Global HR 20 min

Wat is global payroll?

Geschreven door Pedro Barros
26 april 2024
Pedro Barros

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Payrollprocessen zijn complex, zelfs voor bedrijven die alleen werknemers in eigen land in dienst hebben. Als je erover denkt om internationaal talent in dienst te nemen, voel je je in eerste instantie waarschijnlijk overweldigd. 

Je moet rekening houden met veel factoren, zoals naleving van de regels voor global payroll, wisselkoersen, de kosten van levensonderhoud in verschillende landen en lokale secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierdoor kan global payroll een flinke taak worden.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat global payroll niet moeilijk hoeft te zijn, als je het maar goed aanpakt.

Of je nu een grote internationale uitbreiding aan het plannen bent of gewoon op zoek bent naar een betere manier om de payroll van je bestaande internationale team te beheren, in deze gids vind je alle informatie.

De ultieme gids voor het beheren van global payrollactiviteiten

In dit artikel vind je een inleidend overzicht van global payroll. Voor meer uitgebreide informatie raden we je aan om ook onze gids over global payrollbeheer te downloaden. 

In deze gids vind je praktische tips over hoe je de payroll van je globale team beheert en ervoor zorgt dat je bedrijf compliant blijft met het arbeidsrecht.

Wat is de definitie van global payroll?

Global payroll is een overkoepelende term voor processen op het gebied van onboarding en het beheer van loonlijsten voor internationale werknemers en zzp'ers. Afhankelijk van het land waar de werknemer of zzp'er woont, kan de global payroll een aantal handelingen omvatten, waaronder:

  • Inhouding en verrekening van belastingen

  • Loonberekening

  • Versturen van loonstroken

  • Compliant blijven met de arbeidswetgeving

Ontvang je gids over global payroll met deskundig advies over outsourcen

Lees meer over hoe je de global payroll van je team beheert en zorgt dat je bedrijf compliant blijft met het internationale arbeidsrecht.

Global payroll management guide.

Is er een verschil tussen 'global payroll' en 'global payroll operations'? 

'Global payroll' en 'global payroll operations' worden soms door elkaar gebruikt, en misschien vraag je je nu af of deze begrippen over hetzelfde proces gaan. 'Payroll' en 'payroll operations' zijn termen die elkaar overlappen, maar ze hebben wel een andere betekenis.

Payroll

Payroll verwijst naar het proces waarin werknemers een vergoeding krijgen voor het werk dat ze in een bepaalde periode hebben gedaan. 

Payroll omvat niet alleen het loon, maar ook bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en inhoudingen. Bij payroll hoort ook de naleving van belastingwetten, belastingaangifte doen bij de overheid en nauwkeurige dossiers bijhouden.

Payroll is een essentiële taak voor alle bedrijven. Het is belangrijk om je payroll op de juiste manier te regelen om juridische problemen of ontevreden werknemers te voorkomen.

Payroll operations

Payroll operations gaat een stap verder en omvat alle handelingen die nodig zijn om de payroll te beheren en uit te voeren. 

Payroll operations houdt het volgende in: systemen configureren en beheren om de tijd van werknemers nauwkeurig te registreren, de berekening van lonen en andere vergoedingen, betalingen doen, belastingen regelen en up-to-date blijven met wijzigingen in belastingwetgeving en arbeidswetten. 

Het omvat ook het relatiebeheer met externe leveranciers, zoals bedrijven die payroll verwerken of leveranciers van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Het grootste verschil tussen de twee is dus de omvang. Payroll gaat voornamelijk om het regelen van de werknemersvergoedingen en payroll operations omvat alle systemen, processen en activiteiten die deze functie ondersteunen. 

Met andere woorden: payroll is een onderdeel van het grotere geheel van payroll operations. 

In de praktijk is iemand die payroll operations leidt, verantwoordelijk voor het beheren van het payrollproces, maar ook voor processen op andere gebieden.

Laten we eens nader bekijken hoe de verschillende onderdelen van global payroll operations internationale teams ondersteunen.

Hoe werkt global payroll? 

Als je nog niet bekend bent met global payroll, leggen we kort uit welke opties je hebt. Er zijn drie belangrijke manieren om een payrollproces in een ander land op te zetten.

