Productupdates 8 min

Productreleasenotes van augustus 2023: nieuw werkgeversdashboard, hub met secundaire arbeidsvoorwaarden voor zzp'ers en meer

Geschreven door Job van der Voort
28 augustus 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Bij Remote begrijpen we dat je bij het internationaal schalen van je bedrijf tools nodig hebt die perfect werken.

Daarom vinden wij details belangrijk en streven we ernaar om het meest gebruiksvriendelijke Global HR-platform te ontwikkelen waarmee je je hele team kunt aannemen, betalen en beheren. Hier hebben we de laatste tijd hard aan gewerkt.

We hebben een grote upgrade gelanceerd aan hoe je je payroll runs kunt volgen en beheren, of je nu werknemers aanneemt via onze EOR-entiteiten of gebruikmaakt van Remote om je global payroll te verwerken.

We hebben het proces transparanter en inzichtelijker gemaakt, zodat je een duidelijk overzicht hebt van belangrijke datums, verwachte kosten, uitsplitsingen per werknemer en bruto-nettorapporten. Het is payroll, maar dan eenvoudiger, zodat je je wereldwijde team makkelijk kunt uitbetalen.

Ons nieuwe werkgeversdashboard is nu een centrale hub met je belangrijkste to do's en interessante inzichten over je team. Daarnaast hebben we vele andere verbeteringen doorgevoerd: exclusieve kortingen op zorgverzekeringen voor zzp'ers, 'on-call' tijd en nachtdiensten registreren, meldingen over proeftijd en nog veel meer.

Ik ben enorm enthousiast over hoe bedrijven over de hele wereld Remote gebruiken om hun bedrijf wereldwijd te schalen. En deze updates zijn pas het begin! We blijven ons inzetten om van Remote het beste platform te maken om je wereldwijde team te beheren. Bedankt dat je onderdeel bent van deze ontwikkeling!

Zoals altijd horen we graag van je, dus voel je vrij om je mening met ons te delen via sociale media of contact op te nemen met je vertegenwoordiger van Remote of met het team.

Wat is er nieuw?

Bekijk alle nieuwe functies van Remote!

Gestroomlijnd payrollmanagement voor je wereldwijde team

null

Naarmate je bedrijf groeit, heb je extra inzicht nodig in het volledige payrollproces, zoals belangrijke datums, verwachte kosten en uitsplitsingen per werknemer.

Of je Remote nu gebruikt om werknemers aan te nemen via onze EOR-entiteiten of om de global payroll uit te voeren voor je eigen entiteiten, je krijgt nu nog beter inzicht in het proces.

Je beschikt nu over een aantal nieuwe functies waarmee je je payroll makkelijker kunt uitvoeren, waaronder:

 • aankomende payrolluitvoeringen bekijken met een duidelijke tijdlijn van het proces voor elk land.

 • verwachte payrollkosten inzien voor aankomende runs en openstaande input (zoals extra's en onkosten) checken.

 • uiteindelijke payrollkosten bevestigen, rapporten downloaden en loonstrookjes van werknemers bekijken.

 • toegang tot historische payrollgegevens om vorige runs te bekijken.

 • de payroll voor elke werknemer bekijken, waaronder het brutosalaris, nettosalaris en de totale kosten inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden en andere wettelijke kosten.

In de aankomende maanden gaan we nog veel meer functies lanceren voor meer inzicht, flexibiliteit en controle als het gaat om de payroll, als onderdeel van onze missie om global HR eenvoudig te maken.

null

Gebruikers van Remote kunnen meer informatie vinden in ons Helpcentrum.

Nieuw dashboard voor werkgevers

null

Zie hier het nieuwe Remote-dashboard, je centrale hub. Dit intuïtieve dashboard is ontwikkeld met drukke werkgevers in het achterhoofd en vereenvoudigt je dagelijkse workflow.

