Verhalen van klanten 12 min

Geen overplaatsing nodig: hoe Lessmore het beste wereldwijde talent kon aantrekken met Remote

Geschreven door Marie Nayaka
25 juli 2023
Marie Nayaka

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

In 2021 besloten Samer Al Dafai, Jeremy Ries en Joshua Hemmerich een paar mobiele games te ontwerpen, ontwikkelen en op de markt te brengen. We zijn nu in 2023 en Lessmore, het bedrijf van de drie, is nu een grote speler in de markt van Europees games development. Dit komt mede door de successen van Pocket Chess en Eatventure, dat meer dan 10 miljoen keer is gedownload.

Om zo'n succes te kunnen bereiken, realiseerden de drie oprichters zich al vroeg in het proces dat talent een belangrijke factor was. En om het beste game development talent te vinden, moesten ze wereldwijd gaan werven.

Lessmore had de ondersteuning en expertise nodig van een aantoonbaar betrouwbare global HR-partner om nieuwe teamleden te vinden en onboarden buiten hun thuismarkt in Duitsland. Om deze redenen koos Lessmore voor Remote.

Lessmore in een notendop:

  • Hoofdkantoor: Duitsland

  • Opgericht: 2021

  • Huidige locaties remote werknemers: Finland, Frankrijk, Zweden, Nederland en Hongarije

  • Sector: Mobile game development

In eerste instantie namen de oprichters van Lessmore alle coding en game design zelf op zich. Maar na verschillende prototypes van de apps en het uitbrengen van een paar games, waaronder Eatventure, was het duidelijk dat het team uitbreiding nodig had. En daarbij kwam Sophie Brügmann, Head of Operations van Lessmore, een handje helpen.

"Dingen gingen enorm goed, maar op kleine schaal", zegt ze. "En ze zeiden tegen me: we hebben je nu nodig, kom erbij! Laten we dit avontuur samen aangaan."

Toen Brügmann bij het bedrijf kwam werken, was Lessmore net aan de slag gegaan met internationaal werven. In het begin overwoog het bedrijf een kantoor op te zetten in Berlijn en alleen in Duitsland te werven. Maar het team realiseerde zich al snel dat er veel goed talent was buiten de Duitse hoofdstad; en dat niet iedereen wil verhuizen voor werk.

"Veel mensen willen niet per se naar een ander land verhuizen, vooral als ze niet meer zo jong zijn", zegt Brügmann. "De vraag was dus: hoe halen we ze binnen zonder dat overplaatsing noodzakelijk is?

"Onze oprichters willen games ontwikkelen. Ze willen niet bezig zijn met het regelen van alle bureaucratie en het papierwerk dat komt kijken bij internationaal werven."

Lessmore had een partner nodig die de ingewikkelde juridische zaken op zich kon nemen en de wereldwijde uitbreidingsplannen van het bedrijf kon ondersteunen.

Werven in Zweden

Voor Brügmann was het een cruciaal moment toen het bedrijf een buitengewoon getalenteerde Iraanse developer vond, die in Zweden woonde. Hieruit bleek dat haar nieuwe werkgevers het belangrijk vonden om de juiste persoon te vinden voor de baan.

"Het maakte niet uit in welk land de persoon woont, waar die vandaan komt of welk papierwerk erbij komt kijken", zegt ze. "We wilden deze specifieke geweldige persoon aannemen, omdat we het gevoel hadden dat we deze persoon nodig hadden in ons team. Ik hoefde alleen maar uit te zoeken hoe we dat effectief en compliant konden uitvoeren."

Maar er trad meteen een probleem op: Brügmann wist niets van de Zweedse arbeidswetgeving, maar moest de kandidaat snel aannemen, voordat hij ergens anders aan de slag zou gaan. Ze moest ook rekening houden met de langetermijndoelen van Lessmore op het gebied van recruitment.

Met behulp van Remote kon Lessmore alle formaliteiten uitwerken en de in Zweden gevestigde developer compliant aannemen in minder dan een week tijd. Voor Brügmann was het een doorbraak.

"Creativiteit is de kern van het bedrijf," zegt ze, "en het is geweldig om mensen te hebben met verschillende achtergronden en culturele perspectieven. De verscheidenheid aan ideeën is anders zo beperkt."

Dankzij Remote hoefde Lessmore niet langer mensen te werven op slechts één locatie.

Global HR lokaal onthalen

Volgens Brügmann verloopt het partnerschap voorspoedig. "Ik spreek het User Happiness-team van Remote minstens één keer per dag voor kleinere verzoeken", legt ze uit. "De klantenservice is altijd vriendelijk en onze vragen worden bijna altijd op dezelfde dag nog beantwoord."

Midden 2023 is 40% van de werknemers van Lessmore internationaal aangenomen via Remote's employer of record service (EOR). Brügmann vindt het geweldig hoe snel het onboardingsproces is voor nieuwe werknemers. Het is meestal binnen een week afgerond (en ze hoeft zelf weinig te doen).

"Als we een keuze hebben gemaakt voor een nieuwe werknemer, leg ik uit hoe ons partnerschap met Remote werkt", zegt ze. "Daarna nodig ik de werknemer uit om zich aan te melden voor het Remote-dashboard, waar ze hun identiteitsbewijs, al het papierwerk en de gegevens over hun werkvergunning kunnen uploaden.

"Alles wordt door het team van Remote gecheckt en geverifieerd. Ik kan tijdens elke stap van het proces zien waar de kandidaat is en welke stappen nog moeten worden gedaan om de onboarding af te ronden. Het is voor de kandidaten supereenvoudig en bespaart mij enorm veel tijd."

