Global Payroll 6 min

Trends in global payroll: wat je bedrijf moet weten

Geschreven door James Doman-Pipe
12 oktober 2023
James Doman-Pipe

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Als je bedrijf werkzaam is in meerdere landen, is je global payroll van cruciaal belang.

Met een goed georganiseerde global payroll kun je voldoen aan lokale belasting- en arbeidswetgeving, ingewikkelde administratieve processen stroomlijnen en, misschien nog wel het belangrijkste, je werknemers correct en op tijd uitbetalen.

De trends in global payroll veranderen echter razendsnel. Je moet goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van global payroll om compliant te blijven en je processen zo effectief mogelijk in te richten.

In dit artikel kijken we naar een aantal van de belangrijkste huidige trends in global payroll en leggen we uit hoe je bedrijf de concurrentie een stapje voor kan blijven.

Laten we aan de slag gaan.

Steeds meer bedrijven werken met internationale teams, waardoor de traditionele aanpak van payroll snel is veranderd. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van deze ontwikkelingen en ze te implementeren in de processen van je eigen organisatie.

Er zijn een paar belangrijke trends achter deze ontwikkelingen.

De opkomst van global payroll software in de cloud

Dankzij global payroll-programma's in de cloud is het makkelijker geworden om internationale werknemers uit te betalen en om het payrollproces te beheren.

Deze verschuiving naar de cloud maakt het volgende mogelijk voor je bedrijf:

 • meer toegangspunten;

 • betere en up-to-date beveiliging;

 • makkelijkere rapportage;

 • betere, nauwkeurigere berekeningen;

 • verbeterde schaalbaarheid;

 • makkelijker gebruikersbeheer.

Als je met een product in de cloud werkt, hoef je geen interne IT-structuur meer op te zetten en te beheren. Je payroll-leverancier regelt dit allemaal voor je. Zo kun je aanzienlijk kosten besparen.

Een prettigere onboardingservaring voor werknemers

Een van de belangrijkste trends in global payroll is de positieve invloed op de onboarding, die dankzij digitale tools en bronnen veel soepeler verloopt. De meeste global payroll solutions regelen en automatiseren veel belangrijke onderdelen van het onboardingsproces, zodat je bedrijf zich kan richten op een persoonlijke, afgestemde ervaring voor je nieuwe werknemer, ongeacht waar deze zich bevindt.

Dit is cruciaal, want een positieve onboardingservaring kan zorgen voor een groter loyaliteitsgevoel en meer werknemerstevredenheid. Dit zorgt weer voor een prettige, stimulerende bedrijfscultuur, waarin je mensen zich gewaardeerd voelen en graag bij je willen blijven werken.

Minder risico op niet-naleving

Naleving is een belangrijk onderdeel van global payroll. Bedrijven die zich niet houden aan lokale arbeids- en belastingwetgeving krijgen vaak te maken met straffen, boetes en reputatieschade. Omdat de wetgeving van landen vaak verandert, kan het lastig zijn om bij te houden wat je verplichtingen zijn.

Gelukkig kunnen bedrijven dit risico nu minimaliseren dankzij verbeterde global payrolltechnologie. Met betrouwbare platforms, zoals het platform van Remote, blijf je wetswijzigingen en -aanpassingen de baas en implementeer je ze naadloos in het payrollproces.

Payroll solutions in de cloud maken het ook makkelijker voor bedrijven om aan arbeidswetten in verschillende landen te voldoen. Stel bijvoorbeeld dat je werknemers hebt in India en de Filipijnen. Volgens de Indiaase wetgeving mogen werknemers 10 uur per dag werken, maar in de Filipijnse wet staat dat je voor werk boven de 8 uur extra overuren moet betalen. Met een platform zoals dat van Remote kun je rechten aanpassen op basis van lokale regelgeving. Zo zorg je ervoor dat je in elk land compliant bent.

Payrollprocessen automatiseren

Zoals in veel sectoren, is ook bij global payroll automatisering het sleutelwoord. Je kunt je global payroll nu in een paar uur verwerken, in plaats van in een paar weken. Zo bespaar je tijd, geld en middelen.

Automatisering heeft ook een positieve invloed op andere aspecten van payroll. Als je ingewikkelde handmatige taken bijvoorbeeld automatiseert, loop je minder risico op fouten die bij handmatig werk ontstaan en verbeter je de nauwkeurigheid van je gegevens. Zo bespaar je tijd en behoud je je werknemers. Ook zorg je ervoor dat je compliant blijft met de lokale regelgeving in meerdere landen.

