Productupdates 9 min

Productreleasenotes van april 2023: Remote Global Payroll, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden en meer

Geschreven door Job van der Voort
27 april 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Elk land is anders en dat geldt ook voor HR-teams.

Bij Remote willen we een internationale HR-oplossing ontwikkelen die niet alleen praktisch is, maar ook flexibel genoeg is voor al onze klanten.

Het is leuk als je een software engineer kunt aannemen in Cambodja, maar je bedrijf heeft meer nodig dan dat.

Je moet de payroll uitvoeren voor alle werknemers die je eigen entiteit in het VK heeft aangenomen.

Je moet snel 12 zzp'ers onboarden om aan een nieuw project te werken en wil ze elke twee weken uitbetalen.

Je moet je teamleden in Canada goede secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden, maar je wilt ook dat je teamleden in andere landen een gelijkwaardige ervaring hebben. En dat allemaal binnen je HR-budget.

Het is niet makkelijk om een product te ontwikkelen dat flexibel genoeg is om te voldoen aan de verschillende behoeften van onze klanten, maar het is wel waar we naar streven. Met onze nieuwe productreleases, zoals Global Payroll, secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten en andere productverbeteringen komt ons doel snel in zicht.

Lees verder om te zien wat er nieuw is op het Remote-platform. Als je vragen of suggesties hebt, horen we het graag.

Wat is er nieuw bij Remote?

Remote Global Payroll

Wil je graag een betere tool om de payroll uit te voeren in landen waar je je eigen entiteiten hebt?

Deze maand hebben we ons product Global Payroll gelanceerd, waarmee je dat kunt doen. Je kunt de tool gebruiken voor onboarding en payroll-runs voor entiteiten in het VK, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal, Ierland, Duitsland en Singapore. 

Remote Global Payroll past bij jou als je in een land geen EOR nodig hebt (omdat je er al een entiteit hebt), maar je wel op zoek bent naar een meer gestroomlijnde manier om de payroll van je internationale werknemers te beheren. Neem contact op met ons team om aan de slag te gaan!

De belangrijkste functies zijn onder meer:

 • Je entiteiten en global payrollteams beheren op het platform.

 • Je maandelijkse input voor de payroll eenvoudig controleren op één plek, voordat je deze indient bij Remote.

 • Je payrollberekeningen eenvoudig controleren en goedkeuren.

 • Alle noodzakelijke documenten ontvangen om je teamleden te betalen en financiële rapportage uit te voeren.

Remote Global Payroll is er!

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Het was een enerverende maand voor global benefits, met meerdere nieuwe releases. En er komt nog veel meer aan!

Uitgebreidere secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten en lagere tarieven

De secundaire arbeidsvoorwaarden van Remote worden beter en beter!

Eerder dit jaar hebben we uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten gelanceerd, met meer flexibiliteit in de VS en Canada. 

Nu er voor veel landen een nieuw polisjaar aankomt (mei 2023-april 2024), werken we ons aanbod aan secundaire arbeidsvoorwaarden opnieuw bij, met een grotere dekking en lagere tarieven. Remote rekent geen toeslagen voor premies voor secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als je in deze landen werknemers hebt, vragen we je om hun pakketten te bekijken en eventueel aan te passen voor het nieuwe polisjaar als je inlogt op je Remote-dashboard.

Het is nu ook makkelijker om secundaire arbeidsvoorwaarden te selecteren. Je kunt al je keuzes direct in het product maken en hoeft geen contact meer op te nemen met iemand van ons team.

Secundaire arbeidsvoorwaarden april screenshot 1

Inzicht in global benefits op één plek

Met onze Benefits Directory krijg je het volgende:

 • Een duidelijk idee van de opties en procedures voor secundaire arbeidsvoorwaarden in elk land.

 • Een eenvoudig doorzoekbare interface om de landen te vinden waarin je interesse hebt.

 • Een link voor een gedetailleerdere weergave.

 • Ons eigen onderzoek naar secundaire arbeidsvoorwaarden en meer informatie over onze procedures voor secundaire arbeidsvoorwaarden en hoe dit werkt als je mensen aanneemt via een EOR.

