Nieuwsruimte 7 min

Met Remote Talent vinden en recruiten bedrijven internationale teamleden

Geschreven door Gillian O'Brien
15 november 2023
Gillian O'Brien

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Remote heeft sinds 2019 tienduizenden bedrijven geholpen het beste internationale talent in dienst te nemen. De klanten van Remote hebben marketingmensen in Milaan, verkoopvertegenwoordigers in Singapore, technici in Ecuador en iedereen daartussenin onboard om goed presterende teams van medewerkers over de hele wereld op te zetten, waarbij altijd wordt voldaan aan de lokale arbeidswet.

Maar mensen aannemen is maar één deel van het verhaal. Voordat je iemand aanneemt, moet je deze persoon wel kunnen vinden. En waar vind je de beste mensen om je openstaande vacatures te vullen?

Het antwoord: Remote Talent.

Op één plek internationale teamleden aannemen, beheren en recruiten met Remote

Met de lancering van Remote Talent hebben we nu ook recruitment opgenomen in ons pakket van wereldwijde HRIS-producten.

Soms woont de beste persoon voor de functie niet in dezelfde stad. Sterker nog, soms woont de meest geschikte persoon voor de functie niet eens in hetzelfde land. 

Met Remote kon je altijd al internationale werknemers aannemen en zaken als payroll, secundaire arbeidsvoorwaarden en lokale naleving beheren. Met Remote Talent kun je nu ook gebruikmaken van Remote om die nieuwe werknemers te vinden, allemaal via één platform.

Voor moderne internationale teams heb je meer nodig dan een gemiddelde vacaturebank.

Als er remote wordt gewerkt, kan elk bedrijf overal mensen aannemen. Maar vacaturebanken en talentplatforms zijn niet ontworpen voor moderne bedrijven met een globaal bereik. Hiring managers willen worden gezien door betere kandidaten voor de openstaande vacatures en met hen in contact komen, maar bij de meeste vacaturebanken lukt dat niet. De vele reacties zijn dan voornamelijk van kandidaten die niet of slecht bij de functie passen. En soms trekt de vacature helemaal geen kandidaten aan. 

Op veel vacatureplatforms kunnen werkgevers gratis vacatures plaatsen, waardoor er een enorm berichtenbord ontstaat met bergen informatie en geen strategie. Wil je dat de juiste persoon solliciteert? Dan mag je hopen dat diegene je bericht op LinkedIn ziet of dat je het budget hebt om de vacature breder te adverteren. Zo niet, dan ben je overgeleverd aan de grillen van een algoritme op sociale media, wat er niks om geeft of jij de persoon vindt die je nodig hebt.

Gratis adverteren klinkt misschien werkgeversvriendelijk, maar in werkelijkheid adverteren sites als LinkedIn en Indeed voor tientallen miljoenen vacatures tegelijk. Dat betekent twee dingen: 

  1. Je vacature dobbert in een zee van spam, dus kandidaten vinden je niet of denken dat jij ook spam bent.

  2. Je moet op deze sites betalen om je vacature te promoten als je echt een kans wilt maken om geschikte kandidaten te vinden.

Kandidaten willen een baan, dus ze solliciteren op tientallen aangeboden vacatures om hun kansen te vergroten. Dankzij speciale functies om eenvoudig te reageren kunnen ze meer sollicitaties versturen, waardoor zelfs goede kandidaten bijdragen aan de ruis.

Frustrerend genoeg, maar niet verbazingwekkend, vallen werkgevers hierdoor terug op netwerken en warme introducties. Deze tactieken waren al beperkt in de tijd dat er nog op kantoor werd gewerkt, maar zijn dat helemaal nu bedrijven remote mensen kunnen aannemen. Succes met het via-via in contact komen met de ideale developer in Brazilië of de ervaren verkoopmedewerker uit Zuid-Afrika. 

De meeste vacaturebanken hebben niet eens een mogelijkheid om vacatures in meerdere regio's te plaatsen. Op veel sites kunnen hiring managers niet aanpassen hoe 'remote' een baan werkelijk is.

Het is tijd voor iets beters.

Remote Talent pakt het anders aan 

Remote Talent verandert de manier waarop bedrijven internationale kandidaten vinden en aannemen. Dit nieuwe talentenplatform, gehost via remote.com/jobs, doorbreekt het stramien van een traditionele vacaturebank en geeft bedrijven met internationale teams de tools die ze nodig hebben om de beste mensen te vinden.

Andere vacaturebanken streven naar winst uit de verkoop van indrukken en gepromote vacatures, maar Remote Talent is ontworpen met één enkel doel: bedrijven in contact brengen met de mensen die ze zoeken, waar die mensen zich ook bevinden.

