HRIS-software van Remote in actie

Productupdates 6 min

HRIS voor globale teams: 6 belangrijke voordelen

Geschreven door Barbara Matthews
Barbara Matthews

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Remote HRIS is er. Dat betekent dat je eindelijk al je globale teams, HR-gegevens en -processen kunt samenvoegen in één platform.

Dit nieuwe (en gratis!) product is een belangrijk onderdeel van Remote's ontwikkeling tot een Global HR-platform, en een langverwachte innovatie voor bedrijven die iedereen overal willen kunnen aannemen, beheren en betalen zonder meerdere keren te hoeven inloggen.

Gemiddeld hebben bedrijven wel 16 HR-systemen nodig om de hele HR-cyclus te kunnen beheren. En dan heb je het nog niet eens over wat er nodig is om een internationaal team op te bouwen.

Deze warboel aan HR-tools instellen en onderhouden is onhandig en duur en maakt het moeilijk om agile en kostenbewust te blijven. Door datasilo's is het ook bijna niet mogelijk (zo niet onmogelijk) om bruikbare inzichten te krijgen om de juiste HR-keuzes te kunnen maken.

De grondslag van onze manier van werken is in de afgelopen vier jaar, sinds we Remote hebben opgericht, enorm veranderd. Door de pandemie, een overgang naar remote werken en economische instabiliteit moet elk bedrijf zich aanpassen om in deze nieuwe wereld succesvol te zijn.

Steeds meer organisaties omarmen groei buiten de eigen grenzen. Maar er zijn er teveel die nog steeds lokale tools gebruiken voor globale uitdagingen. We wisten dat er een betere manier moest zijn waarop moderne, verspreide bedrijven HR-zaken konden regelen. Daar hebben we dus aan gewerkt.

6 manieren waarop elk globaal team voordeel haalt uit Remote HRIS

1. Consolideren en innoveren

We vinden dat een globaal team beheren net zo makkelijk zou moeten zijn als een lokaal team beheren. Maar het is lastig werken als je overal en nergens gegevens hebt staan.

Remote kan al je HR-gegevens samenvoegen tot een 'single source of truth'. Op het werkgeversdashboard vind je onder andere de belangrijkste statistieken en een overzicht van je to do's.

Of je volgende nieuwe starter nu een werknemer of een zzp'er is, in binnen- of buitenland, parttime of fulltime, met een salaris of uurtarief: je kunt ze hier allemaal toevoegen.

Moet je je voorstellen wat een vrijheid je hebt als je 16 afzonderlijke systemen kunt inwisselen voor één speciaal ontwikkeld platform. En als je toch bezig bent, raden we je ook aan om te stoppen met de e-mails, spreadsheets en andere handmatige processen die je team al veel te lang moet verdragen.

Doordat je tijd en geld bespaart, kun je je weer helemaal richten op je bedrijfsstrategie en groei.

2. Gratis is altijd goed

Remote HRIS is gratis te gebruiken. Je kunt binnen een paar minuten zonder creditcard een account aanmaken en meteen toegang krijgen tot de functies die je nodig hebt om je team te beheren:

  • onboarding en offboarding;

  • tijd en aanwezigheid;

  • onkostenbeheer;

  • werknemersprofielen;

  • selfservice voor werknemers;

  • mobiele app voor werknemers;

  • documentbeheer.

We zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies om werkgevers te ondersteunen, zoals prestatiebeoordelingen en organogrammen, zodat je nog meer onderdelen van de arbeidscyclus op één plek kunt beheren.

Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Daarom hebben we een aantal producten waarbij je betaalt voor wat je verbruikt om werknemers aan te nemen, te beheren en te betalen:

  • Gebruik Employer of Record om op een compliant manier een werknemer aan te nemen en te betalen in een land waar je geen eigen entiteit hebt; voor een vast laag maandelijks tarief.

  • Gebruik Contractor Management om lokale of internationale zzp'ers te onboarden en betalen, voor slechts € 28 per maand.