Neem contact op met je accountmanager om toegang te krijgen tot de Benefits Directory. We willen de Directory ook aan het Remote-platform toevoegen.

secundaire arbeidsvoorwaarden per land

Voor werknemers: meer transparantie over secundaire arbeidsvoorwaarden

Willen je teamleden meer informatie over het gebruik van hun secundaire arbeidsvoorwaarden? We zijn momenteel bezig met een pilot van de Employee Benefits Hub in een aantal landen, waaronder Portugal en Canada. De Hub wordt de komende maanden overal uitgerold.

De Employee Benefits Hub is een handig alternatief voor het ontvangen (en weer moeten raadplegen) van losse pdf-bestanden met gegevens over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Met de Employee Benefits Hub kunnen teamleden die via Remote in dienst zijn genomen het volgende:

 • Een handleiding over secundaire arbeidsvoorwaarden bekijken die specifiek geldt voor hun eigen pakket.

 • Fiscale gevolgen van secundaire arbeidsvoorwaarden bekijken.

 • Eenvoudig links vinden naar leveranciers en platformen.

 • Meer informatie krijgen over hoe hun secundaire arbeidsvoorwaarden werken.

Meer inzicht in secundaire arbeidsvoorwaarden voor werknemers

Werknemers toevoegen

Deze maand hebben we een aantal belangrijke updates uitgebracht voor het toevoegen van werknemers op het Remote-platform.

Nieuwe werknemers toevoegen met minder vragen

De nieuwe workflow 'Nieuwe werknemers toevoegen' biedt meer duidelijkheid over arbeidscontracten en payrollmanagement, zodat klanten makkelijker en intuïtiever nieuwe werknemers kunnen toevoegen, zonder ondersteuning van ons team. We geven jou de mogelijkheid om dingen sneller te doen, maar als je vragen hebt, staan we natuurlijk altijd voor je klaar.

Nieuwe werknemers toevoegen met Remote

Directe werknemers bulksgewijs toevoegen

Je kunt nu directe werknemers bulksgewijs toevoegen aan het Remote-platform, in plaats van een voor een. Directe werknemers zijn werknemers die je in dienst neemt via je eigen entiteit, maar wilt managen via Remote.

We geven je een eenvoudige spreadsheettemplate om de gegevens van je werknemers toe te voegen. Je kunt de template vervolgens als csv-bestand exporteren en uploaden naar het Remote-platform. Zo simpel is het!

Je directe werknemers worden per e-mail uitgenodigd om een Remote-account aan te maken en het onboardingsproces af te ronden.

Het nettosalaris van werknemers berekenen met onze kostencalculator

De kostencalculator van Remote is een van onze populairste functies. En hij is nu nog beter.

Deze geïntegreerde calculator, exclusief voor Remote-gebruikers, heeft nu ook een gedeelte om het verwachte netto jaarsalaris van werknemers te berekenen. Deze nieuwe functie wordt momenteel getest in een aantal landen (zie hieronder).

De berekening toont hoeveel geld de werknemer uiteindelijk krijgt nadat lokale belastingen, secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioenbijdragen en andere bijdragen zijn afgetrokken van het bruto jaarsalaris.

Het nettosalaris geeft werkgevers belangrijke inzichten, waaronder wat het salarisbereik is in verschillende landen en hoeveel salaris ze moeten bieden als ze zzp'ers willen omzetten naar werknemers.

De ondersteunde landen voor deze release zijn:

🇭🇰 Hongkong

🇮🇳 India

🇮🇪 Ierland

🇩🇪 Duitsland

🇵🇹 Portugal

🇸🇬 Singapore

🇿🇦 Zuid-Afrika

🇪🇸 Spanje

🇬🇧 VK

Deze functie wordt de komende weken en maanden in meer landen gelanceerd.

Het nettosalaris van werknemers berekenen met onze kostencalculator

Verlof en onkosten voor je payroll eenvoudig checken en goedkeuren

Je kunt input voor de payroll, zoals verlof en onkosten nu eenvoudiger checken en goedkeuren. Dit is een van de verbeteringen die we doorvoeren om ons platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, welk product van Remote je ook gebruikt.

