Contractor Management 20 min

Expertgids: onafhankelijke zzp'ers werven in het buitenland

Geschreven door Preston Wickersham
7 januari 2022
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Onafhankelijke zzp'ers in het buitenland werven is een eenvoudige en effectieve manier om je bedrijf te laten groeien. Gebruikmaken van buitenlandse zzp'ers kan een snelle, betaalbare en productieve optie zijn waarbij je toegang hebt tot het beste talent van de wereld. Je wilt natuurlijk een goed systeem om je recruitmentproces te schalen, vooral als je met zzp'ers in meerdere landen werkt. Met een contractor management platform kun je snel aan de slag met het hele proces.

Want dit is het geval: elk land heeft zijn eigen regels en wetten. Dit zijn onder meer verschillende arbeidswetten en belastingverplichtingen. Als je met onafhankelijke zzp'ers in het buitenland werkt, gaat het je een hoop pijn en moeite besparen en raak je niet in de knoei met de plaatselijke autoriteiten als je zorgt dat je vanaf het begin wettelijk compliant bent. Het is niet moeilijk, maar het is wel een serieuze zaak.

Lees verder om alles te weten te komen over het onboarden, betalen en beheren van het beste talent voor je bedrijf, overal ter wereld. Deze expertgids is ontwikkeld om bedrijfseigenaren en hiring managers alle informatie te geven die ze nodig hebben om hun team en bedrijf te beschermen. Je kunt je richten op schalen en het uitbreiden van je werkzaamheden met de zekerheid dat je compliant bent en werkt volgens de internationale recruitmentnormen.

Aan de slag

Wat is een internationale zzp'er?

Internationale (of buitenlandse) zzp'ers werken volgens de wet van een ander land. Ze zijn zelfstandig, werken voor meerdere bedrijven en worden niet door je bedrijf aangestuurd.

Voor Amerikaanse bedrijven bepaalt de International Revenue Service (IRS) het verschil tussen een plaatselijke en internationale zzp'er. Je dient rekening te houden met het volgende:

 • Alle Amerikaanse staatsburgers betalen belasting over hun wereldwijde inkomen en worden door de IRS niet beschouwd als internationale zzp'ers.

 • Het maakt niet waar zzp'ers zijn geboren of welk paspoort ze hebben.

 • Waar het werk wordt uitgevoerd is de cruciale factor bij het bepalen van de status van een plaatselijke versus een internationale zzp'er.

 • Als je iemand in de VS betaalt, zelfs als diegene buiten de VS werkt en woont, heeft deze persoon een belastingverplichting in de VS.

 • Het kan voorkomen dat je zzp'ers zelf niet weten hoe ze geclassifeerd zijn en het verkeerd hebben.

Dit is een kort overzicht dat je als indicatie kunt gebruiken om te bepalen of je zzp'er door de IRS wordt beschouwd als plaatselijk of internationaal.

Plaatselijke onafhankelijke zzp'ers:

 • Dienen Amerikaans staatsburger te zijn of een permanent ingezetene die een Green Card bezit.

 • Voeren de meerderheid van het werk uit in de VS, zoals bepaald in de test voor substantiële aanwezigheid. Het is een enigszins ingewikkelde berekening, maar een zzp'er moet een totaal van 31 dagen in het huidige kalenderjaar werken en een totaal van 183 dagen werken in de driejarige periode die bestaat uit het huidige jaar en de voorgaande 2 jaar.

Internationale onafhankelijke zzp'ers:

 • Zijn geen Amerikaans staatsburger of ingezetene

 • Voldoen niet aan de Green Card-test of test voor substantiële aanwezigheid

 • Doen inkomstenaangfite bij een buitenlandse overheid

Een laatste belangrijke overweging is dat de buitenlandse overheid van het land waar je zzp'er zich bevindt de relatie met je zzp'er anders beschouwt dan de VS dat doet. In sommige landen is dit vrij rechtdoorzee. De status van een zzp'er wordt bijvoorbeeld bepaald door de duur van de samenwerking of de exclusiviteit van de relatie.

In andere landen kan de status van een zzp'er automatisch en zonder enig bericht overgaan naar werknemer als de status tijdens de samenwerking verandert.

Het onderzoek in meer detail: Je kunt de specifieke arbeidswetten voor meer dan 170 landen uitzoeken op Remote's landenpagina.

Wat zijn de voordelen van het werven van buitenlandse zzp'ers?

