Productupdates 10 min

Nieuw partnerschap van Remote met Gusto, functies voor onkostenbeheer, integratie van de Zelt-API en nieuws over facturering: opmerkingen bij de productrelease van juni 2023

Geschreven door Job van der Voort
28 juni 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Bij Remote is alles gericht op naleving. We kiezen nooit de gemakkelijkste weg en hebben het volledige eigendom en beheer van onze infrastructuur voor het aannemen en betalen van mensen over de hele wereld.

We weten dat we ons daarmee onderscheiden, dus we hebben onze API op zo'n manier ontwikkeld dat ook anderen van ons werk kunnen profiteren. Binnenkort kunnen honderdduizenden bedrijven in de VS daar de vruchten van plukken.

We zijn ontzettend enthousiast dat we kunnen aankondigen dat vanaf nu elke klant van Gusto iedereen waar dan ook kan aannemen, rechtstreeks in Gusto en mogelijk gemaakt door Remote. Gusto en Remote hebben maandenlang samengewerkt om dit mogelijk te maken. Lees voor meer informatie over onze samenwerking met Gusto ons aankondigingsbericht.

Ook voor alle bestaande klanten van Remote hebben we veel goed nieuws!

  • Je werknemers kunnen nu aanvragen om op afstand te werken, wat juridische en fiscale consequenties kan hebben.Wij kunnen ervoor zorgen dat je team legaal werkt en jij beschermd bent.

  • Het is nu nog gemakkelijker om steeds over accurate gegevens te beschikken, met automatische herinneringen voor contracten en datums, toegang tot offboardingsdocumenten voor je EOR-werknemers en een nieuwe functie waarmee je ook het offboardingsproces voor je directe werknemers kunt regelen.

  • We hebben ook geluisterd naar feedback over de facturering. We hebben onze betaaltermijnen verlengd en nieuwe creditnota's ingevoerd om de facturering transparanter en gemakkelijker te beheren te maken.

Blijf ons volgen voor meer nieuws en zoals altijd horen we graag van je. Deel je mening met ons op social media, met je Remote-vertegenwoordiger of neem contact op met ons team.

Binnenkort is er Gusto Global, mogelijk gemaakt door Remote!

Gusto Global, mogelijk gemaakt door Remote

Gisteren hebben we aangekondigd dat de klanten van Gusto in de VS binnenkort probleemloos internationaal talent kunnen aannemen, beheren en betalen door binnen Gusto de mogelijkheden van Remote te benutten. Met deze toonaangevende integratie wordt het beheren van de payroll voor je wereldwijde personeelsbestand gemakkelijker dan ooit.

Voor klanten van Gusto zal het onboarden, betalen en beheren van remote medewerkers in andere landen net zo gemakkelijk zijn als voor de mensen in de stad waar hun bedrijf is gevestigd.

Remote en Gusto ondersteunen gezamenlijk de juiste manier van wereldwijde uitbreiding, met deskundige begeleiding en lokale ondersteuning in elk land. Zonder derden of onbekende tussenpersonen, gewoon twee grote bedrijven die zijn gebouwd op een basis van vertrouwen. Met behulp van de API van Remote levert Gusto Global ongeëvenaarde lokale naleving, uitzonderlijke dienstverlening en naadloze ervaringen met producten die bedrijven in staat stellen vol vertrouwen hun wereldwijde teams op te schalen.

Gusto Global begint nu met een bètaversie in Canada en zal in de komende weken in meer landen beschikbaar zijn. Remote is actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Meld je vandaag nog aan voor de wachtlijst.

Aanvragen voor remote werken van werknemers goedkeuren

Wist je dat het fiscale en juridische consequenties kan hebben als een werknemer op afstand vanuit een ander land werkt, ook als het maar tijdelijk is?

Om te waarborgen dat je teamlid legaal aan het werk is, en om alle betrokkenen te beschermen, kunnen werknemers nu een aanvraag voor remote werken indienen die door jou moet worden goedgekeurd. Je kunt speciale aanwijzingen of voorwaarden opnemen, zoals afspraken over onkosten of beschikbaarheid.

De aanvragen worden ook doorgestuurd naar ons Mobility-team om bij onze lokale HR- en fiscale experts na te gaan of er eventuele risico's bestaan. Als die er zijn, verstrekken we essentiële informatie en stellen we alternatieve oplossingen voor om aan het verzoek van de werknemer te kunnen voldoen.

Onkosten beheren en goedkeuren in Remote voor al je werknemers

Onkosten beheren en goedkeuren in Remote voor alle werknemers

Onkostenbeheer betekent meestal nog een andere tool voor werknemers die niet bij Remote zitten. Maar nu niet meer.

