Verhalen van klanten 15 min

Primer vertrouwt op Remote om de time-to-hire wereldwijd te verkorten

Geschreven door Elena Constantinescu
19 mei 2022

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Bekijk hoe betalingsautomatiseringsbedrijf Primer gebruikmaakt van Remote's wereldwijde voetafdruk om snel en compliant te werven in landen over de hele wereld.

Primer in een notendop

Hoofdkantoor: Verenigd Koninkrijk

Opgericht: 2020

Bedrijfsgrootte: 150+ medewerkers

Sector: E-commerce

Totaal aantal landen met medewerkers: 30

Primer is 's werelds eerste automatiseringsplatform voor betalingen en e-commerce zonder coding. Sinds de oprichting in 2020 heeft het bedrijf al een opvallende groei doorgemaakt. Primer heeft nu meer dan 150 medewerkers (of Primigos , in het lingo van Primer) in 30 landen en bouwt daarmee aan verfijnde, end-to-end-betalingsstromen en universele checkout. Maar wat net zo indrukwekkend is, is het feit dat Primer vanaf het begin volledig remote is.

De grootste drijfveer van het team van Primer is dat talent over de hele wereld te vinden is, maar werkmogelijkheden niet. Bij Primer leidt remote werken tot een verbetering van de werknemerservaring, zoals Erin Potter, Primer's Head of People and Operations, uitlegt.

Het fundamentele voordeel van remote werken is de ultieme flexibiliteit die het met zich meebrengt. Flexibiliteit in waar je woont, hoe je werkt, wanneer je werkt en waar je werkt. Onze filosofie is dat we willen dat mensen de beste versie van zichzelf zijn bij hun werkzaamheden. Om dat te bereiken, bieden we ze een flexibele werkomgeving, waarin ze zelf controle hebben over hun tijd, werk en succes. Eigen verantwoordelijkheid is voor ons heel belangrijk.

Ondanks het revolutionaire bedrijfsethos en product van Primer, zorgde de snelle internationale uitbreiding voor operationele problemen voor Erin en het HR-team. De vorige employer of record van Primer voldeed niet aan de verwachtingen. De internationale professionals van het bedrijf kregen te maken met verschillende problemen waardoor de unieke en sterke werkcultuur van het bedrijf onder druk kwam te staan. Primer moest zorgen voor een verandering, en snel.

Een betere ervaring voor het wereldwijde team van Primer

Hoe kon Primer zonder nalevingsproblemen doorgaan met snel uitbreiden, een positieve werknemerservaring garanderen en de payroll efficiënt regelen in meerdere landen? Primer kwam er al snel achter dat ze de internationale employer of record tool van Remote nodig hadden.

Vanuit een kwalitatief oogpunt was ik echt op zoek naar iemand als uitbreiding van ons team die begrijpt hoe het is om onderdeel te zijn van een start-up en te werken op het tempo waarop wij dat doen.

Primer wilde samenwerken met een partner die begreep hoe het bedrijf zijn internationaal team wilde opzetten, naast de wens om werknemers in meerdere landen een optimale ervaring te bieden. Met Remote krijgt Primer dat allemaal, en meer.

  • Met de toonaangevende naleving en lokale marktkennis van Remote kan het HR-team van Primer vol vertrouwen snel en eenvoudig werven in nieuwe landen.

  • Primer ervoer bij de vorige employer of record slechte communicatie en lange wachttijden, waardoor het HR-team werd opgescheept met meer werk in plaats van een oplossing voor problemen. Met Remote voelde Primer zich altijd geïnformeerd en ondersteund.

  • Doordat Primer nu minder tijd kwijt is aan de logistiek rondom internationaal werven, kan het bedrijf zich meer richten op productontwikkeling en een geweldige werknemerservaring.

  • Primer heeft de time-to-hire drastisch kunnen verlagen, zelfs voor werknemers in landen met ingewikkelde arbeidswetten.

Hoe Remote Primers betrouwbaarste groeipartner werd

Vóór de samenwerking met Remote kreeg Primer van de vorige EOR niet altijd de snelle ondersteuning die het bedrijf nodig had. Het was alsof Primer met een hand achter de rug internationale werknemers probeerde te werven en beheren.

Als Primer succesvol wilde worden en de doelstelling wilde bereiken om mensen over de hele wereld mogelijkheden te kunnen bieden, had het bedrijf een partner nodig die de naleving, payroll en secundaire arbeidsvoorwaarden zou regelen. Dan kon het eigen team van Primer zich richten op de ontwikkeling van een geweldige werknemerservaring.

En toen kwam Remote. Erin hoorde kort nadat ze in oktober 2020 bij Primer kwam werken voor het eerst van Remote. Ze was meteen geïnteresseerd in de zeer professionele en secure manier van werken van Remote. Ze vond het ook prettig dat Remote en Primer dezelfde missie hadden om mooie werkmogelijkheden te bieden aan mensen die deze normaal niet zouden kunnen benutten.

De snelheid van het recruitmentproces was een van Primers grootste zorgen.

We zochten een langetermijnpartner met lokale juridische entiteiten die snel problemen op kon lossen, zodat Primer snel aan de slag zou kunnen.

Primer had eindelijk de perfecte partner gevonden om internationaal uit te breiden. Remote voldeed aan alle wensen qua productkwaliteit en service. Via het dashboard van Remote kregen Erin en haar team veel meer inzicht in het onboardingsproces. In het afgelopen jaar is het product van Remote doorontwikkeld om klanten als Primer meer functionaliteit te bieden en meer controle over het snel aannemen van nieuwe werknemers.