Werken met remote zzp'ers geeft enorm veel voordelen, vooral als je een beperkte talentenpool ervaart op de lokale markt of een zeer gespecialiseerde vaardigheid nodig hebt voor de afronding van een project. Een positief gevolg van COVID is dat veel mensen inmiddels gewend zijn geraakt aan de verschillende technologieën voor thuiswerken en remote werken. Deze transitie versterkt de voordelen van globalisatie voor groeiende bedrijven en maakt de keuze om je te richten op de internationale pool van zzp'ers eenvoudiger dan ooit.

Hier zijn een aantal belangrijke voordelen van werken met buitenlandse zzp'ers.

Flexibiliteit

Je kunt je projecten inrichten zoals je maar wilt. Je kunt mensen aannemen voor enkele taken, een team samenstellen van medewerkers met verschillende vaardigheden voor een speciaal project of de capaciteit van je team opbouwen met behulp van een buitenlandse zzp'er. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Overweeg te werken met een onafhankelijke zzp'er in het buitenland om je te adviseren over functies buiten je eigen vaardigheden. Als je een internationale expert vindt die niet actief werkt voor een concurrent, kun je waardevolle inzichten krijgen van een veteraan uit de sector zonder de druk, kosten en vertragingen waar je mee te maken krijgt als je iemand fulltime in dienst neemt.

Diversiteit

Algemene kennis en best practice zijn je grootste vijand als je de basis wilt leggen voor een innovatief bedrijf. Door internationale zzp'ers te werven krijg je verschillende perspectieven en kun je innovatie anders benaderen. Dit vormt op zijn beurt de bouwstenen voor het ontwikkelen van een concurrentievoordeel. Jouw mensen vormen de basis van een duurzaam bedrijf. Verschillende mensen met verschillende achtergronden, culturen en locaties geven je een voorsprong, vooral als je op een internationale markt aanwezig bent.

Een grotere recruitmentpool

Verschillende culturen hebben verschillen normen en waarden als het gaat over educatie en carrière-ontwikkeling, dus vaardigheden die in Amerika schaars zijn kunnen ergens anders in overvloed aanwezig zijn. De VS staat altijd bijna bovenaan in de Global Innovation Index, maar er zijn veel landen die in verschillende sectoren ook hun mannetje staan. Je zult zien dat internationaal werven een goudmijn aan gespecialiseerde kandidaten oplevert.

Als je je concurrenten voor wilt zijn, kun je de Global Innovation Index gebruiken om economieën te vergelijken aan de hand van indicatoren zoals technologie, creativiteit of de kwaliteit van het bedrijfsleven. Zo krijg je toegang tot een mogelijk verborgen talentenpool en kun je de landen vinden met de grootste kans op die ene kandidaat die jouw bedrijf nodig heeft.

De klok rond async werken

Hoe zou het voelen om 's avonds naar bed te gaan met de gedachte dat je projecten gewoon doorlopen? De meerdere tijdzones zijn nog een goede reden om met buitenlandse zzp'ers te werken.

Je kunt de tijdverschillen bijvoorbeeld gebruiken om de quality assurance of quality control te verbeteren. Stel je voor hoe geweldig het zou zijn als je aan het coderen bent of aan content werkt en je werk de volgende ochtend gecontroleerd en al weer op je bureau ligt.

Asynchroon (async) werken maximaliseert de productiviteit, verbetert je werkstromen en laat elke minuut van de dag tellen zonder dat je personeel overwerkt raakt.

Ideaal voor het mogelijk maken van ondersteuningsteams die dag en nacht beschikbaar zijn

Zo goed als async werken voor je bedrijf is, het is nog beter voor je klanten. Door continu ondersteuning te bieden, zorg je ervoor dat je bedrijf 24/7 bereikbaar is en problemen of vragen van klanten in realtime worden afgehandeld. Je kunt je rustig richten op je strategische rol, wetende dat je operationele ondersteuning gewoon doorgaat.

Lokale kennis voor uitbreidingen naar nieuwe markten

Als je bedrijf een nieuwe markt betreedt, zijn internationale zzp'ers onmisbaar voor lokale kennis. Ze kunnen je vertegenwoordigen tijdens vergaderingen, adviseren over lokale gewoonten, marketing en advertenties lokaliseren en je laten weten wat de beste manier is om dingen te regelen. Ze hebben ook een lokaal netwerk van professionals en kunnen referenties geven voor je bedrijf.

Het onderzoek in meer detail: Je kunt meer te weten komen over de processen waarmee je moet werken met remote zzp'ers in onze expertgids over werken met remote zzp'ers.

Hoe kan ik op een compliant manier internationale zzp'ers werven?

Naleving is het grootste probleem en hiring managers dienen hier zorgvuldig mee om te gaan bij het werven van internationale zzp'ers. Begrip van de lokale arbeidswetgeving in andere landen kan ingewikkeld zijn, maar leidt ook tot een risico voor mensen die te licht denken over de gevolgen en chaos die niet-naleving voor je bedrijf kan opleveren.

