Verenigde Arabische Emiraten 13 min

Hoe kun je gebruikmaken van een Employer of Record in de Verenigde Arabische Emiraten?

Geschreven door Francesco Cardi
Francesco Cardi

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Wat gebeurt er als een land geen belasting heft op het persoonlijk inkomen van de miljoenen expats en werknemers die in het land zijn gevestigd?

Het wordt al snel een zakencentrum dat bedrijven, bureaus en geschoolde professionals van over de hele wereld aantrekt - denk aan developers, engineers, marketeers en managers. We hebben het over de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Het land heeft een gevarieerde en getalenteerde beroepsbevolking waar bedrijven gemakkelijk gebruik van kunnen maken als ze wereldwijd willen uitbreiden. Werknemers aannemen in de Verenigde Arabische Emiraten is echter geen sinecure.

Je moet een lokale entiteit oprichten in de VAE, arbeidsvergunningen aanvragen bij de autoriteiten en een team van HR-personeel samenstellen om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de arbeidswetgeving van de Emiraten. Dit kan een duur en tijdrovend proces zijn.

Maar, je zou ook een EOR kunnen gebruiken. Een employer of record is een lokale entiteit in de Emiraten die officieel je werknemers in dienst neemt terwijl ze voor jou werken. Op die manier kun je sneller personeel aannemen zonder een obscure arbeidsregel te overtreden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van een employer of record in de Verenigde Arabische Emiraten, wat de voordelen en kosten zijn van het gebruik van een EOR, en hoe je je remote team in de VAE kunt laten groeien met de wereldwijde personeelsdiensten van Remote.

Zes stappen voor het aannemen van werknemers in de Verenigde Arabische Emiraten met een employer of record

Er zijn tientallen EOR's op de markt die allemaal een ander pakket aan diensten aanbieden. Dus, hoe kies je de juiste employer of record? Hoe zorg je ervoor dat de door jou gekozen leverancier de juiste infrastructuur heeft zodat jij kunt werven in de Verenigde Arabische Emiraten?

Volg deze zes stappen om de ideale EOR voor jouw bedrijf te vinden.

Stap 1: Overweeg de voor- en nadelen van elke potentiële partner.

Een employer of record moet essentiële HR-infrastructuur bieden waarmee het eenvoudig is om werknemers aan te nemen in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat zijn bijvoorbeeld functies zoals:

 • payrollverwerking voor werknemers en zzp'ers;

 • beheer van secundaire arbeidsvoorwaarden;

 • een eenvoudige onboarding ervaring;

 • toegang tot een team van juridische experts die je kunnen ondersteunen bij het begrijpen van de arbeidswetgeving in de Emiraten;

 • bescherming van intellectueel eigendom en gegevensbeveiliging.

Afhankelijk van de wensen van je bedrijf kun je dit gebruiken als een checklist om te kijken of een potentiële EOR voldoet aan je internationale wervingswensen.

Stap 2: Neem de tijd om de meest geschikte EOR-dienstverlener te kiezen.

EOR-leveranciers schakelen soms hulp in van derden om hun diensten in verschillende landen aan te bieden. Soms kunnen ze hun diensten zo wereldwijd schalen, maar de tarieven kunnen hierdoor van de ene op de andere dag stijgen zonder dat je daar een betere service voor terugkrijgt. Het is beter om bij een EOR te blijven die een eigen lokale entiteit in de VAE heeft, omdat je dan meer zekerheid hebt over veiligheid, tarieven en klantenservice.

Lees meer over het verschil tussen leveranciers met een eigen entiteit en partnerafhankelijke leveranciers om te bekijken welk model beter is voor jouw bedrijf.

Stap 3: Bekijk de beoordelingen, testimonials en dekking van de aanbieders op je shortlist.

Aan de hand van beoordelingen en testimonials kun je de kwaliteit van de dienstverlening van een EOR beoordelen door te bekijken wat hun vroegere en bestaande klanten over hen te zeggen hebben. Kijk op de website van het bedrijf voor testimonials van klanten en bekijk beoordelingssites van derden en online persberichten om meer te weten te komen over de activiteiten van het bedrijf en hoe goed (of niet) ze hun klanten behandelen.

Stap 4: Zorg dat de EOR-oplossing voor de Verenigde Arabische Emiraten een eersteklas werknemerservaring biedt.

