Global HR 32 min

Rendabele recruitmentstrategieën en -praktijken in 4 stappen

Geschreven door Nadia Vatalidis
13 december 2022
Nadia Vatalidis

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Het recruitment- en talentlandschap is weer aan het verschuiven. Door de instabiliteit in de wereldeconomie en de razendsnelle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, is de manier waarop bedrijven werknemers vinden, aantrekken en vasthouden veranderd. Maar verandering, ook verandering die ontstaat door onzekerheid, hoeft niet slecht te zijn.

Ondanks de uitdagingen hebben bedrijven nog steeds de beste mensen nodig om hun openstaande vacatures in te vullen. En getalenteerde mensen over de hele wereld zijn op zoek naar de functies die bij hen passen. 

"We zien deze veranderingen uit de eerste hand bij onze ondersteuning van de klanten van Remote bij hun recruitmentbehoeften," zegt Job van der Voort, CEO van Remote. "Bedrijven gaan bewuster om met hun budget. Deze overgang verloopt begrijpelijkerwijs niet voor iedereen helemaal soepel. Maar bij een goede uitvoering kunnen deze veranderingen een positieve invloed hebben op het bedrijf als geheel."

Als je rendabele recruitmentstrategieën en -praktijken toepast, hoeven je recruitmentplannen in 2023 geen vertraging op te lopen. Met de juiste aanpak kun je je team opschalen en gedijen in het nieuwe jaar, ongeacht wat er om je heen gebeurt. Dit vereist meer strategie, finesse en een mondiale kijk, en Remote kan je helpen dit te realiseren.

In deze gids delen we tools, calculators, strategieën en expertadvies waarmee je een budgetbewust recruitmentplan kan ontwikkelen en uitvoeren voor rendabel recruiten in 2023. 

Deel 1: Is een verspreid remote team geschikt voor jouw bedrijf?

Een van de veranderingen die de snelle groei van technologiebedrijven in 2020 stimuleerde, was de snelle verschuiving naar remote en verspreid werken. Dit werd ook wel het 'grootste arbeidsexperiment dat de wereld ooit heeft gezien' genoemd en uit schattingen blijkt dat wereldwijd zo'n 88% van de bedrijven binnen een paar weken is overgestapt op remote werken. 

Tijdens deze monumentale verschuiving zagen people leaders dat veel werknemers net zo productief waren (zo niet productiever) vanuit het comfort van hun eigen huis of een andere locatie naar keuze. En dit maakte een blijvende indruk. Zoals naar voren kwam uit ons Global Benefits Report van 2022 (gebaseerd op een onderzoek onder meer dan 2.500 remote werknemers en bedrijfsleiders), verwacht 66% van de besluitvormers dat remote werken de komende vijf jaar steeds gebruikelijker zal worden. 69% van de werknemers denkt hier hetzelfde over. 

Remote werken heeft een positief effect op je budget

Er zijn bijna te veel zakelijke voordelen van remote werken om op te noemen. In tijden van toenemende economische druk is de kostenefficiëntie van een remote team echter een van de belangrijkste.

Bedrijven in Amerikaanse tech-hubs (van Pittsburg tot San Francisco) kunnen 5.580 dollar per werknemer per jaar besparen als ze hun kantoorruimte verkleinen. Door bijbehorende kosten zoals nutsvoorzieningen, reparaties en onderhoud, kantoorapparatuur en snacks te verminderen, kan het aanbieden van mogelijkheden voor remote werken uiteindelijk een bedrijfsbesparing opleveren van 10.600 dollar per werknemer per jaar. En dat is nog maar het begin. 

"Veel kosten die vroeger werden gezien als noodzakelijke bedrijfskosten, zoals een kantoorruimte en nutsvoorzieningen, zijn nu optioneel", zegt Marcelo Lebre, COO bij Remote. "Nu bedrijven op deze kosten bezuinigen, is de volgende fase van budgetoptimalisatie de mogelijkheid om overal mensen aan te nemen in plaats van alleen in dure steden zoals San Francisco of New York, waar toptalent voorheen geconcentreerd was."