Ook als je momenteel alles onder controle hebt voor je buitenlandse zzp'ers, geldt dat de situatie altijd kan veranderen. De arbeidswetgeving wordt in veel landen regelmatig bijgewerkt en vaak wordt een zzp'er na een tijdje als werknemer beschouwd. Dit is vaak maanden nadat de eerste werkzaamheden zijn geanalyseerd en de oorspronkelijke classificatie is beoordeeld. De kans bestaat dat je niet op de hoogte wordt gebracht wanneer dit gebeurt. Het is ook mogelijk dat de internationale zzp'er die onderdeel van je team is geworden niet bekend is met het arbeidsrecht, tenzij ze ervaring hebben in human resources.

Zorg ervoor dat je de risico's van verkeerde classificaties minimaliseert

Het laatste wat je wilt is vallen over hoe werknemers en zzp'ers geclassificeerd moeten worden. Je kunt te maken krijgen met ernstige gevolgen als je zzp'ers verkeerd classificeert, ook als je de fout per ongeluk hebt gemaakt. Je kunt boetes en straffen krijgen, je intellectueel eigendom verliezen (zorg dus voor bescherming van je intellectueel eigendom als je remote medewerkers hebt) en het kan zelfs zo zijn dat je werkzaamheden worden stopgezet.

Als je geen ondersteuning hebt van experts in het lokale arbeidsrecht, is het van groot belang om hulp te zoeken. Gelukkig biedt Remote een manier om wereldwijd zzp'ers te werven voor een betaalbaar tarief, met een duidelijke en eenvoudige service.

Op welke manier is het arbeidsrecht in een land van invloed op het werven van zzp'ers in het buitenland?

Bedrijven zijn zeer enthousiast over de voordelen van de globalisering, maar er is nog geen universeel orgaan of bureau om een internationaal personeelsbestand te beheren. Als gevolg moeten bedrijven zelf de arbeidswetgeving van elk land uit zien te vogelen. Onderwerpen om te overwegen bij het opstellen van een contract voor een internationale zzp'er zijn onder meer:

 • Nationale en regionale arbeidswetten: In sommige landen, zoals in Canada, gelden per provincie of staat andere wetten. Daarnaast zijn de arbeidswetten in sommige landen verdeeld in regionale en federale rechtsgebieden.

 • Werknemersbescherming: Elk land heeft een andere visie op bescherming en vindt dit in meerdere of mindere mate van belang. Onderwerpen die je in het algemeen moet overwegen in je internationale contracten zijn leeftijd, religie, seksuele oriëntatie, genderexpressie en ras.

 • Officiële feestdagen: Zorg dat je in je contracten duidelijk vermeldt hoe je met lokale feestdagen omgaat.

 • Vakanties: De meeste zzp'ers hebben geen betaalde vakantiedagen, maar het blijft goed om dit in het contract te specificeren.

 • Minimumloon: In sommige landen wordt het nationale minimumloon gebruikt, maar in sommige landen bestaat ook een minimumloon op regionaal niveau.

 • Overuren: Je gaat waarschijnlijk geen overuren uitbetalen, maar je kunt wel vaststellen wat het maximaal aantal werkuren in een dag is zodat je zzp'ers niet overwerkt raken.

 • Secundaire arbeidsvoorwaarden: In sommige landen is het illegaal om zzp'ers secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden. In andere landen wordt er echter van je verwacht dat je zzp'er secundaire arbeidsvoorwaarden aanbiedt.

 • Belastingen: Wettelijke vergoedingen, inkomstenbelasting en belasting voor sociale zekerheid komen allemaal vaak voor en verschillen in elk land.

 • Valuta: Je dient te vermelden hoe, waar en in welke valuta je je buitenlandse zzp'er gaat betalen. De manier waarop je je zzp'ers betaalt kan ook invloed hebben op de classificatie. Als je medewerkers in Amerikaanse dollars betaalt op een Amerikaanse bankrekening, worden ze niet als een internationale zzp'er beschouwd.

 • Soorten verlof: Vakantiedagen maken niet standaard deel uit van een contract met een zzp'er, maar je dient compliant te zijn met het nationale beleid voor zaken als ziekteverlof, verlof door huiselijk geweld of zwangerschaps- en vaderschapsverlof, juryplicht en rouwverlof, om er maar een paar te noemen.

 • Deliverables van het contract: Hoe je deliverables definieert wordt mogelijk voorgeschreven in het lokale arbeidsrecht.