We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat je al je werknemers in Remote kunt beheren. Vanaf deze maand kun je gemakkelijk de onkostendeclaraties van je directe werknemers verzamelen en goedkeuren en ze vervolgens eenvoudig exporteren om ze te betalen.

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat er contractgegevens aan je directe werknemers zijn toegewezen, waaronder een valuta. Daarna kunnen je directe werknemers hun onkosten uploaden via de site van Remote en binnenkort ook via onze mobiele app. Meer informatie hierover vind je in het Helpcentrum.

Directe werknemers offboarden

Directe werknemers offboarden

Het feit dat Remote is gebouwd ter ondersteuning van je hele team houdt in dat je tijdens de hele levenscyclus van het dienstverband ondersteuning krijgt. Vanaf deze maand bieden we je de mogelijkheid om directe werknemers te offboarden.

Je kunt de offboarding in gang zetten binnen Remote en relevante informatie bijhouden voor een volledig zicht op het proces. Na de offboardingsdatum kun je het historisch profiel van de werknemer bekijken. De werknemer kan nog steeds inloggen op Remote voor toegang tot loonstroken en andere gegevens.

Offboardingdocumenten van een werknemer bekijken

Tijdens de offboarding worden er documenten opgesteld en verzameld, waaronder ontslagbrieven, overeenkomsten over wederzijdse beëindiging of andere correspondentie. Je kunt al deze documenten nu inzien in het tabblad Documenten in het profiel van de werknemer.

Langere betaaltermijnen om je te ondersteunen

Jij vraagt, wij draaien!

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen voor meer flexibiliteit en transparantie in je werknemerskosten, zijn met ingang van de factureringscyclus van juli 2023 de volgende wijzigingen van kracht.

Ga voor meer informatie over facturering bij Remote naar ons Helpcentrum voor facturering.

Zelt werkt samen met Remote om een nieuwe API-integratie te lanceren

We zijn enthousiast over onze aankondiging van een nieuwe integratie met Zelt, het uniforme people-platform.

Via Zelt kunnen klanten HR-, IT- en payrollprocessen automatiseren op een manier die werkt voor hun teams. Met Zelt kun je in één systeem nieuwe werknemers onboarden, payroll uitvoeren, feestdagen beheren en IT-taken automatiseren. Dit omvat het verzenden van laptops naar nieuwe medewerkers en het instellen van e-mailadressen en accounts in al je cloudapplicaties. Zelt is een volledig aanpasbare app die meegroeit met je team.

Zelt werkt samen met Remote aan de lancering van een nieuwe API-integratie

Met Zelt kun je de gegevens van je wereldwijde team samenvoegen in een enkele hub, wat zorgt voor een gestroomlijnder proces en minder fouten en handmatige gegevensinvoer. Het onboarden van internationale medewerkers kan met een paar klikken geautomatiseerd worden. De integratie is gebruiksvriendelijk en je gegevens in Remote zijn naadloos te integreren in je bestaande geautomatiseerde onboardingsworkflows in Zelt.

Ongeacht waar een nieuw geworven werknemer zich bevindt, kan Zelt het verzamelen en onboarden van de informatie verwerken, waarbij alle gegevens automatisch gesynchroniseerd worden met Remote. De integratie is gratis voor klanten van Zelt en Remote.

EOR-werknemers in bulk onboarden

EOR-werknemers in bulk onboarden

Of je nu overstapt van een ander EOR-product naar Remote of meerdere teamleden tegelijk wilt onboarden, je doet het gemakkelijker dan ooit tevoren.

Je kunt nu meerdere werknemers uit hetzelfde land uitnodigen voor onboarding bij Remote door een eenvoudig csv-bestand te uploaden. Bij het uitnodigen van een nieuwe werknemer hebben werkgevers de optie om meerdere werknemers tegelijkertijd toe te voegen. Hiervoor download je het geboden csv-sjabloon, vul je daarin de werknemersgegevens in en upload je het csv-bestand. Wij controleren of alle verstrekte informatie klopt en wijzen je op eventuele fouten voordat je de werknemers uitnodigt.

Verbeteringen in creditnota's

We hebben het gemakkelijker gemaakt om tegoeden voor afwijkende of teveel betaalde bedragen voor facturen te bekijken, te begrijpen en te ontvangen.

We verstrekken nu afstemmingscreditnota's om het verschil tussen je voorfinancieringsfactuur en de werkelijke kosten te verantwoorden.

De uitsplitsing van deze creditnota's, waaronder gedeeltelijke creditnota's, kun je bekijken in het tabblad Services Invoices, wat leidt tot minder frictie en een duidelijke, positieve ervaring bij het factureren.

