Verhalen van klanten 12 min

Join Talent doet het anders met Remote

Geschreven door Hallie Wiseman
Hallie Wiseman

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Het volgende citaat over HR-recruitment geeft een mooi inkijkje in de missie van Join Talent: "Niet gewoon mensen zijn de belangrijkste aanwinst, maar de júiste mensen." Veel bedrijven leggen de nadruk op het vinden van de beste kandidaten, maar Join Talent biedt een waardevol persoonlijk element waarmee het zich onderscheidt van de rest.

Join Talent is het go-to HR-adviesbedrijf voor organisaties die hun recruitmentstrategie willen veranderen. Door de plug en play-oplossingen van het bedrijf kunnen alle soorten bedrijven de beste kandidaten vinden. Bedrijven krijgen de recruiters en tools die ze nodig hebben voor een transparant en voordelig tarief. Voor dit innovatieve bedrijfsmodel zijn flexibiliteit en werknemers met landspecifieke HR-expertise van over de hele wereld nodig. 

Dit is de reden dat Join Talent snel een nieuwe oplossing nodig had toen de vorige employer of record-leverancier (EOR) steken liet vallen. Om de 'juiste mensen' (hun belangrijkste aanwinst) te behouden, had het bedrijf een proactieve partner nodig waarmee ze snel en makkelijk nieuwe internationale werknemers konden onboarden en beheren. Join Talent koos voor Remote om deze missie te ondersteunen.

Join Talent in een notendop

  • Hoofdkantoor: volledig remote

  • Opgericht: 2018

  • Bedrijfsgrootte: 213 werknemers

  • Sector: HR-recruitment, IT-consulting

Annie Leach begon in 2022 als Chief People Officer bij Join Talent. Ze is vrij nuchter over haar rol: "Het is mijn rol om dit de beste plek te maken waar mensen ooit hebben gewerkt."

Omdat het een groeiend bedrijf is, kan Annie de HR-strategie van de grond af aan opbouwen, net als Join Talent doet met zijn klanten. Dankzij haar achtergrond in corporate HR kent ze de pijnpunten bij people operations. "Het bedrijf wordt geleid door onze oprichters," zegt Annie. "We weten waar we het over hebben en we hebben alles meegemaakt wat onze klanten ook hebben meegemaakt."

En we weten ook hoe het is om als een remote-first bedrijf te werken. Annie weet wat de valkuilen zijn van ondoordachte uitbreidingen van wereldwijde teams. Ze ziet het als essentieel om de HR-strategie aan te passen naarmate het bedrijf naar verschillende landen uitbreidt.

Hoe zorgen we ervoor dat je je, waar ter wereld je ook bent, onderdeel voelt van Join Talent? Dat je een sterke verbondenheid voelt?

Annie en haar People-team implementeerden verschillende strategieën om te zorgen dat werknemers zich thuis voelen bij Join Talent. Ze organiseerden wekelijks een regionale 'squad meeting', iedere twee weken een meeting met het hele team en gezellige teamchats en deelden merchandise uit. Ze zetten zich ook bewust in om een vertrouwensband op te bouwen in hun teams. "Iedereen wordt behandeld als een volwassene. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid, zeggen we hier."

Er ging echter iets mis bij de bedachtzame, inclusieve aanpak voor remote werken: de EOR-leverancier.

Werknemers betalen zou makkelijk moeten zijn

Stel je voor dat je de perfecte kandidaat vindt voor een functie bij je bedrijf. De persoon begint aan de baan, levert perfect werk en past ook helemaal in de bedrijfscultuur. Maar dan, op de betaaldatum, is er een probleem met de betaling. De betaling komt een week te laat. En dat gebeurt niet één keer, maar elke maand. Dit was het doemscenario waar Annie regelmatig mee te maken kreeg met de vorige EOR van Join Talent.

Onze vorige EOR-leverancier had het payrollwerk in dat land uitbesteed. Dat was bij de goedkoopste entiteit die ze konden vinden en die was waardeloos.