 • Contractduur: Het is mogelijk juridisch gezien niet toegestaan om contracten voor onbepaalde tijd op te stellen. Contracten die een bepaalde tijdsduur overschrijden, kunnen automatisch worden geclassificeerd als een arbeidscontract.

 • Beschikbaarheid in uren: Het kan zijn dat je volgens lokale arbeidswetten niet voor een zzp'er mag bepalen hoeveel uren deze werkt.

 • Mediation: Als je niet tevreden bent met de uitkomst van het contract of het uitgevoerde werk, wil je waarschijnlijk een juridische mogelijkheid hebben om het contract te ontbinden.

 • Bescherming intellectueel eigendom: Je intellectueel eigendom, uitvindingen en ideeën zijn niet automatisch beschermd als het werk wordt uitgevoerd door een buitenlandse zzp'er. Je wilt ervoor zorgen dat je een manier in het contract hebt om je intellectueel eigendom te beschermen.

Gelokaliseerde contracten zijn zeer belangrijk in elk nieuw land waarin je een teamlid hebt. Wat werkt in het ene land, kan in een ander land illegaal zijn. Straffen voor niet-compliance kunnen per land enorm verschillen. Dit alles maakt het lastig om zzp'ers te classificeren.

Het risico op verkeerde classificaties kan flinke straffen opleveren voor zowel de werkgever als de medewerker, maar in elk land is het weer anders. Dit zijn een aantal voorbeelden uit landen waar veel internationale zzp'ers werken.

In Australië worden zelfstandige zzp'ers en fulltime werknemers anders behandeld. Het verkeerd classificeren van zzp'ers kan leiden tot boetes en straffen voor het bedrijf dat in overtreding is.

 1. Medewerkers hebben, met terugwerkende kracht tot de aanvang van het contract, recht op betaling, inclusief rente. Dit omvat betaalde vakantiedagen, hun basissalaris, overuren, officiële feestdagen en betalingen volgens het nationale pensioenfonds.

 2. De werkgever kan verantwoordelijk worden gehouden voor straffen tot wel $ 54.000,00 per schending.

 3. Het bedrijf kan worden gestraft voor het niet voldoen aan de vergoedingsverzekering van medewerkers en worden verplicht om premies met terugwerkende kracht te betalen.

 4. Grote bedrijven, met een maandelijkse payroll van minimaal $ 750.000.00, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor staatsbelastingen en verplicht worden om strafbelastingen te betalen over belastingbetalingen van de payroll.

 5. Het bedrijf kan ook te maken krijgen met grote straffen van het Australische Taxation Office, waaronder rentestraffen, voor het niet betalen van het nationale pensioenfonds en niet-naleving van payroll-inhoudingen en meldingsverplichtingen.

In het Verenigd Koninkrijk worden zzp'ers en fulltime werknemers ook verschillend behandeld en is er een risico op verkeerde classificaties.

 1. Werkgevers worden onderzocht door een arbeidstribunaal en moeten de juridische kosten betalen.

 2. Zzp'ers hebben recht op alle bescherming en secundaire arbeidsvoorwaarden die een werknemer zou krijgen en kunnen hun claim indienen met terugwerkende kracht tot de aanvang van het contract. Dit omvat betaalde vakantiedagen tot een minimum van 5,6 weken per jaar, betalingen voor officiële feestdagen en pensioenbijdragen.

 3. Alle medewerkersvergoedingen moeten om belastingredenen opnieuw worden geclassificeerd en er is inkomstenbelasting verschuldigd.

 4. Bijdragen aan nationale verzekeringen moeten door de medewerker en de werkgever worden betaald.

Zuid-Afrika heeft ook een aantal flinke boetes in het geval een werknemer verkeerd wordt geclassificeerd als zzp'er.

 1. De werkgever moet mogelijk met terugwerkende kracht overuren uitbetalen.

 2. De werkgever kan te maken krijgen met oplopende boetes tot wel R 300,00 tot R 1500,00 per medewerker.

 3. De werkgever kan ook aansprakelijk worden gesteld voor eerdere onbetaalde vakantiedagen voor elke medewerker.

 4. De South African Revenue Service verwacht dat de werkgever inkomstenbelasting, en mogelijk boetes, betaald die de medewerker is verschuldigd. De werkgever kan vervolgens proberen deze betalingen bij de medewerker te verhalen.

 5. De medewerker kan te maken krijgen met aanvullende consequenties en herbetalingen van belastinginhoudingen die als zzp'er werden gedaan, maar niet gelden voor medewerkers.

 6. De werkgever moet bijdragen doen voor de sociale zekerheid, zoals de werkloosheidsverzekering, bijdragen voor vaardigheidsontwikkelingen enz.

