Verhalen van klanten 9 min

Gomada en Remote creëren samen een recept voor geluk

Geschreven door Hallie Wiseman
Hallie Wiseman

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

De handboeken en missieverklaringen van moderne bedrijven staan vol met intenties over het creëren van een positieve werknemerservaring en het stimuleren van een sterke, verbonden cultuur. Doorgaan zijn deze doelen echter een bijzaak van de kernwaarden van deze bedrijven, waarbij werk op de eerste plaats komt en werktevredenheid op de tweede. Maar niet bij Gomada. 

Voor Gomada is het een prioriteit om te zorgen dat medewerkers tevreden zijn. Dat wordt gedaan via innovatieve tools voor teambuilding, feedbackaggregatie en slimme aanbevelingsalgoritmes. Gomada's cultuur van 'kwaliteit, openheid, team en impact' zit verweven in het product, waardoor Gomada een uniek voorbeeld is van wat het inhoudt om een remote-first bedrijf te zijn.

Daarom had Gomada ook een unieke oplossing nodig toen ze besloten hun wereldwijde personeelsbestand uit te breiden. Gomada had een uitbreidingspartner nodig die niet alleen kon voorzien in de internationale recruitment- en managementbehoeften, maar ook begreep wat voor positieve impact het bedrijf wilde hebben op de maatschappij. Lees verder om te ontdekken waarom ze Remote kozen voor dit belangrijke traject.

Gomada in een notendop

  • Hoofdkantoor: volledig remote

  • Opgericht: 2021

  • Bedrijfsgrootte: 15 medewerkers

  • Sector: technologie en teambuilding

Om te begrijpen hoe Gomada is opgericht, is het handig om eerst meer te weten te komen over Veertly: het ingenieuze platform voor interactieve virtuele en hybride evenementen. Veertly is ontwikkeld door medeoprichters Alexander Spahn en João Aguiam, na een bijzondere ontmoeting bij een hackathon-evenement in 2019. Ze wilden zorgen dat mensen met hun platform overal ter wereld contact konden hebben en konden samenwerken. En zo geschiedde. In twee jaar tijd schreven ze met Veertly geschiedenis en bereikten ze precies wat ze wilden. Ze zagen echter ook een rode draad bij andere remote bedrijven.

"We signaleerden bij andere remote en hybride teams dat ze de verbinding met elkaar verloren", gaf Spahn aan. Dat was interessant, want Spahn en Aguiam hadden bij Veertly een sterke cultuur en een gevoel van saamhorigheid ontwikkeld met hun eigen unieke methodes. Dit waren methodes die ook de inspiratie boden voor hun nieuwe bedrijf Gomada. Gomada helpt remote teams om teamverbondenheid, kameraadschap en tevredenheid te vergroten via een routine voor teambuilding die weinig moeite kost. Zo voelen remote teams zich meer verbonden met elkaar en kunnen bedrijven voorkomen dat ze talent verliezen door een gevoel van niet-verbondenheid.

Voor remote en hybride bedrijven vormde Gomada de ontbrekende schakel om medewerkers verbonden en betrokken te houden. Steeds meer bedrijven zagen de waarde van Gomada en de positieve invloed op hun personeelsbestand. En Gomada begreep dat ze snel moesten uitbreiden, zonder af te doen aan de vier kernwaarden. Als een relatief nieuw bedrijf hadden de oprichters niet het geld en de middelen om nieuwe entiteiten te openen in de landen waar ze wilden werven. Het was tijd voor een uitbreidingspartner die hun global HR kon regelen.

Experts in werknemersgeluk, maar niet in internationaal arbeidsrecht

Gomada had uniek talent nodig. Mensen die niet alleen hun op geluk gerichte product begrepen, maar ook in de op geluk gerichte bedrijfscultuur pasten. Daarnaast wilden ze kandidaten van over de hele wereld. Maar hoe konden ze in andere landen werven zonder juridische entiteiten in die landen?