Remote legt vanaf het begin al veel nadruk op productontwikkeling en gebruikt feedback van klanten om de functionaliteit te verbeteren. Dit was voor Erin van onschatbare waarde.

Het feit dat we salarissen kunnen updaten en daar geen contact met iemand voor op hoeven te nemen, en dat de turnaround enorm snel is, is alles wat ik nodig heb. Het voelt alsof ik jullie help bij het helpen uitvoeren van ons zeer specifieke internationale recruitmentproces. Om deze reden is Remote de beste partner voor ons. Dit is waar het bedrijf zich echt in onderscheidt van alle anderen.

En wat vinden de Primigos, Primers team over de hele wereld,ervan? Zij vinden het fijn dat onboarden via Remote snel en zorgeloos verloopt. Zoals Erin aangeeft, zijn de werknemers van Primer voornamelijk heel dankbaar dat de eindeloze supportverzoeken met lange wachttijden nu tot het verleden behoren.

"Ik heb positief commentaar gekregen over de snelheid waarmee jullie een contract kunnen opstellen en kunnen onboarden. Dit is voor ons heel belangrijk", zegt Erin. "Wij doen alles graag heel snel. Dat Remote dat contractproces ook regelt, en het zelfs verbetert, is geweldig. Door de samenwerking met Remote heb ik er vertrouwen in dat we dingen compliant en snel kunnen regelen in elke situatie, of dat nu om HR-zaken gaat of om andere zaken."

Voor Primer was de keuze voor welke partner ze het vertrouwen gaven om te helpen bij de internationale groeiplannen van het bedrijf duidelijk.

De verbeterde resultaten van Primer sinds de samenwerking met Remote

Sinds Remote Primers EOR is geworden, is het aantal vragen dat bij HR binnenkomt, enorm gedaald.

Ik denk dat de grootste indicatie van succes is dat er geen vragen zijn. Het feit dat we van een enorm aantal vragen en opmerkingen over remote werken naar letterlijk een verwaarloosbaar aantal zijn gegaan is voor mij een groot succes. Het is geweldig.

Met Remote kunnen de werknemers van Primer selfservice tools gebruiken voor veel alledaagse taken, zoals documenten uploaden of persoonlijke gegevens bijwerken. Maar, zoals Erin uitlegt, deze tools zijn niet alleen handig voor dagelijkse taken:

"Het product werkt goed voor dagelijkse taken en het dashboard stelt het team in staat om heel efficiënt te werk te gaan. En op de langere termijn profiteer je van het feit dat je in steeds meer landen kunt gaan werven en van nieuwe mogelijkheden, zoals het Remote for Refugees-programma. Dat is voor ons iets zeer interessants. Het is een publiek waar we geweldige mensen kunnen vinden die een goede kans verdienen."

Een ander voordeel is de ondersteuning bij een visumaanvraag die Primer heeft ontvangen van Remote.

"Dat gaat verder dan alleen maar kunnen werven in andere landen. Het gaat er ook om dat je mensen kunt ondersteunen bij overplaatsingen over de hele wereld. Zo hebben we enorme flexibiliteit, wat precies is waar we naar op zoek zijn bij elke soort relatie die we aangaan", zegt Erin.

Primer kan altijd vertrouwen op het team van Remote om dagelijkse problemen waar HR vroeger veel tijd aan kwijt was, snel op te lossen.

Ik was er met de andere EOR's waar we mee samenwerkten niet gerust op. Dat is een gevaarlijk spelletje, want daardoor krijgt je team meer stress en ligt er meer druk op om de follow-up te kunnen bieden. Een van de belangrijkste dingen die Remote heeft gedaan was een omgeving creëren waarin je een verlengde werd van je team, waarbij er echt tot actie werd overgegaan en er volop gecommuniceerd werd. Dat was voor ons essentieel, omdat het wat van de verantwoordelijkheden van ons interne team wegnam.

De volgende stap voor Primer in wereldwijd werven

Het zijn twee ongelooflijke jaren geweest voor de groei van Primer. Nu is het tijd voor het team om hun bedrijfscultuur en groei naar een nog hoger niveau te tillen.

Primer heeft tientallen vacatures openstaan en blijft op een bewuste en stabiele manier uitbreiden. Het doel is om precies het juiste aantal werknemers aan te nemen om de productontwikkeling te ondersteunen.

"Het gaat allemaal om het product en voldoen aan onze zakelijke doelstellingen", geeft Erin aan. "Als we iemand werven, doen we dat heel bewust. Onze groei qua aantal werknemers lijkt aanzienlijk, maar eigenlijk gaat het best geleidelijk en stabiel. En we blijven het zo doen. We hebben ongeveer 50 vacatures openstaan in de vacaturebank. Het plan is om aan het einde van het derde kwartaal van 2022 ongeveer 200 mensen te hebben bij Primer, en dat zet waarschijnlijk door in het begin van het eerste kwartaal van volgend jaar."

Remote blijft achter Primers missie staan om steeds meer een remote-first aanpak te gebruiken en te zorgen dat alle Primigos goed worden ondersteund. Momenteel zijn meer dan 60 van de 150 werknemers van Primer in dienst genomen via Remote. En dat aantal zal alleen maar groter worden naarmate Primer blijft groeien.

Wil je weten hoe jouw bedrijf net als Primer kan groeien? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.