Op dit moment ziet dat eruit als een remote-first vacaturebank waarop werkgevers precies kunnen aangeven wat 'remote' voor ze inhoudt. Biedt een bepaalde kans de mogelijkheid om kandidaten thuis te laten werken, zonder beperkingen voor de locatie? Omvat een vacature een bepaalde regio of tijdzone? Is dit een hybride baan met enkele uren verplicht op kantoor? Moeten de kandidaten die worden gekozen worden overgeplaatst of vaak reizen?

Deze kenmerken zijn de eerste stap in het ontstoppen van de pijplijn van vacatureplaatsingen voor remote werk. Als deze voor de hand liggende kenmerken worden doorgevoerd, kunnen bedrijven gemakkelijker de juiste kandidaten zien, waarmee hiring managers en recruiters tijd besparen en wat uiteindelijk leidt tot het sneller aannemen van betere mensen.

We zijn er ook voor degenen die een baan zoeken. In de vacatureplaatsingen op Remote Talent kun je aanvullende informatie geven over dingen waar de kandidaten mogelijk naar op zoek zijn, zoals het salaris of het sollicitatietraject. Dit maakt het proces voor alle betrokkenen transparanter en dankzij het team van gespecialiseerde experts van Remote voldoet het natuurlijk altijd aan de lokale vereisten.

Waarom zou je Remote Talent gebruiken om je volgende nieuwe medewerker te vinden?

Een paar goede redenen om Remote Talent te gebruiken voor de uitbreiding van je team:

Er is één platform voor het hele traject, van de sollicitatie tot de onboarding.

Zie Remote niet alleen als je bron voor het beste talent, maar ook als de plek waar je dat talent compliant kunt aannemen en onboarden. Vind vrijwel overal ter wereld het beste talent en gebruik Remote Employer of Record, Contractor Management en Global Payroll om dat talent in dienst te nemen en te betalen. Remote is je partner in het hele sollicitatieproces: van het schrijven van de functiebeschrijving tot het uitvoeren van de payroll en meer.

Internationaal bereik en internationale ervaring

Remote weet wat globaal betekent. Elke dag hebben duizenden werknemers, zzp'ers en werkzoekenden contact met Remote. We zijn de belangrijkste bron voor alles wat met globaal werken te maken heeft en we gebruiken deze internationale aanwezigheid graag om bedrijven overal ter wereld te laten groeien en hun eigen verspreide teams te beheren.

Onovertroffen globale kennis

Eén persoon aannemen is al ingewikkeld genoeg. Een heleboel mensen in verschillende landen aannemen is meer dan ingewikkeld. Remote maakt dit eenvoudiger en begeleidt je door het proces met onze verzameling tools, parate expertise en geïntegreerde naleving. Met Remote kun je werknemers op verschillende locaties gemakkelijk, snel en met volledige naleving van de lokale wetgeving overal aannemen, onboarden en beheren.

Vergroot je kennis over internationaal personeel aannemen met de volgende handige bronnen:

De toekomst van Remote Talent

Remote blijft werken aan de missie om verspreid werken voor iedereen toegankelijk te maken. Onze plannen voor de toekomst van Remote Talent omvatten een aantal functies waar onze klanten heel blij mee zullen zijn, zoals talentmatching op basis van AI, slimme aanbevelingen, functies voor werkzoekenden, dynamische werkgeversprofielen en meer.

Ben je op zoek naar een speciale functie of wil je weten wat eraan komt? Stuur je feedback, verzoeken of andere zaken op sociale media of per e-mail naar support@remote.com. Ons team hoort graag van je!

Ga vandaag nog aan de slag met Remote Talent 

Klaar om Remote Talent zelf te ervaren? Als je een werkgever bent die op zoek is naar het eerste talentenplatform ter wereld dat speciaal is ontworpen voor de behoeften van moderne remote bedrijven, helpen we je graag aan de slag te gaan. Of je nu al klant bent van Remote of de wereld van Remote nieuw voor je is, met ons krachtige platform krijg je ondersteuning bij al je wensen op het gebied van internationaal talent. En als je hulp nodig hebt, staat ons speciale supportteam altijd klaar om te helpen.

Ga naar remote.com/jobs om je aan te melden en je eerste vacaturemelding te maken en te plaatsen. We hebben op dit moment een speciale aanbieding met 90% korting om de lancering te vieren. Je betaalt nu slechts € 11,90! Meld je vandaag nog aan voor vacatureplaatsingen bij het beste remote talent ter wereld en ontdek zelf wat een speciaal ontwikkeld platform voor je internationale team kan doen.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.