Global Payroll 7 min

De voordelen van global payroll: wat groeibedrijven moeten weten

Geschreven door James Doman-Pipe
12 oktober 2023
James Doman-Pipe

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Het is voor een groeigericht bedrijf belangrijk om mensen te kunnen aannemen in het buitenland. Zo kun je kosten besparen, meer diversiteit creëren en toegang krijgen tot het beste talent, waar zich dat ook bevindt.

Maar payroll beheren voor een verspreid team kan een uitdagende taak zijn. Naast nieuwe administratieve processen krijg je te maken met buitenlandse belasting- en arbeidswetten. En er is altijd een sluimerend risico op boetes en straffen als je iets verkeerd doet.

Door een betrouwbare global payroll solution te implementeren, kun je deze problemen eenvoudig aanpakken en ervoor zorgen dat je payroll gestroomlijnd, eenvoudig te beheren en, het belangrijkste, volledig compliant is.

We laten je zien hoe een global payroll solution je leven makkelijker maakt, zodat jij je bedrijf zorgeloos kunt laten groeien.

Wat is global payroll?

Als je mensen aanneemt in verschillende landen, bestaat het proces uit meer dan ze alleen betalen. Je moet namelijk ook hun belastingen regelen en voldoen aan de arbeidswetten van het land. Dit maakt allemaal deel uit van global payroll.

Hierbij kun je denken aan het volgende:

 • Salarissen berekenen

 • Zorgen dat betalingen op tijd worden gedaan

 • Betalingen bijhouden en rapporteren

 • Loonstrookjes uitgeven

 • Belasting inhouden en betalen

 • Voldoen aan lokale arbeidswetten

In onze uitgebreide gids vind je meer informatie over global payroll en wat jouw verantwoordelijkheden zijn.

link to Wat is global payroll?
20 min

Wat is global payroll?

Krijg meer informatie over global payroll en ontdek hoe je met een global payroll provider snel talent kunt aannemen op de internationale markt.

Wat zijn de voordelen van global payroll?

Voor een groeibedrijf met beperkte middelen kan het enorm moeilijk zijn om al deze taken te beheren. Naast het regelen van de administratie moet je ook voldoen aan lokale regelgeving en zorgen dat je integeer en veilig met gevoelige persoonlijke en financiële gegevens omgaat. In de meeste gevallen is dit simpelweg niet te doen.

Daarom wordt het in het algemeen aangeraden om de global payroll uit te besteden. Zo bespaar je tijd en geld en kun je je werknemers een prettigere ervaring bieden. 

Hieronder staan een aantal voordelen van werken met een global payroll solution.

Je hoeft geen nieuwe entiteiten op te richten

Bedrijven moeten vaak nieuwe entiteiten oprichten in verschillende landen om mensen op deze locaties te kunnen aannemen en betalen. Dat is vaak een omslachtig, ingewikkeld en duur proces.

Door met één global payroll-platform te werken, kun je dit voorkomen. Je payroll-partner regelt al het zware werk voor je. Bovendien loop je veel minder nalevingsrisico en houd je je overheadkosten laag.

Bekijk hoe de betrouwbare payroll solutions van Remote je global HR-aanpak kunnen veranderen.

Je bespaart tijd

Met een global payroll solution automatiseer je de handmatige, tijdrovende taken die normaal gesproken bij interne payroll komen kijken, zoals belastingberekeningen, buitenlandse valutaconversies en naleving. Je bespaart zo niet alleen tijd, maar verlaagt ook het risico op fouten of onnauwkeurigheden en zorgt ervoor dat je werknemers op tijd en correct worden betaald, waar ze ook zijn.

Een krachtige global payroll solution, zoals die van Remote, heeft ook integraties voor andere software. Denk hierbij aan specialistische tools voor accounting of programma's voor enterprise resource planning (ERP).

Je bespaart geld

Een van de grootste kostenbesparingen die je met een global payroll solution doet, is dat je compliant blijft zonder interne middelen te hoeven investeren. De lokale expert van Remote houden bijvoorbeeld juridische wijzigingen bij en passen je payroll hier op aan. Hierdoor ben jij minder geld kwijt aan juridische en administratieve kosten.

Naast de gemoedsrust die dit je geeft, betekent het ook dat je je beter kunt richten op andere groeiactiviteiten van je bedrijf.

