Verhalen van klanten 7 min

Loop: verlaagt het volume en versnelt de werving

Geschreven door Marie Nayaka
Marie Nayaka

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Waar denk je aan bij gehoorbescherming?

Misschien denk je aan kleine oordopjes van vervormbaar neonkleurig schuim. Of een te grote en lelijke koptelefoon die zwaar aanvoelt op je hoofd. De kans is groot dat de oordoppen die jij in gedachten hebt oncomfortabel en niet modieus zijn, en vermoedelijk ook te duur.

Daarom heeft Loop, de pionier in oordoppen, besloten om gehoorbescherming te innoveren. Het Belgische bedrijf heeft stijlvolle, herbruikbare oordoppen ontwikkeld die gebruikers stimuleren om proactief voor de bescherming van hun gehoor te zorgen.

Om steeds nieuwe markten te bereiken en het motto 'living life at your volume' te verspreiden, moet Loop de beste talenten werven, ongeacht hun locatie.

Hiervoor had het bedrijf een internationale EOR-partner nodig die snel kan schakelen om medewerkers te onboarden en te beheren, waardevol intellectueel eigendom te beschermen, een selfservice platform te ontwikkelen en een betrouwbaar communicatiekanaal te creëren.

Lees waarom Loop heeft gekozen voor Remote als betrouwbare internationale HR-partner om in al deze behoeften te voorzien.

Loop in het kort

  • Hoofdkantoor: België

  • Opgericht: 2016

  • Aantal medewerkers via Remote: 40 (in Nederland, Portugal, Finland, Italië, Spanje en het VK) 

  • Sector: e-commerce

Net zoals veel van de beste producten, zijn de stijlvolle, effectieve oordoppen van Loop ontstaan door noodzaak. De oprichters van het bedrijf, Dimitri O en Maarten Bodewes, hebben een luidruchtig leven. In hun streven om oordoppen te maken die 'wél' goed zijn, hebben ze een topproduct gemaakt waarmee het gehoor wordt beschermd tegen levenslange beschadiging.

Ondanks een hoopvolle start, heeft COVID-19 een desastreuze impact gehad die leidde tot een verkoopdaling van 90%. Na een analyse van de resterende 10% besloot het bedrijf de marketing te richten op ouders, lichte slapers en remote medewerkers die thuiswerken.

Er werd direct resultaat geboekt. “We sloten 2020 af met een omzet van 1 miljoen dollar”, vertelt Bas Moeyaert, manager of people and culture. “En doordat dit was gelukt in een jaar met COVID, waren we ervan overtuigd dat we echt iets speciaals in handen hadden.”

Door deze nieuwe opleving heeft het bedrijf de doelmarkten verder verbreed, waardoor een explosieve groei ontstond. “2022 werd afgesloten met een omzet van 42 miljoen dollar”, zegt Moeyaert, “en we willen de 100 miljoen bereiken tegen het einde van 2023.”

Om zo'n snelle internationale groei vol te houden, had Loop een geschikt internationaal team nodig.

Voor toptalent is snelheid alles

Loop heeft zich ontwikkeld tot meer dan een puur B2C-bedrijf. Voor Moeyaert en zijn people team betekent dit dat ze voor de beste talenten verder kijken dan de Belgische grens. Zonder de juridische mogelijkheden om snel medewerkers aan te nemen en te onboarden, riskeerde Loop de boot te missen.

“De beste mensen willen vaak zeer, zeer snelle recruitmentprocessen”, zegt Moeyaert. “Je wilt niet die persoon aan het eind van het proces zijn die zegt: 'We willen je heel graag in ons team, maar je moet wachten tot we hebben uitgezocht hoe we je in dienst kunnen nemen in bijvoorbeeld Italië of Spanje.” Je hebt letterlijk één of twee dagen om die persoon een aanbod te doen.” 

Met het oog op snelheid raadpleegde Moeyaert zijn netwerk en stelde hij vast dat Remote en één andere concurrent realistische oplossingen waren. De keuze was echter duidelijk.

“Ik had een goed gevoel bij Remote”, zegt hij. “Remote begreep hoe snel we moesten schalen en de informatie was snel en nauwkeurig. Zo begon de samenwerking en het duurde minder dan twee weken om onze eerste medewerker aan te nemen via Remote.” 

