Mexico 6 min

Remote medewerkers betalen in Mexico

Geschreven door Amanda Day
Amanda Day

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

In onze handleiding over werknemers in dienst nemen in Mexico hebben we het gehad over het betalen van remote medewerkers in Mexico. Laten we nog wat dieper ingaan op de complexiteit van medewerkers in Mexico uitbetalen en hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat ze compliant blijven met de Mexicaanse arbeidswet.

Bankvereisten in Mexico voor werkgevers

In 2017 is er een wijziging geweest in de arbeidswet, waardoor werkgevers alle fulltime werknemers die in Mexico wonen moeten betalen alsof ze permanent ingezetenen van Mexico zijn. Expats en staatsburgers behoren nu tot hetzelfde systeem van regels. Dit vereenvoudigt zaken voor de Mexicaanse overheid, maar leidt voor buitenlandse werkgevers tot wat complicaties.

Werkgevers van medewerkers in Mexico moeten hun medewerkers nu betalen in Mexicaanse peso's, via Mexicaanse banken die door de overheid zijn goedgekeurd. Werknemers kunnen hun salaris vervolgens omzetten, maar ze kunnen het niet ontvangen in Amerikaanse dollars of in een andere valuta.

Werkgevers openen doorgaans een rekening voor werknemers, maar deze rekeningen zijn specifiek bedoeld voor salarisbetalingen. De werkgever stort het salaris op deze bankrekeningen en werknemers kunnen het uitgeven via een betaalpas van de bank. Deze bankrekeningen geven werknemers toegang tot hun geld, maar ze ontvangen niet alle bankdiensten. Ze moeten dus alsnog hun eigen persoonlijke bankrekening openen.

Bedrijven moeten zorgvuldig te werk gaan om ervoor te zorgen dat medewerkers in Mexico een consistent salaris ontvangen. Remote biedt full-service employer of record services in Mexico voor een vast tarief. Zo is er een garantie op compliance met alle lokale arbeidswetten, terwijl er consequent een uitstekende ervaring wordt geleverd (en consistente uitbetalingen) voor remote medewerkers in het land.

Payrollverplichtingen in Mexico

Tot 2017 hoefden werkgevers alleen sociale bijdragen en belastingen te betalen over het salaris voor medewerkers in Mexico. Nu werkgevers het nettosalaris van werknemers verplicht moeten uitbetalen in Mexico (via een door de overheid goedgekeurde Mexicaanse bank), zijn werkgevers ook verantwoordelijk voor de volledige payroll-inhoudingen en -bijdragen. Deze inhoudingen omvatten onder andere sociale zekerheidsbijdragen, belastingen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden, die verder worden toegelicht in onze handleiding voor werven in Mexico.

Door deze wijzigingen kunnen werkgevers voor werknemers die in Mexico werken geen payroll verwerken buiten het land. Werkgevers die gewend zijn de payroll te verdelen over twee landen, kunnen dat in Mexico niet doen. Bij het verwerken van payroll in Mexico vinden alle inhoudingen op de loonstrookjes van werknemers plaats in Mexico en zijn deze onderhevig aan de Mexicaanse payrollverplichtingen.

Niet voldoen aan deze regels kan leiden tot boetes, straffen of een verbod op zakendoen in Mexico.

Kunnen buitenlandse bedrijven werknemers in Mexico rechtstreeks betalen?

Bedrijven buiten Mexico kunnen medewerkers in Mexico alleen rechtstreeks betalen als het onafhankelijke zzp'ers zijn. Fulltime werknemers in Mexico moeten in dienst worden genomen door een lokale juridische entiteit en de juiste Mexicaanse werkvergunning hebben om in het land te mogen werken. Bedrijven kunnen werknemers in Mexico het beste niet aannemen als zzp'ers, omdat de Mexicaanse overheid meldingen over verkeerd geclassificeerde medewerkers erg serieus neemt.

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om via de juiste overheidskanalen een eigen juridische entiteit op te richten in Mexico. Ze moeten dan op zoek naar eigen juristen, payroll-leveranciers en beheerders van secundaire arbeidsvoorwaarden. De meeste bedrijven kiezen er echter voor om met een employer of record (EOR) zoals Remote te werken.

Als employer of record beheert Remote de payroll, secundaire arbeidsvoorwaarden, belastingen en compliance voor bedrijven met werknemers in Mexico en andere landen van de wereld. We zorgen dat bedrijven compliant blijven met alle arbeidswetten en bieden remote werknemers een ervaring van wereldklasse.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

Goedkeuring krijgen om werknemers te betalen in Mexico

Bedrijven kunnen in Mexico niet simpelweg zelf werknemers uitbetalen, sociale bijdragen inhouden en belastingaangifte doen. Bedrijven met Mexicaanse werknemers moeten loonstrookjes ook ter goedkeuring indienen bij de Servicio de Administración Tributaria (SAT), de belastingdienst van Mexico.

Een werkgever kan een werknemer pas betalen als de SAT het loonstrookje heeft goedgekeurd. De SAT checkt ook of het bedrag dat de werkgever moet betalen overeenkomt met het bedrag dat daadwerkelijk is betaald. Dit proces, in combinatie met het goedkeuringsproces van de overheid voor voor payroll goedgekeurde banken, is ontwikkeld om werknemers tegen fraude te beschermen.

Wij regelen dit proces automatisch voor al onze klanten.

Klaar om je team in Mexico te betalen?

Mexico heeft een interessante talentenpool voor bedrijven in verschillende sectoren. Van tech tot finance en van gezondheidszorg tot consumptiegoederen: bedrijven die willen uitbreiden naar Mexico vinden er voldoende talent.

Remote stelt grote en kleine bedrijven in staat om het beste internationale talent in dienst te nemen en te betalen. Met onze solide employer of record-oplossing bieden we de beste garantie op compliance, in combinatie met de beste werknemerservaring voor je teamleden in Mexico. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe je je bedrijf internationaal kunt uitbreiden.

Aan de slag met werven via Remote, de nieuwe standaard in global HR

Maak een account aan bij G2's toonaangevende payrollsoftware in meerdere landen en begin binnen enkele minuten met de onboarding van je eerste werknemers.

Nu aan de slag

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.