Begin je dag met een duidelijk takenlijst van dingen die je aandacht nodig hebben, met directe links om ze af te ronden, zoals een verlofverzoek goedkeuren, een factuur van een zzp'er verwerken of werknemersonkosten goedkeuren.

Je krijgt duidelijke inzichten in de structuur van je team en aankomende mijlpalen, zoals teamleden per soort en land, onboardingsstatussen en belangrijke datums zoals officiële feestdagen en verjaardagen.

Ten slotte blijf je op de hoogte met actuele handleidingen en aankondigingen, zoals begeleide demo's van nieuwe functies en nieuws over productreleases, zodat je altijd het meeste uit Remote haalt.

Met het nieuwe Remote-dashboard zorgen we dat jij tijd bespaart, minder stress ervaart en je kunt richten op het aansturen en uitbreiden van je wereldwijde team.

'On call' tijd en nachtwerk registreren

null

Verschillende soorten werkuren beheren en goedkeuren, met name 'on call' uren en nachtdiensten, hebben vaak specifieke vergoedingsregels. Deze kunnen voor werkgevers tot hogere kosten leiden als ze niet goed worden geregistreerd.

Werknemers kunnen nu hun 'on call' uren en nachtdiensten registreren in de geïntegreerde tijdregistratietool van Remote. De urenstaten worden naar de werkgever verstuurd voor goedkeuring en kunnen worden gebruikt om de payroll nauwkeurig en compliant te berekenen.

Lees meer over tijdregistratie voor werknemers of urenstaten goedkeuren als werkgever.

Makkelijker een account aanmaken

null

Het is makkelijker dan ooit om een gratis Remote-account aan te maken en toegang te krijgen tot ons krachtige global HR-platform.

Aan de slag gaan met Remote is eenvoudiger dan ooit tevoren. Voer wat basisgegevens over jezelf en je bedrijf in en je opent de deur naar een wereld van naadloos global HR-management.

 • Directe toegang tot tools: Ontdek onze kostencalculator voor een schatting van wereldwijde salarissen en neem een kijkje op onze Partner-marktplaats om handige services en integraties te vinden.

 • Flexibel werknemersmanagement: Voeg je eerste werknemer of zzp'er toe wanneer je er klaar voor bent. Werknemers beheren in landen waar je je eigen entiteit hebt, is gratis.

 • Transparante tarieven: Betaal voor wat je verbruikt tegen één vast tarief om zzp'ers te beheren en betalen en werknemers aan te nemen in landen waar je geen entiteit hebt. Geen verrassingen, wel duidelijke en transparante tarieven.

Klaar om global HR-management eenvoudig te maken? Maak nu je gratis Remote-account aan!

Hub met secundaire arbeidsvoorwaarden: nu voor zzp'ers

null

Zzp'ers hebben geen recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een zorgverzekering of pensioenregeling. Dit betekent dat ze zelf hun secundaire arbeidsvoorwaarden moeten regelen, wat duur en ingewikkeld kan zijn.

Wij willen dat zzp'ers makkelijk hun weg kunnen vinden in de wereld van secundaire arbeidsvoorwaarden.

We werken sinds kort samen met Allianz International Health Insurance, die we aanbevelen als zorgverzekeraar in landen over de hele wereld.

In de hub met secundaire arbeidsvoorwaarden vinden ze meer informatie over Allianz, inzien wat gedekt wordt en hun exclusieve kortingscode gebruiken om geld te besparen.

Meer informatie hierover vind je in het Helpcentrum.

Meldingen over proeftijd voor alle werknemers

Met een proeftijd kun je nieuwe werknemers beoordelen en zien of ze passen in hun nieuwe functie. Een proeftijd is vaak eenvoudiger te beëindigen als de relatie met een werknemer niet werkt en heeft een kortere opzegtermijn.

Om starters te beoordelen en je bedrijf te beschermen, kun je nu proeftijden van werknemers bijhouden voor directe werknemers en werknemers die je via Remote's EOR-entiteiten hebt aangenomen. Je krijgt twee automatische herinneringen: een week en een maand voordat de proeftijd afloopt. Zo heb je genoeg tijd voor je beoordeling en om eventuele wijzigingen te doen.