 7. Buitenlandse bedrijven moeten zich mogelijk registreren als een extern bedrijf conform de Companies Act.

Het onderzoek in meer detail: Bekijk Remote's landenpagina om gedetailleerde informatie te vinden over de lokale arbeidswetten van de landen waarin je buitenlandse zzp'ers werken.

Hoe kan ik op een compliant manier internationale zzp'ers inhuren?

Naleving is het grootste probleem en hiring managers dienen hier zorgvuldig mee om te gaan als ze internationale zzp'ers inhuren. Begrip van de lokale arbeidswetgeving in andere landen kan ingewikkeld zijn, maar leidt ook tot een risico voor mensen die te licht denken over de gevolgen en chaos die niet-naleving voor je bedrijf kan opleveren.

Ook als je momenteel alles onder controle hebt voor je buitenlandse zzp'ers, geldt dat de situatie altijd kan veranderen. De arbeidswetgeving wordt in veel landen regelmatig bijgewerkt en vaak wordt een zzp'er na een tijdje als werknemer beschouwd. Dit is vaak maanden nadat de eerste opdracht is afgerond en de oorspronkelijke classificatie wordt beoordeeld. De kans is groot dat je niet op de hoogte wordt gebracht wanneer dit gebeurt. Het is ook mogelijk dat de internationale zzp'er die onderdeel van je team is geworden niet bekend is met het arbeidsrecht, tenzij ze HR-expert zijn.

Zorg ervoor dat je de risico's van verkeerde classificaties minimaliseert

Het laatste wat je wilt, is een fout begaan bij het classificeren van werknemers en zzp'ers. Er kunnen ernstige gevolgen zijn voor het verkeerd classificeren van zzp'ers, ook als dit onbedoeld gebeurt. Je kunt een boete of straf krijgen, je intellectueel eigendom verliezen (zorg dat je je intellectueel eigendom beschermt als je remote medewerkers hebt) en zelfs je bedrijfsvergunning verliezen.

Als je geen ondersteuning hebt van experts in het lokale arbeidsrecht, is het belangrijk dat je advies inwint. Gelukkig biedt Remote een manier om wereldwijd zzp'ers te werven tegen een betaalbare prijs, met een duidelijke en eenvoudige service.

Op welke manier is het arbeidsrecht in een land van invloed op het inhuren van zzp'ers in het buitenland?

Bedrijven omarmen de voordelen van globalisering, maar er is nog geen universele instantie die internationale medewerkers beheert. Bedrijven moeten dus zelf de arbeidswetgeving van de verschillende landen uitvogelen. Onderwerpen om te overwegen bij het opstellen van een contract voor een internationale zzp'er zijn onder meer:

 • Nationale en regionale arbeidswetten – Sommige landen, zoals Canada, hebben afwijkende wetten per provincie of staat. Daarnaast zijn de arbeidswetten in sommige landen verdeeld in regionale en federale rechtsgebieden.

 • Werknemersbescherming – Elk land heeft zijn eigen focus en hecht een andere waarde aan werknemersbescherming. Onderwerpen die je in het algemeen moet overwegen in je internationale contracten zijn leeftijd, religie, seksuele oriëntatie, genderexpressie en ras.

 • Officiële feestdagen – Vergeleken met de meeste andere landen heeft de VS erg weinig officiële feestdagen, dus vermeld in je contracten duidelijk hoe je met lokale feestdagen omgaat.

 • Vakantie – De meeste zzp'ers hebben geen betaalde vakantiedagen, maar het blijft goed om dit in het contract te specificeren.

 • Minimumloon – In sommige landen wordt het nationale minimumloon gebruikt, maar in sommige landen bestaat ook een minimumloon op regionaal niveau.

 • Overuren – Je gaat waarschijnlijk geen overuren uitbetalen, maar je kunt wel vaststellen wat het maximaal aantal werkuren in een dag is zodat je zzp'ers niet overwerkt raken.

 • Secundaire arbeidsvoorwaarden – In sommige landen is het niet toegestaan om zzp'ers secundaire arbeidsvoorwaarden aan te bieden. In andere landen wordt er wel verwacht dat je zzp'ers secundaire arbeidsvoorwaarden aanbiedt.

 • Belastingen – Wettelijke vergoedingen, inkomstenbelasting en belasting voor sociale zekerheid komen allemaal vaak voor en verschillen in elk land.

 • Valuta– Je dient te vermelden hoe, waar en in welke valuta je een buitenlandse zzp'er gaat betalen. Hoe je zzp'ers betaalt, kan ook invloed hebben op hoe ze geclassificeerd worden. Als je medewerkers in Amerikaanse dollars betaalt op een Amerikaanse bankrekening, worden ze niet als een internationale zzp'er beschouwd.

