Verhalen van klanten 10 min

Seatti vertrouwt op Remote om 'werk te maken van hybride werk'

Geschreven door Elena Constantinescu

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

In 2021 begon Seatti aan een oplossing voor een probleem dat alle hybride medewerkers ervaren als ze 'live' op het hoofdkantoor komen werken: waar moet iedereen zitten? De software van Seatti beheert kantoorruimtes voor werkgevers, zodat werknemers altijd toegang hebben tot een werkplek en kunnen zien waar hun collega's zich bevinden. Het platform was een succes en dat betekende dat dit remote-first bedrijf zijn internationale team moest gaan uitbreiden.

Naleving, landspecifieke kennis en snelle ondersteuning zijn van cruciaal belang voor bedrijven die hun wereldwijde aanwezigheid willen vergroten. Lees verder en ontdek waarom Seatti voor Remote heeft gekozen voor deze belangrijke internationale uitbreidingsfase.

Seatti in een notendop

  • Hoofdkantoor: Duitsland

  • Opgericht: 2021

  • Bedrijfsgrootte: 15 medewerkers

  • Sector: IT-services en IT-advies (kantoormanagement, samenwerkingen, meet-ups, flexdesks en werkplekken)

  • Totaal aantal landen met werknemers: 5, en 16 verschillende nationaliteiten

Toen Chris Bieri, medeoprichter van Seatti, werkte voor Tesla in Amsterdam, gebeurde het vaak dat hij een uur naar kantoor reisde om erachter te komen dat er geen vrije werkplek was (en hij niet wist waar zijn collega's waren). Dat was hartstikke zonde van zijn tijd.

"Soms kom je helemaal bezweet van je fietsrit aan op kantoor en besef je dat niemand van je collega's er is. En dan sta je daar van 'Oh, ik had ook thuis kunnen werken vandaag.'" En op andere dagen was het kantoor juist zo vol dat er geen vrij bureau meer was. In het ergste geval propten mensen zich zelfs met z'n tweeën achter één klein bureau."

Toen kreeg het idee een vaste vorm: een oplossing bedenken waarbij je niet alleen de beschikbaarheid van de ruimte kunt bekijken, maar je ook kunt zien waar je collega's zullen werken, zodat je belangrijke verbindingen kunt aangaan.

Het platform van Seatti viel meteen in de smaak bij bedrijven in 'de nieuwe wereld van werken', en vormde een oplossing voor drie problemen:

  1. Kantoorvastgoed wordt op een efficiënte manier beheerd, waardoor werknemers altijd het gevoel hebben dat er plek voor ze is en werkgevers geen geld verspillen.

  2. De bedrijfscultuur en samenwerkingen worden gestimuleerd met een meet-up dashboard voor werknemers.

  3. Bedrijven kunnen boekingsgegevens op een volledig AVG-compliant manier analyseren en integreren om hun kantoorruimtes, hybride werkbeleid en wettelijke naleving te verbeteren.

De nauwkeurige aandacht die Seatti heeft voor naleving stond ook op de eerste plaats bij het zoeken naar een uitbreiding van het personeelsbestand. Ze wilden bij het vinden van internationaal talent een partner die bekend was met de ins en outs van naleving in alle landen waar mogelijke kandidaten zich bevonden. En met de wens om het personeelsbestand te verdriedubbelen, kon die partner niet snel genoeg gevonden worden.

Gebruikmaken van eigen entiteiten, niet van partnerschappen met derden

Hoe kon Seatti de twee grootste zorgen aanpakken, kosten en naleving, bij een samenwerking met een EOR om het wereldwijde personeelsbestand uit te breiden? Nadat Chris zijn research had gedaan, kwam hij tot de conclusie dat Remote hier de meest geschikte partner voor was.

"Wat we fijn vonden van Remote is dat je je eigen juridische entiteit hebt in ontzettend veel landen. Veel andere vergelijkbare leveranciers die we hebben bekeken, werken met lokale partners. Ik denk ook dat de groei van en aandacht voor Remote voor zichzelf spreekt en een sterke indicatie is dat ze de dingen goed aanpakken."