Employer of record

Een employer of record (EOR) is een service waarbij een extern bedrijf je hele payrollproces beheert in een ander land. 

Met een EOR kun je in andere landen werknemers in dienst nemen zonder dat je in die landen een juridische entiteit hoeft op te zetten. 

Juridisch gezien is de EOR de werkgever van je internationale teamleden. Naast payrollbeheer kan een EOR helpen bij het aannemen van nieuwe werknemers en alle formaliteiten die daar bij komen kijken. De services omvatten dus meer dan alleen payroll en vallen ook onder global payroll operations.

Professional employer organization (PEO)

Een andere optie dan het gebruik van een EOR voor je global payrollbeheer is een samenwerking met een professionele PEO. 

Het verschil tussen een PEO en een EOR is dat je bij een samenwerking met een PEO een co-werkgeversrelatie aangaat met je werknemer en de PEO. De werknemer is tegelijkertijd bij jullie allebei in dienst, waarbij de PEO namens jou de HR-taken uitvoert.

Net als een EOR fungeert een PEO dus als je HR-afdeling. Er is echter een belangrijk verschil: als je ervoor kiest om een PEO te gebruiken, moet je een juridische entiteit hebben in het land of de regio waar je mensen wilt aannemen. 

Het maakt hierbij niet uit of je met een nationale of een internationale PEO werkt. Een internationale PEO is nog steeds een PEO, alleen eentje die bedrijven kan ondersteunen in meerdere landen. 

Een internationale PEO kan misschien optreden als een EOR en bepaalde juridische verantwoordelijkheden op zich nemen in de landen waar je werknemers wonen, maar je kunt alleen met een PEO (internationaal of anderszins) werken als je je eigen lokale juridische entiteit hebt. 

Dus samenvattend: voor elke samenwerking met een PEO moet je een eigen lokale juridische entiteit hebben en een co-werkgeverschap aangaan. Een EOR kan daarentegen namens jou werknemers in dienst nemen zonder co-werkgeverschap en zonder dat je verplicht bent om een lokale juridische entiteit op te richten.

Interne payroll operations en personeelsbeheer

Een derde optie voor je global payroll is om het proces zelf te beheren. Bij deze optie wordt ervan uitgegaan dat je de tijd en middelen hebt om internationale HR-compliance intern te regelen. 

Voordat je voor deze aanpak kiest, moet je je ervan verzekeren dat je:

  • in alle landen waar je werknemers in dienst neemt, entiteiten kunt opzetten.

  • het payrollproces kunt centraliseren en bewaken.

  • over voldoende lokale wettelijke vertegenwoordiging kunt beschikken.

  • over relaties met lokale beheerders van secundaire arbeidsvoorwaarden kunt beschikken.

  • inzicht hebt in de culturele nuances van payroll, secundaire arbeidsvoorwaarden en belastingen in de verschillende landen.

Om global payroll operations goed intern uit te kunnen voeren, moet je een geschikt sofwaresysteem gebruiken, zoals een HR-informatiesysteem (HRIS) of -managementsysteem (HRMS). Met zo'n systeem kun je een deel van het proces automatiseren en de payrollgegevens van je werknemers analyseren.

Twee typen global payroll-leveranciers

We gaan dieper in op de verschillen tussen een PEO, EOR en intern payrollbeheer. Er zijn grofweg twee typen global payroll-leveranciers:

Partnerafhankelijke leveranciers

Met een partnerafhankelijke leverancier wordt je payroll beheerd door entiteiten van derden die gevestigd zijn in het land waar je mensen aanneemt. 

Vermijd zo mogelijk dit type leveranciers. Ze hebben niet alleen beperkte controle over de ervaring van je werknemers en je payroll, maar bieden ook beperkte bescherming van je intellectueel eigendom en hanteren meestal flink wat verborgen kosten.

Leveranciers met eigen entiteiten

Leveranciers met eigen entiteiten zijn alleen actief in landen waar ze een eigen juridische entiteit hebben. Dat betekent dat ze op elk moment volledig zicht hebben op de payroll, het beheer van secundaire arbeidsvoorwaarden, de belastingen en de contracten van je werknemers. 