Een overzicht van alle facturen van zzp-ers downloaden

Overzicht van alle facturen van zzp-ers downloaden

Je kunt nu een csv-overzicht van alle eerdere facturen van zzp'ers downloaden (via het tabblad 'Settled Invoices') om je financiële team te helpen betalingen af te stemmen of werkzaamheden te traceren. Je kunt filteren op status of uitgiftedatum en uurtarieven van zzp'ers, aangepaste velden en andere zaken opvragen.

Het uurtarief voor een zzp'er instellen bij uitnodigingen in bulk

Je kunt nu het uurtarief voor je zzp'er instellen als je meerdere zzp'ers in bulk uploadt via een csv-bestand.

Het csv-sjabloon voor bulk is bijgewerkt met een extra kolom voor tarieven, zodat het toevoegen van meerdere zzp'ers in Remote en het in bulk aanmaken van facturen minder tijd en moeite kost.Meer informatie vind je hier.

Bij toekomstige verbeteringen zullen we je helpen automatisch facturen met een combinatie van bijgehouden tijd, uurtarieven en één-klik-goedkeuring aan te maken.

Op de hoogte blijven van einddatums van zzp'ers en EOR-werknemers voor bepaalde tijd met geautomatiseerde herinneringen

Het is heel gemakkelijk om te vergeten dat een overeenkomst van een zzp'er of werknemer die via een EOR-entiteit van Remote is aangenomen, bijna afloopt. Hierdoor loop je het risico dat de termijn wordt overschreden of dat je niet bent voorbereid. Dit zijn twee snelle updates om je te helpen de einddatums van contracten bij te houden:

  • Voor zzp'ers: je kunt nu tijdens de onboarding einddatums voor zzp'ers instellen in het tabblad 'Job' in het profiel van de zzp'er. We sturen je 15 en/of 30 dagen voordat het contract afloopt een herinnering, zodat je hieraan opvolging kunt geven en het contract ofwel kunt verlengen of kunt beëindigen.

  • Voor EOR-werknemers: we sturen 60 en 45 dagen voordat het contract voor bepaalde tijd afloopt een melding. Hierdoor heb je meer tijd om te overwegen of je het contract verlengt, vernieuwt of beëindigt. Meer informatie vind je hier.

Medische keuring bij de onboarding voor Japan

Als de wettelijke werkgever van je teamleden die zijn aangenomen via de EOR-entiteiten van Remote, zijn we verplicht om te waarborgen dat werknemers geschikt zijn voor de uitvoering van hun taken. Daarom moet elke nieuwe werknemer een medische keuring ondergaan.

In elk land werken we samen met lokale partners aan de automatisering van de vereisten voor deze medische keuringen, zodat we je team een sneller en efficiënter proces kunnen bieden.

Als onderdeel hiervan worden de medische keuringen bij de onboarding van werknemers in Japan nu geautomatiseerd. Tijdens het onboarding process ontvangen ze een e-mail met informatie over hoe ze een afspraak kunnen maken en de vereiste documentatie in Remote kunnen zetten.

Gedetailleerde tijdregistratiegegevens exporteren

Gedetailleerde tijdregistratiegegevens exporteren

Vlak na de introductie van onze nieuwe functie voor tijdregistratie kun je nu ook alle gegevens van de urenstaten exporteren. Je selecteert de periode en exporteert vervolgens de gegevens als een csv-bestand met begintijd, eindtijd, soort gewerkte uren en eventuele aantekeningen. Daarna kun je dit bestand importeren in een spreadsheet of een ander systeem, of het zelfs gebruiken voor het bijhouden van projecten.

Wat komt er nog meer aan?

Ondertekenaars voor zzp-overeenkomsten

Gebruikers van Remote die een zpp'er onboarden, zullen gemakkelijk een wettelijke vertegenwoordiger voor het account kunnen kiezen om de overeenkomst met de zzp'er te ondertekenen en naleving te waarborgen.

Tijdregistratie voor zzp'ers

Zzp'ers zullen hun tijd kunnen bijhouden, opslaan en exporteren voor gebruik in hun facturen. In een toekomstige update zal het ook mogelijk zijn om automatisch een factuur te genereren op basis van deze tijdregistratie.

Toegang tot de Benefits Directory-gids

Wil je weten welke secundaire arbeidsvoorwaarden Remote biedt in al onze topmarkten? Onze uitgebreide, overzichtelijke Benefits Directory wordt binnenkort in ons product geïntegreerd voor gemakkelijkere toegang.

Feedback of vragen? Laat het ons weten op social media of neem rechtstreeks contact op met ons team.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.