Verhalen van klanten 8 min

Hoe Phiture 30% van zijn medewerkers beheert met Remote

Geschreven door Marie Nayaka
4 juli 2023
Marie Nayaka

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Phiture, een toonaangevende leider in de wereldwijde mobiele groeiadviessector, zet zich sinds 2016 in voor een goede relatie tussen merken en klanten. Met hun baanbrekende aanpak voor app store optimization (ASO) heeft het bedrijf een aanzienlijk en indrukwekkend marktaandeel verworven. Maar de beste zijn in een nieuwe markt brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Er is nog relatief weinig talent op het gebied van ASO en Phiture kon niet alleen in de buurt op zoek gaan naar nieuwe mensen. Er moest een groot en wereldwijd net komen voor het beste talent in de sector.

Omdat Phiture geen middelen had om zelf eigen entiteiten op te richten, zocht het bedrijf een wereldwijde EOR-dienstverlener die medewerkers snel kon onboarden en beheren, en die net zulke innovatieve oplossingen kon leveren als het bedrijf zelf.

Om deze redenen koos Phiture voor Remote voor hulp bij deze belangrijke internationale arbeidsbehoefte.

Phiture in een notendop

  • Hoofdkantoor: Berlijn, Duitsland

  • Opgericht: 2016

  • Aantal werknemers via Remote: 55 (in 19 landen op 5 continenten)

  • Sector: Mobiele marketing

Phiture (wat je uitspreekt als 'feature') biedt een binnen de sector toonaangevende mobiele groeistack met ASO, prestatiemarketing, gebruikersbehoud en CRM, optimalisatieservices voor abonnementen en growth consulting. Mogelijke klanten kennen de stack en concurrenten erkennen deze. En het belangrijkste: 's werelds beste mobiele marketingtalent kent de stack ook.

"Als iemand werkt met ASO, dan staat werken bij Phiture gelijk aan werken bij Google", zegt Zuzanna Forell, HR-manager bij Phiture. "We zijn voorlopers als het gaat om ASO."

De missie (naast de beste ASO-leverancier van de wereld te zijn, natuurlijk) is om 'de beste locatie te worden voor kennis en talent in de mobiele groeisector.' En met een divers team van meer dan 160 werknemers van 41 nationaliteiten, dat meer dan 35 talen spreekt, is Phiture goed op weg om dit doel te vervullen.

Het bewijs is vrij duidelijk: wereldwijd werven is een doorbraak geweest voor Phiture en heeft de enorme groei gestimuleerd.

Waarom zou je internationaal werven?

De keuze om wereldwijd te werven was voor Phiture niet alleen strategisch of ethisch. Het was noodzaak. Omdat het bedrijf zich bevindt in een relatief nieuw werkveld, is er simpelweg nog niet zoveel geschikt talent beschikbaar.

"ASO is een relatief nieuwe specialisatie," legt Forell uit, "dus mensen met drie of vier jaar ervaring zijn zeldzaam en moeilijk te vinden. En als we ze vinden, bevinden ze zich overal ter wereld."

Het was een mogelijkheid om juridische entiteiten op te richten in meerdere landen, maar als een relatief jonge start-up zaten er beperkingen aan wat Phiture kon bereiken met de beschikbare middelen.

"Voor een klein bedrijf is het niet interessant om eigen entiteiten op te richten", zegt Forell. "We zouden accountants, belastingspecialisten en anderen nodig hebben die bekend zijn met de lokale wetgeving. Dat was voor ons niet haalbaar."

Een andere optie was een nauwere samenwerking met een employer of record (EOR), maar Forell had slechte ervaringen met een eerdere samenwerking met een EOR.

"Hun services stelden ons steeds meer teleur en we waren er niet tevreden over", geeft ze aan. "De service was onbetrouwbaar, waardoor er problemen ontstonden voor onze mensen en voor ons proces."

Nadat Phiture de voor- en nadelen tegen elkaar had afgewogen, koos het ervoor om over te stappen naar een EOR-leverancier die betrouwbaardere ondersteuning kon bieden. Dit betekende gelijke behandeling voor alle werknemers van het bedrijf, een soepeler onboardingsproces, de beste expertise, een geweldige samenwerking en, uiteraard, betrouwbaarheid.

Phiture groeit door en had daarom ook een partner nodig die dat bij kon houden en ervoor kon zorgen dat het bedrijf in nieuwe landen kon werven. En toen vond Phiture Remote.

  • Remote hanteert een prijsmodel met vaste tarieven en geen verborgen kosten voor het werven van nieuwe zzp'ers

  • Het snelle selfservice platform van Remote maakt het makkelijker voor zowel werkgevers als zzp'ers.

  • De wereldwijde, lokale HR- en nalevingsexperts van Remote geven Phiture het vertrouwen om wereldwijd talent te onboarden.

Partnerschap met Remote

Remote werd al snel Phiture's bondgenoot en stelde het bedrijf in staat om soepel en efficiënt toegang te krijgen tot een wereldwijde talentenpool. Maar het partnerschap met Remote bracht Phiture nog iets waardevols: expertise en vertrouwen.