Als je een vraag hebt of hulp nodig hebt, kan een leverancier met een eigen entiteit je meteen helpen, terwijl een partnerafhankelijke leverancier het bericht eerst moet doorsturen naar een onbekende externe partij.

Lees voor meer informatie over de verschillen tussen global HR-partners met een eigen entiteit en partnerafhankelijke global HR-partners onze gids over global HR met eigen entiteiten.

Wat zijn de uitdagingen van global payroll operations? 

Laten we eens kijken naar de belangrijkste uitdagingen van global payroll. Er komen een aantal uitdagingen kijken bij een internationale uitbreiding van je team.

Het salaris voor je remote werknemers vaststellen

Moet je iedereen hetzelfde bedrag betalen of houd je rekening met de kosten van levensonderhoud? 

De kosten van levensonderhoud kunnen per locatie flink verschillen. Als je rekening houdt met de kosten van levensonderhoud, kun je ervoor zorgen dat je werknemers op elke locatie dezelfde koopkracht hebben. Het salaris op deze manier aanpassen zorgt binnen je organisatie voor een gevoel van gelijkwaardigheid. 

Dit kan op zijn beurt weer helpen om talent aan te trekken en te behouden, omdat werknemers het gevoel hebben dat hun vergoeding eerlijk en concurrerend is ten opzichte van de lokale economie.

Het tegenovergestelde is ook waar: gelijke salarissen kunnen leiden tot ongelijkheid tussen werknemers. Werknemers in gebieden met hoge kosten voor levensonderhoud kunnen bijvoorbeeld problemen ervaren, terwijl degenen in een gebied met lage kosten voor levensonderhoud een royaal inkomen hebben.

Wat moet je doen als werknemers in het ene land een overheidsvoorziening krijgen die werknemers in het andere land niet krijgen? 

Net als de kosten voor levensonderhoud verschillen sociale zekerheidsvoorzieningen, ziektekostenverzekeringen, pensioenen en andere overheidsvoorzieningen enorm per land. 

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om deze secundaire arbeidsvoorwaarden 'gelijk te trekken' om te zorgen dat alles eerlijk verloopt. Als de overheid van het ene land bijvoorbeeld goede gezondheidszorg biedt en de overheid van het andere land juist niet, kan een bedrijf werknemers in dat laatste land een particuliere ziektekostenverzekering aanbieden.

Het doel is om te zorgen dat alle werknemers ondanks hun locatie dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen, of dat nu via overheidsprogramma's is of via hun werkgever.

Je moet lokale regelgeving en secundaire arbeidsvoorwaarden blijven checken om eerlijk en legaal te blijven.

Bekijk Remote's gids over een internationaal salarisbeleid voor een gedetailleerde toelichting op dit soort problemen.

Classificatie van werknemers

Weet je wanneer je je teamleden als werknemer moet classificeren en wanneer als zzp'er?

In het kort: werkgevers bepalen hoe en wanneer werknemers hun werk uitvoeren. Werknemers komen vaak in aanmerking voor secundaire arbeidsvoorwaarden en er wordt belasting ingehouden op hun salaris.

Zzp'ers, daarentegen, bepalen zelf hoe ze hun werk uitvoeren. Ze ontvangen meestal geen secundaire arbeidsvoorwaarden van hun klanten en beheren hun eigen belastingbetalingen.

Als je mensen in het land waar je personeel aanneemt niet goed classificeert, kun je te maken krijgen met boetes, straffen of zelfs een bedrijfsverbod. Wees zorgvuldig en loop regelmatig je contracten na om te zorgen dat je aan de regels blijft voldoen.

Intellectuele eigendomsrechten en uitvindingsrechten

Omdat remote medewerkers hun werk op verschillende locaties kunnen doen, moet je je overal waar je zaken doet aan andere regels voor intellectueel eigendom houden. 

Bedrijven met internationaal verspreide remote medewerkers moeten zich op elke locatie houden aan de verschillende wetten voor intellectueel eigendom. Dit betekent dat ze ervoor moeten zorgen dat medewerkers zich bij het maken, delen of gebruiken van intellectueel eigendom houden aan de relevante lokale wetgeving. 

