Productupdates 5 min

Productreleasenotes van oktober 2023: hub voor secundaire arbeidsvoorwaarden, 1099-formulieren maken en meer

Geschreven door Job van der Voort
30 oktober 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

We zijn er weer met nieuwe updates van Remote en we gaan als een speer! 

We zijn druk bezig geweest om Remote te verbeteren zodat jij makkelijker een internationaal team kunt aannemen, beheren en betalen. 

Ten eerste hebben we een nieuwe hub voor secundaire arbeidsvoorwaarden gelanceerd: geen giswerk meer bij het aanbieden van bijvoorbeeld ziektekostenverzekeringen en verlofdagen. In de hub kun je de secundaire arbeidsvoorwaardenpakketten van al je werknemers bekijken. Je vindt er ook een handig kostenoverzicht, zodat je kunt budgetteren als een pro.

Werk je met zzp'ers in de VS? Op Remote maak je in een handomdraai belastingformulieren. Je kunt nu eenvoudig 1099-NEC-formulieren maken en ze binnen een paar seconden versturen naar je zzp'ers.

We blijven werken aan een global HR-platform met daarop alles wat je nodig hebt en willen het je makkelijker maken om te bepalen in welke landen je het best mensen kunt aannemen. Je kunt nu tijdens de onboarding handige tips bekijken waarmee je compliant blijft. Met deze begeleiding krijg je een beter inzicht in de mogelijkheden of mogelijke aansprakelijkheden die van toepassing zijn bij het in dienst nemen van nieuwe teamleden over de hele wereld. Zo hoeft je team niet te stressen over landspecifieke regels. 

Lees verder voor meer informatie. Zoals altijd horen we graag van je, dus voel je vrij om je mening met ons te delen via sociale media of contact op te nemen met je vertegenwoordiger van Remote of met het team.

P.S. Mocht je het gemist hebben, we hebben de ondersteuning voor Global Payroll recent uitgebreid naar een groot aantal landen met het beste techtalent. Onze interne payroll-experts blijven streven naar optimale naleving om te kunnen voldoen aan al je global payrollwensen.

Hub met secundaire arbeidsvoorwaarden

null

Secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een belangrijke rol in het beslisproces van talent en dragen bij aan duurzame werknemerstevredenheid. 

Als je werknemers aanneemt via Remote EOR, kun je nu:

  • Snel alle verplichte en optionele secundaire arbeidsvoorwaarden van elke werknemer bekijken. 

  • Handige gidsen bekijken over de secundaire arbeidsvoorwaarden in verschillende landen, met een overzicht van alle beschikbare pakketten en dekkingen. 

  • Een duidelijk overzicht bekijken van de verwachte kosten per werknemer en de totale salariskosten.

In de toekomst willen we je nog meer informatie geven, zoals de werkelijke kosten en de secundaire voorwaarden waarvoor je werknemers zich hebben aangemeld. Zo krijg je een beter beeld van hoe je team gebruikmaakt van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ontdek meer in het helpcentrum.

1099-NEC-formulieren voor zzp'ers maken en versturen

null

1099-NEC-formulieren zijn onmisbaar bij het beheren van betalingen aan zzp'ers en het voldoen aan belastingnaleving voor onafhankelijke zzp'ers in de VS die voor bedrijven in de VS werken.

Je kunt deze belastingformulieren nu met een paar klikken maken en versturen naar je zzp'ers via Remote. 

  1. Bekijk een preview van het formulier, op basis van de informatie in Remote. 

  2. Bewerk de totale vergoeding als je in het afgelopen jaar betalingen hebt gedaan buiten Remote. 

  3. Verstuur pdf-bestanden naar je zzp'ers, een voor een of in bulk.

We houden jou en je zzp'ers ook op de hoogte over actie-items, zoals het verifiëren van belastinggegevens en het beoordelen of ontvangen van 1099-NEC-formulieren wanneer deze beschikbaar zijn. 

Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum. 

De belangrijkste HR-aspecten bekijken in het onboardingstraject

Nieuwe teamleden aannemen is al lastig genoeg zonder de extra complexiteit van onbekende arbeidswetten en -regelgeving, zoals beëindigingsprocessen, regels voor proeftijden en andere unieke landspecifieke verplichtingen. 

Je kunt nu tijdens het onboardingstraject handige tips bekijken voor nieuwe werknemers die je hebt aangenomen via Remote EOR. We voegen in de komende maanden meer landspecifieke support toe. Met ons landspecifieke realtime HR-advies maak je de juiste keuzes, minimaliseer je risico's en blijf je compliant.

Schakelen tussen meerdere Remote-profielen

null

Zeg vaarwel tegen workarounds. Je kunt werknemers of zzp'ers die al geregistreerd zijn bij Remote uitnodigen en beheren. Ze kunnen schakelen tussen profielen, of dat nu is om facturen in te dienen of de loonstrookjes van hun vorige werkgever te bekijken. 

Soepelere e-mailcommunicatie voor facturen

Steeds meer klanten gebruiken Remote om hun internationale team te beheren en we helpen graag bij het stroomlijnen van het factureringsproces. 

We combineren nu alle gemaakte facturen in één e-mailmelding, zodat het duidelijker is wat wanneer betaald moet worden. 

Automatisch up-to-date urenstaten indienen

null

Je werknemers kunnen nu elke week automatisch hun urenstaten indienen, met daarop hun tijdzone en standaard ingeplande uren. Ze hoeven hun urenstaten nooit meer handmatig te versturen. 

Wat komt eraan?

Verbeterde offboarding voor directe werknemers

Werknemers offboarden houdt in dat je compliant moet blijven met de lokale wetgeving, de juiste laatste payroll moet uitvoeren en op de hoogte moet blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van offboarding. We gaan verbeteringen doorvoeren aan de offboardingsworkflow voor directe werknemers die je beheert via Remote HRIS. Zo kun je op één plek het hele HR-traject tracken.

Een laatste voorproefje van wat nieuwe, interessante producten

We zijn druk bezig met twee nieuwe producten die binnenkort beschikbaar komen.

We werken aan een nieuwe manier om je bedrijf te beschermen tegen risico's op verkeerde classificatie en aan een supermakkelijke manier waarop zzp'ers hun administratie kunnen beheren. Houd ons in de gaten: binnenkort meer!

Bedankt voor het lezen. Je kunt zoals altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.