruitmentuitdagingen, stond Remote voor ze klaar.

De begeleiding die ze boden toen de visumaanvraag van een van onze teamleden was afgewezen, was geweldig. De mensen van Remote deden meer dan hun best om ons te helpen bij het uitvogelen van hoe we het beste met deze situatie konden omgaan. We zijn maar een kleine klant, dus ze hadden ons net zo goed een of ander standaardproces kunnen laten doorlopen. Maar ze stonden voor ons klaar met snelle en behulpzame antwoorden bij elke stap in het traject.

Remote en Checkly hechten allebei veel waarde aan eerlijkheid en rechtvaardigheid, wat bij Checkly heeft geleid tot fascinerende inzichten en ontwikkelingen.

"Zelfs voordat we klanten waren van Remote, gaf Nadia Vatalidis, VP of People, ons wat goede inzichten over hoe Remote omgaat met eerlijke salarissen voor hun eigen teamleden en over trends die ze ziet bij klanten van Remote. Dit hielp enorm bij het opzetten van de Pay Calculator van Checkly."

Zie ook: Wereldwijde vergoeding beheren als je een verspreid team hebt

"Door deze twee voorbeelden zie ik in dat Remote een partner is, niet alleen maar een leverancier."

De toekomst van Checkly's groei

Checkly is flink op weg naar het behalen van haar missie om het beste actieve betrouwbaarheidsplatform te worden voor bedrijfsactiviteiten van developers. Checkly heeft ook internationale vacatures en wil groeien, maar tegelijkertijd het hoge niveau van vertrouwen en transparantie behouden waar het bekend om staat.

"We vinden de developerservaring belangrijk, zowel die van onze klanten als die van onze eigen developers. Om daarin een hoog niveau te bereiken, richt de afdeling People zich samen met het management op de mensen en de cultuur, zodat de mensen zich kunnen richten op hun werk en niet worden afgeleid door niet te weten wat zich afspeelt of zich zorgen moeten maken om hun loon of ouderschapsverlof."

Remote staat klaar om samen met de People-afdeling van Checkly hun remote-first medewerkers de beste ervaring te bieden, met de beste employer of record services en klantenondersteuning.

Wil je net als Checkly internationaal werven zonder stress? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijde werving. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.