Sinds 2020 verlaten werknemers massaal de tech-hubs voor plekken waar ze een betere werk-privébalans kunnen creëren. Werknemers op het platteland of in ontwikkelingsgebieden, die voorheen over het hoofd werden gezien, hebben nu meer mogelijkheden om voor internationale bedrijven te werken. Deze veranderingen vormen een win-winsituatie voor werknemers en bedrijfsleiders die bereid zijn hun horizon uit te breiden naar plekken die voorheen niet als de beste markten voor talent werden beschouwd.

Download de handleiding van Greenhouse en Remote over een goede werk-privébalans

Krijg praktische inzichten van experts in global HR bij Greenhouse en Remote om een goede werk-privébalans binnen je team te ondersteunen

Nieuw talent aantrekken uit onderbenutte markten

Als je mensen aanneemt binnen een beperkte talentenpool, krijg je te maken met een aantal uitdagingen, zoals: 

 • minder sollicitanten om uit te kiezen;

 • veel sollicitanten die niet de benodigde specifieke vaardigheden bezitten;

 • gebrek aan diversiteit in je lokale talentenpool;

 • moeite om talent aan te trekken voor lokaal concurrerende functies.

Door remote personeel aan te nemen los je dit probleem op. Ook stelt het je in staat om nieuw talent aan te trekken in markten die je eerder misschien niet had overwogen. Je kunt je talentenpool exponentieel vergroten door je open te stellen voor nieuwe regio's. Je organisatie wordt aantrekkelijker voor toppresteerders die actief op zoek zijn naar meer flexibiliteit in een remote functie.

Werknemers willen voor diverse bedrijven werken. Maar liefst 80% van de door CNBC ondervraagde werknemers zegt te willen werken voor een bedrijf dat diversiteit, gelijkheid en inclusie hoog in het vaandel heeft staan.

"Als je een recruitmentfunctie leidt, zie je hoeveel sollicitanten tegenwoordig openhartig zijn over hun wens om voor diverse bedrijven te werken," zegt Anastasia Pshegodskaya, directeur talentacquisitie bij Remote. "Als je de beste mensen wilt aantrekken om voor je bedrijf te werken, moet je op meerdere plaatsen personeel aannemen om het soort teams samen te stellen waar die mensen mee willen werken."

Als je je recruitment beperkt tot lokale sollicitanten, weerhoud je jezelf ervan een divers team samen te stellen dat de beste sollicitanten voor je openstaande vacatures kan aantrekken. Hoe meer je je inzet voor diversiteit, hoe meer mensen voor je willen werken.

link to Internationaal onderzoek: inclusieve sollicitatiepraktijken om vandaag nog mee aan de slag te gaan
0 min

Internationaal onderzoek: inclusieve sollicitatiepraktijken om vandaag nog mee aan de slag te gaan

Remote heeft 1.250 hiring managers en bedrijfseigenaren over de hele wereld ondervraagd om te onderzoeken hoe inclusieve sollicitatiepraktijken in 2022 werden ingezet.

Talent behouden in tijden van economische onzekerheid

Remote werk aanbieden is een uitstekend middel om mensen aan je te binden. Uit onze gegevens blijkt dat meer dan de helft van de werknemers (57%) die tegenwoordig remote of in een hybride omgeving werkt flexibiliteit belangrijker vindt dan compensatie. Hoewel werknemers nooit een eerlijke vergoeding zouden moeten opofferen voor flexibiliteit, maakt dit wel duidelijk hoe belangrijk remote werken is voor mensen die hun werk overal kunnen uitvoeren, ongeacht de locatie. 

In moeilijke tijden en wanneer werkgevers niet in staat zijn om topsalarissen of loonsverhogingen aan te bieden, kan het toestaan van flexibele locaties helpen om wereldwijd talent aan te trekken en huidige werknemers te behouden. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden spelen ook een rol, zoals we verderop in deze gids bespreken in het hoofdstuk over salarisbeleid.

Als Employer of Record (EOR) heeft Remote duizenden bedrijven geholpen hun teams wereldwijd uit te breiden en het beste talent aan te nemen op basis van vaardigheden en organisatie, niet op basis van locatie. Ons team van experts begrijpt de ins en outs van remote werken, en alle voordelen die het kan opleveren. Dit geldt vooral voor bedrijven die in 2023 budgetbewuster te werk gaan.

