Verhalen van klanten 11 min

Hoe Seaplane problemen met naleving achter zich liet om te focussen op wereldwijde groei zonder stress

Geschreven door Elena Constantinescu
28 juni 2022

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Sinds 2020 zorgt Seaplane voor een frisse wind in de sector van app-ontwikkeling. Met een combinatie van openbare clouds, bare metal-leveranciers en edge-bronnen levert Seaplane een softwareplatform waarop bedrijven wereldwijd hele applicatie-stacks kunnen runnen, waar en wanneer dan ook. En het zijn niet alleen de services van Seaplane die over de hele wereld reiken: het bedrijf zelf is volledig remote.

Elk wereldwijd team heeft betrouwbare, transparante en werknemersvriendelijke global HR nodig. Bekijk waarom Seaplane Remote het vertrouwen gaf voor de ondersteuning bij het uitbreiden van het internationale team.

Seaplane in een notendop

Hoofdkantoor: Mountain View, Californië, Verenigde Staten

Opgericht: 2020

Bedrijfsgrootte: 20+ medewerkers

Sector: Software development

De oprichters van Seaplane komen uit Ierland, Schotland, Zuid-Afrika en het Midwesten van Amerika (en hun werknemers zijn wereldwijd verspreid). Volgens CEO en medeoprichter Niall Dalton versterkt het verspreide team van Seaplane het bedrijf.

"Als we om ons heen kijken, zien we meteen dat een bredere en meer diverse pool van persoonlijke ervaringen en professionele inzichten tot een beter product en sterkere organisatie leiden. Onze technologie is wereldwijd, dus het is logisch dat ons team dat weerspiegelt."

Zelfs nadat Seaplane een sterke remote cultuur had opgebouwd met een team in meerdere tijdzones, had het bedrijf nog steeds te maken met tijdrovende onboardingsprocessen voor medewerkers in andere landen. De eerste financieringsronde (Series A) stond voor de deur en het management wist dat ze zeer binnenkort snel nieuwe internationale werknemers zouden moeten gaan werven. Seaplane moest zijn wereldwijde recruitment gaan stroomlijnen, en wel meteen.

HR toekomstbestendig maken voor het team van Seaplane

Hoe heeft Seaplane ervoor gezorgd dat ze, volledig compliant, snel internationaal konden werven zonder af te doen aan de unieke bedrijfscultuur, en payrollbeheer konden opzetten in meerdere landen? De oplossing werd, volgens Niall, geboden door Remote's internationale EOR-services.

We wilden werknemers in alle tijdzones, dus we moesten aan de slag met veel verschillende landen, wetten en talen. Het was niet echt de vraag óf onze internationale recruitment te ingewikkeld zou worden, maar wanneer.

Niall wist dat de hulp van Remote kopzorgen over internationale groei voor het bedrijf kon voorkomen, waardoor Seaplane zijn wereldwijde team kon uitbreiden zonder te maken te krijgen met onnodige uitdagingen.

"We wilden proactief zijn bij het beheren van die complexiteit en een stabiel systeem in orde hebben voordat er iets mis zou gaan."

Seaplane had een partner nodig die dezelfde waarden van gelijkheid, empathie en inclusie deelde. Met Remote krijgt Seaplane het beste van twee werelden: een waardengedreven partner en de beste EOR-oplossing van de markt.

  • Met Remote's wereldwijde lokale arbeids- en nalevingsexperts heeft Seaplane de flexibiliteit om overal te werven.

  • Seaplane kan nu wereldwijd teamleden onboarden in een fractie van de tijd.

  • Met Remote's eenvoudig te gebruiken selfserviceplatform is het voor het HR-team van Seaplane niet langer ingewikkeld om internationale werknemers te beheren.

Hoe Remote Seaplane in staat stelde om internationaal te groeien

Vóór de samenwerking met Remote was een van de grootste uitdagingen voor Seaplane internationaal werven en tegelijkertijd een weg vinden door de bureaucratie van arbeidswetten. Daarnaast was er de belangrijke wens om te zorgen dat alle werknemers een gelijkwaardige ervaring zouden krijgen. En dat is niet eenvoudig wanneer naleving en pakketten voor secundaire arbeidsvoorwaarden per land enorm verschillen.

Voor Seaplane, als een wereldwijd gelijkwaardig en inclusief bedrijf, betekende dit dat alles 'van begin tot eind' goed moest zijn. Seaplane had een partner nodig die niet alleen naleving van arbeidswetten, global payroll en secundaire arbeidsvoorwaarden kon regelen, maar ook dezelfde waarden deelde.

