Productupdates 8 min

Productreleasenotes van juli 2023: meer uitbetalingsmogelijkheden voor zzp'ers, transparante facturering, onboarding in bulk en automatiseringen

Geschreven door Job van der Voort
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Remote is je betrouwbare partner voor alles wat te maken heeft met wereldwijd werven.

We werken hard aan het verbeteren van ons global HR-platform, waarmee je je bedrijf eenvoudig wereldwijd kunt uitbreiden. We zorgen dat je toegang krijgt tot alle benodigde tools om het beste wereldwijde talent te werven, beheren en betalen terwijl je volledig compliant blijft.

We kondigen met trots een aantal nieuwe functies aan die zijn ontwikkeld om je HR-processen te stroomlijnen en zorgen voor meer duidelijkheid en transparantie. We hebben de meldingen uitgebreid, de ervaring voor zzp'ers en werknemers verbeterd en tijdregistratie voor zzp'ers gelanceerd.

Je finance-team zal blij zijn met de verbeterde, transparante facturering voor aanvullende services. En je HR-team kan nu EOR-werknemers in bulk onboarden, beter inzicht krijgen in offboardinggegevens en geautomatiseerde e-mailherinneringen instellen voor contracten met bepaalde tijd en proeftijden.

En je hebt nu meer functies binnen handbereik op de gebruiksvriendelijke mobiele app van Remote.

Houd ons in de gaten voor meer updates terwijl we hard verder werken om je Remote-ervaring te verbeteren. Zoals altijd horen we graag van je, dus voel je vrij om je mening met ons te delen via sociale media of contact op te nemen met je vertegenwoordiger van Remote of met het team.

De status van zzp-facturen: nu op de mobiele app

De status van zzp-facturen

Onze mobiele app wordt steeds onmisbaarder voor werknemers en zzp'ers die gebruikmaken van Remote.

Je zzp'ers kunnen de Remote-app nu gebruiken om alle ingediende facturen te bekijken en de status ervan te volgen, waaronder de verwachte betaaldatum, zodat ze hun financiën beter kunnen plannen.

Zzp'ers kunnen de mobiele app nu downloaden in de iOS App Store en de Google Play store.

Tijdregistratie is nu beschikbaar voor zzp'ers

Tijdregistratie is nu beschikbaar voor zzp'ers

Na de recente bètaversie van tijdregistratie voor werknemers, kunnen zzp'ers hier nu ook gebruik van maken!

Je zzp'ers kunnen nu hun uren en pauzes registreren en vervolgens de gegevens bekijken en exporteren zodat projectregistratie en facturering eenvoudiger worden. Met een paar klikken krijg je toegang tot alle gegevens.

Dit is de eerste stap richting meer solide tools voor timemanagement voor zzp'ers en we nemen je graag mee in dit traject! Meer informatie over tijdregistratie voor zzp'ers

Meer uitbetalingsmogelijkheden in lokale valuta voor zzp'ers

Een wereldwijd betalingsnetwerk ontwikkelen betekent dat zzp'ers betaald moeten kunnen worden in hun lokale valuta, net als in standaardvaluta zoals de Amerikaanse dollar voor flexibiliteit en koopkracht.

Je zzp'ers in de volgende landen kunnen nu facturen laten uitbetalen in hun eigen valuta:

  • 🇦🇲 Armenië (Armeense dram - AMD)

  • 🇧🇦 Bosnië en Herzegovina (Bosnische inwisselbare mark - BAM)

  • 🇪🇨 Ecuador (Amerikaanse dollar - USD)

  • 🇪🇨 El Salvador (Amerikaanse dollar - USD)

  • 🇲🇾 Maleisië (Maleisische ringgit - MYR)

  • 🇲🇩 Moldavië (Moldavische leu - MDL)

  • 🇲🇰 Noord-Macedonië (Macedonische denar - MKD)

  • 🇴🇲 Oman (Omaanse rial - OMR)

  • 🇵🇦 Panama (balboa - PAB, Amerikaanse dollar - USD)

  • 🇶🇦 Qatar (Qatarese rial - QAR)

Zzp'ers kunnen vervaldatums voor betalingen aanpassen

Zzp'ers kunnen vervaldatums van facturen aanpassen

Zzp'ers moeten flexibel kunnen zijn in hoe ze factureren en betaald krijgen om te voorkomen dat ze verkeerd geclassifceerd worden.