 • Typen verlof – In een zzp-contract staan meestal geen vakantiedagen, maar je moet wel compliant zijn met de landelijke wetgeving voor zaken als ziekteverlof, verlof door huiselijk geweld of zwangerschaps- en vaderschapsverlof, juryplicht en rouwverlof.

 • Contract-deliverables – Hoe je deliverables moet definiëren, staat mogelijk beschreven in het lokale arbeidsrecht.

 • Contractduur – Mogelijk is het juridisch niet toegestaan om contracten voor onbepaalde tijd op te stellen. Contracten die een bepaalde tijdsduur overschrijden, kunnen automatisch worden geclassificeerd als een arbeidscontract.

 • Beschikbare uren – Het kan zijn dat je volgens lokale arbeidswetten niet voor zzp'ers mag bepalen hoeveel uren ze werken.

 • Mediation –Als je niet tevreden bent met de uitvoering van het contract of het geleverde werk, wil je waarschijnlijk een juridische mogelijkheid hebben om het contract te ontbinden.

 • Bescherming van intellectueel eigendom – Je intellectueel eigendom, uitvindingen en ideeën zijn niet automatisch beschermd als het werk wordt uitgevoerd door een buitenlandse zzp'er. Zorg ervoor dat je een manier hebt om je intellectueel eigendom te beschermen in het contract.

Het is zeer belangrijk dat je gelokaliseerde contracten gebruikt voor nieuwe teamleden in nieuwe landen. Wat werkt in het ene land, kan in een ander land illegaal zijn. Straffen voor het niet naleven van de regels kunnen per land enorm verschillen. Dit maakt het lastig om zzp'ers op de juiste wijze te classificeren.

Verkeerde classificatie kan leiden tot flinke straffen voor zowel de werkgever als de zzp'er, maar in elk land is het weer anders. Dit zijn een aantal voorbeelden uit landen waar veel internationale zzp'ers werken.

Australië behandelt zzp'ers en fulltime werknemers verschillend. Het verkeerd classificeren van zzp'ers kan leiden tot boetes en straffen voor de werkgever.

 1. Medewerkers hebben, met terugwerkende kracht tot de aanvang van het contract, recht op betaling, inclusief rente. Dit omvat betaalde vakantiedagen, hun basissalaris, overuren, officiële feestdagen en inleg in het nationale pensioenfonds.

 2. De werkgever kan verantwoordelijk worden gehouden voor straffen tot wel $ 54.000,00 per schending.

 3. Het bedrijf kan worden gestraft voor het niet voldoen aan de vergoedingsverzekering van medewerkers en worden verplicht om premies met terugwerkende kracht te betalen.

 4. Grote bedrijven, met een maandelijkse payroll van minimaal $ 750.000.00, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor staatsbelastingen en verplicht worden om strafbelastingen te betalen over belastingbetalingen van de payroll.

 5. Het bedrijf kan ook te maken krijgen met flinke straffen van het Australische Taxation Office, waaronder rentestraffen, voor het niet betalen van nationale pensioenbijdragen en niet-naleving van payroll-inhoudingen en rapportageverplichtingen.

In het Verenigd Koninkrijk worden zzp'ers en fulltime werknemers ook verschillend behandeld, met een risico op verkeerde classificatie.

 1. Bedrijven worden onderzocht door een arbeidstribunaal en moeten de juridische kosten betalen.

 2. Zzp'ers hebben recht op alle bescherming en secundaire arbeidsvoorwaarden die een werknemer zou krijgen en kunnen hun claim indienen met terugwerkende kracht tot de aanvang van het contract. Dit omvat betaalde vakantiedagen tot een minimum van 5,6 weken per jaar, betalingen voor officiële feestdagen en pensioenbijdragen.

 3. Alle medewerkersvergoedingen moeten om belastingredenen opnieuw worden geclassificeerd en er is inkomstenbelasting verschuldigd.

 4. Zowel het bedrijf als de werknemer moeten de National Insurance-bijdrage betalen.

Zuid-Afrika kent ook een aantal flinke boetes in het geval een werknemer verkeerd wordt geclassificeerd als zzp'er.

 1. De werkgever moet mogelijk met terugwerkende kracht overuren uitbetalen.

 2. De werkgever kan een boete krijgen van R 300,00 tot R 1500,00 per medewerker.

 3. De werkgever kan ook aansprakelijk worden gesteld voor eerdere onbetaalde vakantiedagen voor elke medewerker.

 4. De South African Revenue Service verwacht dat de werkgever inkomstenbelasting en mogelijk boetes betaalt die de medewerker verschuldigd is. De werkgever kan vervolgens proberen deze betalingen op de medewerker te verhalen.