Omdat de EOR legaal werknemers aanneemt namens jou, fungeert hij als het gezicht van je merk. Zorg ervoor dat je potentiële partner een positieve ervaring kan bieden aan je werknemers en hen goed behandelt. Een werknemersvriendelijke ervaring houdt in dat je ervoor zorgt dat je werknemers op tijd worden betaald, hun vragen worden beantwoord en er een gedetailleerde uitleg is over eventuele inhoudingen op hun loonstrookjes (indien nodig).

Stap 5: Werk samen met je partner om ervoor te zorgen dat je altijd een eerlijk en gelijkwaardig vergoedingspakket biedt.

Met een employer of record kun je een compensatiestrategie ontwikkelen, zodat je je remote werknemers een eerlijk en competitief salaris kunt betalen voor hun vaardigheden, ervaring en de plaatselijke levensonderhoudskosten. Om het beste talent aan te trekken, is het essentieel om je remote werknemers een modern secundaire arbeidsvoorwaardenpakket aan te bieden dat compliant is met de lokale wetgeving. Je EOR moet de expertise hebben om secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden die voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook zijn gebaseerd op de ervaring, rol en vaardigheden van de persoon.

Stap 6: Zorg ervoor dat je partner je intellectuele eigendom beschermt en de gegevens van je bedrijf beveiligt.

Voordat je een document ondertekent, moet je ervoor zorgen dat je EOR-partner de infrastructuur heeft om je gegevens en het intellectueel eigendom van je werknemers te beveiligen.

Contracten met een employer of record moeten duidelijk alle uitvindingsrechten aan je bedrijf overdragen. Daarnaast moet de EOR certificeringen hebben, zoals SOC 2 en AVG, die garanderen dat je gegevens veilig blijven.

Je wereldwijde team werven en betalen met maximale snelheid en veiligheid

Ga binnen een paar minuten aan de slag met de onboarding van werknemers en zzp'ers met Remote, G2's beste software voor payroll in voor meerdere landen.

Aan de slag

Wat zijn de voordelen van een employer of record in de Verenigde Arabische Emiraten?

Door gebruik te maken van een employer of record bespaar je tijd en middelen die je zou hebben besteed aan het zelf oprichten van een lokale entiteit en zorg je voor naleving van de arbeidswetgeving in de Emiraten.

De voordelen van een employer van record zijn onder andere:

 • een lokale entiteit die is goedgekeurd om Emirati aan te nemen;

 • een eenvoudige en snelle onboardingervaring voor je werknemers;

 • ondersteuning bij je strategie voor secundaire arbeidsvoorwaarden en vergoedingen, zodat je concurrerende salaris- en secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten kunt aanbieden die het beste talent aantrekken;

 • juridische ondersteuning en naleving van de arbeidswet- en regelgeving van de Emiraten;

 • global payrollverwerking voor je werknemers en zzp'ers;

 • gegevensbeveiliging en bescherming van intellectueel eigendom.

 • Met de global employment solutions van Remote kun je werknemers in het VAE en wereldwijd werven, betalen en beheren. Lees meer over hoe je je wereldwijde team met het krachtige platform van Remote binnen een paar minuten eenvoudig kunt onboarden.

Wat kost het om een EOR te gebruiken in de Verenigde Arabische Emiraten?

De kosten van een EOR variëren en zijn afhankelijk van de vereiste diensten, het aantal werknemers dat je wilt werven en de plek waar ze zich bevinden.

Oudere EOR-leveranciers rekenen zakelijke tarieven die kunnen oplopen tot 2.000 USD per werknemer per maand. Kleinere bedrijven rekenen wellicht lagere tarieven, maar je moet goed uitzoeken of ze alle infrastructuur hebben die nodig is om op een compliant manier in het buitenland te werven. Sommige kleinere EOR's hebben mogelijk geen sterke veiligheidsmaatregelen getroffen of zijn afhankelijk van externe bedrijven die de tarieven naar hun eigen zin kunnen verhogen.

Remote biedt daarentegen alles wat je nodig hebt om een echt wereldwijd team samen te stellen: payroll, secundaire arbeidsvoorwaarden, gegevensbeveiliging, IP-bescherming en ondersteuning van wereldklasse van ons team van specialisten op het gebied van wereldwijde arbeid. En dat tegen een betaalbaar, vast tarief.