Als je wilt beginnen met het recruiten van remote talent, bekijk dan onze remote-first recruitmentgids om te zien hoe wij dat doen bij Remote. In onze gids vind je de strategieën waarmee we ons eigen interne team hebben kunnen uitbreiden naar meer dan 65 landen.

Ontvang Remote's recruitmentgids voor inzichten van experts in remote onboarding

Ontdek welke processen je moet inrichten om remote medewerkers te vinden, werven en onboarden (en daarbij compliant te blijven)

Deel 2: Waar vind je het beste talent (voor de juiste prijs)?

Rendabele recruitmentstrategieën en -praktijken beginnen met deskundige kennis. De kosten om iemand in dienst te nemen kunnen sterk verschillen op basis van het functietype, het vaardigheidsniveau, de behoeften van de organisatie en de locatie van de werknemer. Je hiring managers moeten gedetailleerde vakinhoudelijke expertise hebben in combinatie met een lokaal en wereldwijd marktinzicht van je recruitmentteam. Vergoedingsstrategieën kunnen ook variëren, maar een bepaald niveau van een op locatie gebaseerd salaris is de meest flexibele opties voor zowel bedrijven als werknemers.

Ontdek 15 opkomende talentenhubs met het Remote Tech Talent Rapport 

 • Waar zit het beste talent voor je openstaande vacatures? 

 • Welke banenmarkten zijn het meest concurrerend in verschillende bedrijfstakken? 

 • Hoe kun je het beste uit de wereld van remote werken halen zonder al je geld uit te geven in verzadigde, hyperconcurrerende markten zoals New York, San Francisco en Londen? 

Dit zijn lastige vragen, maar Remote helpt werkgevers graag deze uitdaging aan te gaan. Daarom hebben we een speciaal onderzoeksrapport opgesteld om je alle antwoord te geven op één plek.

Remote's Tech Talent Report is een nieuw onderzoek met een exclusieve blik op hoe hiring managers talent van over de hele wereld kunnen vinden en onboarden. Met deze gegevens, die verzameld zijn op basis van 1.400 wereldwijde hiring managers, kun je zien waar bedrijven mensen aannemen, welke markten de beste verhouding tussen vraag en aanbod van techtalent hebben en waar de beste opkomende tech-hubs van dit moment zijn.

Download het Remote Tech Talent Report van Remote en lees het volgende:

 • De stand van zaken bij het recruiten van internationaal techtalent en waarom sommige hiring managers twijfelen over het aannemen van internationaal personeel. 

 • Een analyse van 15 opkomende tech-hubs en welke specialistische vaardigheden je in elke markt moet zoeken.

 • Inzicht in internationale vergoeding en hoe je eerlijke salarissen, secundaire arbeidsvoorwaarden en plannen voor aandelenopties kunt ontwikkelen.

 • De processen die nodig zijn om goed presterende remote werknemers te krijgen, met bronnen en advies over hoe je een internationaal verspreid team opbouwt

Nieuwe vacatures vinden met het Remote Top Tech Talent Rapport

Inzichten van meer dan 1400 hiring managers, zodat jij de beste remote professionals kunt vinden en aantrekken (inclusief stadsprofielen van 15 nieuwe talenthubs).

De beste plek ontdekken om internationaal engineers aan te nemen

Software engineers aannemen is een van de grootste uitdagingen die bedrijven tegenkomen, zelfs voor bedrijven die al internationaal personeel in dienst nemen. Omdat wij software engineers in dienst hebben in tientallen landen over de hele wereld, weten we beter wat het kost om techtalent aan te nemen en de manier waarop je concurrerende aanbiedingen kunt doen.

Deze kennis en onze eigen datagestuurde inzichten hebben we verwerkt in ons 'Where to Hire'-rapport. Dit is een interactieve tool waarmee bedrijfsleiders meer inzicht krijgen in waar ze hun recruitmentplannen op moeten richten op basis van het type functie. Hierbij nemen we statistieken op zoals de beschikbaarheid van talent, de geschatte arbeidskosten (totaal), het basissalaris op jaarbasis, de secundaire arbeidsvoorwaarden en nog veel meer. 