 5. De medewerker kan te maken krijgen met aanvullende consequenties en herbetalingen van belastinginhoudingen die als zzp'er werden gedaan, maar niet gelden voor werknemers.

 6. De werkgever moet bijdragen betalen voor de sociale zekerheid, zoals de werkloosheidsverzekering en bijdragen voor vaardigheidsontwikkelingen.

 7. Buitenlandse bedrijven moeten zich mogelijk registreren als een extern bedrijf conform de Companies Act.

Ontdek meer: bekijk de landenverkenner van Remote voor gedetailleerde informatie over de lokale arbeidswetten van de landen waar je buitenlandse zzp'ers werken.

Gebruik onze checklist voor compliance van zzp'ers om verkeerde classificatie te voorkomen

Neem deze checklist door om beter te kunnen bepalen of je nieuwe teamlid een zzp'er of werknemer is.

Wat zijn de straffen voor het verkeerd classificeren van medewerkers?

Als je bedrijf ooit door de Belastingdienst is gecontroleerd, weet je hoe vervelend die ervaring is. Stel je nu eens voor dat je wordt blootgesteld aan dezelfde soort controles in andere landen. De consequenties van het verkeerd classificeren van internationale medewerkers zijn omvangrijk en pijnlijk. Ze kunnen het volgende inhouden:

 • Onderworpen worden aan juridische hoorzittingen.

 • Boetes en straffen voor het schenden van de arbeidswetgeving.

 • Belastingen terugbetalen met straffen en boetes over deze verschuldigde belastingen.

 • Je medewerkers terugbetalen voor officiële feestdagen, vakantiedagen, ziekteverlof en persoonlijke verlofvoorwaarden.

 • De vergoedingsverzekeringen van geantedateerde medewerkers betalen.

 • Bijdragen doen aan pensioenfondsen, werkloosheidsbelastingen, nationale gezondheidsfondsen en sociale zekerheidsregelingen.

 • Worden gedwongen je bedrijf te registreren als een legale entiteit in dat land.

 • Je vergunning om in het land te werken verliezen.

Je medewerkers kunnen ook worden gestraft

Iets om rekening mee te houden is dat jij niet de enige bent die de gevolgen ervaart van verkeerde classificaties. Medewerkers van je team kunnen ook te maken krijgen met aangiften inkomstenbelasting, het verliezen van inhoudingen als zzp'er en het betalen van rentes en boetes voor onjuiste documentatie. Dit heeft invloed op je bedrijfscultuur en je zult gênante gesprekken moeten gaan houden met je team. Reken maar dat de sfeer in je team flink achteruit zal gaan.

Moet ik een 1099-formulier verstrekken aan een buitenlandse zzp'er?

Nee. De IRS acht 1099-formulieren alleen noodzakelijk voor Amerikaanse contractanten. Je hoeft geen 1099-formulier te verstrekken aan mensen die geclassificeerd worden als internationale zzp'er. Je moet wel een W-8 BEN-formulier krijgen van iedere buitenlandse zzp'er die voor je werkt.

Hoe betaal ik internationale zzp'ers?

De basisregel van werken met zzp'er is dat je ervoor zorgt dat ze zo snel mogelijk worden betaald. Als dat je niet lukt, wordt het lastig om te beste mensen aan te trekken. Het is moeilijk om een reputatie als late betaler te herstellen. Internationale zzp'ers nemen al een risico door te werken met buitenlandse bedrijven, dus ze zijn er niet blij mee als jij niet weet hoe je je zaken moet regelen.

Internationale zzp'ers betalen is eenvoudig als je het juiste platform gebruikt. Zorg dat je de betalingsvoorwaarden duidelijk uiteenzet in je contracten met zzp'ers, zodat er geen verwarring ontstaat over waar en wanneer je internationale team hun vergoeding ontvangt voor het werk dat ze voor je doen.

De volgende punten zijn belangrijk om in je achterhoofd te houden:

 • Zorg ervoor dat je voldoet aan de arbeidswetgeving voor zzp'ers van de lokale overheid.

 • Ben je bewust van de fiscale gevolgen voor onafhankelijke zzp'ers in elk land waar je team werkt.

 • Begrijp de lokale wetgeving voor belastingaangiften van onafhankelijke buitenlandse zzp'ers.

 • Zorg ervoor dat je contracten voldoen aan de wettelijke vereisten van het land waarin het werk wordt uitgevoerd.

 • Denk na over waar je je zzp'ers gaat betalen en in welke valuta.

Het onderzoek in meer detail: Download de gids voor global payroll management van Remote

Wat zijn de verschillen tussen een internationale zzp'er en een werknemer?

