Verhalen van klanten 12 min

Swell bespaart tijd met zorgeloze internationale recruitment

Geschreven door Preston Wickersham
10 december 2021
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Ontdek hoe headless e-commerceplatform Swell wereldwijd groeit met Remote.

Swell werft vol vertrouwen over de hele wereld

Swell is een snelgroeiend wereldwijd remote-first softwarebedrijf. Naarmate het bedrijf schaalt, neemt het snel nieuwe mensen aan. Het kleine agile team wordt uitgebreid om werk van de beste kwaliteit te kunnen blijven leveren. Swell had een partner nodig die de HR-uitdagingen van een wereldwijd team aankon, zoals omgaan met lastige lokale belastingregels en naleving, zonder de uitbreiding van Swell daarbij te vertragen.

Swell in een notendop

  • Hoofdkantoor: Volledig remote

  • Opgericht: 2018

  • Bedrijfsgrootte: 26 werknemers

  • Sector: E-commerce

  • Totaal aantal landen met werknemers: 7

Dankzij het gebruikersvriendelijke platform en de efficiënte klantenservice van Remote kan Swell zijn personeelsbestand uitbreiden met internationale medewerkers. Zo kunnen ze met een naadloze HR-ervaring hun eigen unieke bedrijfscultuur blijven opbouwen. Alle werknemers voelen zich thuis bij het bedrijf en zijn betrokken bij de groei van Swell, waar ze zich geografisch gezien ook bevinden.

Waarom Swell voor Remote heeft gekozen

Waarom vertrouwde Swell op Remote bij de uitbreiding van het wereldwijde team?

  1. Remote's snelle onboardingsprocessen maken het leven van Swell een stuk eenvoudiger. Ze hebben nu meer tijd om zich te richten op groeien en op het creëren van een prettige werkomgeving.

  2. Volgens Swell is het team van Remote behulpzaam, vriendelijk, professioneel en, het belangrijkst, transparant.

  3. Door de samenwerking met Remote krijgt Swell de hulp die het nodig heeft om vertrouwen op te bouwen bij zijn wereldwijde werknemers. Met Remote aan hun zijde hebben de werknemers van Swell het gevoel dat ze onderdeel zijn van één groot wereldwijd team.

400% groei managen terwijl je plant voor de toekomst

Het verhaal van Swell is inspirerend. Het bedrijf is in oktober 2020 van start gegaan als 'stealth mode' start-up met vijf werknemers, maar onboardde in 2021 26 nieuwe werknemers. Met zo'n groeiniveau zijn structuur en stabiliteit erg belangrijk. Stefan Kende, de COO van Swell, kent het belang van deze voordelen.

"Op pre-seed niveau krijg je met andere uitdagingen te maken. Je probeert continu alles bij elkaar te houden, terwijl er maar drie of vier andere mensen in het bedrijf zijn die je kunnen helpen", zegt Kende.

Toen we vorig jaar onze financiering aan het regelen waren, werd een van de hoofdvragen: hoe laten we Swell op de juiste manier groeien? Het blijft niet altijd een bedrijf met vijf personen. En het wordt ook geen bedrijf met 26 personen. We weten dat het veel groter wordt dan dat.

Tijdens deze periode van enorme groei, is Kende het HR-aanspreekpunt. Hij is verantwoordelijk voor het screenen van kandidaten, het onboardingsproces en de algemene recruitmentstructuur van het bedrijf. En alsof dit nog niet genoeg is, moet hij ook alle facetten van operations te regelen, van HR en de juridische afdeling tot de financiële afdeling. En dat allemaal terwijl hij ook de teams moet aansturen en beschikbaar moet zijn voor individuele werknemers. Kort gezegd: hij doet best veel. Met Remote's hulp is het nu allemaal haalbaar.

Wereldwijd groeien als een remote-first bedrijf

Als een remote-first bedrijf, trekt Swell een scala aan mensen aan met verschillende vaardigheden. "In San Francisco heb je een specifieke groep mensen met een zeer specifieke mindset", zegt Kende. "Zelfs als je het allerbeste team van de wereld opzet in San Francisco, blijft het een team met een perspectief uit San Francisco."

Met dit in het achterhoofd is Swell vastberaden om het beste talent van de wereld aan te trekken. "We zijn een wereldwijd bedrijf. We willen dus ook internationaal talent aantrekken dat daarbij past. Bij Swell gaat het er niet om waar je je bevindt, als je maar een internetverbinding hebt." En zo begon Kende's missie om hulp te vinden bij internationaal werven.