Toen Niall sprak met Remote's CEO, Job van den Voort, wist hij dat hij een geestverwant had gevonden.

"Ik was blij met zijn aanpak en enthousiasme. We waren allebei bezig met het leiden van jonge, remote-only start-ups, precies aan het begin van een pandemie. Tijdens ons gesprek werd het duidelijk dat Remote zeer people-first is, net als Seaplane."

Niall en de andere oprichters bij Seaplane wisten dat ze een ingrijpende beslissing moesten nemen bij het kiezen van een EOR-partner.

We hebben Pilot, Deel en Oyster ook overwogen, maar uiteindelijk past de aanpak van Remote het best bij ons: van de duidelijke en eenvoudige interface tot de focus op de werknemerservaring en transparante facturering en secundaire arbeidsvoorwaarden. Er is ook uitstekende ondersteuning voor zowel werknemers als admins.

Van een gedeelde bedrijfsethos tot solide platformfuncties: Remote was de oplossing die Seaplane nodig had om Series A-financiering binnen te halen en de volgende stappen te nemen. Het product van Remote breidt met Seaplane uit en ontwikkelt mee, wat de grootte of reikwijdte van de toekomstige internationale uitbreidingen van Seaplane ook is.

Seaplane's gestroomlijnde recruitment met Remote

Door de samenwerking met Remote raakt Seaplane niet meer in paniek wanneer ze nadenken over hoeveel wereldwijde teamleden ze de komende maanden moeten vinden. Remote heeft het team van Seaplane de selfservicetools gegeven die nodig zijn om de mensen te werven die ze willen, wanneer ze dat willen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om het papierwerk.

"Het is een enorme last van onze schouders. En dat is goed, als we bedenken dat we miljoen andere dingen moeten doen als jonge start-up. Het is voor Seaplane cruciaal dat we ons blijven richten op het vinden van het juiste talent, met het vertrouwen dat we dat talent eenvoudig in dienst kunnen nemen."

Een ander voordeel is de kostencalculator, waarmee Seaplane de details en vereisten van talentwerving in een nieuw land snel en eenvoudig kan bekijken.

"Met de kostencalculator kunnen we in een handomdraai een vergoedingenpakket samenstellen en kandidaten snel een aanbod doen. Vanuit een administratief oogpunt zijn kostenbeheersing en de tijd die we kwijt zijn aan administratie van het grootste belang. Het is geweldig dat dezelfde vaste tarieven gelden voor secundaire arbeidsvoorwaarden op alle locaties! We vinden het fijn dat de facturering eenvoudig is en alles omvat (salaris, verplichte sociale bijdragen, kosten voor secundaire arbeidsvoorwaarden enz)."

De werknemers van Seaplane merken ook de positieve financiële gevolgen van de samenwerking met Remote.

Payroll is simpel, en het is eenvoudig om incentives toe te voegen of onkosten te beheren. In vergelijking met andere HRIS-tools is de interface duidelijk, intuïtief en continu in ontwikkeling. We kunnen snel het beste internationale talent in dienst nemen en gebruiken het geld dat we daarmee besparen om onze werknemers te belonen.

De volgende stap voor Seaplane in wereldwijd werven

Het fantastische product van Seaplane en de keuze om zich te gedragen als een lokaal bedrijf, maar te leveren als een globaal bedrijf is een succes gebleken. Het bedrijf heeft onlangs een Series A-financiering verkregen van Sequoia, Atlantic Bridge en 8VC en is klaar om in de aankomende maanden en jaren flink te gaan groeien.

Seaplane heeft wereldwijde vacatures voor getalenteerde kandidaten en wil zijn door engineers geleide organisatie uitbreiden met dezelfde visie als die waarmee het bedrijf is opgericht.

"We zijn zeer bedacht op duurzaam groeien. We willen niet werven om het werven, of omdat we zojuist een ronde financiering hebben verkregen. We zijn enorm trots op de positieve en stimulerende cultuur die we hebben opgebouwd en we willen dat gevoel van inclusie en empathie behouden, zelfs nu onze groei meer exponentieel wordt."

Remote blijft ondertussen doorgaan met de ondersteuning van Seaplane, met solide employer of record services en een gedeelde visie op een gelijkwaardige, remote-first werkcultuur.

Wil je net als Seatti zorgeloos internationaal werven? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.