  • Gebruik Global Payroll om je payrollprocessen in meerdere landen samen te voegen voor slechts € 47 per werknemer per maand. Wij regelen belastingen, inhoudingen en naleving voor je.

3. Binnen een paar minuten van 'ik wil deze kandidaat aannemen' naar 'welkom bij het team!'

Als je er klaar voor bent om een nieuw teamlid toe te voegen, zit je niet te wachten op problemen die het proces vertragen. Remote's onboardingsflows zijn ontzettend snel, of je werknemers nu een voor een of in bulk toevoegt.

Elke starter krijgt automatisch een uitnodiging om op Remote deel te nemen aan je team en een persoonlijke onboardingschecklist. Je hebt volledig inzicht in de voortgang en kan iemand zelfs een melding sturen als deze te traag gaat.

Als het moment is aangebroken om een werknemer gedag te zeggen, kun je dezelfde handige, gestroomlijnde ervaring verwachten bij de offboarding.

4. Intelligente werknemersprofielen

Naarmate je team groeit, is het steeds belangrijker om je werknemersgegevens te kunnen opslaan, inzien en bijwerken.

Op Remote zijn profielen de single source van werknemersgegevens, met de contractgegevens die jij selecteert en de persoonlijke gegevens die de werknemer zelf verstrekt.

Werk het salaris van Alisa de accountant, de functie van Marcel de marketeer en het contract van Frans de Financial Analyst bij met één klik op de knop. Je kunt zelfs aangepaste velden toevoegen, zoals kledingmaat, voedselallergieën of speciale gelegenheden, en zo je werknemersrelaties versterken.

Elke update wordt vastgelegd, dus je kunt terugkijken en zien wie contractgegevens heeft gewijzigd, wat er is gewijzigd en wanneer en waarom dat is gedaan. Dankzij ons solide systeem voor rollen en toestemmingen kunnen alleen specifieke mensen contractgegevens of gevoelige gegevens inzien of bewerken.

5. Selfservice voor werknemers

We hebben HRIS ontwikkeld met zowel werkgevers als werknemers in ons achterhoofd. Vanaf het moment dat teamleden een uitnodiging krijgen voor onboarding worden ze bij elke stap van het traject begeleid.

Je team kan in zijn eigen behoeften voldoen, waardoor je drukke HR-team minder supportvragen hoeft te verwerken. Werknemers krijgen toegang tot Remote op het internet en via de mobiele app van Remote, waar ze persoonlijke gegevens kunnen bijwerken, documenten kunnen toevoegen of aanmaken, hun uren kunnen bijhouden, verlof kunnen aanvragen en onkosten voor vergoeding kunnen indienen.

6. Go with the (goedkeurings)flow

Keur met één klik uren goed in Tonga, een vakantieverzoek in Vietnam of onkosten in Estland.

Je kunt rollen en toestemmingen configureren zodat ze voldoen aan de unieke wensen van je organisatie. Vervolgens kun je rollen toewijzen, zoals 'manager' of 'financebeheerder', zodat alleen specifieke mensen specifieke aanvragen van werknemers kunnen goedkeuren.

Goedkeurders ontvangen een melding en werknemers blijven op de hoogte van de status van hun verzoek.

Wereldwijde teams willen deze HRIS

We hebben een van onze bètaklanten Bas Moeyaart, Manager of People and Culture bij Loop Earplugs, gevraagd om zijn mening over Remote HRIS te delen.

"Het HRIS-platform is makkelijk in gebruik en zeer overzichtelijk. Alles komt bij elkaar en we hoeven geen verschillende bronnen bij te werken. Daardoor werken we efficiënter, wat enorm belangrijk is bij opschaling."

We zijn blij dat we Remote HRIS eindelijk met de hele wereld kunnen delen. We kijken ernaar uit om meer globale organisaties bij Remote te verwelkomen en de beste HRIS verder te ontwikkelen.

Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Remote HRIS is gratis te gebruiken. Je kunt meteen aan de slag.

Log in of meld je nu aan.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.