Loop kon het onboarding process nu versnellen, waardoor een kleiner risico ontstond om de beste talenten mis te lopen.

  • Remote hanteert een prijsmodel met vaste tarieven en geen verborgen kosten voor het werven van zzp'ers.

  • Het snelle selfservice platform van Remote maakt het zowel werkgevers als zzp'ers makkelijker.

  • De experts in internationale en lokale arbeid en naleving van Remote geven Loop het vertrouwen om talent internationaal te onboarden.

Vertrouwen opbouwen met kleine dingen

Wanneer een bedrijf explosief groeit, zoals Loop, worden basisonderdelen van de werknemerscyclus eenvoudig over het hoofd gezien, zoals salaris, verzekeringen, proefperiodes en ontslagvergoedingen. Dit kan leiden tot nalevingsrisico's en kan een negatief effect hebben op de tevredenheid van medewerkers, wat bij Moeyaert en zijn people team niet mag gebeuren.

“We besteden de dingen uit die ons zo dierbaar zijn: communicatie, begeleiding en de zorg voor onze mensen”, legt hij uit. “Dat is zeer belangrijk en daarvoor moet je veel vertrouwen hebben in je partner. Als er iets fout gaat, zien onze collega's dat niet in relatie tot Remote, maar in relatie tot ons.

“Daarom moet ons partnerschap met Remote een echte samenwerking zijn, en we zijn blij dat dit het geval is.”

Voor Moeyaert zit het succes van deze samenwerking in de details, die vaak verdergaan dan de basis van wat een goede EOR-service moet bieden. 

“Ik zag bijvoorbeeld vanaf het begin dat onze contactpersoon bij Remote op een zeer genderneutrale manier verwees naar onze medewerkers”, geeft hij aan. “Dat was namelijk met de voornaamwoorden ‘die/hun’. Remote benaderde onze medewerkers zonder aannames te doen en dat was een klein detail dat me opviel. Dit gaf me het vertrouwen dat onze medewerkers in goede handen zijn.”

Een EOR-platform in ontwikkeling

Loop leeft voor innovatie. Dit is tenslotte waarmee de gehoorbescherming zich onderscheidt van de concurrent. Het bedrijf heeft daarom een groeipartner nodig met eenzelfde mindset tegenover het product. Sinds Moeyaert met Remote werkt, heeft hij gemerkt dat het platform een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt.

“Het platform is gebruiksvriendelijk en we beschikken over alle functionaliteiten”, zegt hij. “De manier van integratie met onze software is zeer waardevol, omdat alles samenkomt en we geen verschillende bronnen hoeven te updaten. Daardoor werken we efficiënter, wat bij opschaling enorm belangrijk is.”

Moeyaert waardeert ook de mate van betrokkenheid. “Ik ben erg blij dat er naar onze feedback wordt geluisterd”, zegt hij. “Ik heb concrete voorbeelden gezien van implementatie van onze suggesties op het platform en het is mooi om te zien dat onze input wordt gewaardeerd.”

Loop voelt zich gehoord.

Wat brengt de toekomst voor Loop?

Het omzetdoel van Loop voor dit jaar is ambitieus, maar voor een bedrijf dat eerder een crisis heeft omgezet in kansen, lijkt het doel goed haalbaar. Het bedrijf neemt momenteel mensen aan om deze groei te ondersteunen, hoewel Moeyaert de reden van het succes van Loop tot nu toe niet uit het oog wil verliezen.

“Ik neem graag even afstand om te zien wat we in de afgelopen drie jaar hebben bereikt”, sluit hij af. “Als je terugkijkt, is het ongelooflijk. Maar we hebben het stap voor stap gedaan en met de juiste mensen en partners, waarbij we omgeven waren met de juiste energie.”

Remote zal een bijdrage blijven leveren door onboarding, management, secundaire arbeidsvoorwaarden en naleving van het beste niveau te bieden voor de internationale zzp'ers en medewerkers van Loop. Zo kan Loop zich blijven richten op de bescherming van ons gehoor met nieuwe, modieuze producten.

Wil jij internationaal werven zonder stress en onduidelijkheid? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van onze experts op het gebied van internationaal werven.

Je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag! Maak nu een profiel aan en begin binnen een paar minuten met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.