Productupdates 8 min

Productreleasenotes van mei 2023: tijdregistratie voor werknemers, slimmer wereldwijd werven en minder risico's bij contractbeëindigingen

Geschreven door Job van der Voort
Job van der Voort

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Bij Remote ontwikkelen we alles wat je nodig hebt om je wereldwijde team te werven, beheren en betalen. 

Dat betekent dat je Remote makkelijk moet kunnen koppelen aan je techstack. 

Check! 

Welkom bij de nieuwe Remote en Zapier-integratie. Je hebt nu toegang tot een bijna ontelbaar aantal apps.

We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en unieke wensen heeft.

Oké, daar hebben we iets op bedacht! 

Je kunt nu aangepaste rollen maken. Ze zijn enorm handig en je kunt ze precies instellen voor specifieke taken binnen je team.

We begrijpen ook dat je, ook al wil je het liever niet, vaak de tijd moet bijhouden die teamleden hebben gewerkt.

Daar hebben we gelukkig ook een oplossing voor ;)

Onze allereerste functie voor tijdregistratie is nu live! Houd ons in de gaten voor updates, want er staan meerdere nieuwe versies in de planning waarmee jij en je team nog beter tijd effectief bij kunnen houden.

En we hebben nog een handige functie gelanceerd waarmee je werknemerskosten over de hele wereld vooraf kunt berekenen. We hebben een speciale weergave ontwikkeld voor onze calculator voor werknemerskosten waarmee je eenvoudig de totale kosten in verschillende landen kunt vergelijken. Je finance-team zal blij zijn met jouw nauwkeurige personeelsbudgetten.

null

Kijk uit naar de volgende releasenotes, want we gaan de komende vier weken veel doen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, horen we dat graag. Deel je mening met ons op social media, met je Remote-vertegenwoordiger of neem contact op met ons team.

Wat is er nieuw bij Remote?

Ontdek hoe ver je budget wereldwijd reikt

Met onze calculator voor werknemerskosten krijg je een uniek inzicht in de totale werknemerskosten voor een bepaald salaris in een bepaald land.

We delen een nieuwe update met je waarmee je eenvoudig kunt zien hoe je budget zich vertaalt in brutolonen en werknemerskosten in verschillende landen. Zo kun je veel beter strategische, kostenbesparende en flexibele keuzes maken, zonder giswerk.

Budgetteer voor nieuwe werknemers met onze gratis calculator voor werknemerskosten

Gebruik de calculator om te berekenen wat het kost om een werknemer te werven in een nieuw land, inclusief alle verplichte bijdragen.

Zapier: stroomlijn je HR-stack met meer dan 5000 apps om werkstromen te automatiseren

null

HR-teams vertrouwen tegenwoordig op meerdere apps en tools voor allerlei taken zoals recruitment, onboarding en verlofregistratie. Het handmatig invoeren van gegevens in meerdere tools of het instellen van herinneringen voor bepaalde handelingen is tijdrovend en foutgevoelig. 

De Remote en Zapier-integratie is de droom voor People-teams over de hele wereld. Met één simpele integratie kun je gegevens synchroniseren en acties automatiseren voor verschillende apps in je techstack. 

Je kunt Remote nu naadloos koppelen aan meer dan 5000 apps om eenvoudige Zaps te maken waarmee je je werkstromen automatiseert. Je hebt geen specialistische technische expertise nodig om Zaps te maken en ze zijn eenvoudig te configureren.

Onze bètatesters hebben in een paar klikken tijdbesparende automatiseringen gemaakt, zoals:

 • Nieuwe werknemers toevoegen aan onboardingchecklists in Asana

 • Werknemersgegevens automatisch bijwerken in hun HRIS van Remote

 • Meldingen versturen voor aankomende prestatiebeoordelingen in Slack

 • Verlofdatums synchroniseren met teamagenda's in Google Agenda

Je vindt hier meer informatie over Zapier en Remote. Welke nieuwe tijdbesparende automatiseringen ga jij opzetten voor je team?

Bèta: tijdregistratie voor EOR- en directe werknemers

null

Geen gedoe meer met spreadsheets of e-mails: je kunt nu eenvoudig reguliere werkuren, pauzes en overuren bijhouden. Werknemers kunnen dit binnen een paar seconden instellen, rechtstreeks in Remote.

Gelanceerd in juni 2023 als onderdeel van onze bètaversie:

 • Werknemers kunnen hun werkuren invullen in Remote.

 • Als de urenstaat alleen reguliere uren bevat, worden deze gewoon meegenomen in de payroll voor EOR-werknemers.

 • Als de urenstaat overuren bevat, moeten werkgevers ze goedkeuren in Remote.

Lees meer over tijdregistratie in ons Helpcentrum

Documenten uploaden en met je teamleden delen

null

Je kunt nu op een veilige manier prestatiebeoordelingen, bedrijfsrichtlijnen en andere documenten opslaan en delen met je werknemers via Remote. 

Ga naar het profiel van een werknemer, of dat nu een zzp'er, directe werknemer of een werknemer is die je hebt aangenomen via onze EOR-services, en klik op 'Document toevoegen'. Makkelijk, toch?