Tijdbesparingen hebben vaak ook een positief effect op de kosten. Door je risico op fouten en onnauwkeurigheden te verlagen, loop je ook minder risico op niet-naleving, wat tot financiële straffen zou kunnen leiden.

Je blijft compliant

Zoals gezegd, is naleving een belangrijk, en tevens complex, onderdeel van global payroll. Met een global payroll solution worden al je landspecifieke nalevingsverplichtingen geregeld, van het recht op vakantiedagen en de berekeningen van overuren tot de bijdragen voor sociale zekerheid en belastinginhoudingen.

Een betrouwbare global payroll service is altijd op de hoogte van wijzigingen in de belastingwetgeving, arbeidsregelgeving en vereisten met betrekking tot gegevensprivacy en implementeert deze automatisch in je payrollactiviteiten.

Zo blijft alles op rolletjes lopen en hoef je geen lokale juridische en belastingbureaus in de arm te nemen.

Integreren in een handomdraai

Je kunt je global payroll solution eenvoudig integreren met de rest van je HR-techstack, waardoor je je payrollprocessen kunt stroomlijnen en efficiënter te werk gaat. Door deze integraties kun je makkelijker internationaal uitbreiden en blijf je compliant met lokale regelgeving. Ook verminder je je papierwerk en verbeter je je budgetplanning.

Je werknemers hebben hier ook voordeel van, omdat ze makkelijk zelf hun loonstrookjes kunnen inzien en andere HR-taken kunnen beheren.

Je kunt sneller internationaal uitbreiden

Zowel snelgroeiende als gevestigde internationale bedrijven moeten snel personeel kunnen aannemen en kunnen uitbreiden, en dat is precies wat je met global payroll software kunt doen.

Een groot deel van het onboardingsproces (én offboardingsproces) is geautomatiseerd, waardoor je zelf alleen standaardgegevens hoeft in te voeren. Dat betekent dat je mensen op schaal kunt aannemen en snel kunt blijven uitbreiden, terwijl je volledig compliant blijft over de hele wereld.

Al je gegevens staan op één plek

Zoals we hebben besproken, is global payroll een omvangrijk en complex proces. Met een betrouwbaar global payroll-platform kun je het allemaal een stuk makkelijker beheren.

Door alles in één global payrollhub te centraliseren, kun je je payrollprocessen stroomlijnen en zorgen voor een consistente aanpak in elk land. Je kunt in de hub ook makkelijker gevoelige gegevens beveiligen en beschermen, je workflow bijhouden en rapporten uitdraaien.

Een hogere werknemerstevredenheid

Al je werknemers willen correct en tijdig betaald worden, waar ze zich ook bevinden. Als hun loonstrookjes niet kloppen of te laat zijn, kan dit zorgen voor spanningen en de werknemerstevredenheid negatief beïnvloeden. En dat kan op de lange termijn tot nog veel grotere problemen leiden.

Met global payroll software zal dit niet gebeuren. Je krijgt duidelijke begeleiding bij het regelen van het salaris en de juridische vereisten in verschillende landen, waardoor je fouten kunt voorkomen. Dankzij handige functies, zoals Remote's ondersteuning van verschillende valuta, ontstaat er minder snel verwarring en voorkom conflicten, zodat de relatie met je team positief blijft.

Een betrouwbare global payroll solution maakt niet alleen administratie en naleving makkelijker: het kan ook bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur, waardoor je werknemers tevreden en loyaal blijven.

Hoe kan Remote helpen?

De global payroll solutions van Remote zijn ontwikkeld met al deze dingen in het achterhoofd. Met ons platform kun je:

 • je payrollprocessen samenvoegen en stroomlijnen

 • je tijdrovende administratieve taken reduceren

 • zorgen dat je alle lokale belasting- en arbeidswetten naleeft

 • je payrollkosten verminderen

 • internationale en contante betalingen doen

 • belastinginhoudingen en -aangiften uitbesteden

Remote neemt al het zware werk van je over, zodat jij je tijd, geld en middelen kunt besteden aan wat voor jou belangrijk is.

Download onze uitgebreide gids voor meer informatie over hoe je bedrijf kan profiteren van een global payroll en te zien hoe je dit allemaal kunt regelen.

Ontvang je gids over global payroll met deskundig advies over outsourcen

Lees meer over hoe je de global payroll van je team beheert en zorgt dat je bedrijf compliant blijft met het internationale arbeidsrecht.

Global payroll management guide.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.