Verhalen van klanten 6 min

Optymyze maakt wereldwijd talent aannemen makkelijker met een compliant en tijdbesparende aanpak

Geschreven door Marie Nayaka
6 juni 2023
Marie Nayaka

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Wereldwijd lopen bedrijven aan tegen een grotere competitie, veranderingen in koopgedrag en meer druk om de omzet te verhogen en kosten te verlagen. Om in deze omgeving succes te boeken, heb je de juiste combinatie nodig van bedrijfsprocessen, technologie en mensen met kennis die de verkoopprestaties kunnen verbeteren.

Optymyze, een platform voor verkoopprestatiemanagement (SPM), is opgezet met deze informatie in het achterhoofd. Bedrijven kunnen elke SPM-uitdaging eenvoudig en betrouwbaar automatiseren met onbeperkte schaalbaarheid. En dat allemaal zonder code te hoeven schrijven. Zo worden bedrijven in staat gesteld hun verkoopwerkzaamheden efficiënter te maken, hun verkoopteams en -kanalen effectiever te maken en hun overall prestaties aantrekkelijker te maken.

Maar, om deze innovatieve oplossingen aan te kunnen bieden, moest Optymyze buiten de gebaande paden denken en wereldwijd gaan recruiten. Ze hadden een betrouwbare partner nodig om dit te kunnen doen.

Dit zijn de redenen dat Optymyze voor Remote koos om het remote team te onboarden, beheren en betalen.

Optymyze in een notendop

  • Hoofdkantoor: volledig remote

  • Opgericht: 2013

  • Aantal werknemer en zzp'ers via Remote: 65

  • Sector: technologie

De meeste bedrijven willen meer automatiseren vanwege de efficiëntie en bronnen die het mogelijk maakt. Maar developers werven om code te schrijven is vaak financieel niet praktisch. Daarom wordt Alexandru Sandu, EVP en Chief of Staff bij Optymyze, zo enthousiast van de mogelijkheden van zijn bedrijf.

"Ik ben trots op hoe onze technologie in de SPM-ruimte wordt gebruikt," zegt hij. "We hebben het zien werken in een ontelbaar aantal oplossingen voor verkoopvergoedingsmanagement, op elke schaal. "Voor ons is dat een bevestiging van de toegevoegde waarde die we kunnen leveren en de geweldige dingen die we kunnen bereiken."

Optymyze vertrouwt op een getalenteerd internationaal personeelsbestand, voornamelijk in Roemenië en India, om zulke sterke oplossingen aan te kunnen bieden aan klanten. Maar Sandu realiseerde zich dat werkzaamheden in deze landen zorgden voor een grote praktische last, die ertoe leidde dat de belangrijkste bronnen zich niet volledig konden richten op de strategische focus van de organisatie.

"We moesten steeds bovenop juridische wijzigingen zitten, deze implementeren en zorgen dat wijzelf en onze leveranciers compliant bleven," geeft Sandu aan. "Dit waren grote pijnpunten voor ons."

Een snelle weg naar succes

Optymyze had een partner in wereldwijde personeelsdiensten nodig die de zware last van hun schouders kon halen zonder af te doen aan de razendsnelle manier van werken.

"We zien graag snel resultaat, zowel intern als in onze klantbetrokkenheid," geeft Sandu aan. "We doen alles wat we doen snel, van het implementeren van onze oplossingen voor verkoopvergoedingsmanagement tot voldoen aan de behoeften van het personeelsbestand."

Bij het kiezen van een employer of record-leverancier (EOR) was de nadruk op deze snelheid het belangrijkst. Er kon geen sprake zijn van een moeizame overgang bij zo'n grote wijziging in het personeelsbestand van Optymyze.

Nadat Optymyze andere leveranciers had bekeken, koos het bedrijf voor Remote om zijn medewerkers in Roemenië en India op een compliant manier te onboarden. Tot Sandu's verrassing was het proces snel, zelfs voor de standaarden van Optymyze.

"We lagen met Remote het beste op één lijn," zegt hij. "De ondersteuning die we kregen en de snelle afhandeling: in slechts een paar weken was ons hele Roemeense personeelsbestand gecreëerd en klaar om te beginnen."

  • Remote hanteert een prijsmodel met vaste tarieven en geen verborgen kosten voor het werven van nieuwe werknemers

  • Met het soepele selfserviceplatform van Remote kunnen werkgevers zzp'ers en werknemers snel onboarden en beheren

  • De lokale, realistische arbeids- en nalevingsexperts van Remote geven Optymyze het vertrouwen om de beste zzp'ers wereldwijd te beheren

Lagere kosten + een snelle afhandeling = tevreden klanten

Als je team tevreden is, weerspiegelt dat zich zonder twijfel op de productkwaliteit en de interactie met klanten. En Optymyze's partnerschap met Remote heeft medewerkers, stakeholders en klanten meerdere redenen gegeven voor een glimlach op hun gezicht.

Optymyze kon de kosten verlagen door bronnen van locatiegebaseerde operationele teams en interne arbeidsprocessen te verleggen. Door gebruik te maken van de eigen lokale, landspecifieke experts van Remote kon Optymyze zich beter richten op zijn kernproducten en -services. Hierdoor kan de onboarding van werknemers ook sneller worden geregeld.

"Door Remote kan ons team zich uitsluitend richten op het vinden van de juiste kandidaten met de vaardigheden die we nodig hebben, in plaats van ook bezig te zijn met de operationele gedeelten van het proces," zegt Sandu.

Dit alles tezamen heeft geleid tot een optimale ervaring. Zonder de kopzorgen en onderbrekingen van het beheren en onboarden van wereldwijd talent kon Optymyze zich richten op wat het bedrijf het beste kan: waarde creëren en de beste ondersteuning bieden aan zijn klanten.

Een verbeterde, remote-first groeiverwachting

Jarenlang kon Optymyze alleen maar dromen van overal ter wereld werknemers en zzp'ers werven. Voor een bedrijf dat zich erop richtte zijn product het beste in de markt te maken, waren de complexiteiten van het vormen van nieuwe bedrijven, nieuwe bankrekeningen openen, zich met regelgeving bezighouden houden en bekend zijn met de ins en outs van lokale bureaucratieën teveel van het goede.

Met de ondersteuning van Remote kan Optymyze nu een recruitmentstrategie ontwikkelen zonder gebonden te zijn aan een locatie. De kandidatenpool is nu een oceaan en de mogelijkheden zijn bijna oneindig.

Sandu is tevreden. "We kunnen nu zorgen voor de positieve invloed die we intern, bij onze klanten en in de ruimte van verkoopvergoedingsmanagement willen bereiken."

De toekomst van Optymyze

Ondanks een sterke macro-economische tegenwind, wil Optymyze de werknemersbasis verder uitbreiden. Met de strategische wervingsmogelijkheden die met de ondersteuning van Remote kunnen worden bereikt, kan het bedrijf zich richten op belangrijke functies en doorgaan met het onboarden van het deskundige talent dat het nodig heeft.

Optymyze wil de energie die het bespaart op werven en compliance inzetten om de klantrelaties te verbeteren en de merkloyaliteit te versterken. En als de innovatieve aard van de producten enige indicatie is, gaat Optymyze zorgen voor een van de grootste merkloyaliteiten in de sector.

Remote staat voor het bedrijf klaar gedurende het hele traject en zorgt ervoor dat Optymyze voor zijn mensen kan zorgen, waar ze ook wonen.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.