Verhalen van klanten 9 min

Hoe Automation Hero met Remote door heel Europa talent aanneemt

Geschreven door Elena Constantinescu
27 mei 2022

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Als intelligent procesautomatiseringsbedrijf in Duitsland wil je graag het beste talent werven; en het liefst zoveel mogelijk. Hoe heeft Automation Hero gebruikgemaakt van Remote om vacatures sneller in te vullen, internationale zzp'ers om te zetten naar fulltime werknemers en nalevingsproblemen op te lossen? Lees verder om daarachter te komen.

Automation Hero in een notendop

Hoofdkantoor: Duitsland (Europa) en de Verenigde Staten (wereldwijd)

Opgericht: 2017

Bedrijfsgrootte: 100 werknemers, 20 zzp'ers

Sector: Gerobotiseerde procesautomatisering

Totaal aantal landen met werknemers: 13

Waarom Automation Hero voor Remote heeft gekozen

Automation Hero heeft voor Remote gekozen om wereldwijde wervingsplannen te kunnen versnellen, keuze te hebben uit nieuwe talentmarkten en langetermijncontractanten om te kunnen zetten naar fulltime medewerkers met secundaire arbeidsvoorwaarden.

  • Automation Hero ervaart nu meer vrijheid en flexibiliteit in het recruitmenttraject.

  • Het bedrijf heeft meerdere vertrouwde zzp'ers kunnen omzetten naar fulltime werknemers met de beste lokale secundaire arbeidsvoorwaarden en passend verlof.

  • We krijgen ook meer referrals van werknemers dankzij Remote's eenvoudige onboardingsproces.

  • De accountservices van Remote hebben gezorgd voor veel reacties, handige hulpbronnen en steeds beter wordende tools die de HR-processen van Automation Hero hebben gestroomlijnd.

  • Het HR-team van Automation Hero hoeft zich nooit af te vragen of het bedrijf compliant is in bepaalde landen en de naadloze international payroll services van Remote zorgen ervoor dat iedereen correct en op tijd wordt betaald.

  • Werknemers voelen zich helemaal thuis dankzij het wereldwijde en toegewijde team van Remote.

Duizenden uren aan productiviteit besparen

Auomation Hero is in Duitsland opgericht. De mogelijkheid om alleen binnen Duitsland te werven, beperkte echter de recruitmentmogelijkheden en de talentenpool van het bedrijf. Daarom besloot het bedrijf om uit te breiden naar het VK.

Volgens Jessica Hernandez, Head of HR bij Automation Hero, was de eerste fout die ze maakten het alleen te proberen.

We hebben een entiteit in het VK, die ik zelf heb opgericht, en [het oprichtingsproces] was vreselijk. Het was totaal niet kostenbesparend om dat allemaal te regelen. Het was ingewikkeld en kostte veel tijd.

Voordat Remote in beeld was, besteedde Hernandez talloze uren aan het zelf opzetten van een internationale infrastructuur om te werven. Zelfs met de ondersteuning van een gespecialiseerd bureau dat ze had ingehuurd, was ze veel tijd, energie en geld kwijt aan het oprichten van een entiteit voor Automation Hero in het VK. Terugkijkend op die lastige tijd, zegt Hernandez: "Het was best kostbaar om een entiteit op te richten voor een handvol werknemers, alleen maar om de lokale markt af te tasten."

Automation Hero wilde keuze uit een meer diverse talentenpool om de recruitmentdoelen te halen, maar had geen zin meer in de ellende die komt kijken bij het oprichten van een entiteit in een ander land, laat staan in meerdere landen.

Bij het onderzoeken van de mogelijkheden had Hernandez een aantal vereisten. "Juridisch gezien moet alles goed geregeld zijn, de payroll moet op tijd zijn en de werknemers moeten het gevoel hebben dat er voor ze wordt gezorgd."

Remote voldeed aan al deze eisen, waardoor Hernandez en het team van Automation Hero hun zorgen over wereldwijd werven achter zich konden laten.

Ons accountteam bij Remote is fantastisch. Ze hebben al onze zorgen verlicht en ons het vertrouwen gegeven om uit te breiden naar nieuwe landen."

Werknemers centraal stellen

Dankzij de juiste infrastructuur en ondersteuning kan Automation Hero als bedrijf groeien en zijn mensen echt ondersteunen. Hernandez, Head of HR, geeft aan dat de samenwerking met Remote ongelooflijk positief is geweest voor het bedrijf.

Ze vertelde van een engineer van Automation Hero, Sebestyén, die in Hongarije woont. Sebestyén werkte twee jaar als zzp'er waarna hij, dankzij de samenwerking van Automation Hero met Remote, kon worden omgezet naar een fulltime werknemer. Dit soort belangrijke kansen, zoals iemand fulltime in dienst kunnen nemen, zorgen ervoor dat mensen tevreden blijven en Automation Hero kan blijven doorgroeien. Sebestyén was zo enthousiast dat hij een verhaal schreef op LinkedIn over de impact van zijn werk op het bedrijf.

Dit zijn de verhalen die Remote mogelijk maakt.

Het heeft ons meer vrijheid gegeven. We kunnen onze zzp'ers omzetten naar fulltime werknemers, waardoor we meer referenties krijgen. Dit heeft ons meer flexibiliteit gegeven bij het werven.

De voordelen van een samenwerking met Remote

Ze zeggen dat tijd geld is, en Remote heeft Hernandez en het team van Automation Hero talloze uren bespaard bij het recruitmentproces voor hun remote werknemers. Hernandez vindt het fijn dat er steeds nieuwe functies worden ontwikkeld om in de behoeften van haar team te voorzien. Door de samenwerking met Remote krijgt Automation Hero de kans om zich te richten op het werk dat het bedrijf het beste doet, met het vertrouwen dat de belangrijkste assets, de mensen, in goede handen zijn.

Door samen te werken met Remote kan Automation Hero werknemers secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden die ze zzp'ers eerder niet konden aanbieden, zoals betaald verlof. Die samenwerking betekent ook dat er flexibiliteit is, zodat Europese remote medewerkers in hun thuisland kunnen blijven in plaats van te worden overgeplaatst naar de kantoren van Automation Hero in Duitsland. Automation Hero heeft ambitieuze groeiplannen en weet dat de beste stap vooruit is om gebruik te maken van de ongelooflijke pool van verspreid talent die Europa te bieden heeft. Dankzij Remote is er nu een hele nieuwe wereld van talent bereikbaar in slechts een paar klikken.

Wil je net als Automation Hero zorgeloos internationaal werven? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.