Productupdates 7 min

Productreleasenotes van september 2023: afdelingen toewijzen, wijzigingen aan arbeidsgegevens bijhouden en meer

Geschreven door Job van der Voort
28 september 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

We hebben recent ons Global HR-platform aangekondigd, met onze nieuwe gratis te gebruiken HRIS en geïntegreerde Global Payroll. We hebben nog wat nieuwe updates van Remote te melden gericht op onze missie om global HR makkelijk te maken voor moderne, verspreide bedrijven.

Ons nieuwe dashboard is nu ook beschikbaar voor people managers zodat ze in één oogopslag alle informatie over hun team zien. We hebben ook een wijzigingsgeschiedenis toegevoegd aan de functie- en contractgegevens van werknemers, zodat je beter geïnformeerde HR-beslissingen kunt nemen.

We weten dat veel bedrijven met zzp'ers werken en dat het proces ingewikkeld wordt naarmate je met meer mensen tegelijk werkt. Of je nu met vijf of met 500 freelancers werkt, met de laatste verbeteringen aan Contractor Management onboard je in een handomdraai meerdere zzp'ers tegelijk, van het versturen van de uitnodigingen tot compliant contracten en ondertekenen in bulk.

En voor degenen die Remote nog niet goed kennen of meer willen weten: neem een rondleiding door onze producten en ontdek zelf hoe je met Remote al je HR-uitdagingen kunt oplossen.

Probeer snel onze laatste updates. Zoals altijd is je feedback belangrijk voor ons, dus we horen graag je mening. Bedankt dat je bijdraagt aan Remote's doel om global HR te vereenvoudigen.

Wat is er nieuw?

Als je het gemist hebt: het nieuwe, speciaal ontwikkelde global HR-platform van Remote

Vorige week hebben we ons global HR-platform aangekondigd, een nieuw pakket aan producten waarmee bedrijven een gecentraliseerde global-first HR-workflow kan opzetten.

Je kunt je globale team nu efficiënt, compliant en eenvoudig schalen bij elke fase van de HR-cyclus. Het Global HR-platform van remote is je single source voor gegevens in je global HR- en werknemersworkflows. Je hebt geen spreadsheets en 10 andere tools of leveranciers meer nodig en kunt een hoop tijd en geld besparen.

Ons doel is om de manier waarop bedrijven hun globale doelen halen opnieuw vorm te geven. En we beginnen met de manier waarop ze hun teams aannemen, beheren en betalen. Op ons Global HR-platform vind je:

 • Remote HRIS: Nu algemeen beschikbaar zonder extra kosten. Bedrijven kunnen al hun werknemers aan het platform toevoegen en beheren, van onboarding tot offboarding. Remote HRIS bevat onder andere functies voor talentmanagement, tijd- en aanwezigheidsregistratie, onkostenbeheer en geïntegreerde payroll, met selfservicemogelijkheden voor werknemers via een mobiele app of het internet.

 • Employer of Record: Bedrijven kunnen werknemers aannemen, beheren en betalen in landen waar ze geen juridische entiteit hebben en zo het risico en de complexiteit bij uitbreiding verminderen. Met Remote kunnen bedrijven overal ter wereld het beste talent aantrekken, aandelen aanbieden en landspecifieke secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten samenstellen tegen scherpe tarieven.

 • Contractor Management: Betaal en beheer zzp'ers in binnen- en buitenland met geautomatiseerde onboarding en facturering, gelokaliseerde contracten, belastingnaleving en eenvoudige betalingen in meerdere valuta, zonder wisselkosten.

 • Global Payroll: Voeg je global payrollwerkzaamheden naadloos samen. Met Remote kunnen bedrijven binnen een paar minuten hun global payroll uitvoeren via een simpele interface, die eind-tot-eind mogelijk wordt gemaakt door de full-stackprocessen en wereldwijde kennis van Remote.

 • Remote API: Integreer global HR-functionaliteiten naadloos in de tools waar klanten graag mee werken om gegevens veilig te synchroniseren en workflows te optimaliseren. Met de Remote API, de eerste en meest geavanceerde API voor global HR, kunnen softwarepartners de global HR-diensten van Remote rechtstreeks in hun platforms inbouwen.

We ondersteunen je graag bij je groei. Bekijk onze aankondiging voor meer informatie.

Alle benodigde informatie voor people managers

Alle informatie die people managers nodig hebben

Je people managers zien nu ons nieuwe dashboard als ze inloggen bij Remote, met in één oogopslag de belangrijkste gegevens, statistieken en taken voor hun team.

In een paar tellen kunnen people managers het volgende bekijken:

 • hun takenlijst, met beoordelingsverzoeken en facturen om goed te keuren;

 • overzichtelijke statistieken over hun team;

 • aankomende nationale feestdagen van hun direct ondergeschikten;

 • wie van het team niet aanwezig is (betaald of een andere vorm van verlof);

 • waar teamleden zich bevinden, gesorteerd op land;

 • verjaardagen in de aankomende week;

 • en nieuwe statistieken over genderdiversiteit van het team, op basis van zelfidentificatie.