Hier is een voorbeeld. De 'Where to Hire'-tool laat zien dat de beste locaties om backend engineers in dienst te nemen Brazilië en India zijn. Dit zijn locaties waar veel talent beschikbaar is en de totale arbeidskosten concurrerend zijn (respectievelijk ongeveer 94.000 en 46.000 euro per jaar, vergeleken met 200.379 dollar in de VS (184.502 euro).

Maar voordat je vacatures gaat plaatsen in São Paulo of Mumbai, moet je rekening houden met de algemene behoeften van je organisatie. Kun je de juiste omgeving bieden om werknemers uit die landen te ondersteunen? De totale arbeidskosten zijn niet alles, en de goedkoopste werknemers vinden ten koste van andere factoren kan bedrijven op de lange termijn juist meer geld kosten.

De 'Where to Hire'-tool bevat momenteel gegevens voor 16 topmarkten (van de VS tot Spanje en de Filipijnen) en verschillende populaire functietypes voor engineering- en datatalent. De internationale vergoedingsgegevens van deze tool zijn gebaseerd op onderzoek van onze partner Kamsa, een compensatiemanagementprogramma dat internationale realtime salarisgegevens en deskundige ondersteuning biedt om bij te dragen aan salarisbeoordelingen en benchmarking.

Je internationale recruitmentstrategie ontwikkelen

Weten waar je talent kunt vinden en hoe je je internationale personeelsbudget kunt plannen, is een cruciale eerste stap. 

Maar wat gebeurt er als het tijd is om dat talent voor je organisatie te recruiten? Hoe kun je dit effectief doen, binnen je budget blijven en de juiste mensen interesseren voor je bedrijf terwijl je diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie behoudt?

We hechten bij Remote veel waarde aan transparantie, dus hebben we een bericht samengesteld over hoe we precies omgaan met het aannemen van personeel voor een team van honderden mensen in tientallen landen. 

Kort gezegd wil je dat documentatie belangrijk is:

 • De mensen die het sollicitatiegesprek leiden trainen op mensgerichte tactieken voor remote gesprekken.

 • Bedrijfsbrede processen ontwikkelen om het meeste uit je tools te halen.

 • Je sollicitantenvolgsysteem integreren.

 • De focus leggen bij duurzame groei en processen automatiseren, waar mogelijk.

 • Standaarddocumentatie gebruiken die altijd toegankelijk is voor teamleden.

Het klinkt misschien als veel, vooral als je nieuw bent in de internationale recruitment, maar maak je geen zorgen. Naarmate je je rendabele recruitmentpraktijken opschaalt, zul je je realiseren hoe groot de voordelen van deze remote-first processen kunnen zijn: eerst voor je recruitmentteam, dan voor je sollicitanten en uiteindelijk voor je hele organisatie.

Deel 3: Een personeelsbudget opstellen voor een verspreid team

Bedrijven die willen opschalen terwijl de concurrentie om talent groot blijft en het budgetten beperkt, moeten openstaan voor het aannemen van werknemers buiten hun eigen stad. Dit brengt echter zijn eigen uitdagingen met zich mee. Hoe ontwikkel en volg je een personeelsbudget als mensen op verschillende plaatsen wonen?

Tegenwoordig kunnen zelfs kleine bedrijven concurreren om de beste werknemers in elk land. Een start-up in Parijs kan remote werknemers aannemen in Polen, en een bedrijf in Mexico kan remote werknemers in dienst nemen in India. Elk bedrijf kan iedereen inhuren, waar dan ook, op de voorwaarde dat het bedrijf de remote werknemers op de juiste manier vergoedt.

En daarin ligt de vraag: hoeveel kost het daadwerkelijk om internationaal remote werknemers aan te nemen?

