Verhalen van klanten 11 min

Hoe Earthly duurzame groei mogelijk maakt met Remote's wereldwijde platform

Geschreven door Hallie Wiseman
3 februari 2023
Hallie Wiseman

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Voor Earthly wordt de mate van succes niet bepaald door het geld dat wordt verdiend. Nee, het bedrijf meet het succes in het aantal ton aan verwijderde koolstof. Het milieubewuste bedrijf adviseert andere bedrijven over hoe ze kunnen investeren in de natuur en hun impact op het klimaat kunnen beperken. Earthly wil vóór 2023 een gigaton aan koolstofuitstoot verwijderen. Earthly's klantenbestand is sinds de oprichting in 2020 exponentieel gegroeid, maar om de ambitieuze doelstellingen te bereiken moet het bedrijf het remote team gaan uitbreiden.

Een goede bedrijfscultuur behouden, compliant blijven en toegang tot het beste talent zijn belangrijke onderwerpen voor remote-first bedrijven die wereldwijd willen uitbreiden. Lees verder om te ontdekken waarom Earthly op Remote vertrouwde bij deze belangrijke internationale uitbreiding.

Earthly in een notendop

  • Hoofdkantoor: volledig remote

  • Opgericht: 2020

  • Bedrijfsgrootte: 15 werknemers

  • Sector: Milieutechnische diensten

  • Werknemers via Remote: 4

Tijdens zijn werk als producent voor voedsel- en drankmerken las Oliver Bolton, de CEO en oprichter van Earthly, in 2018 een verontrustend rapport. Uit onderzoek van de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering (IPCC) bleek dat de temperatuur op wereldwijd niveau met 1,5 graad Celsius was gestegen. Dit was schokkende informatie. Bolton wist meteen dat hij iets moest doen.

Wat mijn ogen deed openen was de gedachte aan toekomstige gesprekken met mijn tienerzoon, die me zou uitdagen en zou vragen: 'Jouw generatie wist hoe het milieu ervoor stond. Waarom heb je niet meer gedaan?'

Earthly werd zijn manier om 'meer te doen'. Het bedrijf ging aan de slag om kleine bedrijven en grote ondernemingen te adviseren over manieren om in de natuur te investeren, de klimaatvoetafdruk te verminderen en een positieve netto-impact te hebben op de planeet.

Bedrijven zagen de waarde van Earthly's services direct in en het klantenbestand groeide snel, waardoor een groter team nodig was om de werklast aan te kunnen. Bolton wilde het bedrijf volledig remote houden en wereldwijd werven, maar hij wist ook dat het oprichten van entiteiten in andere landen een enorme last was. Met steeds meer klanten had Earthly een partner nodig die de global HR kon regelen, zodat het bedrijf zich kon richten op het redden van de planeet.

Eenvoudig wereldwijd werven, zonder dat er nieuwe entiteiten nodig zijn

Hoe kon Earthly wereldwijd talent vinden met dezelfde klimaatdoelstellingen zonder de last van eigen entiteiten oprichten? Na een diepgaand gesprek met een zakenvriend, ontdekte Bolton dat Remote de oplossing was.

Bolton kwam erachter dat Remote eigen entiteiten heeft in verschillende landen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van externe leveranciers of partnerschappen met derden. Dat betekende dat hij overal talent kon vinden zonder vast te lopen in juridische kwesties of hoge kosten.

We hadden eerder onze eigen entiteit opgericht in Bulgarije, dus we weten hoe het is om dit zelf te regelen. Het was tijdrovend en stressvol. De waarde van een samenwerking met Remote is mij duidelijk en ik kan de systemen die jullie hebben opgezet echt aanraden.

Earthly had ook geen last van taalverwarring dankzij Remote's automatisch gegenereerde contracten en landspecifieke wervingsexperts. Kortom, het bedrijf kon zich volledig richten op het werven van milieubewuste teamleden in plaats van op internationale HR-zaken.

Hoe Earthly internationaal werven naar een hoger niveau heeft getild met Remote

Om wereldwijde verandering teweeg te brengen, is volgens Earthly een wereldwijd personeelsbestand nodig. Het bedrijf moet keuze hebben uit uitzonderlijk, klimaatbewust talent over de hele wereld, maar met de middelen van een opkomende start-up. Door de samenwerking met Remote heeft Earthly de juiste mensen kunnen werven en aannemen.

"Het hele proces is nu gestroomlijnd voor ons en de werknemers. Het onboarden van nieuwe werknemers gaat heel efficiënt. Het is geen stressvol proces meer en dat is voor iedereen prettig.

Remote's intuïtieve EOR-platform en selfonboarding zorgen ervoor dat Earthly snel kan schalen zonder zich zorgen te maken om naleving, secundaire arbeidsvoorwaarden, payroll of andere landspecifieke aspecten. Earthly kan zelfs al een inkijkje krijgen in mogelijke nieuwe recruitmentlocaties met Remote's landenpagina (voor meer informatie over landen met potentieel nieuwe werknemers) en de calculator voor werknemerskosten (om de verwachte kosten voor nieuwe werknemers te berekenen, waaronder secundaire arbeidsvoorwaarden).

"We vinden het fijn om dingen te bekijken zoals de potentiële meerwaarde van werknemers in bepaald landen, voordat we actief gaan werven. Het van tevoren landen kunnen bestuderen was ook erg handig."

Met Remote heeft Earthly een groeipartner die niet alleen het wereldwijde werven regelt, maar ook begrijpt dat het bedrijf op zoek is naar remote werknemers die onze planeet willen beschermen en herstellen.

Cultuur en saamhorigheid bevorderen met Remote

Sinds de samenwerking met Remote heeft Earthly zijn bedrijfscultuur verstevigd en geen problemen gehad met werven in andere landen. De landexperts van Remote zorgen ervoor dat Earthly zijn werknemers een competitief salaris kan bieden.

De manier waarop het proces is aangepakt en het feit dat we remote werknemers dezelfde incentives kunnen bieden als onze werknemers in het VK, hebben ervoor gezorgd dat iedereen zich onderdeel voelt van hetzelfde bedrijf.

Remote heeft Earthly ondersteund bij een van de meest progressieve initiatieven van het bedrijf: de invoering van een vierdaagse werkweek.

"Door Remote hebben we de vierdaagse werkweek kunnen verwerken in de contracten, zodat iedereen het gevoel heeft onderdeel te zijn van dezelfde structuur. Ik denk dat dit heel belangrijk is: je onderdeel voelen van een organisatie, in plaats van een schakeltje zijn van een bedrijf dat zich in een ander land bevindt."

De volgende stap voor Earthly in wereldwijd werven

De groeiambitie van Earthly is net zo groot als de missie om koolstofuitstoot te verminderen. Het bedrijf wil het team in de nabije toekomst verdubbelen en hubs opzetten in de VS en Azië om een wereldwijd klantenbestand te beheren. 

We hebben recent de milestone bereikt van bijna 400 bedrijven waar we mee samenwerken. We gaan ons team dus verder uitbreiden en schalen en willen ons gaan richten op grotere klanten."

Earthly heeft momenteel internationale vacatures openstaan voor kandidaten die willen meehelpen aan de missie om voor 2030 een gigaton aan koolstofemissies weg te werken.

En wanneer Earthly nieuwe klimaatgerichte werknemers vindt, staat Remote klaar met solide employer of record services om te zorgen dat ze zich meteen thuis voelen binnen de organisatie.

Wil je net als Earthly internationaal werven zonder stress? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.