Zzp'ers kunnen nu op het platform de vervaldatums van eenmalige facturen aanpassen. Zo kan je accountsteam betalingen beter beheren en bijhouden.

Alle updates bijhouden in onze nieuwe omgeving voor meldingen

Alle updates bijhouden in de nieuwe interface voor meldingen

Blijf op de hoogte en georganiseerd met nieuwe en verbeterde meldingen!

We halen de belangrijkste meldingen en mededelingen automatisch naar voren zodat je deze kunt bekijken. Je kunt altijd en vanaf alle pagina's binnen Remote naar de meldingen door rechtsboven op het belicoon te klikken.

Je kunt meldingen ook als ongelezen markeren als je ze later wilt bekijken. Als je helemaal bij bent, kun je met één klik alle meldingen wegklikken.

Walk-through voor nieuwe EOR-werknemers in Remote

Walk-through van het platform voor nieuwe EOR-werknemers

We begrijpen dat het belangrijk is dat je nieuwe teamleden zich zeker voelen met Remote als je nieuwe werknemers gaat onboarden via onze eigen, gegarandeerd compliant EOR-entiteiten.

Je nieuwe werknemers worden nu verwelkomd met een eenvoudige walk-through, zodat ze altijd weten wat de volgende stap in het traject is.

EOR-werknemers in bulk onboarden

EOR-werknemers in bulk onboarden

Of je nu van een ander EOR-product overstapt naar Remote of meerdere teamleden tegelijk wilt onboarden, met onze nieuwe update is het makkelijker dan ooit.

Je kunt nu meerdere werknemers uit hetzelfde land uitnodigen voor onboarding bij Remote door een eenvoudig csv-bestand te uploaden. Bij het uitnodigen van een nieuwe werknemer hebben werkgevers de optie om meerdere werknemers tegelijkertijd toe te voegen.

Dit doe je door de csv-template te downloaden, de werknemersgegevens in te vullen het csv-bestand te uploaden. Wij controleren of alle verstrekte informatie klopt en wijzen je op eventuele fouten voordat je de werknemers uitnodigt.

Verbeterde facturering voor aanvullende services

Verbeterde facturen voor aanvullende services

We bieden een aantal waardevolle en landspecifieke basisservices zodat je het beste wereldwijde talent kunt werven, beheren en betalen terwijl je compliant blijft. Hieronder vallen gezondheidschecks, juridische kosten gerelateerd aan beëindiging en mobiliteits- en overplaatsingsservices.

Je betaalt alleen voor de services die je organisatie nodig heeft. Door onze schaal kunnen we ze aanbieden voor de kostprijs, waardoor jij geld bespaart. Bekijk voor meer informatie de Eerlijke prijsgarantie van Remote.

Vanaf nu worden deze kosten gespecificeerd in een nieuwe aanvullende servicefactuur, waarmee finance-teams kosten beter kunnen bijhouden en registreren. Deze facturen worden uitgegeven op de eerste werkdag van de maand en zijn onderhevig aan onze recent uitgebreide 14-daagse betalingstermijn, waardoor je meer flexibiliteit hebt.

In ons Helpcentrum vind je meer informatie over facturering.

Werknemers offboarden met de Remote API

De Remote API is uitgebreid

Als je offboardingflow ergens anders in je HR-techstack begint, kun je nu automatiseringen ontwikkelen met de nieuwe offboardingeindpunten in de Remote API. Zo trigger je de verzoekflow voor offboarden voor EOR-werknemers. Zo kun je de hoeveelheid handmatig werk voor je team verminderen, waardoor je team meer tijd heeft om zich te richten op de praktische aspecten van het vertrek van een teamlid.