En hoe vond hij Remote precies? "Mijn zwager vertelde me over Remote. Hij runt een klein bedrijf in Zweden en werkt samen met Remote. Hij wilde mensen werven in andere Europese landen. Maar, net als vele anderen, runt hij maar een klein bedrijf en had hij geen zin en tijd om uit te zoeken hoe dat allemaal werkt."

Het was voor Kende en Swell ook belangrijk dat hun samenwerkingspartner autonoom kon werken zonder continue ondersteuning van HR.

Ik was op zoek naar bedrijven en partners die heel wat van dat werk van me konden overnemen, zonder dat ik daar steeds bij hoefde te helpen. HR-zaken zijn belangrijk, maar ik heb elke week ook 10 andere prioriteiten.

Kende wist dat Remote's enorm nauwkeurige naleving het leven makkelijker zou maken. "Als ik de lokale belastingen of iets anders wat locatiespecifiek is, moet gaan doorgronden, is de kans groot dat we iets missen en er problemen ontstaan.

Toen Kende Remote's gebruiksklare platform ontdekte en zag hoe gebruiksvriendelijk het is, was de beslissing snel gemaakt:

"Je wilt het gevoel hebben dat het bedrijf waar je voor werkt alles goed geregeld heeft. Als Remote zegt dat het geregeld is, dan is er over nagedacht, is het net zo goed onderzocht als ik zelf had kunnen doen en regelen ze de juiste payroll, belastingen enzovoort. Ik denk dat die gemoedsrust het belangrijkst voor me was, aangezien ik honderden andere dingen te doen heb op een dag."

Na andere EOR-bedrijven geprobeerd te hebben, die teveel van zijn tijd en aandacht vroegen, was Remote een perfecte match voor Kende. Dit kwam voornamelijk omdat Remote alle logistieke en ondersteuningszaken regelde voor een eerlijk en transparant tarief.

Hoe Remote de mensen en cultuur van Swell ondersteunt

Remote heeft het recruitmentproces niet alleen makkelijk, maar ook ontzettend efficiënt gemaakt. Voor Kende waren het het communicatieniveau en de geweldige klantenservice die hem over de streep trokken. Hij vindt zijn partners bij Remote, Eliot en Sarah, behulpzaam, vriendelijk, deskundig en, vooral, eerlijk.

"Ze geven snel aan als ze het antwoord niet meteen hebben, maar het voor je gaan uitzoeken. Het voelt niet alsof je heel moeilijk doet. Als er iets is, geef ik het meteen door en dan zeggen ze 'Oké, we begrijpen het en we gaan het regelen.'"

Kende, die werkzaam is als Head of HR, heeft vaak geen antwoord op ingewikkelde vragen van werknemers. "Ik heb geen antwoord op de vraag wat dit jaar nodig is voor het pensioenbelastingfonds in Australië. Het is fijn dat ik dan contact kan opnemen met Remote. Ik krijg het antwoord dan per e-mail of ze nemen rechtstreeks contact op met de werknemer."

Het is geweldig dat het team van Remote fungeert als een lokale accountmanager en helpt bij dingen regelen en dat ze zorgen dat mijn werknemers daadwerkelijk antwoord krijgen van HR.

Het was voor Kende ook van belang dat internationale werknemers zich net zo betrokken voelden als hun nationale collega's.

"Het is voor mij heel belangrijk dat internationale werknemers zich geen tweederangsburgers voelen. Het was vroeger lastig om internationale werknemers in dienst te nemen, vooral voor kleine bedrijven. Internationale mensen werden aangenomen als zzp'ers, ontvingen niet de gangbare secundaire arbeidsvoorwaarden of hadden het gevoel dat ze niet écht deel uitmaakten van het team en misliepen wat er allemaal gebeurde in de VS."

Het was voor mij belangrijk om te werken met een EOR die voelt alsof er mensen binnen de organisatie werken en er niet alleen wat software wordt toegepast. Remote zorgt voor betere communicatie en een beter vertrouwen binnen mijn team.

Bij Swell staan de mensen op de eerste plaats. Samen met Remote helpt Kende bij het vormgeven van de talentenpijplijn om het groeitraject van het bedrijf te ondersteunen. "Het is het belangrijkste om te optimaliseren voor onze mensen en te zorgen dat ze zich betrokken voelen, het gevoel hebben dat we in ze investeren en dat ze echt onderdeel zijn van het team. Ik geloof er sterk in dat [de teams en de mensen] een bedrijf maken of kraken, dus ik besteed het meeste van mijn tijd aan het helpen opbouwen, groeien en bevorderen van onze bedrijfscultuur."

Dankzij Remote groeien en bloeien het bedrijf en de bedrijfscultuur van Swell.

Swell zoekt mensen! Bekijk de remote vacatures op de carrièrepagina van Swell.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.