Verhalen van klanten 10 min

Voor Chaleit is 'Remote meer een partner dan leverancier'.

Geschreven door Hallie Wiseman
16 september 2022
Hallie Wiseman

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Als jouw organisatie digitaal werkt of remote medewerkers heeft, heb je waarschijnlijk wel eens van het cybersecurity-bedrijf Chaleit gehoord.

Sinds 2021 heeft Chaleit een omwenteling veroorzaakt in de tech-sector, maar niet alleen vanwege het strategische cyberadvies of de hoogwaardige penetratietesten. Chaleit gaat de extra mile om sterke partnerschappen en relaties op te bouwen met klanten, en maakt zo zijn motto 'Making it personal; Making it count' waar. Via bijna alleen maar mond-tot-mondreclame is het bedrijf exponentieel gegroeid, waardoor ze snel getalenteerde internationale teamleden moesten vinden om de groei bij te benen.

Chaleit had een uitbreidingspartner nodig met expertise in landspecifieke secundaire arbeidsvoorwaarden, een stratosferisch niveau van nauwkeurigheid bij het nemen van beslissingen en een klantenservice-ervaring die net zo persoonlijk was als die van het bedrijf zelf. Lees verder om te ontdekken waarom Remote de perfecte match was om Chaleit te helpen bij de wereldwijde uitbreiding.

Aan de slag met werven via Remote, de nieuwe standaard in global HR

Maak een account aan bij G2's toonaangevende payrollsoftware in meerdere landen en begin binnen enkele minuten met de onboarding van je eerste werknemers.

Nu aan de slag

Chaleit in een notendop

  • Hoofdkantoor: VK

  • Opgericht: 2021

  • Bedrijfsgrootte: 20-30 werknemers

  • Sector: IT-services en cybersecurity

Als je praat met Alan Pantling, VP Cyber (EMEA) bij Chaleit, krijg je het gevoel dat hij veel weet over remote werken. En dat klopt. Hij heeft vele jaren ervaring met remote technologische omgevingen, net als de meeste andere werknemers van Chaleit.

"Voor ons is dit normaal. Voor ons is dit geen nieuwe wereld. Wij doen dit al heel lang en het voelt eerder alsof de wereld eindelijk op hetzelfde niveau komt als wij."

Met deze gecombineerde ervaring zijn Alan en zijn collega's bekend met de voordelen van remote werken, maar ook met de nadelen ervan. Die kennis gaf hen de wijsheid om dingen van het begin af aan goed te doen. Chaleit had het beste talent nodig dat er te vinden was om de hoogste kwaliteit cybersecurity te kunnen aanbieden.

"Toen het bedrijf werd opgezet, richtten we ons in eerste instantie op twee dingen: een goede basis opbouwen en topdown beginnen. Dus we namen de beste mensen in dienst, waar ze zich ook bevonden."

Deze behoefte om de beste mensen te werven, waar dan ook, werd alleen maar groter naarmate meer klanten de deskundige cyberassessments en -security en de unieke transparantie van Chaleit gingen waarderen. De race om een partner te vinden die de waarden van Chaleit deelde en kon helpen bij de wereldwijde uitbreiding was begonnen.

De beste due diligence en secundaire arbeidsvoorwaarden, zonder uitzonderingen

Chaleit was op zoek naar een EOR met een oog voor samenwerking en kritische besluitvorming, naast kennis over pakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden om te kunnen concurreren met de populairste bedrijven in Silicon Valley. Alan en zijn team kozen voor Remote nadat ze hadden gesproken met collega's in hun speelveld.

"Remote's niveau van nauwkeurigheid is van een standaard die wij ook hebben. Ons niveau van nauwkeurigheid en detail is zeer ongewoon. Het komt zelden voor dat een dienstverlener partner wordt. En daarmee bedoel ik echte partners, die naar je luisteren en hun strategie aanpassen aan wat je nodig hebt en een grote mate van detail bieden.

Met eigen entiteiten in elk land en zonder afhankelijk te zijn van derden, heeft Remote nalevings- en juridische risico's kunnen wegnemen. Zo gaf het Chaleit dezelfde gemoedsrust als het bedrijf zijn klanten geeft.

Zie ook: Waarom het handig is als je EOR zijn eigen lokale entiteiten heeft

Chaleit was positief verrast toen het bedrijf erachter kwam dat Remote's landspecifieke experts ook verstand hebben van vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden. In plaats van ontelbare uren en hulpmiddelen te spenderen aan het samenstellen van competitieve pakketten voor mogelijke kandidaten (cruciaal in het recruitmentproces in de cybersecurity-sector), liet Chaleit Remote alles regelen.