Annie ging dus op zoek ging naar een nieuwe EOR-partner. Ze is ervan overtuigd dat het makkelijk moet zijn om zaken te doen met mensen, dat je ze makkelijk op de payroll moet kunnen zetten en in hun eigen land kunt betalen en dat ze makkelijk hun werk kunnen doen. Na enig onderzoek ontdekte ze Remote. Op basis van testimonials van mensen uit de sector ontdekte ze dat Remote de beste klantenservice en een intuïtief platform bood en meerdere productawards had gewonnen. Ze besloot het platform eens te proberen en vond het meteen geweldig.

"De communicatie was vanaf het begin top," zegt ze. "Het was geweldig dat Remote een presentatie wilde geven om vragen te beantwoorden en ons bij elke stap in het traject te kunnen begeleiden."

En het belangrijkste: Annie en haar team hoefden zich nooit meer zorgen te maken over late salarisbetalingen, want Remote is niet afhankelijk van derde partijen.

Doordat Remote in alle landen eigen entiteiten heeft, ben je écht onderdeel van Remote. En krijg je niet te maken met een onbekende derde partij.

  • Remote heeft in elk land eigen entiteiten en is niet afhankelijk van derde partijen

  • Remote hanteert een prijsmodel met vaste tarieven en geen verborgen kosten voor het werven van nieuwe werknemers

  • De arbeids- en nalevingsexperts die Remote overal ter wereld heeft, geven Join Talent het vertrouwen om wereldwijd talent te werven

Een probleemloze overstap van werknemers

Annie vond in Remote een goede match voor Join Talent, maar ze zag op tegen de volgende stap: al haar werknemers van de vorige EOR overzetten naar Remote. Al het papierwerk moest opnieuw worden gedaan en opgeslagen. Contracten moesten worden afbetaald. En er zouden zeker fouten ontstaan bij het overzetten van werknemers van het ene naar het andere systeem.

Maar tot Annies verbazing verliep alles vlekkeloos.

Mensen overzetten van de vorige EOR naar Remote ging naadloos. Soms ontbreekt de menselijke maat bij remote werken. Bij Remote is dat niet zo.

Remote heeft elke stap geregeld voor Join Talent en de accountmanagers van Remote hebben Annie ondersteund bij het overzetten van de werknemers. In een aantal speciale situaties, zoals een werknemer die nog midden in zijn proefperiode zat, maakte Remote meteen de juiste aanpassingen om fouten te voorkomen. Vanaf het begin van het partnerschap zorgde Remote ervoor dat er constant communicatie was.

Gedeelde waarden leiden tot geweldige resultaten

Join Talent biedt via het partnerschap met Remote zijn werknemers particuliere gezondheidszorg. Dat was bij de vorige EOR niet mogelijk geweest. Join Talent beheert nu alle werknemerstrajecten via Remote's selfserviceplatform en kan lokale experts om advies vragen bij het werven in nieuwe landen.

Met Remote werken is makkelijk. De contracten zijn duidelijk en het platform is erg gebruiksvriendelijk. Het werkt gewoon.

Er is nog een belangrijke reden waarom Join Talent voor Remote heeft gekozen: waarden. "We werken niet met mensen die niet dezelfde waarden of ethiek hebben als wij," zegt Annie. "En Remote deelt onze waarden."

De toekomst ziet er goed uit voor Annie en haar doel om van Join Talent de beste plek te maken waar de werknemers ooit hebben gewerkt. In het komende jaar hebben Annie en haar People-team ambitieuze groeiplannen waaronder het uitbreiden van het internationale team. De recruitmentprocessen van Join Talent zullen vlot, nauwkeurig en bedachtzaam zijn, dankzij de HR-expertise die klanten gewend zijn.

En door het partnerschap met Remote hoeven Annie en Join Talent zich geen zorgen meer te maken over haperingen in het internationale HR-proces.

Wil je net als Join Talent probleemloos internationaal werven? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je klaar bent om aan de slag te gaan, kun je je gratis profiel nu instellen en binnen een paar minuten beginnen met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.