Een flexibele aanpak

Lessmore vindt de flexibiliteit die de samenwerking met Remote werknemers geeft ook belangrijk. "We hadden bijvoorbeeld iemand die in Zweden woonde en naar Frankrijk wilde verhuizen om samen te wonen met hun partner", zegt Brügmann. "Die persoon wilde het land verlaten, maar niet bij ons weg.

"Doordat we overplaatsing konden regelen via Remote kan dit talent bij ons blijven, waar hij ook woont. We hebben ook andere teamleden die bijvoorbeeld nadenken over hoe het is om een jaar in Spanje of Ierland te wonen. Met Remote kunnen we dat eenvoudig ondersteunen. Het is voor ons als bedrijf geen nadeel. Het is eigenlijk juist het tegenovergestelde: mensen zijn meer tevreden en dat is voor iedereen een voordeel."

Het hoge niveau van werknemerstevredenheid vertaalt zich in een positieve ervaring voor eindgebruikers. En dat op zich maakt Lessmore concurrerender in vergelijking met andere grotere bedrijven in game development.

"Ondanks dat we met minder dan 20 mensen zijn, zijn onze winstmarges vergelijkbaar met een aantal grote game-ontwikkelaars met 100 mensen of meer", legt Brügmann uit. "Het geeft ons echt een voorsprong als het gaat om creativiteit, perspectief en zelfs kosten."

Alle expertise van de wereld

Sinds Lessmore heeft besloten om internationaal te werven, is het bedrijf onvermijdelijk ook een paar operationele drempels tegengekomen. Voor Brügmann waren dit de momenten dat het partnerschap met Remote een groot voordeel bleek, omdat het bedrijf nu gebruik kan maken van landspecifiek juridisch advies en belastingexpertise, allemaal via één contactpersoon.

"Ik hoef geen torenhoge kosten te betalen of deze zaken zelf uit te zoeken", zegt ze. "Het maakt dingen een stuk makkelijker en efficiënter, zowel voor mij als voor het team."

Brügmann vindt het ook prettig dat ze veel informatie zelf kan vinden via de landenverkenner van Remote "Ik gebruik de landenverkenner vaak, omdat het een goed overzicht geeft van een specifieke markt", legt ze uit. "Ik kan zien wat het beleid is voor de proeftijd, wanneer mensen betaald moeten worden en met welke lokale arbeidswetten we rekening moeten houden. En als we werven in een land met uitzonderlijke voorwaarden, kan ik ook zien hoelang het proces met Remote zal duren. Het is enorm handig."

Een belangrijk onderdeel hiervan is de mogelijkheid om met de landenverkenner lonen te vergelijken. "We kunnen een functietitel invoeren en op basis van de gegevens een suggestie zien voor een bepaald land", voegt Brügmann toe. "We gebruiken dat in combinatie met het salaris in Duitsland als een richtlijn. Zo kunnen we iedereen eerlijke beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden."

Investeren in de toekomst

In eerste instantie ging Lessmore een samenwerking aan met Remote om senior talent binnen te halen, maar nu dient het partnerschap ook om mid- en junior-level talent te kunnen werven, dat zich verder kan ontwikkelen, tegen een eerlijk tarief. "We proberen jonger talent te ontwikkelen, want dat is wat de sector nodig heeft", zegt Brügmann. "Met een bedrijfsopzet die is gebaseerd op een fysiek kantoor is dat niet eenvoudig. Het betekent veel voor iemand van bijvoorbeeld 18 jaar om voor werk naar een ander land te verhuizen.

"Met Remote kunnen we de meest veelbelovende jonge mensen aannemen, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het papierwerk. Als ze talentvol zijn en goed passen bij wat we zoeken, kunnen we ze gewoon aannemen. Dat is voor ons geweldig en voor de algemene duurzaamheid van de gamingsector ook."

Als Head of Operations zegt Brügmann dat ze zelf ook voordeel behaalt uit de samenwerking met Remote.

"Ik heb het gevoel dat het vele deuren voor me opent", zegt ze. "Daarnaast heb ik het gevoel dat het team op me kan bouwen. Ik kan me richten op mijn werk, maar als iemand in het team vragen heeft over werk of onderwerpen als overplaatsing, kunnen ze dat met mij bespreken."

Wat komt eraan voor Lessmore?

Lessmore wil 's werelds beste game development talent blijven vinden en onboarden, zonder dat ze daarvoor moeten verhuizen.

"Met Remote hebben we alle flexibiliteit om ons team op te bouwen", zegt Brügmann. "We kunnen op zoek naar talent in Duitsland of in elk ander land. We kunnen ons ook richten op de ontwikkeling van ons product en de verwachtingen van gebruikers overstijgen met meer geweldige, nieuwe games.

Dus, welk advies zou ze andere bedrijven geven?

"Mijn advies zou zijn om dingen anders te doen. Heb het vertrouwen om remote te werven voor het beste talent en geef mensen met wie je je bedrijf kunt opbouwen een kans", zegt ze.

Lessmore zet zich in om met minimale inzet maximale output te bereiken en met werven via Remote kunnen ze dat doen.

"Het geeft zoveel meer mogelijkheden om talent aan te trekken en te behouden wanneer je jezelf niet beperkt tot slechts één land. Het geeft ons enorm veel vrijheid."

Wil jij ook internationaal werven zonder stress en onduidelijkheid? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van onze experts op het gebied van wereldwijd werven.

Je kunt natuurlijk ook meteen aan de slag. Maak nu een profiel aan en begin binnen een paar minuten met onboarden over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.