Het kan ingewikkeld zijn om je weg te vinden in deze wetgeving, omdat die in elk land verschilt. Een gebrek aan inzicht in de lokale wetgeving kan echter niet alleen tot gevolg hebben dat je je intellectuele eigendomsrechten kwijtraakt, maar kan ook leiden tot juridische gevechten en reputatieschade.

Belastingbeheer

Het aannemen van remote medewerkers houdt ook in dat je moet weten waar de inkomstenbelasting moet worden betaald en wie er verantwoordelijk is voor de betalingen. In het algemeen zijn werkgevers verplicht om de belastingen voor hun werknemers in te houden, terwijl zzp'ers meestal helemaal zelf verantwoordelijk zijn voor hun belastingen. 

Bekijk waar remote medewerkers belasting betalen voor meer informatie.

Risico op permanente vestiging

Permanente vestiging is een fiscale status voor bedrijven die permanent in een land aanwezig zijn. Of permanente vestiging op jouw bedrijf van toepassing is, hangt af van hoe de lokale overheid je activiteiten in dat land ziet. 

Als je werkt met een EOR of PEO, is het risico van permanente vestiging sowieso niet op jou van toepassing. Een goede partner kan je inzicht geven in de risico's waaraan je bent blootgesteld en die voor je beheren. Bekijk onze gids over het risico van permanente vestiging voor meer informatie.

Een global payroll beheren is best uitdagend, maar met de juiste partner, zoals een EOR, kun je snel en makkelijk een internationaal team opzetten met minimale risico's.

Wat zijn de voordelen van een global payroll-leverancier?

Nu we hebben gekeken naar de uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen als je internationaal team opzet, geven we hier een paar redenen om samen te werken met een global payroll-leverancier.

Naleving van wetgeving in meerdere landen

Als je talent uit meerdere landen aanneemt, hoeft dat niet automatisch meer papierwerk te betekenen. Met een EOR-leverancier als Remote is het makkelijk om je in elk land aan de wettelijke voorschriften te houden, zoals belastingen, secundaire arbeidsvoorwaarden en sociale bijdragen.

Toegang tot interne kennis van payroll

Maak je je zorgen over boetes voor niet-naleving? Is het niet duidelijk wat je moet doen met inhoudingen voor sociale voorzieningen in andere landen? Een goede global payroll-leverancier heeft hier ervaring mee in de landen waar je mensen in dienst hebt.

Geld en tijd besparen

Global payroll is een sneller en minder duur alternatief voor het oprichten van eigen entiteiten in verschillende landen. Het oprichten van een internationale entiteit kan tienduizenden dollars kosten en maanden duren. Door te werken met een global payroll-leverancier kun je direct internationaal talent aannemen in plaats van nog maanden te moeten wachten.

Tijdige betaling

Een betrouwbare payroll is essentieel om je team tevreden te houden. Als je de payroll intern blijft doen wanneer je uitbreidt naar nieuwe landen, kun je ongewild betalingsvertragingen veroorzaken, met als gevolg frustratie en wantrouwen binnen je team. Met een global payroll partner heb je de garantie dat team altijd op tijd wordt betaald.

Verhoogde productiviteit

Hoeveel tijd besteedt je HR-team aan het checken van spreadsheets en cijfers en bellen met aanbieders van secundaire arbeidsvoorwaarden? Als je een global payroll-leverancier vindt die dit allemaal regelt, kan HR zich concentreren op wat het belangrijkste is: je mensen.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een global payroll-leverancier? 

Het is goed om te weten wat de verantwoordelijkheden van een leverancier zijn, om te bepalen of je je global payroll zelf wilt regelen of beter kunt samenwerken met een bedrijf als Remote. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste punten waar je op moet letten:

Wettelijke naleving in elk land

Voor elke werknemer moet je zorgen voor:

  • het juiste type arbeidscontract;

  • de wettelijke registratie van je lokale entiteit, voor zover van toepassing;

  • tijdige betaling van belastingen en andere lokale verplichtingen (zowel van jou als van de werknemers);

  • wettelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld een 13e maand of vakantiegeld) en optionele secundaire arbeidsvoorwaarden waar toptalent vaak om vraagt;

  • steeds veranderende regelgeving en voorschriften.