"In deze ruimte concurreren we met techgiganten uit Silicon Valley. Nu zitten we met hen in een vergelijkbaar speelveld. En het ging supersnel, zonder vertragingen. 14 dagen en we waren klaar. Naadloze integratie."

  • Remote berekent competitieve vergoedingen en pakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden bij het werven van nieuwe werknemers.

  • De arbeids- en nalevingsexperts die Remote overal ter wereld heeft, geven Chaleit het vertrouwen om wereldwijd talent te werven.

Zie ook: Bekijk de statistieken over internationale medewerkers met onze calculator medewerkerskosten

Remote helpt Chaleit uitbreiden met een doel

Het bedrijfsmodel van Chaleit werkte al uitzonderlijk goed en dat komt allemaal omdat het bedrijf bewust omgaat met haar services en recruitment.

"We gaan geen mensen aannemen alleen maar om het aannemen. Het is belangrijk om de juiste mensen te kiezen die bij de cultuur passen.

Met Remote's intuïtieve EOR-platform en zelfonboarding, hoeven Alan en zijn team zich niet te 'schikken' naar een kandidaat. Ze kunnen werven wie ze willen en waar ze willen, en deze werknemers naadloos integreren in het bedrijf. En het wordt nog beter. Het gebeurt allemaal op een transparante en compliant manier. Een must voor een bedrijf met doelen zoals Chaleit die heeft.

"We willen over een paar jaar publiek gaan. We zijn het al aan het bekijken en het lijkt erop dat we al de structuur van een zeer volwassen bedrijf hebben. En onze internationale naleving is, en dat zal geen verrassing zijn, ook op het niveau van een publiek bedrijf."

Een EOR-partner die daadwerkelijk een partner is

Voor Chaleit was de interactie met Remote een persoonlijke ervaring, zelfs al toen ze nog naar andere EOR-bedrijven keken en nog niet samenwerkten. Volgens Chaleit deelden andere EOR's simpelweg niet dezelfde waarden.

"Ze hielden zich met andere dingen bezig. Ze waren meer geïnteresseerd in het verkopen van diensten dan in 'samen naar oplossingen zoeken'."

Een ander bedrijf stuurde ons decks en slides, waardoor dingen enorm ingewikkeld en ondoorzichtig werden. Remote gebruikt het platform zelf ook, waardoor dingen juist niet ondoorzichtig zijn: alles is transparant. Om deze redenen hebben we een grote speler op de markt afgewezen en zijn we met Remote in zee gegaan.

Die mentaliteit van 'we doen het samen' en die service bleven groeien tijdens het partnerschap. Chaleit had een unieke visie op groei en medewerkersmanagement en Remote wilde zorgen dat het goed werd gedaan. Daarnaast zag Remote in Chaleit een partner waarmee ze bèta-programma's kon delen om de services voor anderen te perfectioneren.

"Volgens mij was ons tweede of derde telefoongesprek met de CEO van Remote. Dat gebeurt niet vaak. Maar hij zag door al zijn ervaring wat wij probeerden te doen. En daarom heeft hij, samen met de rest van Remote, de deuren geopend naar het bèta-programma voor global payrollmanagement en andere privileges. Ze zagen dat dit een win-winsituatie was en dat wij iets voor elkaar proberen te krijgen wat de hele wereld wil hebben."

Volgens Alan heeft Chaleit 'honderden en honderden' e-mails uitgewisseld met Remote om de payroll of record vlekkeloos te laten verlopen. Dit heeft het bedrijf een aanzienlijk vertrouwen gegeven voor de toekomst.

"Chaleit is de eerste wereldwijde klant van Remote die werkt aan de baanbrekende payroll of record-service (global payroll). Het proces en de samenwerking verliepen ontzettend soepel, doordat er aan beide kanten geweldige communicatie was. Het is gewoonweg briljante software. Het is een geniaal platform."

De toekomst van Chaleits internationale personeelsuitbreiding veiligstellen

Chaleit heeft ambitieuze recruitmentplannen om zijn cybersecurity services uit te breiden en maakt steeds meer naam in de sector. Maar volgens Alan gaat de geweldige bedrijfscultuur of visie niet ten koste van het werven.

"We gaan het niet stretchen, want de instelling is dat we het goed doen en zelfs werk willen afwijzen als dat nodig is. De toekomst gaat echt om organische groei bovenop wat we nu hebben."

Chaleit heeft momenteel wereldwijde vacatures voor verschillende functies in de cybersecurity-sector voor kandidaten die graag bij een bedrijf willen werken met een persoonlijke en motiverende werkwijze.

En Remote is er om die aandacht voor een persoonlijke service te stimuleren, met employer of record-services waarmee Chaleit geweldige wereldwijde teamleden kan vinden en beheren.

Wil je net als Chaleit internationaal werven zonder stress? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijde recruitment. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van medewerkers en contractanten over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.