Je vindt deze functie op het tabblad 'Payroll-goedkeuring'. Daar zie je wat er goedgekeurd moet worden en wat de deadline is voor opname in de volgende payroll-run.

Automatiseringen voor EOR-medewerkersmanagement

Het salaris van een werknemer automatisch aanpassen

Krijgt een van je werknemers een loonsverhoging?

Je hoeft geen contact meer op te nemen met Remote's Lifecycle team, elke keer dat het salaris van een werknemer moet worden aangepast. Dit proces is nu geautomatiseerd binnen ons platform. Je kunt nu eenvoudig een aanpassingsdocument aanmaken en rechtstreeks naar je werknemer sturen. Bekijk ons artikel in het helpcentrum.

Automatisch brieven over proeftijdvoltooiing opstellen en versturen

Is je werknemer klaar met zijn proeftijd? Stress over het op tijd versturen van de juiste documenten is nu verleden tijd.

Je kunt nu automatisch brieven over de proeftijdvoltooiing opstellen voor teamleden die je via Remote in dienst hebt genomen. Vroeger moest je deze brieven opvragen bij Remote en wachten tot een Lifecycle-specialist van Remote ze had opgesteld en gedeeld. Nu gebeurt dit proces automatisch, waardoor je tijd bespaart en compliant blijft.

Bonusbetalingen voor werknemers synchroniseren met de Remote API

Houd je commissies en bonussen (en andere extra's) bij met een andere applicatie? Dan is het tijd om je workflows te gaan stroomlijnen.

Je kunt de Remote API nu gebruiken om je eigen data-integratie op te bouwen. Hiermee worden deze gegevens gesynchroniseerd met Remote, zodat je ze kunt toevoegen aan de payroll.

Wil je betalingsgegevens voor bonussen van Remote ophalen voor je boekhoudprogramma? Geen probleem! Gebruik het nieuwe eindpunt Lijst met bonussen om het soort bonus, het bedrag en de status op te halen. Bekijk hier.

Verbeterde facturering voor zzp'ers

Verbeteringen aan bulksgewijs factureren voor zzp'ers

Wil je meer flexibiliteit bij het uitbetalen van je zzp'ers? We hebben de mogelijkheid toegevoegd om de facturering voor zzp'ers bulksgewijs in te plannen via een csv-template.

Je kunt nu het tarief voor elke werknemer invullen in het csv-template voor bulksgewijs factureren. Je zzp'ers kunnen een eenheid invullen (zoals aantal uren of aantal voltooide projecten) en dat vermenigvuldigen met hun tarief om elke maand een factuurtotaal te genereren. Zzp'ers kunnen hun eigen tarief niet aanpassen op het platform, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tweewekelijkse facturering voor zzp'ers

We introduceren ook tweewekelijkse facturering voor zzp'ers. Voorheen boden we alleen maandelijkse of eenmalige facturering voor zzp'ers aan. Tweewekelijkse facturering is momenteel alleen beschikbaar voor (door de werkgever) ingeplande facturen, maar we willen het ook beschikbaar maken voor herhalingsfacturen voor zzp'ers.

Wat komt eraan?

Integratie met een nieuw HRIS-platform

Wil je meer HR-workflows stroomlijnen?

In mei lanceren we een nieuwe integratie met een toonaangevend HRIS-platform, waarmee je je internationale teamgegevens op verschillende platformen kunt combineren en onboardingsprocessen voor internationale werknemers in een paar klikken kunt automatiseren. En dat allemaal terwijl je compliant blijft in elk land.

Remote koppelen aan je favoriete businesstools

Binnenkort sluiten we ons aan bij een automatiseringsmarktplaats waarmee je Remote aan meer dan 5000 ondersteunde apps kunt koppelen. Je kunt dan workflows bouwen om data te synchroniseren en taken te automatiseren in Remote en veel andere businesstools. We hebben binnenkort meer informatie over deze update, die eraan komt in mei!

Feedback of vragen? Laat het ons weten via social media of neem direct contact op met ons team!

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.