Verhalen van klanten 11 min

De wereldwijde zzp'ers van Sauce zorgen voor een revolutie in de afhaalwereld

Geschreven door Marie Nayaka
4 juli 2023
Marie Nayaka

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Trends in de thuisbezorgwereld zijn na de pandemie aan het veranderen. Online bestellingen zijn voor veel restaurants een belangrijke bron van inkomsten geworden, vaak met behulp van bezorgbedrijven van derden die ontbijt, lunch en diner afleveren bij onze voordeur.

Maar veel van deze bedrijven vragen soms tot wel 30% commissie terwijl het gemiddelde restaurant werkt met een winstmarge van ongeveer 6%.

Bovendien hebben restaurants geen toegang tot klantgegevens en krijgen zij, en niet de bezorger, een slechte review als er iets misgaat met de bezorging.

Met andere woorden: kleine restaurants en ketens trekken aan het kortste eind.

En dat is iets wat Sauce, een remote-first start-up voor bezorging, wil veranderen. Maar om deze revolutie in thuisbezorgen waar te maken en alle schakels in de bezorgketen tevreden te stellen, heeft het bedrijf een flexibel wereldwijd personeelsbestand nodig.

Dit is waarom Sauce koos voor Remote voor hulp bij het traject om de thuisbezorgwereld stap voor stap te veranderen.

Sauce in een notendop

  • Hoofdkantoor: Remote-first

  • Opgericht: 2019

  • Aantal zzp'ers via Remote: Meer dan 50 (op vier continenten)

  • Sector: Technologie

Sauce is van oorsprong opgericht om technologie op basis van stembestellingen te ontwikkelen voor grote restaurantketens. Maar na een productieve uitkomst in de Tech Incubator van Coca-Cola besloot het bedrijf zich te richten op een groter probleem in de sector: zorgen dat kleine restaurants rechtstreeks aan klanten konden verkopen via sociale platformen, zonder commissiekosten.

"70% van de restaurants wereldwijd opereert alleen", legt Li-ran Navon, CEO en oprichter van Sauce, uit. "Ze weten vaak niet hoe ze de marketing moeten aanpakken en hebben geen eigen bezorgdienst. Ze hebben dus het hardste hulp nodig."

Sauce begon met een kleine pizzaketen en ontwikkelde een interne bezorgdienst en een afhaalplatform waarbij mensen rechtstreeks online en via sociale media konden bestellen. Het was al snel een succes, bij elke stap van de bezorgketen.

"Restaurants besparen op kosten en stimuleren hun rechtstreekse bestellingen", zegt Navon. "Bezorgbedrijven krijgen meer bestellingen en kunnen hun kosten voor recruitment en gemaakte fouten verlagen. En klanten betalen natuurlijk minder en hebben een betere gebruikerservaring."

Sauce groeide snel en dus hadden ze snel veel nieuwe mensen nodig. En met een wereldwijde klantenbasis was er wereldwijd talent nodig.

Remote schalen

Vanaf het begin wist Sauce dat het wilde schalen met een zzp-model.

"Het was niet haalbaar om entiteiten op te richten in elk land waar we wilden werven", zegt Navon. "En als we mensen wilden aannemen, moesten we kiezen tussen een klein aantal dure werknemers of goedkopere werknemers die misschien niet de beste match waren."

"Met het zzp-model is er geen stilstand, kunnen we flexibel schalen en de beste mensen aantrekken met de vaardigheden die we nodig hebben."

Maar om deze zzp'ers compliant te werven, onboarden en beheren, had Sauce de ondersteuning en juridische expertise nodig van een betrouwbare partner, en een uitgebreid global HR-platform.

Een van de investeerders van Sauce raadde Remote aan, en de rest is geschiedenis.

Door met zzp'ers te werken kunnen we nieuwe markten testen of snel een nieuw lid voor ons team aannemen. We zitten niet vast in een situatie als er verandering nodig is. Die flexibiliteit is enorm belangrijk voor onze groei.

Een win-win-winsituatie

Volgens Navon was de relatie vanaf het begin een succes, zowel voor het bedrijf als de zzp'ers en de klanten.

"We besparen zoveel tijd met het platform", zegt hij. "Zonder het platform hadden we nooit intern al het papierwerk voor de naleving kunnen regelen en zo flexibel kunnen zijn."

"Dat is voor ons enorm belangrijk, aangezien niet-naleving later voor grote problemen kan zorgen. Remote zorgt dat alles volgens plan verloopt en regelt al onze nalevingsverplichtingen over de hele wereld."

Remote heeft ook gezorgd voor het creëren en behouden van een gedeeld gevoel van harmonie en bedrijfscultuur bij de meer dan 50 zzp'ers die voor het bedrijf werken, ongeacht de verschillende tijdzones waarin ze zich bevinden.

