Verhalen van klanten 7 min

Workato vertrouwt op Remote om zorgeloos en compliant talent aan te nemen in nieuwe landen

Geschreven door Elena Constantinescu
25 juli 2022

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Toen het toonaangevende automatiseringsplatform Workato zijn team wilde gaan uitbreiden, hadden de bestuurders een vaste garantie nodig dat ze bij het werven in nieuwe landen compliant zouden zijn. Bekijk hoe Remote's volledig eigen wereldwijde infrastructuur de bestuurders van Workato het vertrouwen gaf dat ze nodig hadden om in het buitenland te gaan werven.

Workato in een notendop

  • Hoofdkantoor: Mountain View, Californië

  • Opgericht: 2013

  • Bedrijfsgrootte: 900+ medewerkers

  • Sector: Technologie

Met het platform van Workato kunnen bedrijven en IT-teams hun apps integreren en workflows automatiseren zonder af te doen aan beveiliging en compliance. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft inmiddels meer dan 900 medewerkers wereldwijd.

Workato maakt gebruik van Remote om wereldwijd talent te bereiken buiten de kernlanden waar het bedrijf al eigen entiteiten heeft. Met behulp van het gebruiksvriendelijke platform en de praktische klantenservice van Remote kan Workato zorgeloos werven, zonder de tijd en kosten die komen kijken bij het oprichten van een nieuwe entiteit. Zo kan het bedrijf snel en makkelijk geschikte internationale kandidaten onboarden.

Hoe Workato internationale onboarding versnelt met Remote

Workato heeft 10 werknemers geworven Israël via Remote. Omdat Remote het zo makkelijk maakt voor Workato om te werven zonder nieuwe entiteiten op te richten, wil het bedrijf binnenkort ook talent gaan werven in andere landen in Europa.

Yearit Schneider, Head of People Operations EMEA bij Workato, geeft aan dat de wereldwijde aanwezigheid van Remote cruciaal is voor Workato's recruitmentstrategie, die is gebaseerd op 'talent first, location second'.

De recruitmentstrategie van Workato is talent-first en landgrenzen hebben geen invloed op onze jacht op het beste talent. We hebben een paar entiteiten in het buitenland opgericht, maar we willen talent overal ter wereld kunnen bereiken en niet alleen in onze eigen hubs.

Workato heeft een remote-first werkmodel met flexplekken op verschillende locaties in Noord-Amerika, Europa en Azië. Zo wordt samenwerken een stuk makkelijker. Workato wilde samenwerken met een partner die de visie van het bedrijf voor een wereldwijd team begreep en de wens om op meerdere locaties de beste werknemerservaring te bieden.

Dit zijn een paar van de belangrijkste punten waarom Workato graag werkt met Remote:

  • Naleving van lokale wetgeving en makkelijke processen zijn een vast onderdeel van de samenwerking.

  • Remote's toonaangevende naleving en interne kennis over lokale arbeidsmarkten geven het HR-team van Workato het vertrouwen om snel en eenvoudig te werven op onbekend terrein.

  • Remote's snelle onboardingsprocessen maken het leven van Workato's team een stuk makkelijker. Workato heeft nu meer tijd om zich te richten op het opbouwen van een fijne werkomgeving voor de werknemers.

  • Volgens Workato pakt het team van Remote alle ondersteuningsvragen aan op een behulpzame, vriendelijke, deskundige en transparante manier.

  • De integratie verliep naadloos vanuit proces- en afstemmingsperspectief, wat het HR-team van Workato het gevoel gaf dat ze bij Remote in goede handen zijn.

Voor Schneider is Remote meer dan slechts een goede HR-tool. Remote is een rijke bron aan culturele en juridische kennis.

We maken gebruik van Remote als een betrouwbare adviseur om wereldwijd te werven. We werven talent door Remote te gebruiken op locaties waar we geen eigen entiteit hebben. Juridische en nalevingszaken zijn belangrijk voor ons en daar biedt Remote een toegevoegde waarde in. Het onboardingsproces wordt ook volledig uitgevoerd door Remote. Dat heeft ons een hoop geholpen.

De volgende stap voor Workato in wereldwijd werven

Workato blijft op Remote vertrouwen voor mogelijkheden met een meer diverse talentenpool en bij het voldoen aan wervingsdoelen met eigen juridische entiteiten in landen met een groter aantal medewerkers.

Veel bedrijven gebruiken om deze redenen employers of record zoals Remote. Door op een EOR te vertrouwen in landen waar je geen entiteit hebt, kun je snel en compliant geweldig talent werven, zonder dat je afhankelijk bent van een locatie. En als je later alsnog beslist om in een nieuw land je eigen entiteit op te richten, dan zorgt Remote dat je werknemers makkelijk naar je nieuwe entiteit kunt overzetten.

"Onze langetermijnplannen zijn om te blijven samenwerken met Remote, maar ook te kijken naar het oprichten van één of twee entiteiten in landen waar we meerdere werknemers hebben. We blijven samenwerken met Remote in de landen waar we niet van plan zijn onze eigen entiteiten op te richten", geeft Schneider aan.

Workato blijft vertrouwen op Remote om de talentenpijplijn te vullen en de bedrijfsdoelen van het bedrijf te ondersteunen. Remote zorgt dat alle dingen die komen kijken bij werven in nieuwe landen worden geregeld, waaronder juridische aspecten, secundaire arbeidsvoorwaarden en mobiliteit.

Wil je net als Workato zorgeloos internationaal werven? Neem vandaag nog contact met ons op om een gesprek in te plannen met een van Remote's experts op het gebied van wereldwijd werven. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan, kun je je profiel nu instellen en binnen een paar minuten aan de slag gaan met het onboarden van werknemers en zzp'ers over de hele wereld.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.