Salarisbereiken leren vaststellen voor een verspreid team 

"Er zijn een paar opties om vergoedingen voor remote medewerkers te berekenen", legt Job van der Voort, medeoprichter en CEO van Remote, uit. "Je kunt mensen uitsluitend op basis van hun ervaring en rol betalen, ongeacht locatie. Je kunt ook rekening houden met de kosten van levensonderhoud om het salaris van je remote werknemers aan te passen op basis van hun woonplaats of je eigen formule maken. Maar wat je ook doet of waar je ook mensen aanneemt, één overkoepelend principe blijft hetzelfde: eerlijke vergoedingen om de beste mensen aan te kunnen nemen."

Nu global employment solutions zoals Remote bedrijven in staat stellen om over de hele wereld toptalent in dienst te kunnen nemen, kunnen bedrijven het zich niet veroorloven om lage vergoedingen aan te bieden en te verwachten dat ze het talent dat ze nodig hebben kunnen aantrekken en behouden. Zorg er bij het maken van je recruitmentplan voor 2023 voor dat je strategie de salarissen concurrerend houdt in de relevante lokale markt. Voor bedrijven die op hun budget letten, kan dit betekenen dat ze op nieuwe plaatsen personeel moeten aannemen en strategischer moeten zijn over welke functies de meeste waarde aan je team toevoegen. Met onze gids over remote vergoedingsstrategieën kun je de beste aanpak voor jouw bedrijf kiezen. Misschien wil je overal de hoofdprijs betalen, als dat een garantie is dat je altijd de beste sollicitanten krijgt. Misschien heb je een gemengde aanpak nodig om flexibel te blijven. Met meer inzicht in de verschillende vergoedingsstrategieën kun je beter bepalen welke het beste werkt voor jouw team en recruitmentdoelen.

link to De vergoeding van remote medewerkers berekenen

De vergoeding van remote medewerkers berekenen

Ontdek hoe je vergoedingen berekent voor remote medewerkers, zodat je toptalenten kunt aantrekken en je bedrijf richting internationaal succes kunt leiden.

Inzicht krijgen in de verschillen van internationale talentmarkten

De totale arbeidskosten beginnen en eindigen niet met het basissalaris van de werknemer. Je moet ook rekening houden met de kosten van verplichte sociale voorzieningen, secundaire arbeidsvoorwaarden en inkomensbelastingen in het land/de staat/het gebied/de stad waar de sollicitant van jouw voorkeur woont. Bepaalde kosten, zoals gezondheidszorg in de Verenigde Staten, zijn misschien niet wettelijk verplicht, maar kunnen een must zijn voor werkzoekenden.

Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat het betaalbaarder is om een engineer in Brazilië aan te nemen dan in Polen, aangezien het gemiddelde jaarsalaris in Brazilië ongeveer 61.000 euro is, vergeleken met ongeveer 68.000 euro in Polen. De werkelijke prijs voor het in dienst nemen van die persoon in Brazilië is echter aanzienlijk hoger, namelijk ongeveer 93.000 euro, vergeleken met 80.000 euro, als je kijkt naar de totale arbeidskosten in beide landen.

null

Dit komt omdat Brazilië talloze sociale voorzieningen en verplichte kosten voor cao's heeft die via werkgeversbelastingen worden betaald. De persoon in Brazilië kan nog steeds de juiste persoon zijn, maar als je geen rekening houdt met de verschillen op de internationale markt, kun je de controle over je recruitmentbudget verliezen.

Het kan overweldigend voelen als je al deze nuances probeert te begrijpen, maar dat hoeft het niet te zijn. Bij Remote maken we het makkelijker voor onze klanten door alle werknemers, waar ook ter wereld, op één factuur te factureren, inclusief alle overheidskosten en aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden. We hebben ook een gratis calculator voor werknemerskosten waarmee managers het salaris van een werknemer kunnen invoeren en de totale kosten voor het aannemen van personeel in dat land kunnen zien. Je kunt zelfs de kosten in verschillende landen vergelijken zodat je je kunt richten op regio's die passen bij je recruitmentbudget. Wil je nog meer inzicht in wereldwijde vergoeding? Met onze gids over international payroll processing kunnen bedrijven leren hoe ze international payroll processing voor internationaal verspreide teams kunnen beheren.

Ontvang je gids over global payroll met deskundig advies over outsourcen

Lees meer over hoe je de global payroll van je team beheert en zorgt dat je bedrijf compliant blijft met het internationale arbeidsrecht.

