Productupdates 6 min

Productreleasenotes van november 2023: Remote's vacaturebank, functies voor freelancers, HRIS-toevoegingen en meer

Geschreven door Job van der Voort
28 november 2023
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Het hele Remote-team heeft hard aan de updates van deze maand gewerkt. We hebben een aantal leuke aankondigingen, waaronder belangrijke verbeteringen aan je ervaring met Remote.

We hebben Remote Talent gelanceerd, een nieuwe manier waarop bedrijven het beste internationale talent kunnen vinden. Het lijkt vrij logisch dat iemand die Job heet en een bedrijf runt met de naam Remote een remote vacaturebank lanceert, dus dat hebben we dan ook maar gedaan. Bekijk nieuwe vacatures, plaats zelf vacatures en synchroniseer je openstaande functies met Greenhouse om binnen een paar minuten toegang te krijgen tot een wereld van talent.

Remote wil talent kansen te geven. Zo willen we het zzp'ers makkelijker maken om meer opdrachten binnen te halen. In de nieuwe Remote Freelancer Hub vinden zzp'ers alles wat ze nodig hebben om klanten te beheren, facturen in te dienen en snel betaald te worden. En in de komende maanden komen er nog veel meer verbeteringen aan.

Je vindt in deze releasenotes nog veel meer updates over de afgelopen maand, zoals gegarandeerde uitbetalingsbedragen voor zzp'ers, een nieuw proces om secundaire arbeidsvoorwaarden te vernieuwen voor EOR-werkgevers en meer.

Zoals altijd horen we graag van je, dus voel je vrij om je mening met ons te delen via sociale media of contact op te nemen met je vertegenwoordiger van Remote of met het team.

Remote Talent

null

Internationale teams aannemen is maar een deel van het verhaal. Voordat je iemand aanneemt, moet je deze persoon wel kunnen vinden. En waar vind je de beste mensen om je openstaande vacatures in te vullen?

Het antwoord is de nieuwe Remote Talent-vacaturebank. Het biedt bedrijven een nieuwe manier om internationale kandidaten te vinden en aan te nemen door een aantal handige tools.

Andere vacaturebanken verdienen aan de verkoop van impressies en gesponsorde vacatures. Remote Talent heeft maar één doel: bedrijven in contact brengen met de mensen die ze zoeken, waar die zich ook bevinden.

Lees de aankondiging voor meer info

Remote Freelancer Hub

null

Zzp'ers kunnen zich aanmelden voor Remote Freelancer Hub om hun zzp-activiteiten te beheren, zonder vast te zitten aan één opdrachtgever.

Ze kunnen gebruikmaken van het beste van Remote Contractor Management, zoals eenvoudige en geautomatiseerde facturering, en gegarandeerde en snelle betalingen.

Zzpérs kunnen in de Freelancer Hub hun gegevens opslaan en de facturering beheren voor meerdere klanten. We hebben in de aankomende maanden grote plannen om te zorgen dat freelancers nog meer bedrijfsactiviteiten en administratie kunnen gaan stroomlijnen!

Lees de aankondiging voor meer info

Gegarandeerde uitbetalingen in lokale valuta voor zzp-facturen

null

Voor bedrijven die met zzp'ers werken: je zzp'ers die gebruikmaken van Remote kunnen nu facturen aanmaken in hun eigen valuta, zelfs als jij hun facturen in een andere valuta uitbetaalt. Wij regelen de ingewikkelde FX-berekeningen en valutaschommelingen. Zo kunnen we garanderen dat je zzp'ers precies betaald krijgen wat ze factureren.

Hier was veel vraag naar van zzp'ers en werkgevers die vaak betaalvoorwaarden opstellen in de lokale valuta van de zzp'er. Met deze nieuwe update is het voor zzp'ers én werkgevers makkelijker om in het buitenland te werken.

Je vindt in ons Helpcentrum meer informatie over hoe dit werkt.

De officiële feestdagen van 2024 in Remote

null

Je kunt in Remote nu voor elk land alle officiële feestdagen van volgend jaar zien. Open de officiële feestdagen en ga naar 2024 om eenvoudig de feestdagen in te plannen.

Directe werknemers toevoegen voordat je ze uitnodigt om hun profiel af te ronden

Als je bestaande werknemers toevoegt aan Remote, of je hun gegevens nu beheerde met spreadsheets of met een andere HRIS-software, heb je hun informatie waarschijnlijk al bij de hand.

Je kunt deze werknemers nu toevoegen via 'Werknemer toevoegen' en je HR-team tijd besparen. Nadat je hun gegevens hebt toegevoegd, kun je ze uitnodigen om zich aan te melden voor Remote en hun profiel af te ronden. Als je werknemers zich hebben aangemeld voor Remote, kun je gegevens toevoegen zoals noodcontacten, adresgegevens en voornaamwoorden. Ook kun je contractgegevens toevoegen, zoals het salaris, de werkuren en verlof.

Overzichtelijk secundaire arbeidsvoorwaarden beheren en vernieuwen in Remote

null

Elk jaar gaan onze experts op het gebied van lokale secundaire arbeidsvoorwaarden opnieuw in onderhandeling met leveranciers voor een betere dekking en lagere kosten. Voorheen werden deze wijzigingen uitsluitend gecommuniceerd per e-mail, maar voor nog meer transparantie delen we nu ook informatie over voorgaande jaren.

Voor 2024 kun je nu de secundaire arbeidsvoorwaarden uit het verleden vergelijken met de nieuwe pakketten. Zo bieden we je meer inzicht en context en kun je de juiste beslissingen nemen voor je team. Als je de juiste nieuwe pakketten hebt gevonden voor je werknemers, kun je ze makkelijk aanvragen via Remote. In de hub met secundaire arbeidsvoorwaarden vind je opties voor besparingen en nieuwe dekkingen voor je werknemers.

Verbeterde toewijzing van managers en direct ondergeschikten

null

We hebben het makkelijker gemaakt om managers en teamleden te koppelen met een nieuwe managerweergave voor direct ondergeschikten.

Je kunt nu direct vanuit het profiel een manager aan een werknemer toewijzen, zelfs als de manager Remote nog niet gebruikt. Daarnaast kun je de ondergeschikten van alle managers bekijken en beheren in het werknemersprofiel voor een efficiëntere en gebruikersvriendelijke toewijzing en controle.

Wat komt eraan?

Afstemmingsfacturen van EOR's synchroniseren met Xero

We weten dat je een betere integratie wilt van je tools voor finance en accounting. Binnenkort begint de eerste fase van de integratie met Xero, om je accountingproces te stroomlijnen en het aantal handmatige taken te verminderen.

Afstemmingsfacturen worden in Xero automatisch als concept aangemaakt. Je hoeft niet meer handmatig gegevens in te voeren en kunt het concept meteen checken. We gaan deze functie later ook uitrollen voor andere typen facturen.

We gaan dit de komende maanden testen met bètaklanten en hopen het begin 2024 verder uit te rollen.

Voorproefje: minder risico's bij het inhuren van zzp'ers

We werken aan een nieuwe manier waarop bedrijven de risico's op verkeerd geclassificeerde zzp'ers kunnen verminderen. Houd ons in de gaten, binnenkort komt er meer nieuws!

Afdelingen en managers toewijzen bij het toevoegen van een nieuwe werknemer

Binnenkort kun je de afdeling en manager van nieuwe werknemers toewijzen tijdens de onboarding, zodat managers de voortgang kunnen volgen.

Bedankt voor het lezen. Je kunt zoals altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.