Je kunt de offboardingeindpunten ook gebruiken voor een lijst van alle offboardingverzoeken in Remote en om de status van elk verzoek te bekijken. Zo is het makkelijker dan ooit tevoren om updates over offboarding intern te delen.

Bekijk onze documentatie over API-referenties voor meer informatie.

Herinneringen voor contracten met bepaalde tijd: nu voor alle werknemers

Je hoeft geen tijdlijnen bij te houden in spreadsheets of contractgegevens te onthouden.

Als je teamleden een contract voor bepaalde tijd hebben, of ze nu zzp'ers zijn, directe werknemers of mensen die via onze EOR-entiteiten zijn aangenomen, ontvang je binnenkort automatische herinneringen per e-mail.

Hierdoor heb je genoeg tijd om actie te ondernemen om contracten goed te keuren, te verlengen of te beëindigen en behoud je de flexibiliteit om vooruit te plannen.

Lees onze interne Veelgestelde vragen voor meer informatie: Herinneringen over contracten met bepaalde tijd voor directe werknemers

Nieuw: zelf het product ontdekken

Zelf het product ontdekken

Nieuw bij Remote? Een opfrisser nodig? Je kunt nu zelf ons product ontdekken door op Remote rechtsboven op het icoon met het vraagteken (?) te klikken. We begeleiden je door de belangrijkste punten, zodat je zo snel en eenvoudig mogelijk het meeste uit Remote kunt halen.

Bekijk de tour.

Meer inzicht in details over offboarding

Meer inzicht in offboardinggegevens

Werknemers offboarden kan lastig zijn voor zowel werkgevers als werknemers. We bieden je nu meer gemoedsrust door het proces inzichtelijker te maken.

Je kunt nu eenvoudig gegevens bekijken die gerelateerd zijn aan het type offboarding van een werknemer (ontslag of beëindiging), de reden voor het offboarden, de beëindigingsdatum, de laatste werkdag, of betaald verlof is uitbetaald en links naar relevante documenten.

Deze gegevens worden pas zichtbaar wanneer de offboardingdetails zijn afgerond en de werknemer akkoord is gegaan Bekijk meer informatie.

Collega's toewijzen als ondertekenaars voor zzp-contracten

Collega's toewijzen als ondertekenaars voor zzp-contracten

Afhankelijk van je bedrijfsstructuur kan het zijn dat de persoon die een nieuwe zzp'er aanneemt en een contract aanbiedt, niet geautoriseerd is om het contract namens je bedrijf te ondertekenen.

Maar dat is niet langer een probleem. Je kunt nu in het vervolgkeuzemenu een collega toewijzen als ondertekenaar, zoals een hiring manager of CEO. Deze ontvangt dan een melding dat een zzp-contract wacht op een handtekening.

Nog een kleine manier om te zorgen dat je altijd compliant te werk kunt gaan.

Wat komt eraan?

Transparante payroll-uitvoer

Transparante payroll-uitvoer

In één oogopslag een overzicht van je payroll-kosten en voortgang als je werknemers betaalt via onze EOR-entiteiten en het Global Payroll-product. Ervaar transparant, nauwkeurig en eenvoudig payroll-management zoals nooit tevoren.

Geschiedenis van het dienstverband van directe werknemers

Werkgevers en directe werknemers kunnen de geschiedenis van het dienstverband van werknemers bekijken, waaronder salaris- en functiewijzigingen.

Herinneringen over proeftijd voor directe werknemers

Binnenkort sturen we werkgevers herinneringen als de proeftijd van een directe werknemer gaat eindigen. Het HR-team en de manager van de werknemer ontvangen 30 dagen voor het einde van de proeftijd een herinnering per e-mail. Deze wordt zeven dagen voor de einddatum van de proeftijd nogmaals verstuurd.

Gedetailleerde uitsplitsing van facturen voor voorfinanciering

De facturen bevatten een gedetailleerde uitsplitsing van je voorfinancieringskosten, uitgesplitst op werknemer en met gedetailleerde categorieën. Zo heb je maximaal inzicht in je kosten voor een snellere boekhouding en optimale transparantie.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.