Toegang beschermen met aangepaste rollen en toestemmingen

Naarmate je team groeit, heb je meer controle nodig om de gegevens van je team goed te beschermen. Met onze nieuwe functie voor aangepaste rollen en toestemmingen heb je meer flexibiliteit om je team toegang te geven tot specifieke functies op het platform.

Je kunt aangepaste rollen aanmaken voor je finance-team, recruiters of people-managers. Je kunt specifieke toestemmingen definiëren zodat elke rol de juiste toegang heeft tot werknemersgegevens, goedkeuringen en meer.

Ontdek meer over het aanmaken van een aangepaste rol voor een bedrijfsgebruiker.

Gerelateerd: people-managers toestaan om facturen van zzp'ers goed te keuren

Je kunt nu aangepaste rollen maken voor people-managers om facturen van zzp'ers die onder hen vallen, goed te keuren.

Meer controle over wijzigingen in de rolgegevens van EOR-werknemers

null

Vorige maand hebben we het mogelijk gemaakt voor werkgevers om salarissen van werknemers automatisch aan te passen. Deze maand hebben we deze functie uitgebreid waardoor je ook automatisch werknemersfuncties en functieomschrijvingen kunt aanpassen. Je kunt bepaalde aanpassingen ook automatisch backdaten. 

Ons interne Lifecycle-team is niet meer betrokken bij deze wijzigingen, zodat je team sneller te werk kan gaan.

Je kunt wijzigingen aanvragen vanuit het profiel van de werknemer of via het tabblad 'Aanvragen', waar je ook de voortgang van lopende aanvragen kunt bijhouden voor volledige transparantie.

Het risico op beëindiging voor zijn

Remote is juridisch gezien de werkgever van EOR-werknemers, dus je moet zorgen dat je compliant bent met de lokale wet- en regelgeving. Als je in Remote een beëindiging van een EOR-werknemer inzet, vragen we je om aanvullende informatie te geven om de mogelijke risico's van de beëindiging te kunnen beoordelen.

null

We vragen klanten om aan te geven of het volgende van toepassing is op de werknemer:

 1. is met of net terug van ziekteverlof;

 2. is met of net terug van moederschaps-, vaderschaps- of een andere vorm van gezinsverlof;

 3. geeft borstvoeding of is zwanger;

 4. heeft ziekte- of gezinsverlof aangevraagd;

 5. heeft een beperking of aandoening;

 6. is lid van een vakbond of ondernemingsraad;

 7. heeft zorgverantwoordelijkheden;

 8. heeft melding gemaakt van wangedrag, iemand beschuldigd van discriminatie, intimidatie, vergelding enz.; of heeft gebruikgemaakt van de werknemersrechten of een klacht ingediend over de werkomstandigheden.

In sommige landen is het in bepaalde omstandigheden zeer riskant (en soms zelfs illegaal) om een werknemersovereenkomst te beëindigen. Aan de hand van deze informatie kunnen onze offboarding-experts bepalen of er mogelijk hoge risico's gepaard gaan met de beëindiging en kunnen ze je de juiste ondersteuning bieden.

Als je overweegt een overeenkomst met een werknemer te beëindigen, laat Remote dan weten of een van deze situaties van toepassing is.

Je kunt ook naar onze landenpagina gaan voor meer details over beëindigingen in verschillende landen.

Verbeteringen aan de facturering voor zzp'ers

We zijn een zeer effectief contractor managementplatform aan het ontwikkelen, zodat jij je kunt richten op je bedrijf en niet op het beheer.

Onze laatste updates omvatten onder meer:

Wat komt eraan?

Factuuroverzichten van zzp'ers bekijken en downloaden

Binnenkort kun je CSV-overzichten van je zzp-facturen bekijken en downloaden. Je kunt aangepaste velden toevoegen en alleen de informatie downloaden die je nodig hebt. Ideaal als je het wilt importeren in een spreadsheet of boekhoudprogramma.

Uren van zzp'ers tracken in Remote

Over een paar maanden kunnen je zzp'ers hun werkuren rechtstreeks invoeren in Remote. We gaan dit nog verder uitbreiden, zodat het factureringsproces nóg efficiënter wordt.

Verbeteringen aan Remote-facturen

We brengen de komende maanden twee nieuwe updates uit voor de facturen die Remote genereert.

 • Er komen servicefacturen met daarop alle eenmalige servicekosten, zoals advies, implementatiekosten en andere Remote-specifieke kosten. Deze kosten worden niet meer vermeld op je EOR-facturen, zodat je je boekhoudproces kunt verbeteren.

 • Je krijgt meer flexibiliteit om gedeeltelijke creditnota's aan te bieden om kleine correcties door te voeren. Ook kun je een aanpassingskrediet aan je volgende factuur toevoegen als het bedrag op je vooraf opgestelde factuur hoger was dan de daadwerkelijke kosten.

Feedback of vragen? Laat het ons weten via social media of neem direct contact op met ons team!

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.