Tech en innovatie 3 min

Remote en Nium bundelen krachten voor meer internationale betalingsmogelijkheden

5 juni 2024

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

San Francisco, 5 juni 2024 –Remote, specialist in het opbouwen, beheren en ondersteunen van internationaal verspreide teams, heeft Nium, de wereldwijde leider in realtime internationale betalingen, geselecteerd om zijn internationale payroll-mogelijkheden te verbeteren. De samenwerking zal op wereldwijde schaal worden gelanceerd en stelt bedrijven in staat om overal ter wereld werknemers en zzp’ers te betalen. 

Nu steeds meer bedrijven naar nieuwe markten kijken om te groeien, wordt het vermogen om personeel aan te nemen en op te schalen over de grenzen heen snel een belangrijke onderscheidende factor.  Maar lokale regelgeving, technologische uitdagingen en culturele verschillen maken het voor internationale bedrijven lastig om in meerdere landen de salarisadministratie te beheren. Naarmate een team internationaler wordt , wordt het ook lastiger om een schaalbaar, veilig en betrouwbaar internationaal payroll-systeem op te zetten zonder exorbitante wissel- en transactiekosten, verhoogde risico's en inefficiënte workflows. 

Tienduizenden bedrijven gebruiken Remote om talent over de hele wereld te vinden, in te huren, te beheren en te betalen. Dankzij de samenwerking met Nium kunnen bedrijven nu in nog meer landen hun internationale werknemers in realtime betalen. Hierdoor kan Remote de beste payroll-oplossingen blijven leveren voor nieuwe en bestaande zakelijke klanten.  

De samenwerking gaat van start in meer dan twintig markten in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië, waarbij betalingsmodellen worden ondersteund zoals salarisadministratie voor bedrijven en betalingen aan ingehuurd personeel. Dit is het begin van een roadmap voor de twee fintech bedrijven met plannen om in de toekomst meer betaalkanalen, markten en methodes toe te voegen aan het gecombineerde aanbod. 

"Naarmate bedrijven steeds internationaler worden, neemt ook de complexiteit toe om compliant over internationale grenzen heen uit te breiden. Onze samenwerking met Nium is gericht op het aanpakken van deze complexiteit. Payroll vormt het hart van elk bedrijf en onze samenwerking geeft klanten nog meer vertrouwen om hun om teams internationaal te laten groeien en keer op keer op tijd te betalen, in hun lokale valuta, waar ter wereld ze zich ook bevinden", zegt Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. 

Via de globale realtime betalingsinfrastructuur van Nium kan Remote zijn klanten multi-valuta wallets aanbieden. Ze kunnen deze wallets gebruiken om hun werknemers in meer dan twintig lokale valuta uit te betalen zonder dat ze verschillende lokale bankrekeningen hoeven te openen. Klanten kunnen live interbancaire wisselkoersen tot 24 uur vergrendelen en omzetten om internationale payroll in bulk te doen. Ze kunnen hun werknemers en zzp’ers uitbetalen via flexibele betalingsopties naar bankrekeningen, kaarten en e-wallets in 220+ markten en 100+ realtime corridors. 

"Als bedrijven concurrerend willen blijven, is het cruciaal dat bedrijfskritische betalingen zoals payroll niet alleen werken, maar ook goed werken. En toch blijven bedrijven vertrouwen op verouderde infrastructuur of beperkte oplossingen voor internationale betalingen om hun werknemers en zzp’ers in verschillende landen te betalen. Payroll gaat immers niet alleen over geld. Het gaat er ook om dat werkgevers nieuwe manieren vinden om het vertrouwen van teamleden te verhogen, personeelsverloop te verlagen en tegemoet te komen aan de wensen van steeds diversere, globaal verspreide teams. Wij helpen Remote om klanten deze differentiatie te bieden en kijken ernaar uit om mensen en bedrijven over de hele wereld in staat te stellen om samen het volledige potentieel van realtime internationale betalingen te realiseren", aldus Prajit Nanu, CEO en oprichter van Nium. 

De wereldwijde markt voor multi-country payrolloplossingen zal tegen 2030 naar verwachting 10,5 miljard dollar waard zijn. Een groot deel van deze groei is afkomstig uit opkomende markten. In 2023 stonden de Filipijnen, Nepal, India, Pakistan, Mexico, Brazilië en Colombia in de top 10 bestemmingen voor salarisbetalingen die door Nium werden gefaciliteerd. Het fintechbedrijf heeft al 2 miljard dollar aan salarisbetalingen verstuurd naar 134 landen. 

Download de nieuwste whitepaper van Nium om meer te weten te komen over hoe globale bedrijven hun salarisadministratie optimaliseren met realtime internationale  betalingen. Ga voor meer informatie over Remote naar www.remote.com

Press and media inquiries: press@remote.com
Other inquires: https://remote.com/contact-us