Deze vernieuwende manier van payrollverwerking is sneller en kostenbesparend, wat in het huidige bedrijfsklimaat essentieel is.

Integratiegerichte software

Geïntegreerde HR- en payrollsystemen zijn een game changer voor global payroll. Ze maken het hele proces soepeler, sneller en nauwkeuriger. Door alle gegevens van werknemers op één plek te verzamelen, kunnen bedrijven hun HR-functies samenvoegen. Dat betekent minder papierwerk, minder fouten en een gelukkiger HR-team.

Deze gegevensintegratie kan ook zorgen voor waardevolle inzichten, waarmee je beter kunt plannen en slimmere keuzes over vergoedingen kunt maken.

Meer focus op gegevensbeveiliging

Gegevensbeveiliging is cruciaal voor payrollteams, vanwege de gevoelige aard van de informatie. Net als boetes en straffen, kan een datalek ernstige juridische gevolgen hebben, vooral als gegevens verkeerd worden gebruikt en de lokale arbeidswetten worden geschonden.

Payroll solutions in de cloud worden steeds populairder omdat ze dit soort risico's voorkomen. Vertrouwde leveranciers zoals Remote hebben solide, up-to-date beveiliging en verificatieprocessen die je gegevens bij elke stap beschermen en zorgen dat je compliant blijft met regionaal beleid, zoals de AVG.

Meer internationale mobiliteit en overplaatsing

Naarmate bedrijven internationaal gaan uitbreiden, doen werknemers dat ook. Het komt steeds meer voor dat mensen verhuizen naar andere landen, maar voor dezelfde werkgever blijven werken. Deze flexibele aanpak van internationale mobiliteit wordt weerspiegeld in de manier waarop bedrijven hun payroll structureren.

Dit brengt uiteraard ook weer uitdagingen met zich mee, maar met de hulp van een deskundige global payroll partner kan je bedrijf deze relatief eenvoudig aangaan.

De invloed van COVID-19

Veel van deze trends zijn een direct gevolg van de COVID-19-pandemie, die de manier waarop bedrijven werken volledig heeft veranderd. Dat geldt ook voor hoe ze global payroll beheren.

De pandemie heeft het belang aangetoond van een flexibele en veilige global payroll solution, waarbij je bedrijf zich snel moet kunnen aanpassen aan wetswijzigingen en nieuwe uitdagingen. De pandemie heeft ook duidelijk gemaakt dat je payroll toekomstbestendig moet zijn. Je gegevens moeten veilig zijn, je moet voldoen aan lokale arbeidswetgeving en je moet je processen automatiseren.

De juiste payroll solution-leverancier kan ervoor zorgen dat je hier met minimale input en tijd aan voldoet.

Hoe kan een global payroll solution helpen?

Het is belangrijk om te investeren in een betrouwbare global payroll solution om deze uitdagingen aan te kunnen gaan en de trends bij te houden. Anders loop je het risico dat je niet voldoet aan lokale arbeidswetgeving, belastingbetalingen en salarisinhoudingen verkeerd berekent en het slachtoffer wordt van datalekken. De kosten, straffen en reputatieschade die hieruit voortkomen, kunnen op termijn een groot probleem worden voor je bedrijf.

Remote is de perfecte partner om je global payroll te beheren. We bieden oplossingen voor alle uitdagingen die hierboven zijn vermeld, zoals:

 • Directe toegang tot onze eigen lokale belastingspecialisten in de landen waar je mensen aanneemt.

 • Regelmatige updates van onze payrollprocessen in lijn met wijzigingen in wetgeving.

 • Eén centraal payrollsysteem (met de mogelijkheid om in meerdere valuta te betalen).

 • Naadloze integraties met meerdere HR-platforms (en API-toegang).

 • Een solide en veilige infrastructuur.

 • Automatisering van administratieve taken, waarmee jij en je team talloze werkuren kunnen besparen.

Praat met een van onze experts voor meer informatie over de voordelen van een global payroll solution voor jouw bedrijf en ontdek hoe we samen je bedrijf kunnen transformeren.

Vertrouw op de leider op het gebied van payroll in meerdere landen volgens G2 om overal ter wereld je team te betalen

Je hebt minder kosten, beheert belastingen en secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoet overal ter wereld aan de regels als je je payroll consolideert met Remote.

Aan de slag

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.