Meer informatie hierover vind je in het Helpcentrum.

Gedetailleerd inzicht in arbeidscontracten

null

Alle werknemers, zowel degenen die je via je eigen entiteiten hebt aangenomen als via Remote's EOR-entiteiten, kunnen nu hun contractgegevens inzien en op elk gewenst moment via de selfservice vragen stellen over hun arbeidscontract.

Je team kan onder meer gegevens inzien over:

 • Functie

 • Functiebeschrijving

 • Startdatum contract

 • Contractduur

 • Einddatum proeftijd

 • Aantal dagen betaald verlof

 • En nog veel meer

Zzp-overeenkomsten ondertekenen in bulk

Veel klanten van Remote halen voordeel uit de flexibiliteit van werken met zzp'ers. Het is altijd belangrijk dat je met freelancers werkt op een compliant manier, om straffen en boetes voor verkeerde classificatie te voorkomen. Als je met veel zzp'ers werkt, is het soms lastig om je administratie up-to-date te houden.

Met Remote is dat verleden tijd! Je kunt nu niet alleen zzp'ers onboarden in bulk, maar ook meerdere zzp-overeenkomsten tegelijk selecteren en ondertekenen. Zo bespaar je tijd en kun je zzp'ers sneller onboarden.

Wekelijkse facturering voor zzp'ers

De meeste zzp'ers sturen om de twee weken of per maand een factuur, maar niet allemaal.

We hebben nu een wekelijkse mogelijkheid voor automatische facturering aan Remote toegevoegd, waardoor overeenkomsten nog flexibeler worden.

Zzp'ers en werkgevers kunnen facturen aanmaken die automatisch goedgekeurd en betaald worden. Meer informatie hierover vind je in het Helpcentrum.

Gespecificeerde rapporten voor facturen

null

We willen de facturering en boekhouding zo transparent en voorspelbaar mogelijk maken, zodat je precies weet waar je voor betaalt.

Je kunt nu gedetailleerdere uitsplitsingen bekijken en downloaden van je voorfinanciering en afstemmingsfacturen met gespecificeerde rapporten.

Deze rapporten omvatten uitsplitsingen van het salaris en de bijdragen van elke werknemer, en de afstemmingsfacturen bevatten secundaire arbeidsvoorwaarden, onkosten en managementkosten van Remote.

Onvolledige onboarding van zzp'ers deactiveren

Soms nodig je een zzp'er uit om een contract te ondertekenen, maar verandert de situatie. Je kunt het account van een zzp'er nu deactiveren tijdens de onboarding. Ze kunnen dan geen facturen indienen, hun onboarding afronden of een contract ondertekenen.

Wat komt eraan?

Personeelsdossiers van alle werknemers

Wil je meer inzicht krijgen in een werknemerstraject binnen je bedrijf?

Binnenkort kun je alle wijzigingen van werknemersgegevens inzien, maken en bijhouden, waaronder salaris, titel, functiebeschrijving en meer.

Overeenkomsten voor zzp'ers maken in bulk

Om te zorgen dat bedrijven meerdere zzp'ers tegelijk kunnen uitnodigen en onboarden, kunnen klanten binnenkort meer dan één overeenkomst tegelijk maken. Hierbij kun je gelokaliseerde contracttemplates gebruiken op basis van de locatie van de zzp'er. Zo bespaar je je team waardevolle tijd en heeft iedereen een prettigere ervaring.

Handige e-mailnotificaties over facturen

Werkgevers moeten elke factureringscyclus meerdere facturen verwerken van Remote. Om de operationele overheadkosten te verlagen, sturen we alle gegenereerde facturen op dezelfde dag, in één e-mail.

Bedankt voor het lezen! Je kunt zoals altijd contact opnemen met ons als je vragen hebt.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.