Als algemene regel geldt dat een internationale zzp'er iemand is die zelf bepaalt hoe het werk wordt uitgevoerd en alleen door de werkgever wordt beoordeeld op de resultaten van deze werkzaamheden. Als jij bepaalt wat er wordt gedaan en hoe het wordt gedaan, dan is je werknemer een medewerker. Er zitten voor- en nadelen aan internationale zzp'ers en internationale werknemers, dus denk hier goed over na.

In veel gevallen is die keuze niet aan jou. Landen kunnen zelf bepalen hoe ze medewerkers classificeren. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale arbeidswetgeving. Een manier om dat te doen, zonder een expert te hoeven zijn op het gebied van internationale arbeidsverhoudingen, is om een softwareplatform te gebruiken dat alle internationale arbeidsaspecten bijhoudt. Remote helpt bij het in dienst nemen van je wereldwijde team door de payroll, belastingen, secundaire voorwaarden en naleving te regelen.

Het onderzoek in meer detail: Wanneer moet je een zzp'er omzetten naar een werknemer?

Een goed systeem ontwikkelen voor contractor management

Onafhankelijke zzp'ers werven in het buitenland biedt bedrijven en start-ups die willen schalen en groeien meerdere voordelen. Het is een mogelijkheid om buitengewone talenten te vinden, de capaciteit van je team uit te breiden en een nieuw perspectief te krijgen op alles wat je doet. In veel gevallen is het een kostenbesparende manier om te werken met zeer ervaren professionals en om je innovatie een boost te geven.

Buitenlandse zzp'ers kunnen je zonder twijfel een competitief voordeel leveren. Maar het is nogal riskant zonder een duidelijk beeld van alle internationale arbeidswetgeving waar je mee te maken krijgt. Je hebt 2 keuzes:

 1. Investeren in internationale HR-adviseurs, gespecialiseerde belastingprofessionals en juridische services met kennis van elk land waar je team werkt. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van de juiste contracten en adviseren over lokale belastingregels. Het is ook een goed idee om lokale experts te vinden voor elke locatie, zodat je stabiele kennis bezit. Je wilt ook interne kennis hebben om de bestuurlijke en nalevingsrisico's die gepaard gaan met internationale zzp'ers effectief te kunnen beheren. Dat betekent dat je moet schakelen tussen verschillende leveranciers en een hoop tijd kwijt bent aan het uitpluizen van de arbeidswetgeving.

 2. Vind een wereldwijd platform voor contractor management om al je lokale en internationale zzp'ers te onboarden, betalen en beheren. De oplossing van Remote is een eenvoudige manier om compliant te blijven terwijl je internationale zzp'ers beheert en het risico op verkeerde classificaties vermijdt.

Remote biedt de simpelste, veiligste en meest kostenbesparende oplossing om internationale zzp'ers te onboarden en betalen. Niemand anders in de sector biedt dezelfde toegankelijke en transparante tarieven. Er zijn geen verborgen kosten of toeslagen.

Het heeft meerdere voordelen voor je bedrijf om Het platform voor contractor management van Remote te gebruiken:

 • Met één klik betalingen en facturen aanmaken en beheren. Remote biedt een scala van betalingsmethoden in ruim 100 valuta's.

 • Pas contracten aan de lokale arbeidswetgeving aan. De lokale experts van Remote hebben handige templates gemaakt om jou en je zzp'ers te behoeden voor boetes en straffen.

 • In een paar tellen sneller en eenvoudiger internationale zzp'ers betalen.

 • Krijg de beste bescherming in de sector voor je intellectueel eigendoms- en uitvindingsrechten. Met het waterdichte, tweefasige overdrachtsproces van Remote IP Guard behoudt je bedrijf altijd de maximale rechten op je intellectueel eigendom conform de wetgeving van de landen waar je zzp'ers werken.

 • Naadloze integratie met je gehele HR-techstack.

Internationale zzp'ers en werknemers werven met Remote

Bij de groei van je bedrijf staat Remote voor je klaar om te helpen bij het werven van remote werknemers. Ons wereldwijde platform voor werknemers werkt naadloos met ons wereldwijde platform voor contractor management zodat je de beste dekking ontvangt voor elk type zzp'er of werknemer die je internationaal werft. Je kunt je internationale team met vertrouwen uitbreiden, wetende dat je compliant bent en je zzp'ers en werknemers tijdig de juiste betalingen ontvangen.

Wereldwijd zzp'ers met één klik onboarden, beheren en betalen

Meld je aan bij Remote voor contracttemplates die voldoen aan de lokale regelgeving, voor slechts 28,00 per zzp'er per maand, zonder verborgen kosten.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.