Als je in een nieuw land mensen aanneemt, moet je zorgen dat je gedurende het hele payrollproces compliant blijft. Je bewust zijn van deze verantwoordelijkheden is de eerste stap op weg naar een internationaal team.

Culturele en regionale verschillen

Er zijn verschillende culturele factoren waarmee je rekening moet houden als je in het buitenland mensen aanneemt. 

Je global payroll partner kan je helpen met het volgende:

  • Officiële feestdagen. Als je op meerdere plaatsen mensen in dienst neemt, wordt er van je verwacht dat je je teamleden allerlei verschillende officiële feestdagen geeft. Je global payroll partner kan je helpen om deze dagen voor je verspreide team bij te houden.

  • Betaald verlof. Verschillende landen hebben verschillende wetgeving over hoeveel betaald verlof werknemers krijgen en wanneer. Het aantal dagen ligt ook niet altijd vast: veel landen hebben verschillende regels voor ziekteverlof, mantelzorg, overlijden van een familielid, zwangerschapsverlof, vaderschapsverlof en andere situaties.

  • Verschillende tijdzones. Ben je klaar om de payroll uit te voeren, maar zijn de banken in het land van je werknemer al zes uur dicht? Je global payroll partner kan je van tevoren waarschuwen voor dit soort praktische zaken.

  • Aandachtspunten voor salarissen en valuta. Ten eerste moet je salarissen bieden die concurrerend zijn in de lokale markt en compliant zijn met de lokale overheidsregels. Voor werknemers in de VS geldt bijvoorbeeld een veel hoger wettelijk minimumloon dan het federale minimum in bepaalde staten. Daarnaast moeten de salarissen die je werknemers biedt, consistent blijven in de valuta waarin je ze aanbiedt. Zonder een beetje hulp wordt het omrekenen van valuta al snel lastig.

Gegevensnaleving, de AVG en beveiliging

Als je internationale medewerkers in dienst neemt, word je verantwoordelijk voor hun gegevens. Je global payroll solution biedt je een manier om die gegevens te beschermen door ze over te dragen aan lokale experts die weten waar de gegevens wel of niet kunnen worden gehost of doorgegeven.

Elk bedrijf met gegevens van Europese inwoners moet zich houden aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Dit is een wet van de Europese Unie uit 2018 die de privacy en persoonlijke gegevens van mensen beschermt.

In de AVG staan richtlijnen voor het verzamelen en verwerken van persoonlijke informatie. Ook geeft de AVG mensen de controle over hun eigen gegevens en staan er strenge straffen op niet-compliance door organisaties. Zorg dus dat je weet hoe de AVG werkt als je mensen in Europa gaat aannemen.

Verschillende landen hebben allemaal verschillende wetgeving voor gegevensbescherming, en ze hebben allemaal procedures om flinke straffen af te dwingen bij bedrijven die niet aan de regels voldoen. Als je binnen je bedrijf niet beschikt over een fulltime team met lokale kennis over gegevensbescherming, is het een goed idee om samen te werken met een global payroll-leverancier met teamleden in de landen waar je mensen in dienst neemt.

Hoe zorg je dat je payroll voldoet aan het lokale arbeidsrecht?

Een van de belangrijkste overwegingen bij het aannemen van internationale werknemers is welk contract je ze aanbiedt. Hoe classificeer je je remote teamleden? 

Afhankelijk van het land waar je nieuwe teamlid woont, kan deze worden gezien als een zzp'er of als een rechtstreeks door het bedrijf aangenomen werknemer. 

In sommige landen, zoals Groot-Brittannië, zijn er naast deze twee traditionele definities nog andere typen medewerkers. In het algemeen krijgen werknemers meer wettelijke bescherming en meer secundaire arbeidsvoorwaarden dan zzp'ers.

Dat gezegd hebbende moet je, als je iemand aanneemt, altijd weten voor welke wettelijke vereisten jij verantwoordelijk bent. 

Check de volgende aspecten van de lokale arbeidswetgeving:

  • Secundaire arbeidsvoorwaarden (vakantiegeld, 13e of 14e maand, enz.)

