Verhalen van klanten 7 min

Loom zet zzp'ers om naar werknemers en biedt iedereen een gelijkwaardige ervaring

Geschreven door Preston Wickersham
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Bekijk hoe Loom, een van de grootste videocommunicatieplatforms van de wereld (en een favoriete tool van Remote!) gebruikmaakt van Remote's wereldwijde infrastructuur om het team uit te breiden naar nieuwe landen.

Hoe Loom internationaal groeit met Remote

Als een solide en revolutionair video messaging platform is het geen verrassing dat Loom enorm aan het groeien is. Dit opkomende, remote-first bedrijf wil snel uitbreiden en is op zoek naar het beste talent van de wereld. Hoe kunnen ze hun persoonlijke klantenservice en gelijkwaardige personeelsbeleid behouden en tegelijkertijd een groter wereldwijd team opbouwen?

Bedrijfsgegevens Loom

  • HQ: San Francisco, Californië

  • Opgericht: 2015

  • Bedrijfsgrootte: 180 medewerkers

  • Sector: Software en technologie

  • Totaal aantal landen met werknemers: 9

Door samen te werken met Remote, kreeg Loom precies wat het nodig had van een global HR-partner. Loom legt de lat voor werknemersgeluk hoog en heeft veel voormalige zpp'ers omgezet naar fulltime werknemers. Nieuwe werknemers in het buitenland krijgen een soortgelijke ervaring als binnenlandse werknemers. Zo kan het bedrijf zijn legendarische klantenservice tijdens de snelle groei op peil houden.

Waarom Loom voor Remote heeft gekozen

Waarom was Remote de juiste keuze voor Loom? Verschillende factoren speelden hierbij een rol:

  1. Remote is actief op de locaties waar Loom al internationale werknemers heeft en heeft eigen entiteiten in landen waar Loom wil gaan werven. Bekijk op Remote's landenpagina waar we actief zijn.

  2. Door de samenwerking met Remote kreeg Loom de kwaliteit die het zocht voor de eerlijke en transparante tarieven waar de EOR bekend om staat. Lees meer over Remote's eerlijke prijsgarantie.

  3. Loom geeft aan dat de samenwerking met Remote ontzettend makkelijk is, en ook het proces om te onboarden en werknemers te beheren is eenvoudig. Lees tips van experts voor het onboarden van remote werknemers.

Loom's groeiende remote personeelsbestand ondersteunen

Loom staat voor een groot probleem. Het video messaging platform is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, nu steeds meer mensen remote gaan werken. In 2021 groeide het aantal gebruikers van Loom met 900% vergeleken met het jaar ervoor.

Maar voor een remote-first bedrijf als Loom was het volgens Meghana Reddy, VP of People and Operations, vooral belangrijk dat alle werknemers gelijkwaardig worden behandeld.

"Wat voor ons belangrijk is, is een eerlijk speelveld aanbieden. Hebben onze werknemers buiten de VS dezelfde ervaring als hun collega's in de VS?"

Als werknemers het gevoel hebben dat ze niet worden gewaardeerd, sijpelt dat door in hun prestaties. Als de prestaties minder goed worden, kan Loom zijn groeiende klantenbestand niet ondersteunen. Loom had een partner nodig die niet alleen kon helpen bij het op een legale manier werven van internationale medewerkers, maar dat ook op zo'n manier te doen dat het voor iedereen een gelijkwaardige ervaring was.

Internationaal werven, maar dan eenvoudig

Als een remote-first bedrijf, is de talentenpool voor Loom wereldwijd. Ze hebben alles onder controle als het aankomt op remote werknemers aannemen in de VS. Als het echter aankomt op voldoen aan internationale lokale wetgeving, wordt het lastiger.

"We hadden 15 mensen in 11 verschillende landen", zegt Reddy. "Als HR-team was het lastig om alle verschillende regels en wetgevingen bij te houden die een rol spelen bij het werven in een specifiek land. Doorgaans kun je dat alleen doen als je genoeg mensen werft om naar een internationale hub te schalen en iemand die hub laat managen. Wij riepen de hulp in van Remote om ons te begeleiden bij deze lastige zaken en het recruitmentproces te beheren, zodat we de keuze hadden uit een wereldwijde talentenpool."

Het wereldwijde team van Loom ondersteunen

Door de samenwerking met Remote heeft Loom meerdere zzp'ers kunnen omzetten naar werknemers. "Zo werd hun ervaring met ons beter en konden we de werknemers een betere ervaring bieden", zegt Reddy.

"We blijven schalen en vooruitgaan. We kunnen werknemers nu de mogelijkheid bieden voor een overplaatsing via Remote en via Remote geweldige kandidaten werven."

Loom is nu op een punt waar ze bewuster kunnen omgaan met de richting die ze willen inslaan.

De samenwerking met Remote heeft internationale werknemers ook voordelen opgeleverd. Dat is voor Reddy en het team van Loom zeer waardevol, nu ze zich blijven richten op de werknemerservaring. "De mogelijkheid om werknemers een contract aan te bieden in hun thuisland is geweldig. Ze kunnen nu veel meer, zoals een hypotheek krijgen en pensioen opbouwen, waardoor ze zich in de toekomst ook nog bij Loom zien werken."

Met behulp van Remote ziet de toekomst er voor Loom rooskleurig uit als het gaat om het uitbreiden van het internationale team. Reddy en het hele Loom-team kunnen met een gerust hart verder nu ze weten dat ze de juiste partner hebben voor het internationale talent dat ze nodig hebben om hun groeiende bedrijf te ondersteunen, waar dat talent zich ook bevindt.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.