"We zijn snel gegroeid en er werken zzp'ers voor ons in de VS, Zuid-Amerika, Europa en Azië, maar we voelen ons allemaal onderdeel van één bedrijf", aldus Navon. "Het is de beste oplossing voor onze wensen."

Als we zzp'ers aannemen via Remote, merken we dat ze zich meer inzetten voor het bedrijf dan wanneer we ze aannemen via een bureau. Zzp'ers waarderen de directe relatie.

Ten slotte heeft de samenwerking de productondersteuning van Sauce gestimuleerd, waardoor klanten een betere ervaring krijgen.

"We kunnen nu services aanbieden in lokale talen, wat een enorm voordeel is in vergelijking met alleen ondersteuning bieden in het Engels en Spaans", concludeert Navon. "Als we de mogelijkheid niet hadden om zzp'ers aan te nemen via Remote, zouden we mensen moeten werven voor permanente functies. Dit zou het bedrijf enorm veel geld kosten. Remote biedt ons de efficiëntie die we nodig hebben."

Productiviteit door eenvoud

Iets anders waardoor Sauce en zijn zzp'ers tevreden zijn, is de eenvoud (en betrouwbaarheid) van het platform.

"Hierdoor kunnen we ons bedrijf makkelijk schalen, terwijl we compliant blijven", legt Navon uit. "We kunnen mensen overal onboarden en meteen beginnen met betalen. We kunnen de facturen die we krijgen makkelijk goedkeuren en betalen.

"Alles wat we nodig hebben om zzp'ers remote te laten werken, bevindt zich op één plek. Het loopt als een trein."

Deze intuïtieve, eenvoudige aanpak is ook bij zzp'ers populair.

"Als zzp'ers een factuur nodig hebben van drie maanden geleden, kunnen ze deze meteen vinden in Remote", zegt Navon. "Ze kunnen hun eigen gegevens eenvoudig bijwerken en hoeven niet te wachten tot iemand van HR dat voor ze doet. Het is een professioneel platform waardoor mensen zich kunnen richten op hun werk."

Het biedt ook een belangrijk gevoel van stabiliteit. "Remote is een erkend bedrijf, waardoor onze zzp'ers zich geen zorgen hoeven te maken", voegt Navon toe. "Ze zien hun collega's het platform gebruiken en uitbetaald worden. Vervolgens testen ze het platform zelf en zien ze meteen dat het hun leven een stuk eenvoudiger kan maken. Zo krijgen ze vertrouwen in ons bedrijf en hoeft niemand te stressen."

Selfservice is eenvoudig op het platform en mensen vinden de antwoorden die ze nodig hebben met een paar klikken op de knop. En als we iets willen checken wat specifieker is, kunnen we altijd contact opnemen met het Happiness-team van Remote. Zij gevens ons snel de antwoorden die we nodig hebben.

Meerdere valuta's beheren

Voor Navon is de mogelijkheid om zzp'ers te betalen in hun eigen valuta en zonder torenhoge wisselkosten een van de handigste functies van Remote.

"We hebben een tiental valuta's, maar we kunnen betalingen met één klik op de knop verdelen over de hele wereld", legt hij uit.

"Iedereen krijgt een persoonlijke ervaring en betalingen in zijn eigen valuta. En wij hoeven slechts één bedrag te betalen in Amerikaanse dollar. Iedereen is tevreden: het is een win-winsituatie."

Wat komt eraan voor Sauce?

Nu bekend is waar de meeste hulp nodig is, bevindt Sauce zich in een goede positie om verder te werken aan zijn missie. Het bedrijf is nu zelfs de snelst groeiende oplossing in de VS voor restaurantbestellingen en -bezorging.

"De toekomst zit vol groei", zegt Navon. "We zijn een wereldwijd team aan het ontwikkelen om onze missie te kunnen uitvoeren en resultaten te behalen die ontzettend veel betekenen voor de restaurants die we ondersteunen.

"Er wordt wel gezegd dat het 10 jaar duurt om echt succesvol te zijn, en wij zijn pas op de helft. Het is geweldig om te zien hoeveel we hebben geleerd en hoe we de markt hebben veroverd met een hoogwaardige oplossing."

De waarde en expertise van de wereldwijde zzp'ers die voor Sauce werken, hebben hierbij en belangrijke rol gespeeld en zullen dat blijven doen, met de ondersteuning van Remote.

"Het is ongelooflijk om zo'n wereldwijd team van zzp'ers te ontwikkelen waarin iedereen samenwerkt aan onze missie", geeft Navon aan. "Niemand anders doet wat wij doen, en dat komt allemaal doordat we samenwerken met Remote."

Wil jij internationaal werven zonder stress en onduidelijkheid? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van onze experts op het gebied van wereldwijd werven.

Je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag! Maak nu een profiel aan en begin binnen een paar minuten met het onboarden van zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.