Je kunt een manager toewijzen aan specifieke werknemers. Hier vind je meer informatie over de managerrol.

Werknemers onboarden gaat nu nog sneller

Werknemers onboarden gaat nu nog sneller

Ons onboardingsproces was al soepel, maar we wisten dat het nóg makkelijker kon.

Als je nu:

 1. het werknemerstype selecteert (werknemer of zzp'er);

 2. selecteert hoe de werknemers zijn aangenomen (via EOR-entiteiten of als je eigen directe werknemer);

 3. kiest hoe je werknemers worden betaald (via ons Global Payroll-product of via je eigen payrollproces)

zetten wij je, afhankelijk van wat je kiest, automatisch over naar de volgende fase voor een gestroomlijnder, sneller onboardingsproces.

Neem een kijkje op Remote op je eigen tempo

Ontdek zelf de producten van Remote

Wist je dat Remote meerdere producten heeft om je global HR-proces samen te voegen en te stroomlijnen?

Klik op het Help-icoon rechtsboven in Remote voor onze productrondleiding en bibliotheek. Je kunt meteen alle belangrijkste functionaliteiten, workflows en producten bekijken en ontdekken hoe Remote jouw HR-kopzorgen kan wegnemen.

Meer geautomatiseerde nalevingschecks voor nieuwe EOR-teamleden

Voor ons doel om HR-workflows in alle landen te stroomlijnen, gaan we het volgende doen:

 • Verplichte oogtesten tijdens de onboarding voor werknemers in Bulgarije;

 • Verplichte veiligheidstraining voor werknemers in Peru.

Deze worden geautomatiseerd voor een snellere en eenvoudigere afwerking, zodat jij en je teamleden zo snel mogelijk kunnen gaan samenwerken.

Verbetering van de flexibiliteit en meldingen voor tijdregistratie

Flexibelere tijdregistratie en automatische meldingen

Na onze recente bètalancering van tijdregistratie, maken we het werknemers nu ook makkelijker om hun werkuren aan te passen. Zo kunnen ze elke week nauwkeurige urenstaten indienen met de daadwerkelijk gewerkte uren.

Met deze gegevens kan de payroll berekend worden. Denk bijvoorbeeld aan een nacht- of 'on call'-tarief wanneer dat nodig is.

Urenstaten met gewerkte uren in het weekend of tijdens een nationale feestdag worden nu ook automatisch verstuurd naar people managers en accountbeheerders voor goedkeuring. Bekijk hier meer informatie over hoe je urenstaten kunt bekijken en goedkeuren.

Wijzigingen aan HR-gegevens bijhouden

Wijzigingen aan arbeidsgegevens bijhouden

Je kunt nu wijzigingen aan contractgegevens (zoals salaris, functietitel en arbeidstype) bijhouden voor je werknemers. Hierbij maakt het niet uit of ze via onze compliant EOR-entiteiten zijn aangenomen of via je eigen entiteit en of ze beheerd worden met Remote HRIS.

Zo hebben je people managers en HR-/people team beter zicht op en meer context over gemaakte beslissingen en het werknemerstraject binnen je bedrijf. Werknemers kunnen in hun account ook een geschiedenis van contractupdates bekijken.

Compliant overeenkomsten voor zzp'ers maken in bulk

Het is best een gedoe qua administratie en naleving als je met veel zzp'ers werkt.

Je kunt nu zzp-contracten maken in bulk, na onze recente verbeteringen voor onboarding en ondertekenen in bulk. Zo wordt het HR- en onboardingsproces van grote aantallen zzp'ers over de hele wereld een eitje.

Meer informatie over hoe je zzp-contracten kunt maken na de onboarding

Afdelingen gebruiken om werknemersgegevens te sorteren en rapporteren

Werknemers sorteren op afdeling

Naarmate je bedrijf groeit, moet je je volledige team op afdelingsniveau begrijpen.

Je kunt werknemers nu toevoegen aan afdelingen en gegevens over specifieke groepen werknemers filteren en downloaden om te analyseren.

Wat komt eraan?

Alle secundaire arbeidsvoorwaarden op één plek

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van je waardepropositie als werkgever, dus het is belangrijk dat je alle secundaire arbeidsvoorwaarden van werknemers kunt inzien. Je beheerders op Remote kunnen alle secundaire arbeidsvoorwaarden van werknemers op één plek bekijken en zien wat ze kosten. Je vindt daar ook een handige link naar onze Benefits Directory.

Remote integreren met Sequoia

Met onze aankomende integratie kunnen bedrijven werknemersgegevens naadloos van Remote in een Sequoia-account importeren. Dat betekent minder handmatig werk en geautomatiseerde workflows.

Je kunt beide platforms in sync gebruiken: je kunt werknemers maken in Remote vanuit Sequoia of Remote-gegevens over teamleden synchroniseren met je Sequoia-account.

Bedankt voor het lezen! Je kunt zoals altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.