Je opties afwegen voor werknemers en zzp'ers

Eén manier om de payrollkosten te verlagen is door te overwegen om zzp'ers in dienst te nemen. Dit is een strategie die voor budgetbewuste managers erg aantrekkelijk kan zijn. In veel gevallen kan deze optie effectief zijn. Zzp'ers zijn op de lange termijn echter niet altijd voordeliger, en het verkeerd classificeren van een werknemer als zzp'er kan ernstige problemen veroorzaken.

Normaal gesproken hoeven bedrijven geen payrollbelasting te betalen of secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden, zoals betaald verlof, als ze zzp'ers aannemen (hoewel het in sommige gevallen mogelijk is om dat wel te doen, zoals beschreven in ons Global Benefits Report). Zzp'ers komen meestal niet in aanmerking voor ontslagvergoedingen, vooral als het gaat om zzp'ers met een bepaald contract. Als de relatie dan niet werkt, kun je er snel mee stoppen en iemand vinden die beter bij je bedrijfsdoelen past. Helaas is de eenvoud van deze vorm van personeel aannemen niet altijd zonder risico. 

Je bewust zijn van de gevaren van verkeerde classificatie van zzp'ers

Werknemers en zzp'ers worden in de ogen van de wet verschillend behandeld, en elk land heeft zijn eigen definities voor elke categorie werknemers. Hoewel je misschien bekend bent met de wetten in je eigen land, wordt het bij het internationaal in dienst nemen van zzp'ers allemaal wat ingewikkelder. Door de opkomst van remote medewerkers en de 'gig economy' is dit een rechtsgebied dat snel aan het veranderen is.

In het algemeen worden werknemers direct in dienst genomen bij een bedrijf voor een specifieke rol en met vastgestelde regels. Zzp'ers worden ingehuurd om specifieke taken uit te voeren. Vaak zijn dat taken waar het bedrijf geen interne capaciteit voor heeft. Zzp'ers zijn geen mensen die voor het bedrijf werken, maar onafhankelijke verkopers van diensten, van wie het bedrijf een klant is.

Uiteindelijk geeft het aannemen van zzp'ers bedrijven meer flexibiliteit, maar minder controle over het uitgevoerde werk. Dus wat gebeurt er als een zzp'er technisch gezien een werknemer is?

Hier zijn een paar manieren om te zien of je zzp'er echt een zzp'er is:

 1. Bepaalt de werkgever wanneer, waar of hoe het werk wordt uitgevoerd?

 2. Is de werkgever verantwoordelijk voor het trainen van de werknemer?

 3. Ontvangt de werknemer een vast salaris?

 4. Voert de werknemer belangrijke zakelijke diensten uit?

 5. Is de relatie met de zzp'er gedurende een lange periode blijven bestaan?

Als je één van deze vragen met ja beantwoordt, kan dat duiden op een werknemersrelatie.

Door werknemers ten onrechte als zzp'ers te classificeren, kunnen bedrijven te maken krijgen met boetes, achterstallige belastingen, boetes en achterstallig loon, om nog maar te zwijgen van andere juridische risico's en schade aan de reputatie van het bedrijf als werkgever.

Om je te helpen risico's op verkeerde classificatie te minimaliseren, heeft Remote een risicocalculator voor verkeerde classificatie ontwikkeld. Dit is een gratis en eenvoudig te gebruiken tool waarmee je je risiconiveau kunt bepalen, inclusief suggesties over hoe je je risico kunt verminderen als je te maken hebt met verkeerde classificatie.

Gebruik onze checklist voor compliance van zzp'ers om verkeerde classificatie te voorkomen

Neem deze checklist door om beter te kunnen bepalen of je nieuwe teamlid een zzp'er of werknemer is.

Deel 4: Voordelen, aandelenopties en meer overwegen voor je salarisbeleid

Contante vergoedingen zijn lang niet de enige overweging voor organisaties die hooggekwalificeerde werknemers willen aantrekken. De meesten willen een sterk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit kan van alles omvatten, van pensioenplannen en gezondheidszorg tot aandelenopties en een abonnement op de sportschool.