"Remote heeft het HR-proces enorm gestroomlijnd voor ons", zegt Noelia Núñez, die ook HR-manager is bij Phiture. "Het bedrijf weet precies hoe je in verschillende landen mensen aanneemt, waardoor we snel en soepel kunnen overschakelen van de sollicitatiefase tot de onboarding.

De customer success manager (CSM) van Remote heeft vanaf het begin nauw samengewerkt met het team van Phiture. We krijgen waardevolle inzichten en ondersteuning, wat zorgt voor een soepele onboardingservaring voor nieuwe medewerkers. Volgens Forell heeft dat niveau van betrokkenheid tot een zeer nauwe samenwerking geleid.

"We hebben het gevoel dat Remote ons als bedrijf zeer waardeert en begaan is bij onze uitdagingen en doelen", geeft ze aan. "Als bedrijven hebben we vergelijkbare gedeelde waarden. We zoeken allebei naar de best mogelijke ervaring voor werknemers."

"Dat zorgt voor een goede partnerschap."

Wat stressvrij wereldwijd werven voor Phiture betekent

In een nichemarkt die zo competitief en snel is als die van ASO, is het aantrekken en behouden van het beste talent cruciaal. Daar heeft Remote een enorm verschil in gemaakt. Door te zorgen voor een eenvoudige onboarding en compliance heeft Remote Phiture kunnen helpen zijn wereldwijde personeelsbestand de beste ervaring te bieden.

"De onboarding is eenvoudig en alles is compliant, van de secundaire arbeidsvoorwaarden, payroll, contracten en andere aspecten die bij een bepaald land horen", zegt Forell. "Het platform is voor nieuwe gebruikers makkelijk en duidelijk. Dat was bij onze vorige leverancier niet het geval."

Forell vindt het ook prettig dat Remote steeds verbeteringen blijft doorvoeren aan het platform en dat er voortdurend nieuwe functies en integraties worden toegevoegd. Phiture kon zelfs feedback delen om het stappenplan van Remote mee vorm te geven.

Maar een platform is pas een succes als het gericht is de mensen die het gebruiken. "Wij zijn een organisatie die enorm op mensen is gericht," geeft Forell aan, "en Remote zorgt ervoor dat iedereen binnen het bedrijf dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden, vakantietoeslag en hetzelfde ouderschapsverlof krijgt. We maken ook gebruik van een wereldwijde betalingsstructuur. Waar in de wereld je je ook bevindt, je wordt goed betaald voor je bijdrage aan het bedrijf."

Een sterke bedrijfscultuur behouden

Het is niet eenvoudig om een sterke bedrijfscultuur te behouden met een divers en verspreid team, maar Phiture heeft het samen met Remote voor elkaar gekregen om het enorm eenvoudig te laten lijken. Volgens Forell komt dit door regelmatig niet-werkgerelateerde activiteiten te organiseren en moeite te stoppen in het versterken van de onderlinge relaties binnen het wereldwijde team.

"We hebben bij Phiture een geweldige bedrijfscultuur en besteden veel tijd aan teambuilding en het versterken van relaties", zegt Forell. "In het HR-team hebben we op maandag en vrijdag bijvoorbeeld koffiegesprekken die niet gaan over werk."

Als internationale werknemers zich buitengesloten zouden voelen van de bedrijfscultuur of werkzaam zijn onder een andere HR-paraplu, kon deze sterke interpersoonlijke band nooit bestaan.

"Het voelt echt als één bedrijf", aldus Forell. "Er is geen verschil tussen de mensen die we rechtstreeks in dienst hebben genomen in Duitsland en de mensen die we via Remote hebben aangenomen.

Zo kan er een geweldige bedrijfscultuur ontstaan waarin mensen samenwerken en we samen tot geweldige resultaten komen."

Wat komt eraan voor Phiture?

Het toekomsttraject van Phiture is er een van bewuste en gedreven groei.

"Alles wat we doen is met het oog op onze mensen en onze klanten", zegt Forell. Door zich te richten op het aantrekken van het beste talent, de beste services te bieden en waardevolle kennis bij te dragen aan de mobiele marketingsector, probeert Phiture zijn toonaangevende status te behouden.

"Ik vind alles wat we hebben bereikt geweldig", concludeert Forell. "We zijn zeer snel gegroeid, maar geven mensen toch veel vertrouwen en vrijheid om dingen zelf te ontdekken. Elke persoon bij Phiture zal je vertellen dat het een geweldige werkplek is, en daar ben ik ontzettend trots op."

Remote zal er zijn om het innovatieve platform te blijven aanbieden (en global HR-services die zich richten op de mensen) waar het personeelsbestand van Phiture inmiddels op vertrouwt.

Wil jij internationaal werven zonder stress en onduidelijkheid? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van onze experts op het gebied van wereldwijd werven.

Je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag! Maak nu een profiel aan en begin binnen een paar minuten met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.