Ontdek hoe Remote zich verhoudt tot andere EOR's en waarom je moet kiezen voor een EOR die een uitgebreide global employment solution biedt voor de beste tarieven.

Werven in Dubai

Particuliere arbeid in de Verenigde Arabische Emiraten wordt geregeld door verschillende statuten, zoals de volgende:

 • Federale Wet nr. 33 van 2022, d.w.z. de nieuwe arbeidswet.

 • Wet nr. 8 van 1980, Betrekkingen arbeidsrelaties, zoals gewijzigd door de federale wetten nr. 24 van 1981, nr. 15 van 1985, nr. 12 van 1986, nr. 8 van 2007 en nr. 6 van 2019 (Arbeidswet).

De nieuwe arbeidswet van de Emiraten is van toepassing op bedrijfswerknemers in de hele VAE, behalve werknemers van bedrijven die zich bevinden in het Dubai International Financial Center en de Abu Dhabi Global Market (ADGM).

Arbeidscontracten en -overeenkomsten in de Verenigde Arabische Emiraten

Volgens artikel 36 van de arbeidswet van de Emiraten moeten arbeidscontracten arbeidsvoorwaarden specificeren, zoals:

 • contractduur;

 • aanvangsdatum;

 • beëindigingsdatum van het contract (of een specificatie dat het een contract voor onbepaalde tijd is);

 • aard van het dienstverband en aangewezen werkplek; en

 • salaris.

Naleving van arbeidswetgeving in de Verenigde Arabische Emiraten

De Emirati-wet verbiedt discriminerende en onmenselijke arbeidspraktijken. Als je je niet houdt aan de arbeidsnormen die zijn opgesteld om te voldoen aan de rechten van medewerkers en een prettige werkomgeving te bieden, kan het zijn dat je de wet overschrijdt.

Over het algemeen zijn werkgevers verplicht om:

 • Werknemers te beschermen tegen discriminatie op basis van leeftijd, geslacht, politieke voorkeur, afkomst, ras, huidskleur, godsdienst of beperking. Werkgevers die schuldig worden bevonden aan het discrimineren van werknemers kunnen meer dan vijf jaar gevangenisstraf krijgen met boetes tot een miljoen dirham ($ 272.249,00).

 • Hun werknemers passende bescherming te bieden tegen letsel en gevaren die zich kunnen voordoen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.

 • Beschrijf de arbeidsvoorwaarden duidelijk, aangezien ongeschreven contracten op een paar situaties na niet afdwingbaar zijn.

 • Beperk de werktijden tot acht uur per dag en 48 uur per week, met een overwerktoeslag (tussen 25 en 50%) voor werk dat buiten de normale werktijden wordt gedaan.

Payroll en payrollbelasting in de Verenigde Arabische Emiraten

Zowel werkgevers (12,5%, gemaximeerd op 50.000 AED) als werknemers (5%) moeten een socialezekerheidsbijdrage betalen, die in het geval van werknemers door de werkgever wordt ingehouden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden en arbeidscompensatie in de Verenigde Arabische Emiraten

De Emirati-wet stelt dat er verschillende wettelijke voordelen en extra's zijn die werkgevers verplicht aan hun werknemers moeten aanbieden.

Zwangerschaps- en vaderschapsverlof

Aanstaande moeders hebben recht op 45 dagen volledig betaald zwangerschapsverlof, tenzij ze minder dan een jaar in dienst zijn. Dan hebben ze slechts recht op de helft van hun normale zwangerschapsverlof.

Vaderschapsverlof

Vaders hebben recht op vijf dagen betaald vaderschapsverlof binnen zes maanden na de geboorte van hun kind.

Gezondheidszorg

De Verenigde Arabische Emiraten biedt een universele ziektekostenverzekering voor inwoners van de Emiraten. Samen met Remote kun je een particuliere ziektekostenverzekering opzetten voor al je niet-Emirati-werknemers die in de VAE gevestigd zijn.

Andere voordelen van Remote

Remote heeft een eenvoudige filosofie: bedrijven in staat stellen om iedereen aan te nemen, waar werknemers zich ook bevinden. Een cruciaal onderdeel van die ervaring is remote talent goed betalen en je wereldwijde team de beste secundaire arbeidsvoorwaarden geven.