Chris wist dat hij in de samenwerking met Remote, dat zijn eigen entiteiten had in elk land en geen gebruikmaakte van externe leveranciers of partnerschappen, geen risico zou lopen op uit de hand lopende HR-kosten. En met de landspecifieke nalevingsexperts van Remote hoefde Seatti zich geen zorgen te maken over het compliant houden van de eigen werknemers terwijl ze ook de naleving van hun klanten in de gaten moesten houden. De keuze, zoals Chris het omschreef, was "heel eenvoudig".

Hoe Remote Seatti stimuleert om te werven als een multinational

Seatti heeft een interessant mantra als het op werven aankomt: "Het is beter om de juiste persoon te hebben op de verkeerde locatie, dan de verkeerde persoon op de juiste locatie." Voor het team bij Seatti is de locatie niet belangrijk, zolang de kandidaat de beste is. Maar als een kleine en relatief jonge start-up was het niet reëel om veel geld te besteden aan uitzoeken hoe ze internationaal konden gaan werven. Chris bleef zich maar afvragen: "Hoe kan Seatti het zo eenvoudig mogelijk maken om mensen van over de hele wereld te onboarden en in dienst te nemen?"

Kort nadat Chris en Seatti in contact kwamen met Remote, kwamen ze erachter dat internationaal werven veel makkelijker is dan ze dachten. Met Remote's intuïtieve EOR-platform en self-onboarding kon het team binnen een paar maanden twee keer zo groot worden; een must voor een bedrijf dat tools ontwikkelt om de werk-privébalans voor honderdduizenden mensen te verbeteren.

"Het grootste pluspunt was dat we mensen konden werven in andere landen met minimale operationele inspanningen. Daarnaast was er ook doorlopend ondersteuning, als we bijvoorbeeld vragen hadden over aspecten als lokale arbeidswetten. We kregen altijd snelle en goede feedback."

Via Remote kan Seatti kiezen uit een talentenpool die normaal alleen bereikbaar is voor bedrijven die honderd keer zo groot zijn. Maar nog belangrijker, met Remote heeft Seatti een groeipartner die het belang begrijpt van remote werken, een remote cultuur en remote geluk.

Vol vertrouwen en compliant werven met Remote

Sinds de samenwerking met Remote maakt Seatti zich geen zorgen meer om problemen als het onjuist classificeren van medewerkers in Duitsland of de belasting niet op de juiste manier indienen in Spanje. De lokale experts van Remote regelen alles voor hen. En als Seatti vragen heeft over bestaande of potentiële werknemers, krijgen ze snel antwoord.

"We hebben één contactpersoon en worden niet in verschillende landen van het kastje naar de muur gestuurd."

Naast het snelle onboardingsproces en het eenvoudig te gebruiken platform vindt Seatti voornamelijk Remote's informatie over secundaire arbeidsvoorwaarden handig.

"De belastingaspecten van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn altijd lastig. Elk land heeft zijn eigen rare belastingregels voor secundaire arbeidsvoorwaarden. Welke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aftrekbaar, welke worden belast en welke niet?"

Maar ondanks dat Remote alle noodzakelijke landspecifieke secundaire arbeidsvoorwaarden regelt voor Seatti, is er één die Seatti aanbiedt waar iedereen op zijn eigen manier mee mag omgaan: tatoeages van Chief Product Officer Johannes.

"Ik denk niet dat hij zichzelf een tattoo artist zou noemen, maar hij heeft de apparatuur en geeft mensen soms willekeurige tatoeages. Dus ja, de mogelijkheid is er en een paar werknemers hebben er al gebruik van gemaakt."

De toekomst van Seatti's internationale uitbreiding

Seatti heeft grote plannen voor het personeelsbestand, namelijk een verdriedubbeling in het aankomende jaar. Momenteel werken de meeste van Seatti's medewerkers overal in Europa, maar dat gaat zeker veranderen als het bedrijf talent gaat onboarden vanaf de plekken waar dat talent het gelukkigst en meest productief is.

"Als je mensen voorziet in al hun verschillende behoeften, zijn ze uiteindelijk ook het meest waardevol voor je bedrijf."

Seatti heeft momenteel wereldwijde vacatures voor verschillende functies, voor kandidaten die klaar zijn om van de start-up een snel groeiende organisatie te maken.

En waar Seatti zijn volgende talent ook vindt, Remote staat klaar om het bedrijf te ondersteunen met krachtige employer of record services die vertrouwen geven.

Wil je net als Seatti zorgeloos internationaal werven? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.