Spahn vroeg aan andere start-ups hoe zij het deden en kwam toen uit bij Remote. Spahn kwam erachter dat wat Gomada bood in de wereld van werknemersgeluk, Remote dit bood in de wereld van internationale HR. En naast het regelen van onboarding, de payroll, belastingen en secundaire arbeidsvoorwaarden, had Remote in elk land juridische experts op het gebied van de lokale arbeidswetgeving.

Snel en gericht werken is heel belangrijk in start-ups. Dankzij Remote werden we niet afgeleid door administratieve en juridische zaken rondom het werven van nieuwe werknemers. Zo konden we het beste talent aantrekken zonder geografische beperkingen.

Die snelheid en focus speelden ook een rol toen Gomada afwoog wat de beste landen waren om in te werven. In de landengids van Remote konden ze snel relevante informatie per land bekijken, doordat de tool specifiek is ontwikkeld voor bedrijven. 

"In vergelijking met andere leveranciers is de landengids geweldig. Dit overzicht van de belangrijkste factoren, zoals minimumloon en andere landspecifieke elementen, is op een eenvoudige manier uiteengezet en enorm handig." 

  • Remote biedt een uitgebreide zoektool, de landengids, om bedrijven te helpen met het plannen van hun uitbreiding.

  • Remote hanteert een eenvoudig prijsmodel met vaste tarieven en geen verborgen kosten.

  • De arbeids- en nalevingsexperts die Remote overal ter wereld heeft, geven Gomada het vertrouwen om wereldwijd talent te werven.

Remote voldoet aan wat Gomada nodig heeft, meteen vanaf de onboarding

Het zit in het dna van Gomada om sterke relaties met werknemers op te bouwen en ze met elkaar te verbinden. Sterke relaties leiden uiteindelijk tot het allerbelangrijkste: geluk, waar het bij Gomada allemaal om draait. En dat begint allemaal bij het onboardingsproces. 

"In een remote-first werkomgeving is wederzijds vertrouwen uitermate belangrijk. Als onderdeel van het onboardingstraject ontvangt elk nieuwe teamlid een pakket met wat merchandise, de hardware die ze nodig hebben en een paar persoonlijke video's van ons team waarin we onze kernwaarden delen."

Met Remote's eenvoudige EOR-platform en zelfonboarding blijft het vertrouwen in dit traject hoog en voelen nieuwe werknemers zich tijdens het gehele proces verbonden met het bedrijf. En als ze vragen of opmerkingen hebben tijdens het onboarden, worden deze volgens Gomada snel beantwoord door Remote.

De hele ervaring was positief en we kregen altijd snel antwoord als we vragen hadden. Onze werknemers hebben ook positieve feedback gegeven.

Tijdens de hele HR-ervaring ligt de aandacht op de werknemer, waardoor Remote Gomada kan ondersteunen bij het opbouwen van vertrouwen bij haar werknemers zodat zij hetzelfde kunnen doen voor klanten.

Remote en Gomada zijn sterke partners door gedeelde waarden

Gomada heeft gebruikgemaakt van de wervingsgidsen, het intuïtieve HR-platform en de landspecifieke experts van Remote om overal talent te vinden. Maar nog meer dan dat heeft Gomada vertrouwd op Remote's snelle service en transparantie als uitbreiding van hun eigen interne HR.

"Door transparant te zijn en onze werknemers te vertrouwen krijgen zij de kans creatief te zijn, hun persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd een positieve impact op de maatschappij te hebben: mensen gelukkig maken."

Door samen te werken met Remote, kan Gomada profiteren van de voordelen van internationaal werven en tegelijkertijd een HR-ervaring bieden die zorgt voor minder verloop en hogere productiviteit; iets wat Gomada dagelijks met haar eigen product ook bevordert.

"Onze missie is om van iedere werknemer een tevreden werknemer te maken. De meeste mensen spenderen een groot deel van hun leven aan werken. Het is enorm zonde als ze niet kunnen genieten van hun werk. 

Bekijk het productaanbod van Gomada voor meer informatie over het bedrijf en wat het doet om werknemersgeluk bij andere bedrijven te verbeteren.

Wil je net als Gomada internationaal werven zonder stress? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijde werving. Als je klaar bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten beginnen met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.