Met Remote kun je compliant pakketten aan secundaire arbeidsvoorwaarden ontwikkelen waarmee je je werknemers in de VAE een plezier doet en een betere werk-privébalans stimuleert.

Remote kan je daarbij helpen met secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • zorgverzekering, inclusief tandarts en ogen;

 • 401K pensioenrekeningen;

 • levensverzekering;

 • betaald verlof.

Kom meer te weten over onze global benefits. We kunnen deze afstemmen op je remote team, waar ter wereld ze ook wonen.

Ontslagvergoedingen en werknemersbeëindigingen in de Verenigde Arabische Emiraten

Werknemers in de Emiraten kunnen over het algemeen naar eigen goeddunken worden ontslagen, zolang ze maar een ontslagvergoeding krijgen.

Ontslagvergoedingen zijn gelijk aan 21 dagen loon voor elk jaar met een maximum van vijf jaar, en 30 dagen loon voor elk dienstjaar na de eerste vijf jaar.

Wat zijn de risico's van verkeerde classificatie van werknemers in de Verenigde Arabische Emiraten?

Afhankelijk van je rechtsgebied kan het verkeerd classificeren van werknemers om het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden te vermijden leiden tot boetes, straffen en wettelijke sancties om alle openstaande secundaire arbeidsvoorwaarden te betalen die tot dan toe niet zijn verstrekt.

De arbeidswetgeving van de Emiraten beschrijft geen straffen voor het verkeerd classificeren van werknemers, maar de wetgeving kan altijd veranderen. Het is belangrijk om er altijd voor te zorgen dat je werknemers en zzp'ers correct worden geclassificeerd om mogelijke juridische aansprakelijkheid te voorkomen.

De beste manier om risico's op verkeerde classificatie te vermijden is om te werken met een betrouwbare employer of record met wie je je werknemers in de VAE op de juiste manier kunt classificeren. Het team van arbeidsexperts van Remote heeft een uitgebreide kennis van de lokale wetgeving, waardoor we kunnen zorgen voor naleving van de wetten van de Emiraten met betrekking tot werknemersclassificatie.

Aan de slag gaan met een employer of record voor de Verenigde Arabische Emiraten

Remote werknemers werven in de VAE hoeft niet ingewikkeld te zijn. Tenminste, als je werkt met Remote.

Als je Remote gebruikt voor het wereldwijd aannemen van werknemers, bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen. Je hoeft niet zelf een lokale entiteit op te richten of uit te zoeken hoe je werknemers in het VAE moet betalen en wij regelen secundaire arbeidsvoorwaarden die aan de regels voldoen.

Remote regelt al het administratieve werk dat komt kijken bij onboarding, betalen en het bieden van de beste werknemerservaring aan je wereldwijde personeelsbestand, zodat jij je kunt richten op de groei van je bedrijf. Dat is inclusief:

 • Een eenvoudig maar intuïtief global HR-platform waarmee je al je wereldwijde werknemers op één plek kunt beheren.

 • Efficiënte onboarding- en offboardingprocedures.

 • Global payrollprocessen waarmee je je werknemers en zzp'ers snel en in hun lokale valuta kunt betalen.

 • Bescherming van intellectueel eigendom en gegevensbeveiliging volgens SOC 2 en de AVG.

 • Hulp bij het ontslaan van werknemers zonder de arbeidswetgeving van de Emiraten te overtreden.

 • Een secundaire arbeidsvoorwaardenoplossing op maat voor gezondheidszorg, pensioenen en betaald verlof.

 • Betrouwbare tarieven waarmee je kunt besparen bij de uitbreiding van je team.

 • Ondersteuning van ons team van wereldwijde arbeidsexperts zodat jij je remote wervingsstrategie kunt ontwikkelen.

Met Remote is wereldwijde uitbreiding snel, veilig en gemakkelijk. Als je klaar bent om werknemers in de VAE te werven, ga dan aan de slag met Remote en begin meteen met de onboarding van je team!

link to Eenvoudig remote werknemers aannemen en beheren (gedetailleerde gids)

Eenvoudig remote werknemers aannemen en beheren (gedetailleerde gids)

Als je remote werknemers aanneemt, breid je je talentenpool uit van je directe omgeving tot bijna de hele wereld. De beste kandidaten kunnen nu voor je werken, waar ze zich ook bevinden. In dit artikel lees je hoe.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.