  • Beperkingen en tarieven voor overuren

  • Minimumloon

  • Voorwaarden bij beëindiging van het dienstverband (zoals opzegtermijnen en ontslagvergoedingen)

  • Ziekteverlof (voor werknemers en voor gezinnen)

  • Verzekeringen (ziektekostenverzekering, pensioen, sociale zekerheid enz.)

  • Ouderschapsverlof

  • Overige werkgerelateerde bijdragen

Wanneer je hebt vastgesteld door welke partij deze en andere verplichtingen gedekt worden, kun je de payroll en rapportage gaan opzetten. Belastingen en bijdragen worden meestal door zzp'ers zelf afgedragen. Voor werknemers dekt de werkgever meestal ten minste een deel van de verzekeringspremie en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lees ons artikel over verkeerde classificatie van werknemers en zzp'ers om problemen met naleving of verkeerde classificatie te voorkomen.

Wanneer moet je de global payroll uitbesteden?

Er zijn situaties waarbij het uitbesteden van de global payroll de juiste keuze is. Laten we die eens bespreken:

  • Wanneer je internationaal wilt uitbreiden. Is je huidige payrollmodel geschikt voor internationale uitbreiding? Heb je de juiste processen geïmplementeerd? Heb je genoeg personeel om de werklast aan te kunnen en de benodigde expertise voor activiteiten in een andere regio? Zo niet, dan is je global payroll outsourcen misschien de beste keuze.

  • Wanneer je de complexiteit wilt verminderen. Een lokale payroll is al complex, maar een global payroll is aanzienlijk moeilijker, vooral als je geen hulp hebt. Je moet rekening houden met verschillende arbeidswetten, belastingwetten, secundaire arbeidsvoorwaarden en valutakoersen. Dat is lastig als je het alleen moet doen, maar met een vertrouwde partner is het een stuk makkelijker.

  • Als je wilt zorgen voor naleving. Afhankelijk van de locatie van je werknemers is er verschillend arbeidsrecht van toepassing. Veranderingen in de wetgeving kunnen zonder waarschuwing plaatsvinden, en de consequenties kunnen snel en onaangenaam zijn. Door de global payroll uit te besteden, kun je overal waar je heengaat de naleving garanderen.

  • Wanneer je tijd wilt besparen. Als je besluit de global payroll intern te beheren, moet je je werknemers trainen en veel tijd besteden aan het opzetten van nieuwe processen. Dat betekent waarschijnlijk nieuwe software, nieuwe mensen aannemen en een lange trainingsperiode. Als je het uitbesteedt, kun je dit allemaal overslaan en je werknemers meteen een superieure ervaring bieden.

Hoe houd je de kosten van je global payroll bij?

Om te zorgen voor een schaalbare aanpak voor je global payroll, is het belangrijk je kosten bij te houden en te rapporteren. Ook hier heb je weer twee opties: een interne tool of intern bestand waarin je handmatig wijzigingen bijhoudt en toepast, of rapportagesoftware van een global payroll solution.

Als je software gebruikt om de kosten voor je global payroll bij te houden, heb je veel meer mogelijkheden om te schalen en een veel voordeligere manier om je uitgaven te beheren. Spreadsheets zijn misschien wel gratis, maar het enorme volume aan gegevens dat erbij komt kijken, nog los van de verborgen kosten van de onvermijdelijke menselijke fouten, maken dat handmatige tools een slechte optie zijn. Een goed uitgavenbeheersysteem voor global payroll moet het volgende bieden:

  • Totale payrollkosten in een maandelijkse of jaarlijkse weergave

  • Analyses per werknemer

  • Vergelijking tussen en rapportage voor meerdere landen

  • Overzichten van belastingen, sociale bijdragen en andere onkosten per land

Vijf tips om de juiste international payroll solution te kiezen

Als je besluit om je global payroll uit te besteden, is een leverancier kiezen maar een klein deel van het hele proces. Dit zijn een paar tips om je te helpen van start te gaan.