Bij Remote noemen we het complete pakket van salaris, aandelen en secundaire arbeidsvoorwaarden het salarisbeleid. Door deze verzamelterm kunnen we specifieker zijn als we het hebben over de totale arbeidskosten, alleen het salaris of één specifiek onderdeel van de vergoeding.

Je eigen salarisbeleid ontwikkelen

De totale beloningskoepel omvat het salaris, wettelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, aanvullende secundaire arbeidsvoorwaarden, extra's, aandelenopties en elke andere vorm van vergoeding die een bedrijf werknemers biedt. Bij internationale vergoeding, waar wettelijke en verwachte secundaire arbeidsvoorwaarden per land sterk kunnen verschillen, stelt het spreken in termen van een salarisbeleid HR-teams in staat om productievere gesprekken te voeren over vergoedingen, groei en het aanbod voor toekomstige werknemers.

Het ontwikkelen van een uitgebreid en flexibel salarisbeleid is een belangrijke strategie voor het aantrekken en behouden van talent in onzekere economische tijden.

Door complete pakketten aan te bieden, kunnen bedrijfsleiders laten zien dat ze hun werknemers belangrijk vinden.

Dat helpt zowel bij het aannemen van nieuwe medewerkers als bij het opbouwen van vertrouwen en het vergroten van het personeelsbehoud. Aantrekkelijke extra's en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen in de ogen van sollicitanten zelfs een lagere geldelijke vergoeding goedmaken, dus vergeet niet je salarisbeleid in je functiebeschrijvingen en tijdens sollicitatiegesprekken te benadrukken.

Remote heeft ons eigen salarisbeleid openbaar gemaakt, als leidraad en inspiratie voor andere bedrijven die internationaal personeel willen aannemen.

Download de Global Benefits Guide en trek internationaal toptalent aan

De experts van Remote in global HR delen praktische tips om secundaire arbeidsvoorwaarden op te stellen die lokaal relevant en wereldwijd compliant zijn, zodat je overal ter wereld het beste talent aan kunt trekken en behouden.

Profiteren van de waarde van een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden

In september 2022 publiceerde Remote het Global Benefits Report, een uniek onderzoek naar de secundaire arbeidsvoorwaarden die werknemers in topmarkten over de hele wereld willen en nodig hebben. We hebben meer dan 2.500 werknemers en besluitvormers ondervraagd en met de resultaten kunnen we nu onze eigen plannen en praktijken op het gebied van arbeidsvoorwaarden vormgeven voor het nieuwe jaar. 

Een van de belangrijkste bevindingen was hoe werknemers aankijken tegen secundaire arbeidsvoorwaarden in moeilijke economische tijden. Volgens de overgrote meerderheid van internationale werknemers zijn goede secundaire arbeidsvoorwaarden nog belangrijker wanneer de bedrijfsbudgetten beperkt zijn.

 • 88% van de werknemers zegt dat in krappe tijden goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor fundamentele gezondheidsvoorzieningen nóg belangrijker zijn.

 • 79% van de werknemers is het erover eens dat goede secundaire arbeidsvoorwaarden een bedrijf kan uitlichten als een aantrekkelijke werkplek, ook als dat bedrijf vanwege een moeilijk economisch klimaat de salarissen moet bevriezen.

Als je niet zo concurrerend kunt zijn als je zou willen zijn op het gebied van geldelijke vergoedingen, of als je loonsverhogingen hebt moeten opschorten, kunnen de secundaire arbeidsvoorwaarden die je aanbiedt het verschil maken bij het halen van je recruitmentdoelen. Maar welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn essentieel voor internationale werknemers en welke voordelen worden wellicht niet gebruikt?

Ons Global Benefits Report bevat internationale gegevens over specifieke secundaire arbeidsvoorwaarden en regionale uitsplitsingen, inclusief een blik op wat remote/hybride werknemers willen in vergelijking met hun collega's op kantoor. We kijken ook naar welke secundaire arbeidsvoorwaarden werknemers het minst gebruiken, hoe je geld kunt besparen door te bezuinigen op niet-essentiële zaken en hoe je prioriteit kunt geven aan zaken die je werknemers als niet-onderhandelbaar beschouwen. 