1. Beoordeel potentiële partners op basis van lokale expertise

Het is van vitaal belang dat het bedrijf in staat is om met verschillende soorten arbeidscontracten in verschillende landen om te gaan. Een langetermijnpartner moet alles kunnen regelen wat je nodig hebt, met behulp van eigen lokale entiteiten in elk land waar je actief bent. Ook moet hij internationale zzp'ers kunnen ondersteunen. De partner die je selecteert moet gebruiksvriendelijke payrollsoftware aanbieden en lokale expertise hebben over zaken als sociale bijdragen, administratie van secundaire arbeidsvoorwaarden en belastingen.

2. Stel de werknemerservaring voorop.

De ervaring van je werknemers staat bovenaan. Een slechte ervaring met een payrollpartner kan er snel toe leiden dat je werknemers er geen vertrouwen meer in hebben dat je bedrijf in staat is om op tijd te betalen of de juiste secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Verzeker je ervan dat elke payrollpartner je team betrouwbaar kan betalen, in de juiste valuta en via de geëigende kanalen. Zo kunnen werknemers in Mexico bijvoorbeeld alleen worden betaald via door de overheid goedgekeurde banken.

3. Houd rekening met het verschil tussen werknemers en zzp'ers.

Zijn je medewerkers op de juiste manier geclassificeerd als werknemer of zzp'er? Zo niet, dan kan je bedrijf in veel landen geconfronteerd worden met flinke straffen en boetes. Als je het nieuws haalt omdat je bedrijf medewerkers niet op de juiste manier heeft geclassificeerd, kan dat ook schadelijk zijn voor je mogelijkheden om nieuwe mensen te werven. Werk samen met je global payroll provider om te zorgen dat je je teamleden correct classificeert. Je global payroll partner kan je zo nodig helpen bij het omzetten van zzp'ers naar werknemers.

4. Betaal een passend salaris voor de persoon, functie en locatie.

Een gepaste vergoeding is de basis van je vermogen om overal ter wereld talent te werven. Je global payroll partner zou je inzicht moeten kunnen geven in hoe een passend salaris en passend secundaire-arbeidsvoorwaardenpakket eruit moeten zien in het landen waar je wilt werven. Als je hulp nodig hebt bij het ontwikkelen van een wereldwijde vergoedingenstrategie kan een goede partner je daar ook bij helpen.

5. Ga na of je een eigen juridische entiteit nodig hebt.

Ben je van plan om tientallen werknemers in één land in dienst te nemen? Zo ja, dan moet je waarschijnlijk overwegen je eigen juridische entiteit op te richten. Voor een kleiner of middelgroot team kan het werken met een employer of record een betere financiële optie zijn. Maar ook als je wel van plan bent een groot team in dienst te nemen, kun je overwegen in het begin met een EOR te werken en vervolgens de werknemers naar je eigen entiteit over te zetten zodra je er klaar voor bent. Op die manier kun je meteen van start gaan met het aannemen van lokaal personeel in plaats van een jaar of langer te wachten.

Global payroll services van Remote

Naarmate je team zich uitbreidt naar meer landen, is het belangrijk de beste optie voor global payroll voor je bedrijf te kiezen. Of je nu één werknemer in dienst wilt nemen of 1000, Remote kan je helpen. We combineren wereldwijde betalingen aan zzp'ers, employer of record services, administratie van secundaire arbeidsvoorwaarden en payroll-management in één gebruiksvriendelijk platform dat in meer dan 60 landen beschikbaar is. Met Remote kun je:

  • de payroll geconsolideerd verwerken

  • administratieve taken en handmatig payroll-management beperken voor je interne team

  • compliant blijven in meer dan 60 landen dankzij de lokale juridische experts van Remote

  • je kosten voor payroll-management verlagen

  • de payroll-administratie centraliseren met toegang tot gegevens en rapportagetools

Het beheren van de global payroll hoeft niet moeilijk te zijn. Neem vandaag nog contact op met Remote voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het laten groeien van je wereldwijde team. Als je er klaar voor bent, kun je je nu aanmelden om meteen te beginnen met het onboarden van internationale zzp'ers en werknemers.

Vertrouw op de leider op het gebied van payroll in meerdere landen volgens G2 om overal ter wereld je team te betalen

Je hebt minder kosten, beheert belastingen en secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoet overal ter wereld aan de regels als je je payroll consolideert met Remote.

Aan de slag
Remote is the G2 top-ranked multi-country payroll software

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.