Ontdek hoe je wereldwijd toptalent kunt aantrekken met Remote's Global Benefits Report over internationale secundaire arbeidsvoorwaarden

Inzichten van meer dan 2500 besluitvormers en werknemers in belangrijke markten om je te helpen ontdekken welke secundaire arbeidsvoorwaarden je team in 2023 wil en nodig heeft.

Flexibiliteit de superkracht van je bedrijf maken

Een van de meest verrassende uitkomsten van ons onderzoek is dat remote werken voor werknemers niet het belangrijkste voordeel is. Wat mensen het liefste willen is flexibiliteit. Dit is een term die ook remote werken kan inhouden, maar meer gaat om het respect van een bedrijf voor de tijd en werkstijlen van werknemers, buiten de werklocaties.

Flexibiliteit stelt ouders in staat om meer tijd te hebben voor hun kinderen, vrije geesten om de wereld rond te reizen, koppels om meer tijd samen door te brengen en toegewijde hobbyisten om hun passies ernaast te doen. Iedereen heeft baat bij flexibiliteit. En hoe flexibeler je werkbeleid, hoe aantrekkelijker je bedrijf wordt verschillende soorten werknemers.

Bij Remote staat flexibiliteit centraal, in de manier waarop we ons eigen internationale team beheren. We werken asynchroon, wat betekent dat mensen over het algemeen vrij zijn om hun eigen werktijden te bepalen en dat ze worden beoordeeld op basis van resultaten, niet op de tijd die ze online zijn. Mensen krijgen de mogelijkheid om zich overal ter wereld te vestigen, en digital nomads zijn niet de enigen die van dit voordeel gebruikmaken. Veel Remoters hebben gebruikgemaakt van onze overplaatsingsdiensten om dichter bij familie te kunnen wonen of naar een nieuwe locatie te vertrekken die beter aansluit bij hun waarden.

Remote biedt ook overplaatsingsdiensten voor de teamleden van onze klanten. Heb je een werknemer die wil verhuizen van Frankrijk naar Finland of van Portugal naar Peru? Wij maken het makkelijker.

Ontvang de gids over Remote Relocation

Ontdek met deze stapsgewijze gids hoe je overplaatsing makkelijker regelt. We beschrijven de belangrijkste stappen die jij en je werkgever moeten nemen om je overplaatsing compliant, efficiënt en zorgeloos uit te voeren.

Wist je dat? Het hele bedrijfshandboek van Remote is openbaar! Bekijk het om te ontdekken hoe wij een cultuur opbouwen, betaald verlof beheren, producten ontwikkelen en successen vieren als een volledig verspreid team. En gebruik daarna onze documentatie om je eigen remote-first cultuur te ontwikkelen!

Alles wat je nodig hebt om in 2023 een internationaal team op te zetten met een vast budget

We hopen dat de bronnen in deze gids je zullen helpen bij het ontwikkelen van rendabele recruitmentstrategieën, schaalbare vergoedingsplannen en een remote bedrijfscultuur die het succes van je groeiende bedrijf weerspiegelt. Of je nu een paar remote zzp'ers hebt, een team van 10 mensen in 10 landen, of een volledig internationaal team met honderden tevreden teamleden, Remote staat voor je klaar.

Met ons gebruiksvriendelijke platform kun je werknemers en zzp'ers overal ter wereld eenvoudig aannemen, beheren en betalen. Zie ons als de gemakkelijke en betrouwbare oplossing voor al je internationale arbeidsbehoeften.

Wil je een gesprek met ons team over hoe je je eigen internationale team kunt uitbreiden? Plan vandaag nog een demo! 

Wil je advies over personeel aannemen in een specifiek land? Je kunt altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag. Het maakt niet uit waar in je internationale recruitmenttraject je je bevindt, Remote staat voor je klaar met de diensten en ondersteuning die je bij elke stap nodig hebt.

Huur een wereldwijd team in en betaal je mensen snel en veilig

Gebruik de employer of record-services en lokale entiteiten van Remote en vermijd de tijd, kosten en risico's van het opzetten van een eigen entiteit.

Aan de slag

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.